Gdzie na obóz w wakacje 2009 ? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-04, 20:59   #31
bmartunia
Raczkowanie

Dot.: Gdzie na obóz w wakacje 2009 ?

Witam. W zeszłym roku byłam na koloniach/obozie we Włoszech , Cesenatico. Było estra. W tym roku planuję wraz z przyjaciółka wyjazd do Grecji właśnie z biura ARION. Znaleźlismy świetną ofertę cenową i wycieczkową. OBÓZ MŁODZIEŻOWY - GRECJA - LEPTOKARIA Hotel Hellas 13 -18 lat - Czy słyszeliście coś może o tym hotelu? biurze. proszę o pilny kontakt ( 10010653 moje gy gy )
bmartunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 21:26   #32
inue7
Raczkowanie

Dot.: Coś nieco więcej o obozach 2009

kurczę Pilnie potrzebne
inue7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 21:34   #33
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez bmartunia Pokaż wiadomość
Witam. W zeszłym roku byłam na koloniach/obozie we Włoszech , Cesenatico. Było estra. W tym roku planuję wraz z przyjaciółka wyjazd do Grecji właśnie z biura ARION. Znaleźlismy świetną ofertę cenową i wycieczkową. OBÓZ MŁODZIEŻOWY - GRECJA - LEPTOKARIA Hotel Hellas 13 -18 lat - Czy słyszeliście coś może o tym hotelu? biurze. proszę o pilny kontakt ( 10010653 moje gy gy )
Wydaje mi się, że Arion nie jest bezpośrednim organizatorem. Oferte Balkan Hellas ma wiele biur
Ogólnie weź pod uwagę, że pokoje 3-6 osobowe moga oznaczać (i oznaczają) łózka piętrowe.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 22:47   #34
bmartunia
Raczkowanie

http://www.arion.pl/offer_1099_1086.html. Tak samo jak ofertę koloni/obozów do Cesenatico - Włochy. Trzy hotele (La Perla, Bellelli oraz Blu Mare) ma nietylko almatura ale również natura-tour, i innne biura ;p. Więc chyba nie jesteś dobrze poinformowana. Z tego co się dowiadywałam nie ma tam łózek piętrowych. Byłam we Włoszech, w pokoju pięcioosobowym i nie było ;p. Ale co to za różnica. Będzie weselej. Pojadę tam sie dobrze bawić a nie cały czas spędzać na spaniu czy przesiadywani uw pokoju.
A z jakich źródeł się dowaidywałaś na temat tej oferty? < 33 Moze byłaś juz tam. Korzystałaś z ofert tych biur?
Stary 2009-02-05, 08:16   #35
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez bmartunia Pokaż wiadomość
http://www.arion.pl/offer_1099_1086.html. Tak samo jak ofertę koloni/obozów do Cesenatico - Włochy. Trzy hotele (La Perla, Bellelli oraz Blu Mare) ma nietylko almatura ale również natura-tour, i innne biura ;p. Więc chyba nie jesteś dobrze poinformowana. Z tego co się dowiadywałam nie ma tam łózek piętrowych. Byłam we Włoszech, w pokoju pięcioosobowym i nie było ;p. Ale co to za różnica. Będzie weselej. Pojadę tam sie dobrze bawić a nie cały czas spędzać na spaniu czy przesiadywani uw pokoju.
A z jakich źródeł się dowaidywałaś na temat tej oferty? < 33 Moze byłaś juz tam. Korzystałaś z ofert tych biur?
Nie rozumiem, dlaczego mam być źle poinformowana. Napisalam, że Arion może nie być bezpośrednim organizatorem, bo nasze biuro też ma w swojej ofercie ten hotel, ale bierzemy go z innego biura, ktore jest bezpośrednim organizatorem. Może dwa rózne biura organizują obozyw tym samym hotelu, tego nie wiem.

A informacje mam niejako z pierwszej reki, bo pracuje w biurze podróży i po zalogowaniu sie do systemu mogę sprawdzić, kto jest organizatorem a kto tylko sprzedaje ofertę.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
Stary 2009-02-05, 10:16   #36
bmartunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem, dlaczego mam być źle poinformowana. Napisalam, że Arion może nie być bezpośrednim organizatorem, bo nasze biuro też ma w swojej ofercie ten hotel, ale bierzemy go z innego biura, ktore jest bezpośrednim organizatorem. Może dwa rózne biura organizują obozyw tym samym hotelu, tego nie wiem.

A informacje mam niejako z pierwszej reki, bo pracuje w biurze podróży i po zalogowaniu sie do systemu mogę sprawdzić, kto jest organizatorem a kto tylko sprzedaje ofertę.
aha. Dziękuję. ale jednak rezygnuję z tej oferty. brudne plaże (butelki itp.) , piasek brudny co się kurzy, kable w pokojach na widoku, jedna mała lampa w łazience bez żadnych zabezpieczeń itp. Codziennie mielonka i sery na śniadanie (ble....) .Będę szukać coś innego. A można wiedzieć w jakim biurze pracujesz? . Chciałabym Cię prosic o ofertę kolonijną/obozową n alato 2009. Interesuje mnie w szczególnośći Grecja, Tunecja .
(bmartunia@wp.pl) byłabym wdzięcznna ;******
Stary 2009-02-05, 10:59   #37
inue7
Raczkowanie

No właśnie! Grecja , Hiszpania itp.
Prócz Włoch, Bułgarii

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-05, 16:31   #38
bmartunia
Raczkowanie

Witam! Znaleźliśmy świetną ofertę obozów młodzieżowych 13-18 lat / 9 noclegów w hotelu Sintrivanis"*** w Skotina Beach. autokar, trzy posiłki , w tym 2x tranzytowe (podczas podróży) W programie wycieczka na Olimp i dwie greckie dyskoteki . Oferta jest naprawdę zachęcająca. Chciałabym uzyskać od Państwa jakieś opinie na temat tego hotelu a także biura :24travels.! http://24travels.pl/offer_547_2258.html - link do tej ofery
Stary 2009-02-05, 18:39   #39
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Przy ograniczonym budżecie przejrzyj może ofertę biura Olimp z Krakowa - na lato organizują oni obozy w miasteczkach campingowych. Śpi się w namiotach, na dobrych campingach, a koszt tańszy o kilkaset zlotych niż przy mieszkaniu w hotelu.
ja np nie mam nic naprzeciw mieszkaniu w namiocie ale ich namioty sa 4 osobowe [tzn rozumiem ze tam sa 2 'pokoje' ale chyba nie chcialabym mieszkac z calkowicie obcymi ludzmi za cienkim kawalkiem szmatki] - a chce jechac z tz czyli tylko w 2

edit.
Aggie, Ty jestes taka obeznana, co bys powiedziala o tej ofercie?
http://www.ttricardo.com.pl/offer_895_2033.html - 950zl za 12dni... tam sa jakies ukryte oplaty oprocz tych wycieczek fakultatytwnych?
http://www.ttricardo.com.pl/offer_914_2033.html

Edytowane przez Agniesia666
Czas edycji: 2009-02-05 o 19:05
Agniesia666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 20:17   #40
badthing
Raczkowanie

słyszałam, ze w tym Cesenatico to jest tak srednio, bo wszystkie dyskoteki, imprezy i w sumie życie towarzyskie jest w Rimini. także ja szukam ofert do tej miejscowosci;p a ze jestem juz wystarczajaca stara to bd mogła isc na te wszystkie rozławione dyskoteki((;
Stary 2009-02-05, 21:17   #41
inue7
Raczkowanie

No tak Rimini bardziej rozrywkowe, ale czy ty jedziesz tylko dla dyskotek ??
Cóż Cesenatico to przede wszystkim klimat.Jedyny w swoim rodzaju.
Miasteczko nie za duże, ale cóż za port, zabytkowe kamieniczki, kawiarenki z pysznymi lodami, piaszczysta plaża...
Stary 2009-02-05, 21:24   #42
inue7
Raczkowanie

No i ci Włosi. Nigdzie nie będzie tak brzmieć "Ciao Bella" jak właśnie na plażach Cesenatico
Stary 2009-02-05, 21:53   #43
bmartunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez badthing Pokaż wiadomość
słyszałam, ze w tym Cesenatico to jest tak srednio, bo wszystkie dyskoteki, imprezy i w sumie życie towarzyskie jest w Rimini. także ja szukam ofert do tej miejscowosci;p a ze jestem juz wystarczajaca stara to bd mogła isc na te wszystkie rozławione dyskoteki((;
Witaj! Cesenatico jest świetne! My akurat z koleżanką wyżej byliśmy z biura almatur w trzy budynkowym ośrofku (la perla itp). Było cud miód i fasolki. Codziennie wyjścia do portu w tym zatrzymanie się przy lodziarni, gdzie jedna włoska gałka to jak nasze 5 małych. (pyszne) oraz duże centrum automatów, gdzie nasi koledzy w pierwszy dzień wydali całą kasę przeznaczoną na wydatki - około 3 minuty drogi od ośrodka.
Potem zaś idziemy do portu. tam świetne widoki, duże jachty, lodziarnie, pizzerie, sklepiki z pamiatkami, orkiestra na zywo, knajpki, restauracje sklepy z żywnością a nawet supermarkety - w małych sklepikach jest dość drogo, chyba że trafisz na promocje. Akurat z biurem almatur był organizowany wyjazd do dużego centrum handlowego ( chyba w Rimini) - IPER. 3 euro. Tam jest o wiele tanio. Kupiłam ice tea lipton za niecałe 1 euro Świetne prezenty można zrobić. Np. w pimkie byłu duże przeceny. Nawet tanio niż w sklepach w Polsce. .
Każdy z nas lubi trochę zaszaleć. U nas było tak wracasz z portu w okolicach 24 - 1 w nocy. wychodzisz o 20 . Potem możesz posiedzieć przed hotelem, pograć w pingponga - nikt ci nie zabrania. W ofercie almatura bo te biuro serdecznie Ci polecam, była zorganizowana dyskoteka do Rimini. Słyszałam że było świetnie. (oczywiście to trochę kosztuje chyba 13 euro) ale tam.... raz się zyje. (ja niestety jestem jeszcze ,,zamała na takie imprezy" .
Organizowane są dyskoteki ośrodkowe, w których jest taka miła atmosfera, wszyscy dobrze sie bawią, że zjawia się tam cała okolica. Ci Włosi z różowymi rurkami, i duzymi okularkami z włosami na żelu <hahahaha> a nawet okoliczne dzieciaki . Naprawdę warto tam pojechać.
(trochę się rozpisałam ale myslę że poleciłam ci tą miejscowość).
Stary 2009-02-05, 22:15   #44
inue7
Raczkowanie

Byłam tam z Tobą Bmartuniu
Ogólnie potwierdzam , dodam jeszcze, że plaże były czyste, u nas leciała muzyka , chodzi taki facet (raz Włoch a raz bardzo miły Polak), który sprzedawało "koko melo koko melo", czyli kokosy oraz owoce , jak, np. arbuzy około 2 euro Czasami chodzili też z plecionymi ozdóbkami na ręce około 3 euro
Co do cen"na mieście" to picie także około 2 euro , w supermarketach taniej , pizza (pyszna) około 5 euro
Dla nieco starszych przydatna wiadomość. Na ulicach Cesenatico są automaty sprzedające .... prezerwatywy, kilka rodzai do wyboru, w cenie około 4 euro , ale nie kupywałam , więc jakości nie znam

Edytowane przez inue7
Czas edycji: 2009-02-05 o 22:20 Powód: literówka mała
Stary 2009-02-05, 23:11   #45
bmartunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inue7 Pokaż wiadomość
Byłam tam z Tobą Bmartuniu
Ogólnie potwierdzam , dodam jeszcze, że plaże były czyste, u nas leciała muzyka , chodzi taki facet (raz Włoch a raz bardzo miły Polak), który sprzedawało "koko melo koko melo", czyli kokosy oraz owoce , jak, np. arbuzy około 2 euro Czasami chodzili też z plecionymi ozdóbkami na ręce około 3 euro
Co do cen"na mieście" to picie także około 2 euro , w supermarketach taniej , pizza (pyszna) około 5 euro
Dla nieco starszych przydatna wiadomość. Na ulicach Cesenatico są automaty sprzedające .... prezerwatywy, kilka rodzai do wyboru, w cenie około 4 euro , ale nie kupywałam , więc jakości nie znam
Do cen to troszkę dodałaś, ale powiedzmy, że lubię sie z nimi targować
kawałki kokosa 5 sztuk - ok. 2 euro
,,saszłyki owocowe" 4 sztuk (arbuz, pomarańcze, brzoskwinia, melon) -ok.3 euro
plecione bransoletki na ręce - ok. 2 - 3 euro
tatuaż <hahaha> oczywiście taki własnej robótki - ok.2-4 euro
Coca cola, Fanta, Sprite taka mała butelka (ok. 250 ml) - w małym sklepiku 2 euro
podróbka ice tea brzoskwiniowej czy tam cytrynowej - 1 euro - mały sklepik
pizza ( nie wiem czy chodziło dla koleżanki o dużą 0 ale kawałek, akurat w tej pizzeri co my kupywaliśmy pizze to taki mały kawałek 2-3 euro , zimny ;/
pizza mega kawałek duży duży duży w wenecji - 1 - 2 euro
pocztówka w Cesenatico - 1 euro
znaczek pocztwoy do polski - mniej niż 1 euro (pocztówka doszła w mniej niż dwa dni)
1 gałka loda - 1 euro
w San Mariono 2l coca-cola (po promocyjnej cenie) - 1 euro. a tak normalnie 2-3 euro
Stary 2009-02-06, 08:20   #46
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
Aggie, Ty jestes taka obeznana, co bys powiedziala o tej ofercie?
http://www.ttricardo.com.pl/offer_895_2033.html - 950zl za 12dni... tam sa jakies ukryte oplaty oprocz tych wycieczek fakultatytwnych?
http://www.ttricardo.com.pl/offer_914_2033.html
Agniesia, w przypadku Thassos nie masz tylko napojów do obiadokolacji (czyli kupujesz sobie cole, herbatę czy kawę) i klimatyzacji w pokoju (4 Euro za pokójna dobę).

Jesli chodzi o Bułgarię, to w cene wliczone są śniadania i obiadokolacje, ale od 22.08 tylko śniadania (wtedy i cena jest niższa). Dopłaca się u pilota 5 Euro za turnus za opłatę klimatyczną i to jest oplata obowiązkowa. Standardem jest, że do obiadokolacji napoje dokupuje się we własnym zakresie.

Te oferty sprzedajemy jako agent, organizatorem jest firma Olimp z Krakowa (mówię uczciwie). Są naprawdę OK, ale zwróc uwagę na to, żę to są oferty robione pod kątem wczasów, nie obozów młodziezowych. Czyli nie ma kadry opiekunów, jest tylko pilot dojazdowy, który jedzie z grupa autokarem oraz rezydent na miejscu.

Ceny są normalne dla Olimpu, oni od lat biora w gwarancji iles turnusów pod rząd i negocjują świetne ceny. Weź jednak pod uwagę, że jeśli sytuacja Euro na rynku się nie uspokoi, to mozliwe będą dopłaty kursowe.

Stary 2009-02-06, 09:20   #47
bmartunia
Raczkowanie

Aggie125 Mogłabyś mi ocenić tą ofertę : Znaleźliśmy świetną ofertę obozów młodzieżowych 13-18 lat / 9 noclegów w hotelu Sintrivanis"*** w Skotina Beach. autokar, trzy posiłki , w tym 2x tranzytowe (podczas podróży) W programie wycieczka na Olimp i dwie greckie dyskoteki . Oferta jest naprawdę zachęcająca. Chciałabym uzyskać od Państwa jakieś opinie na temat tego hotelu a także biura :24travels.! http://24travels.pl/offer_547_2258.html - link do tej ofery
Stary 2009-02-06, 12:45   #48
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Agniesia, w przypadku Thassos nie masz tylko napojów do obiadokolacji (czyli kupujesz sobie cole, herbatę czy kawę) i klimatyzacji w pokoju (4 Euro za pokójna dobę).

Jesli chodzi o Bułgarię, to w cene wliczone są śniadania i obiadokolacje, ale od 22.08 tylko śniadania (wtedy i cena jest niższa). Dopłaca się u pilota 5 Euro za turnus za opłatę klimatyczną i to jest oplata obowiązkowa. Standardem jest, że do obiadokolacji napoje dokupuje się we własnym zakresie.

Te oferty sprzedajemy jako agent, organizatorem jest firma Olimp z Krakowa (mówię uczciwie). Są naprawdę OK, ale zwróc uwagę na to, żę to są oferty robione pod kątem wczasów, nie obozów młodziezowych. Czyli nie ma kadry opiekunów, jest tylko pilot dojazdowy, który jedzie z grupa autokarem oraz rezydent na miejscu.

Ceny są normalne dla Olimpu, oni od lat biora w gwarancji iles turnusów pod rząd i negocjują świetne ceny. Weź jednak pod uwagę, że jeśli sytuacja Euro na rynku się nie uspokoi, to mozliwe będą dopłaty kursowe.
o napojach i klimatyzacji to wiem, ale nie wiedzialam tego ze po 22.08 sa tylko sniadania - ja wlasnie chcialam jechac w takim pozniejszym terminie, przelom sierpnia i wrzesnia.
to dobrze ze sa to wczasy, wlasnie chce sie 'wybyczyc' z tzem a nie ze jakas objazdowka i ogladanie w biegu.
moze sie skusze na ten camping z olimpu, musze tylko porozmawiac ze znajomymi czy jeszcze jakas para by chciala z nami jechac
dziekuje za pomoc i cenne informacje
Stary 2009-02-06, 18:53   #49
agnessss
Rozeznanie

O hotelu nie, ale LEPTOKARIA.......mhmmm... .. niesamowite miasto!!

"Ten, kto zwycięża innych, jest silny. Ten, kto zwycięża samego siebie, jest potężny"

13.08-24.08 - Lloret de Mar ^^

I FAZA - 1 / 14

agnessss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-06, 20:01   #50
inue7
Raczkowanie

Odpada , jak zwykle, coś nie tak
Stary 2009-02-06, 20:15   #51
badthing
Raczkowanie

nie, nie jade da samych imprez, jade wypoczać ) a jak plaże? to prawda, ze w Rimini jest strasznie brudna? wiecie może?
Stary 2009-02-06, 21:09   #52
bmartunia
Raczkowanie

w Cesenatico czyściutko, łagodne dno, więc bezpiecznie . niezapomniane widoki
Stary 2009-02-07, 00:06   #53
myCocaine
Zadomowienie

Co prawda ja byłam na obrzeżach Cesenatico (bliżej Valverde) ale plaże czyściutkie, zadbane z leżaczkami, barami, boiskami do przeróżnych gier.
- PARTY HARDER!
myCocaine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-07, 12:29   #54
inue7
Raczkowanie

Dokładnie tak...
Plaże nie są przeludnione, nie śmierdzi rybami (no chyba, że lubisz taki zapach), nie ma meduz itp. , dużo jest ogromnych muszelek (w porównaniu z polskimi), morze czyste, głębie może znajdzie się jakiś glon, ale to rzadko. Jest taka ciekawostka. W morzy stoi posąg, biały posąg Najświętszej Marii. Jest on około 100metrów od brzegu , może więcej..., obok niego są kwiaty, różaniec itp. Można swabodnie do niego podpłynąć,
Stary 2009-02-07, 13:54   #55
badthing
Raczkowanie

no ja bylam nad Adriatykiem od strony chorwackiej, to było cudownie! plaza, morze takie cieplutkie ((; ale jeszcze wczoraj z koelzanka znalazłysmy bardzo ciekawa oferte do Grecji (;
Stary 2009-02-07, 14:32   #56
bmartunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez badthing Pokaż wiadomość
no ja bylam nad Adriatykiem od strony chorwackiej, to było cudownie! plaza, morze takie cieplutkie ((; ale jeszcze wczoraj z koelzanka znalazłysmy bardzo ciekawa oferte do Grecji (;
Można prosić o linki ?
Stary 2009-02-07, 19:56   #57
badthing
Raczkowanie

http://ecotravel.pl/oboz_let/grecja/hutplus_oboz_01.htm

nadal jednak czekamy na oferty Almatura ((;
Stary 2009-02-07, 20:01   #58
badthing
Raczkowanie

właśnie jak jest w Leptokarii? bo tak zastanawiam się nad miejscem wyjazdu i myślę nad Włochami, Grecją lub Hiszpanią i nie wiem co sie opłaca najbardziej^^
Stary 2009-02-08, 16:28   #59
inue7
Raczkowanie

Włochy !!!!
Stary 2009-02-08, 16:37   #60
Adelaaaa
Raczkowanie

hiszpania
Adelaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości