Skoki na Bungee - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Skakałaś na bungee?
nie, i nie mam zamiaru 29 25,89%
Nie, ale chcę spróbować 71 63,39%
Tak, ale nigdy więcej 1 0,89%
Tak, tak i zrobię to jeszcze raz 11 9,82%
Głosujący: 112. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-12, 17:37   #31
ziolekkk
Przyczajenie

Dot.: Skoki na Bungy

zapraszam do obejrzenia krótkiego filmiku ze skoków na bungee

http://www.youtube.com/watch?v=jNQCujxJnx8
ziolekkk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 17:56   #32
Mała Kulka
Raczkowanie

Skakałam kilka dni temu z 60 metrów i polecam! Mam lęk wysokości, nie czuję się komfortowo stojąc na balkonie na 8-mym piętrze bloku mieszkalnego ale zawsze chciałam to zrobić, wiedziałam, zę mogę pokonać ten strach, "przeskoczyć" samą siebie.

Do teraz mam zakwasy w brzuchu od ściskania mięśni ze stresu ( półtorej godziny czekania w kolejce na skok)

Wjazd na górę jest świetny, widok niesamowity, panorama miasta, ludzie na dole malutcy...Z tym, ze nie myślisz o tym bo wiesz, po co wjeżdżasz...Za tobą instruktor, spokojnie mówi, żeby się nie zastanawiać za długo, skakać od razu, bo lęk narasta w kosmicznym tempie. Na górze słyszysz "raz, dwa, trzy, bungeeee!" i skaczesz.

Sam lot jest niesamowity, prędkość cię oszałamia, wszystko dookoła wiruje, drzesz się wniebogłosy, panika jak cholera, przeklinasz wszystkich dookoła a zwłaszcza siebie za ten idiotyczny pomysł. Zapominasz o tym, zę masz line, czujesz się trochę jak samobójca. Szarpnięcie i już lecisz w górę, potem jest jak na sprężynie, powoli zniżasz loty, ktoś łapie Cię za ręce i ściąga na dół.

Reasumując: po tym przeżyciu człowiek chodzi optymistyczny i naładowany energia, jest gotowy na różne wyzwania, podejmuje z łatwością decyzje dotychczas sprawiające kłopot i wahanie. (Tak jest w moim przypadku). Każdemu polecam przełamanie strachu. Jeśli i wasz partner skoczy, czujecie, ze przeżyliście razem coś wyjątkowego i to daje wam wspólną energię. Genialna rzecz.
Mała Kulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 23:32   #33
Lara Croft
Raczkowanie

Baaardzo chcialabym, ale niestety problemy zdrowotne mi to uniemozliwiaja. Strasznie tego zaluje:-(
Stary 2009-07-06, 18:45   #34
agent_25
Raczkowanie

Dot.: Skoki na Bungee

kurcze sama chciala bym skoczyc,a le boje sie ze jak wyjade do gory to zrezygnuje mam ogromny lęk wysokosci, balkon i 10 pietro to dla mnie ciezkie ;p a co dopiero dzwig 90 metrow;p ale za 2 tyg jade do zakopca wlasnie w celu skoku, tylko czy skocze... no nie wiem.. ;p

oby mi nóg nie urwało:P

http://www.przewodnikmp.pl/img-070420060043.png
agent_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-06, 19:29   #35
nusia1987
Raczkowanie

GG do nusia1987

Ja również chcę skoczyć, jadę za 2 tyg do Francji, chciałabym skoczyć, ale z mostu nad wodą Ohhh...
Stary 2009-07-06, 21:41   #36
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Nigdy nie skakalam i nie mam zamiaru, jakos mnie to nie kreci

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-03, 16:44   #37
martynatka
Raczkowanie

CHCE !
chce, chce, bardzo chce ;D
strasznie sie nakręciłam na skok. I tak sobie myślę, że byłby to świetny pomysł na urodziny dla TŻ (czytałam ze można we dwójke skoczyć a oboje chcemy ) w prawdzie mam jeszcze sporo czasu (do marca ;P) ale zastanawiam się już.. GDZIE ? i czy to bezpieczne na tych 'objazdowych' ? wolałabym w jakimś stałym punkcie, ale jedyne info znalazłam o tym w Warszawie a to zdecydowanie za daleko.. wie ktoś coś na ten temat ?
martynatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-25, 16:02   #38
nkaa
Przyczajenie

Hej, zajrzałam tu, bo właściwie chyba mam lekki problem. Mianowicie 3 dni temu skoczyłam na bungee (swoją drogą - było super! ), ale od tej pory za każdym razem jak wstaje z krzysła czy z łóżka, czuję ból w tylnej części głowy. Zastanawiam się czy może ktoś miał podobne reakcje organizmu? Nie wiem co się dzieje...

W każdym razie pozdrawiam ;-)
nkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-25, 16:14   #39
kiniaczeq
Zakorzenienie

Nie i nie mam zamiaru.
A najlepszy jest napis na dyplomie po skoku jaki miał mój brat:
"Dołączył do grona miłośników gumkowego szaleństwa"
Stary 2009-10-25, 17:26   #40
House__baby
Zadomowienie

GG do House__baby Send a message via Skype™ to House__baby

Cytat:
Napisane przez nkaa Pokaż wiadomość
Hej, zajrzałam tu, bo właściwie chyba mam lekki problem. Mianowicie 3 dni temu skoczyłam na bungee (swoją drogą - było super! ), ale od tej pory za każdym razem jak wstaje z krzysła czy z łóżka, czuję ból w tylnej części głowy. Zastanawiam się czy może ktoś miał podobne reakcje organizmu? Nie wiem co się dzieje...

W każdym razie pozdrawiam ;-)
mi się wydaje, że każdy organizm reaguje inaczej. Ja przez następne około 2 tygodnie jak wstawałam z krzesła czy skądś, to czułam ból w kręgosłupie, widocznie bardzo nadwyrężyłam go sobie podczas skoku. Ale to samo przeszło
House__baby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-25, 17:31   #41
aga3304
Zadomowienie

Skakałam
Swietne przezycie, skakałam z 50m, mam nadzieje ze kiedys bd miałą okazję z 90

Naprawdę warto, marzy mi sie skok ze spadochronem... moze za rok

aga3304 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-25, 18:25   #42
Monifash34
Zadomowienie

Nie i nie mam zamiaru spróbować.
Stary 2009-10-27, 19:32   #43
martynatka
Raczkowanie

czytałam, że podobno nic się nie powinno stać, nawet szarpnięcie przy skoku nie powinno być mocno odczuwalne, ale jak wiadomo dużo rzeczy się pisze by zachęcić klienta ;P

nkaa - skakałas pare dni temu.. można wiedziec gdzie ? odczekaj jeszcze pare dni, myślę, że samo przejedzie
Stary 2009-10-28, 22:52   #44
nkaa
Przyczajenie

Hej

Hm, więc skakałam z dźwigu przy uczelni, był gościnnie - 42m wysokości. Co do reakcji organizmu... poczekam jeszcze parę dni, jak nie przejdzie to niestety chyba będę się musiała udać do neurologa, bo wszyscy wokół straszą mnie, że z głową nie ma żartów ;-) No cóż, i tak było warto. Cudowne uczucie, właściwie przed skokiem to bałam się jedynie tego szarpnięcia, które z resztą okazało się nie być ani bolesne ani mocne. Po skoku byłam w stanie euforii przez jakieś 2-3 dni lol.

Pozdrawiam serdecznie!

Ania.
nkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-29, 17:55   #45
martynatka
Raczkowanie

aha no tak z głową nie ma żartów, ale miejmy nadzieję, że samo przejdzie
na razie nie ma żadnych info o "gościnnych dźwigach" u mnie (Chorzów.. ogólnie okolice Górnego Śląska) wiec chyba zdecyduje się na skok ze stałego punktu. Tylko gdzie lepiej ? Warszawa czy Zakopane ? skakała któraś z was tam ? i w jedną i drugą stronę daleko więc jak mam jechać taki kawał to właściwie wszystko jedno gdzie ;P
Stary 2009-10-29, 20:24   #46
honeypuff
Raczkowanie

ja skakalam ale tylko z 55 metrow fajnie bylo polecam wszystkim ;p napewno skocze jeszcze raz ale moze tym razem z mostu do rzeki z wiekszej wysokosci
honeypuff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-29, 20:52   #47
UrbanWarrior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez House__baby Pokaż wiadomość
no właśnie najgorszy jest ten moment szarpnięcia. Ja skakałam bez butów (miałam balerinki i kazali ściągnąć) i musiałam gdzieś o coś uderzyć palcem u nogi, potem chodzić nie mogłam;P I kręgosłup mnie bolała z 3 tyg po tym, ale mimo wszystko było wartooo

Eeee? Skakalam na bungee wielokrotnie, z tego dzwigu w Warszafce (jakies 2-3 lata temu, nie pamietam juz dokladnie) jak i za granica (Chorwacji, Niemczech). Ani razu nie doswiadczylam zadnego szarpniecia, o bolach kregoslupa nie wspominajac Uwielbiam wszelkiego rodzaju sporty ekstremalne, a dla milosniczek skokow, ktore chca sprobowac czegos "innego" polacam tzw. dream jumping - skakanie z budynkow. W Warszawce chlopcy organizowali ta zabawe na bodajze Grochowie (wysokosc 60m) . Swietna sprawa jak sie leci twarza rownolegle do chodnika :P
UrbanWarrior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 01:05   #48
spsuta
Przyczajenie

Talking Dot.: Skoki na Bungee

Witam.
Zaczne od tego że mam lek wysokości ale to nie stanęło mi na przeszkodzie żeby skoczyć
Na dniach morza skoczyłam z 72 metrów.
Nie myślałam nic z początku. Dopiero w trakcie lotu i poczułam satyswakcję. Pare minut później doczodziłam do siebie - nogi mi się trzęsły i byłam podekscytowana.
Nie żałuję i zamierzam to powtórzyć

Możecie zobaczyć mój skok: http://www.youtube.com/watch?v=mf1q9oumfGo
spsuta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 01:18   #49
seduction
Zakorzenienie

Nie skakałam, ale mam zamiar skoczyć i to nie jeden raz mnie w ogóle kręcą te wszystkie ekstremalne sporty

Ale moim marzeniem jest skoczyć z jakiegoś porządnego mostu np. w Hiszpanii, czy Francji. I tam też mam zamiar odbyć mój pierwszy skok, jak pierwszy to z grubej rury

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 11:11   #50
mariposa88
Rozeznanie

Jak byłam młodsza baaaaardzo chciałam skoczyć, teraz mi już trochę przeszło i im starsza jestem tym mniejsze prawdopodobieństwo, że skoczę, bo zaczynam się bać Widziałam w jakimś programie skoki na bungee, w których lina nie była przyczepiona do nogi tylko było takie jakby krzesłko. Na coś takiego bym się może zdecydowała, bo boję się tego skoku głową w dół i szarpnięcia, bo mam problemy z kolanami.

Jak w moim mieście były objazdowe skoki była możliwość wjechania dźwigiem na górę za 10zł, żeby się przekonać jak to jest
Stary 2010-07-12, 15:58   #51
yasmine87
Raczkowanie

GG do yasmine87

Ja bym się na coś takiego pisała :-P http://www.youtube.com/watch?v=KRoQuownYok w ogóle uważam, że powinni to przepchnąć jako dyscyplinę olimpijską. Oglądalność jak nic. Niestety na takie pomysły tylko reklamiarze wpadają :P a szkoda.
Stary 2010-12-06, 12:24   #52
Ytha
Raczkowanie

lecimy 3.jpga ja skoczyłam w tandemie (z TŻ-em) z 90 m w Zakopanem.
Polecam serdecznie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_4802.jpg (158,0 KB, 85 załadowań)

Edytowane przez Ytha
Czas edycji: 2010-12-06 o 12:28
Ytha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 19:30   #53
kasztanek56
Raczkowanie

Bardzo bym chciała .
Ale mam chorobę lokomocyjną i wgl od byle czego mam mdłości , i boję się że zwymiotuje przy szarpnięciu albo jak nie raz blisko dołu tak mocno ludzi okręca
kasztanek56 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości