![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Gdzie na obóz w wakacje 2009 ?
Witam. W zeszłym roku byłam na koloniach/obozie we Włoszech , Cesenatico. Było estra. W tym roku planuję wraz z przyjaciółka wyjazd do Grecji właśnie z biura ARION. Znaleźlismy świetną ofertę cenową i wycieczkową. OBÓZ MŁODZIEŻOWY - GRECJA - LEPTOKARIA Hotel Hellas 13 -18 lat - Czy słyszeliście coś może o tym hotelu? biurze. proszę o pilny kontakt ( 10010653 moje gy gy )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Dot.: Coś nieco więcej o obozach 2009
kurczę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie weź pod uwagę, że pokoje 3-6 osobowe moga oznaczać (i oznaczają) łózka piętrowe.
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
http://www.arion.pl/offer_1099_1086.html. Tak samo jak ofertę koloni/obozów do Cesenatico - Włochy. Trzy hotele (La Perla, Bellelli oraz Blu Mare) ma nietylko almatura ale również natura-tour, i innne biura ;p. Więc chyba nie jesteś dobrze poinformowana. Z tego co się dowiadywałam nie ma tam łózek piętrowych. Byłam we Włoszech, w pokoju pięcioosobowym i nie było ;p. Ale co to za różnica. Będzie weselej. Pojadę tam sie dobrze bawić a nie cały czas spędzać na spaniu czy przesiadywani uw pokoju.
A z jakich źródeł się dowaidywałaś na temat tej oferty? < 33 Moze byłaś juz tam. Korzystałaś z ofert tych biur? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A informacje mam niejako z pierwszej reki, bo pracuje w biurze podróży i po zalogowaniu sie do systemu mogę sprawdzić, kto jest organizatorem a kto tylko sprzedaje ofertę.
![]() |
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() (bmartunia@wp.pl) byłabym wdzięcznna ;****** |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
No właśnie! Grecja , Hiszpania itp.
Prócz Włoch, Bułgarii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Witam! Znaleźliśmy świetną ofertę obozów młodzieżowych 13-18 lat / 9 noclegów w hotelu Sintrivanis"*** w Skotina Beach. autokar, trzy posiłki , w tym 2x tranzytowe (podczas podróży) W programie wycieczka na Olimp i dwie greckie dyskoteki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]() ![]() edit. Aggie, Ty jestes taka obeznana, co bys powiedziala o tej ofercie? ![]() http://www.ttricardo.com.pl/offer_895_2033.html - 950zl za 12dni... tam sa jakies ukryte oplaty oprocz tych wycieczek fakultatytwnych? http://www.ttricardo.com.pl/offer_914_2033.html
Edytowane przez Agniesia666 Czas edycji: 2009-02-05 o 19:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
słyszałam, ze w tym Cesenatico to jest tak srednio, bo wszystkie dyskoteki, imprezy i w sumie życie towarzyskie jest w Rimini. także ja szukam ofert do tej miejscowosci;p a ze jestem juz wystarczajaca stara to bd mogła isc na te wszystkie rozławione dyskoteki((;
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
No tak Rimini bardziej rozrywkowe, ale czy ty jedziesz tylko dla dyskotek ??
Cóż Cesenatico to przede wszystkim klimat.Jedyny w swoim rodzaju. Miasteczko nie za duże, ale cóż za port, zabytkowe kamieniczki, kawiarenki z pysznymi lodami, piaszczysta plaża... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
No i ci Włosi. Nigdzie nie będzie tak brzmieć "Ciao Bella" jak właśnie na plażach Cesenatico
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Potem zaś idziemy do portu. tam świetne widoki, duże jachty, lodziarnie, pizzerie, sklepiki z pamiatkami, orkiestra na zywo, knajpki, restauracje sklepy z żywnością a nawet supermarkety - w małych sklepikach jest dość drogo, chyba że trafisz na promocje. Akurat z biurem almatur był organizowany wyjazd do dużego centrum handlowego ( chyba w Rimini) - IPER. 3 euro. Tam jest o wiele tanio. Kupiłam ice tea lipton za niecałe 1 euro Świetne prezenty można zrobić. Np. w pimkie byłu duże przeceny. Nawet tanio niż w sklepach w Polsce. . Każdy z nas lubi trochę zaszaleć. U nas było tak wracasz z portu w okolicach 24 - 1 w nocy. wychodzisz o 20 ![]() Organizowane są dyskoteki ośrodkowe, w których jest taka miła atmosfera, wszyscy dobrze sie bawią, że zjawia się tam cała okolica. Ci Włosi z różowymi rurkami, i duzymi okularkami z włosami na żelu <hahahaha> a nawet okoliczne dzieciaki . Naprawdę warto tam pojechać. (trochę się rozpisałam ale myslę że poleciłam ci tą miejscowość). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Byłam tam z Tobą Bmartuniu
![]() Ogólnie potwierdzam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do cen"na mieście" to picie także około 2 euro , w supermarketach taniej ![]() ![]() Dla nieco starszych przydatna wiadomość. Na ulicach Cesenatico są automaty sprzedające .... prezerwatywy, kilka rodzai do wyboru, w cenie około 4 euro ![]() ![]() Edytowane przez inue7 Czas edycji: 2009-02-05 o 22:20 Powód: literówka mała |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() kawałki kokosa 5 sztuk - ok. 2 euro ,,saszłyki owocowe" 4 sztuk (arbuz, pomarańcze, brzoskwinia, melon) -ok.3 euro plecione bransoletki na ręce - ok. 2 - 3 euro tatuaż <hahaha> oczywiście taki własnej robótki - ok.2-4 euro Coca cola, Fanta, Sprite taka mała butelka (ok. 250 ml) - w małym sklepiku 2 euro podróbka ice tea brzoskwiniowej czy tam cytrynowej - 1 euro - mały sklepik pizza ( nie wiem czy chodziło dla koleżanki o dużą 0 ale kawałek, akurat w tej pizzeri co my kupywaliśmy pizze to taki mały kawałek 2-3 euro , zimny ;/ pizza mega kawałek duży duży duży w wenecji - 1 - 2 euro pocztówka w Cesenatico - 1 euro znaczek pocztwoy do polski - mniej niż 1 euro (pocztówka doszła w mniej niż dwa dni) 1 gałka loda - 1 euro w San Mariono 2l coca-cola (po promocyjnej cenie) - 1 euro. a tak normalnie 2-3 euro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o Bułgarię, to w cene wliczone są śniadania i obiadokolacje, ale od 22.08 tylko śniadania (wtedy i cena jest niższa). Dopłaca się u pilota 5 Euro za turnus za opłatę klimatyczną i to jest oplata obowiązkowa. Standardem jest, że do obiadokolacji napoje dokupuje się we własnym zakresie. Te oferty sprzedajemy jako agent, organizatorem jest firma Olimp z Krakowa (mówię uczciwie). Są naprawdę OK, ale zwróc uwagę na to, żę to są oferty robione pod kątem wczasów, nie obozów młodziezowych. Czyli nie ma kadry opiekunów, jest tylko pilot dojazdowy, który jedzie z grupa autokarem oraz rezydent na miejscu. Ceny są normalne dla Olimpu, oni od lat biora w gwarancji iles turnusów pod rząd i negocjują świetne ceny. Weź jednak pod uwagę, że jeśli sytuacja Euro na rynku się nie uspokoi, to mozliwe będą dopłaty kursowe. ![]()
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Aggie125 Mogłabyś mi ocenić tą ofertę : Znaleźliśmy świetną ofertę obozów młodzieżowych 13-18 lat / 9 noclegów w hotelu Sintrivanis"*** w Skotina Beach. autokar, trzy posiłki , w tym 2x tranzytowe (podczas podróży) W programie wycieczka na Olimp i dwie greckie dyskoteki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
to dobrze ze sa to wczasy, wlasnie chce sie 'wybyczyc' z tzem a nie ze jakas objazdowka i ogladanie w biegu. moze sie skusze na ten camping z olimpu, musze tylko porozmawiac ze znajomymi czy jeszcze jakas para by chciala z nami jechac ![]() dziekuje za pomoc i cenne informacje ![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
O hotelu nie, ale LEPTOKARIA.......mhmmm... .. niesamowite miasto!!
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Odpada , jak zwykle, coś nie tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
nie, nie jade da samych imprez, jade wypoczać
![]() ![]()
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
w Cesenatico czyściutko, łagodne dno, więc bezpiecznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Co prawda ja byłam na obrzeżach Cesenatico (bliżej Valverde) ale plaże czyściutkie, zadbane z leżaczkami, barami, boiskami do przeróżnych gier.
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Dokładnie tak...
Plaże nie są przeludnione, nie śmierdzi rybami (no chyba, że lubisz taki zapach), nie ma meduz itp. , dużo jest ogromnych muszelek (w porównaniu z polskimi), morze czyste, głębie może znajdzie się jakiś glon, ale to rzadko. Jest taka ciekawostka. W morzy stoi posąg, biały posąg Najświętszej Marii. Jest on około 100metrów od brzegu , może więcej..., obok niego są kwiaty, różaniec itp. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
no ja bylam nad Adriatykiem od strony chorwackiej, to było cudownie! plaza, morze takie cieplutkie ((; ale jeszcze wczoraj z koelzanka znalazłysmy bardzo ciekawa oferte do Grecji (;
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
http://ecotravel.pl/oboz_let/grecja/hutplus_oboz_01.htm
nadal jednak czekamy na oferty Almatura ((;
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
właśnie jak jest w Leptokarii? bo tak zastanawiam się nad miejscem wyjazdu i myślę nad Włochami, Grecją lub Hiszpanią i nie wiem co sie opłaca najbardziej^^
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Włochy !!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
hiszpania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.