|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
| Pokaż wyniki sondy: Skakałaś na bungee? | |||
| nie, i nie mam zamiaru |
|
29 | 25,89% |
| Nie, ale chcę spróbować |
|
71 | 63,39% |
| Tak, ale nigdy więcej |
|
1 | 0,89% |
Tak, tak i zrobię to jeszcze raz
|
|
11 | 9,82% |
| Głosujący: 112. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Skoki na Bungy
zapraszam do obejrzenia krótkiego filmiku ze skoków na bungee
![]() http://www.youtube.com/watch?v=jNQCujxJnx8 |
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Skakałam kilka dni temu z 60 metrów i polecam! Mam lęk wysokości, nie czuję się komfortowo stojąc na balkonie na 8-mym piętrze bloku mieszkalnego ale zawsze chciałam to zrobić, wiedziałam, zę mogę pokonać ten strach, "przeskoczyć" samą siebie.
Do teraz mam zakwasy w brzuchu od ściskania mięśni ze stresu ( półtorej godziny czekania w kolejce na skok) ![]() Wjazd na górę jest świetny, widok niesamowity, panorama miasta, ludzie na dole malutcy...Z tym, ze nie myślisz o tym bo wiesz, po co wjeżdżasz...Za tobą instruktor, spokojnie mówi, żeby się nie zastanawiać za długo, skakać od razu, bo lęk narasta w kosmicznym tempie. Na górze słyszysz "raz, dwa, trzy, bungeeee!" i skaczesz. Sam lot jest niesamowity, prędkość cię oszałamia, wszystko dookoła wiruje, drzesz się wniebogłosy, panika jak cholera, przeklinasz wszystkich dookoła a zwłaszcza siebie za ten idiotyczny pomysł. Zapominasz o tym, zę masz line, czujesz się trochę jak samobójca. Szarpnięcie i już lecisz w górę, potem jest jak na sprężynie, powoli zniżasz loty, ktoś łapie Cię za ręce i ściąga na dół. Reasumując: po tym przeżyciu człowiek chodzi optymistyczny i naładowany energia, jest gotowy na różne wyzwania, podejmuje z łatwością decyzje dotychczas sprawiające kłopot i wahanie. (Tak jest w moim przypadku). Każdemu polecam przełamanie strachu. Jeśli i wasz partner skoczy, czujecie, ze przeżyliście razem coś wyjątkowego i to daje wam wspólną energię. Genialna rzecz. |
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Baaardzo chcialabym, ale niestety problemy zdrowotne mi to uniemozliwiaja. Strasznie tego zaluje:-(
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Skoki na Bungee
kurcze sama chciala bym skoczyc,a le boje sie ze jak wyjade do gory to zrezygnuje
mam ogromny lęk wysokosci, balkon i 10 pietro to dla mnie ciezkie ;p a co dopiero dzwig 90 metrow;p ale za 2 tyg jade do zakopca wlasnie w celu skoku, tylko czy skocze... no nie wiem.. ;poby mi nóg nie urwało:P
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Ja również chcę skoczyć, jadę za 2 tyg do Francji, chciałabym skoczyć, ale z mostu nad wodą
Ohhh...
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie skakalam i nie mam zamiaru, jakos mnie to nie kreci
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
CHCE !
chce, chce, bardzo chce ;D strasznie sie nakręciłam na skok. I tak sobie myślę, że byłby to świetny pomysł na urodziny dla TŻ (czytałam ze można we dwójke skoczyć a oboje chcemy ) w prawdzie mam jeszcze sporo czasu (do marca ;P) ale zastanawiam się już.. GDZIE ? i czy to bezpieczne na tych 'objazdowych' ? wolałabym w jakimś stałym punkcie, ale jedyne info znalazłam o tym w Warszawie a to zdecydowanie za daleko.. wie ktoś coś na ten temat ?
|
|
|
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
Hej, zajrzałam tu, bo właściwie chyba mam lekki problem. Mianowicie 3 dni temu skoczyłam na bungee (swoją drogą - było super!
), ale od tej pory za każdym razem jak wstaje z krzysła czy z łóżka, czuję ból w tylnej części głowy. Zastanawiam się czy może ktoś miał podobne reakcje organizmu? Nie wiem co się dzieje... W każdym razie pozdrawiam ;-) |
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Nie i nie mam zamiaru.
A najlepszy jest napis na dyplomie po skoku jaki miał mój brat: "Dołączył do grona miłośników gumkowego szaleństwa"
|
|
#40 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
Skakałam
![]() ![]() ![]() Swietne przezycie, skakałam z 50m, mam nadzieje ze kiedys bd miałą okazję z 90 ![]() Naprawdę warto, marzy mi sie skok ze spadochronem... moze za rok
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
Nie i nie mam zamiaru spróbować.
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
czytałam, że podobno nic się nie powinno stać, nawet szarpnięcie przy skoku nie powinno być mocno odczuwalne, ale jak wiadomo dużo rzeczy się pisze by zachęcić klienta ;P
nkaa - skakałas pare dni temu.. można wiedziec gdzie ? odczekaj jeszcze pare dni, myślę, że samo przejedzie
|
|
|
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Hm, więc skakałam z dźwigu przy uczelni, był gościnnie - 42m wysokości. Co do reakcji organizmu... poczekam jeszcze parę dni, jak nie przejdzie to niestety chyba będę się musiała udać do neurologa, bo wszyscy wokół straszą mnie, że z głową nie ma żartów ;-) No cóż, i tak było warto. Cudowne uczucie, właściwie przed skokiem to bałam się jedynie tego szarpnięcia, które z resztą okazało się nie być ani bolesne ani mocne. Po skoku byłam w stanie euforii przez jakieś 2-3 dni lol. Pozdrawiam serdecznie! Ania. |
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
aha
no tak z głową nie ma żartów, ale miejmy nadzieję, że samo przejdzie ![]() na razie nie ma żadnych info o "gościnnych dźwigach" u mnie (Chorzów.. ogólnie okolice Górnego Śląska) wiec chyba zdecyduje się na skok ze stałego punktu. Tylko gdzie lepiej ? Warszawa czy Zakopane ? skakała któraś z was tam ? i w jedną i drugą stronę daleko więc jak mam jechać taki kawał to właściwie wszystko jedno gdzie ;P |
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
ja skakalam ale tylko z 55 metrow
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eeee? Skakalam na bungee wielokrotnie, z tego dzwigu w Warszafce (jakies 2-3 lata temu, nie pamietam juz dokladnie) jak i za granica (Chorwacji, Niemczech). Ani razu nie doswiadczylam zadnego szarpniecia, o bolach kregoslupa nie wspominajac Uwielbiam wszelkiego rodzaju sporty ekstremalne, a dla milosniczek skokow, ktore chca sprobowac czegos "innego" polacam tzw. dream jumping - skakanie z budynkow. W Warszawce chlopcy organizowali ta zabawe na bodajze Grochowie (wysokosc 60m) . Swietna sprawa jak sie leci twarza rownolegle do chodnika :P
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Przyczajenie
|
Witam.
Zaczne od tego że mam lek wysokości ale to nie stanęło mi na przeszkodzie żeby skoczyć ![]() Na dniach morza skoczyłam z 72 metrów. Nie myślałam nic z początku. Dopiero w trakcie lotu i poczułam satyswakcję. Pare minut później doczodziłam do siebie - nogi mi się trzęsły i byłam podekscytowana. Nie żałuję i zamierzam to powtórzyć ![]() Możecie zobaczyć mój skok: http://www.youtube.com/watch?v=mf1q9oumfGo |
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Nie skakałam, ale mam zamiar skoczyć i to nie jeden raz
mnie w ogóle kręcą te wszystkie ekstremalne sporty ![]() ![]() ![]() Ale moim marzeniem jest skoczyć z jakiegoś porządnego mostu np. w Hiszpanii, czy Francji. I tam też mam zamiar odbyć mój pierwszy skok, jak pierwszy to z grubej rury
|
|
#50 |
|
Rozeznanie
|
Jak byłam młodsza baaaaardzo chciałam skoczyć, teraz mi już trochę przeszło i im starsza jestem tym mniejsze prawdopodobieństwo, że skoczę, bo zaczynam się bać
Widziałam w jakimś programie skoki na bungee, w których lina nie była przyczepiona do nogi tylko było takie jakby krzesłko. Na coś takiego bym się może zdecydowała, bo boję się tego skoku głową w dół i szarpnięcia, bo mam problemy z kolanami.Jak w moim mieście były objazdowe skoki była możliwość wjechania dźwigiem na górę za 10zł, żeby się przekonać jak to jest
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym się na coś takiego pisała :-P http://www.youtube.com/watch?v=KRoQuownYok w ogóle uważam, że powinni to przepchnąć jako dyscyplinę olimpijską. Oglądalność jak nic. Niestety na takie pomysły tylko reklamiarze wpadają :P a szkoda.
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
lecimy 3.jpga ja skoczyłam w tandemie (z TŻ-em) z 90 m w Zakopanem.
Polecam serdecznie
Kłopot z próbą utrzymania za wszelką cenę zdrowego ciała polega na tym, że jest to prawie niemożliwe bez zaburzenia zdrowia umysłu. _____________________________________ Edytowane przez Ytha Czas edycji: 2010-12-06 o 12:28 |
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo bym chciała
Ale mam chorobę lokomocyjną i wgl od byle czego mam mdłości , i boję się że zwymiotuje przy szarpnięciu albo jak nie raz blisko dołu tak mocno ludzi okręca
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

mam ogromny lęk wysokosci, balkon i 10 pietro to dla mnie ciezkie ;p a co dopiero dzwig 90 metrow;p ale za 2 tyg jade do zakopca wlasnie w celu skoku, tylko czy skocze... no nie wiem.. ;p

Uwielbiam wszelkiego rodzaju sporty ekstremalne, a dla milosniczek skokow, ktore chca sprobowac czegos "innego" polacam tzw. dream jumping - skakanie z budynkow. W Warszawce chlopcy organizowali ta zabawe na bodajze Grochowie (wysokosc 60m) . Swietna sprawa jak sie leci twarza rownolegle do chodnika :P