Jak miałyby wyglądać Wasze wymarzone zaręczyny? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-12, 12:34   #31
the_sania
Wtajemniczenie

Dot.: Jak miałyby wyglądać Wasze wymarzone zaręczyny?

ja chyba nie wolałabym jakieś na świeżym powietrzu, niż w restauracji... a żeby były udane, muszą być po prostu niespodzianką dla mnie

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 14:30   #32
Claire Fisher
Raczkowanie

A mi się marzą takie zaręczyny:

Jesteśmy na koncercie Kultu (moja miłość od dzieciństwa), nagle Kazik w przerwie między piosenkami ogłasza do mikrofonu, że X chciałby zapytać Y czy zostanie jego żoną, ja oczywiście nie domyślam się nawet, że to ja jestem tym Y, pękam z zazdrości jaką romantyczną niespodzianke facet zrobił dziewczynie, odwracam się to TŻ, żeby zobaczyć jego reakcje, a on klęczy z przefajnymi kwiatami i trzyma w dłoni boski pierścionek, a ja się w tedy już domyślam, zaczynam drzeć gębę, że "taaaaak", TŻ w staje z kolan obejmuje mnie mocno, cały tłum klaszcze, a Kazik zapodaje porcję jakiś niebanalnych życzeń i zaczyna śpiewać piosenkę "kocham cię a miłością swoją", następnie ja jestem w szoku nie dowierzam w to co się stało, a potem to już tylko żyjemy długo i szczęśliwie

marzenia ludzka rzecz
Na korytarzu

26.05.2010 - Babciu...
Claire Fisher jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-24, 10:11   #33
aaagattt
Przyczajenie

Mój mąż robi zdjęcia na meczach. Zapytacie co to ma wspólnego z weselem i zaręczynami. Sama się zdziwiłam ale jak się okazało ktoś miał fajny pomysł i dosyć dużo odwagi. A mianowicie http://waszapilka.pl/pictures/smallGalleries/292/vbig/8141.jpg?rand=208884750 .

Krótko mówiąc fielga flaga, baner czy jak to kibice nazywają z Portretem dziewczyny i tekstem: Anetko wyjdziesz za mnie

Taka forma by mi się podobała nie wiem tylko czy ze względu na jakoś portretu była z niego zadowolona http://www.waszapilka.pl/galleries,292,0

Tak czy inaczej ciekawy pomysł, bo jeszcze o takim nie słyszałam, podobało by się wam coś takiego?
aaagattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-24, 22:26   #34
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagattt Pokaż wiadomość
Mój mąż robi zdjęcia na meczach. Zapytacie co to ma wspólnego z weselem i zaręczynami. Sama się zdziwiłam ale jak się okazało ktoś miał fajny pomysł i dosyć dużo odwagi. A mianowicie http://waszapilka.pl/pictures/smallGalleries/292/vbig/8141.jpg?rand=208884750 .

Krótko mówiąc fielga flaga, baner czy jak to kibice nazywają z Portretem dziewczyny i tekstem: Anetko wyjdziesz za mnie

Taka forma by mi się podobała nie wiem tylko czy ze względu na jakoś portretu była z niego zadowolona http://www.waszapilka.pl/galleries,292,0

Tak czy inaczej ciekawy pomysł, bo jeszcze o takim nie słyszałam, podobało by się wam coś takiego?

jak komuś się marzą oswiadczyny z udziałem publicznosci to czemu nie. z moją wadą wzroku nawet bym nie zauważyła tego napisu więc to nie dla mnie
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-25, 21:16   #35
wika82
Zakorzenienie

Mogę napisać, jak wyglądały.. )
Dzisiaj, w piękny, słoneczny, ciepły dzień, TŻ oznajmił, że jedziemy na wycieczkę. W zasadzie planowaliśmy wcześniej, że coś porobimy w niedzielę, bo od środy miałam dużo pracy i tylko niedzielę dla siebie. Jakiś czas temu rzuciłam hasło, żeby pojechać do ogrodu botanicznego oddalonego o ok. 60 km, w niedzielę TŻ powiedział, że przy tak pięknej pogodzie można tam pojechać.
Niczego nie podejrzewałam, zaręczyny nastąpiły - kiedy zeszliśmy z głównych ścieżek, w pięknych okolicznościach przyrody, nad stawem, przy ćwierkających ptaszkach, kwitnących kwiatach, w pełnym słońcu, etc. Było ślicznie.
Potem przyjechaliśmy do swojej miejscowości, poszliśmy na dobry obiad i na spacer... I już jestem narzeczoną.
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-25, 22:55   #36
teka
Raczkowanie

a ja mialam wlasnie przy osobach 3cich, mianowicie moich rodzicach, chyba sobie sama pierscionek założyłam po tz otworzył tylko pudełko, nie pamietam zreszta zbytnio tego wsyztkiego, bo bylo mi strasznie przykro, bo on nie chcial zareczyn i w ogole nasz zwiazek chylił się ku upadkowi ;/ nie bylo romantycznie.

chciałabym ra z w zyciu pojechac do hotelu, nie do pensjonatu, a wlasnie do hotelu, na 2 noc chociaz, zeby wyjsc wieczorem na plaze i zeby sie mnie po prostu zapytal czy wyjde za niego/zostane jego zoną.

a nie "w obecnosi rodziców dawac mi pierscionek w dowod miłości"
teka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-28, 13:55   #37
kasia_1402
Rozeznanie

Zima, Paryż, najlepiej w moje urodziny,brylant, róże, i On żartuję,
na razie brakuje przede wszystkim tego ostatniego, więc lipka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-29, 23:30   #38
gburiavonfuria
Zadomowienie

mi się marzy spacer... spontaniczny zakup pierścionka na straganie, takiego zwykłego, nawet nie srebrnego i banan na twarzy, klęknięcie i to pytanie
a potem wspólna wizyta u jubilera bo mój luby lubi żółte złoto i ornamenty kwiatowe podczas gdy ja preferuję duże, proste formy
Stary 2010-05-17, 21:34   #39
fantagi18
Przyczajenie

Druga rocznica naszego związku, bukiet róż, nie jakaś tam przemowa tylko spontaniczne wyznanie uczuc, jakies ładne miejsce park, polana itp. Lub tradycyjnie przy rodzicach, ale jedno nie wyklucza drugiego więc najpierw mógłby zrobic to gdy będziemy sami a potem obwieścic nowinę rodzicom. Albo taka akcja, że bylibyśmy na weselu u kogoś z jego lub mojej rodziny i on np dedykuje mi piosenkę a po niej mi się oświadcza-takie podwójne święto i Pary Młodej i nasze. Ale pomarzyc zawsze można...
fantagi18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 12:28   #40
gaga87
Zakorzenienie

jakby miały dokładnie wyglądać moje zaręczyny - nie wiem

na pewno każda kobieta chciałaby, żeby było z zaskoczenia i bardzo romantycznie, chociaż mój TŻ do romantyków nie należy, więc kto wie jak to będzie.

No i filmów się chyba za dużo naoglądałam, ale chciałabym, żeby powstał jakiś spisek i pełna konspira z rodziną i/albo znajomymi... ahhh się rozmarzyłam

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-24, 20:51   #41
alwa
Wtajemniczenie

U mnie TŻ też do romantyków nie należy, więc się obawiam ze wykorzysta urodziny lub jakieś inne święto typu Gwiazdka i zaskoczenia nie będzie. I jakoś nie potrafię sobie wyobrazić że przede mną klęka. Hmm...
Co do miejsca nie mam żadnych wymagań - może być na łódce na środku jeziora, może być w łóżku, na szlaku, na plaży - ważne żebyśmy byli sami.

❤️❤️❤️
K+H+Z
alwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-10, 21:51   #42
Garadiela
Zadomowienie

A ja bym chciala cos mega romantycznego,niestety moj nawleczony ma takie pomysly ze tylko sie smiac mozna

Musze podlunac mu pare romantycznych pomyslow za nieduza kase-bo za duzo jej nie mamy
Garadiela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-10, 21:46   #43
fioleciasto
Zakorzenienie

Nie wyobrażam sobie w ogóle tego dnia i nie mam wizji swoich wymarzonych zaręczyn. Jedyne co wiem to, że nie chcę żeby tż oświadczał się np. przy rodzicach, ale on też o tym na szczęście wie.

Tż jest strasznie oryginalny we wszystkich prezentach itd., o zaręczynach też mówi, że będą jedyne w swoim rodzaju i wyjątkowe itd.
A ja się właśnie boję żeby za bardzo nie szalał Bo ja bym chyba wolała tak po prostu, bez szaleństw, my dwoje, jakaś kolacja itd

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-12, 21:10   #44
Agusiaczek1985
Wtajemniczenie

Ja tak jak chyba wieszkosc chciałabym aby było romantycznie i z zaskoczenia i koniecznie bez świadków TŻ wie że chciałabym jechac w 3 miejsca i fajnie by było gdyby zabrał mnie na wycieczkę w jedno z tych miejsc i tam gdzies na spacerze oświadczył ale cóż począć narazie o tym nie myśli więc mi pozostaje tylko marzyć
rozmawialiśmy kiedyś o oświadczynach i mówie ze mężczyźni często oświadczaja sie na urodziny swojej dziewczyny a on na to że on by tej daty nie wybrał więc o moje urodziny mogę byc spokojna ze nie dostane pierścionka
Stary 2012-07-13, 15:47   #45
paula1010
Zadomowienie

w trakcie urlopu, ktory poswiecony byl przeprowadzce i remontom, mnostwo kurzu i brudu... TZ oznajmia mi, ze wieczorem zabiera mnie na jakas pyszna kolacje i wychodzi z domu, prosi, zebym byla gotowa na godz 15:00. Wraca do domku przed 15.00 pakuje sie szybko i krzyczy "zabierz ze soba cos na przebranie, zostaniemy na noc w hotelu!". Pakuje wiec kilka drobiazgow i wychodzimy z domu. Lapiemy taksowke, na dworzec, na lotnisko. Na tablicy odlotow widze PARYZ!!! skacze z radosci i wisze mu na szyji do hotelu we Francji trafiamy poznym wieczorem, kolejny dzien spedzamy na zwiedzaniu, lacznie z Wieza Eiffla na szczycie, ktorej TZ kleka przede mna, wyciaga piercionek i pyta czy zostane Jego zona!!

Najlepszy, najcudowniejszy, MOJ!!
paula1010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-14, 16:44   #46
Sunrise_23
Raczkowanie

Cytat:
w trakcie urlopu, ktory poswiecony byl przeprowadzce i remontom, mnostwo kurzu i brudu... TZ oznajmia mi, ze wieczorem zabiera mnie na jakas pyszna kolacje i wychodzi z domu, prosi, zebym byla gotowa na godz 15:00. Wraca do domku przed 15.00 pakuje sie szybko i krzyczy "zabierz ze soba cos na przebranie, zostaniemy na noc w hotelu!". Pakuje wiec kilka drobiazgow i wychodzimy z domu. Lapiemy taksowke, na dworzec, na lotnisko. Na tablicy odlotow widze PARYZ!!! skacze z radosci i wisze mu na szyji do hotelu we Francji trafiamy poznym wieczorem, kolejny dzien spedzamy na zwiedzaniu, lacznie z Wieza Eiffla na szczycie, ktorej TZ kleka przede mna, wyciaga piercionek i pyta czy zostane Jego zona!!

Najlepszy, najcudowniejszy, MOJ!!
Pięknie! Gratuluję!
I z zaskoczenia Choć pewnie się już domyślałaś, co się kroi
Sunrise_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-21, 23:54   #47
yes
Zakorzenienie

moje wymarzone zaręczyny? na pewno muszą być nietypowe, wymyślne i romantyczne ( tak, wiem, jestem wymagająca ). Chciałabym żeby tż na prawdę mnie zaskoczył

i chyba wolałabym na świeżym powietrzu.

Ale bez obecności rodziny, przyjaciół tylko my we dwoje
Stary 2012-07-23, 20:29   #48
Almariel
Zakorzenienie

A ja się nad tym nigdy nie zastanawiałam. Nie zrobiłoby mi różnicy, gdyby oświadczył się w łóżku po przebudzeniu... Najważniejszy był dla mnie fakt, że chce spędzić ze mną resztę życia, otoczka nie miała dla mnie większego znaczenia. Zresztą nie rajcują mnie takie scenki z bukietem kwiatów, klękaniem, czy coś... nie wiem, może mało romantyczna jestem. Mnie mąż oświadczył się nad morzem, na wieczornym spacerze, pierścionkiem z bazaru bo tego właściwego zapomniał zabrać. mam go zresztą do dziś.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 16:40   #49
karioka1988
Przyczajenie

Moje wymarzone zaręczyny?

Na pewno bez świadków i z zaskoczenia- oświadczyny w restauracji, z rodzicami, albo miejscu publicznym wg mnie odzierają to wydarzenie z intymności. Nie chciałabym też na wakacjach- wszyscy znajomi TŻ oświadczali się swoim kobietom podczas wyjazdu- nie chciałabym się niczego spodziewać.

Szczerze mówiąc, marzy mi się kilka słów od serca w jego mieszkaniu (w dresie, tuż po wspólnym gotowaniu) albo na szczycie góry (zmęczeni, umorusani)- słów, które zapamiętam na całe życie (a których nikomu nie zdradzę).

Chociaż znając mojego faceta, wymyśli coś specjalnego Mógłby przeczytać ten wątek...
karioka1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-27, 01:56   #50
BruNatka
Przyczajenie

Dot.: Zaręczyny!

Ostatnio dużo z chłopakiem wspominamy o zaręczynach. Wiem o tym dobrze, że chce to zrobić i to w niedługim czasie. Nie przeszkadza mi to, ponieważ uważam, że decyzja mimo wszystko powinna być wspólna. Elementem zaskoczenia dla mnie jedynie powinien być konkretny dzień.

Dużo myślałam o tym jakbym chciała, aby oświadczyny wyglądały. Liczy się gest, wiadomo. Po 5 latach związku chyba czas najwyższy.. Ale najważniejsze jest to, że oboje jesteśmy tego pewni na milion procent. Znamy się już tak bardzo dobrze, że czasami oboje niedowierzamy.

Czytając różne historie, podobają mi się niektóre.. Kiedyś byłam tylko za tym, aby chłopak oświadczył mi się na plaży, nad polskim morzem. Romantyczny spacer, nagle bukiet czerwonych róż i już. Może potem wspólne puszczanie romantycznych lampionów? Dlaczego nie?

Kolejne interesujące dla mnie to wspólny weekend. Chłopak mi śpiącej zakłada pierścionek na palec. Po pewnym czasie się budzę. On mówi, że śniły mu się Nasze zaręczyny.. że w końcu odważył się to zrobić i przyjęłam. Ja orientuję się, że mam pierścionek na palcu, a On wtedy wyskoczy z bukietem czerwonych róż i pytaniem czy na pewno chcę, aby sen stał się rzeczywistością i zostać jego żoną i być z Nim do końca życia.

Jeszcze jeden pomysł. Jest jakaś okazja do kupienia sobie prezentów. Nawet głupi dzień kobiet i mężczyzn. Wręczamy sobie wzajemnie. On otwiera pierwszy i blablabla. Ja otwieram moje pudełko (może coś wielkości 10x10), a w środku pusto. Wtedy On wypala "o nieee, zapomniałem włożyć prezent do środka". Przeprasza mnie na chwile, bo schował w innym pokoju. Wraca, ale z pierścionkiem i bukietem.

Nie wiem dlaczego, ale dla mnie takie sposoby są romantyczne. Może mam dziwne poczucie romantyzmu.
BruNatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-29, 08:43   #51
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Jak dla mnie w ładnym miejscu i romantycznie, z ładnym pierścionkiem (taki z diamencikiem wielkości ziarnka soli odpada) i więcej nie mam wymagań. Czy w towarzystwie czy samotnie to nie wiem

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-30, 00:16   #52
BruNatka
Przyczajenie

To jeszcze raz ja. Przypomniało mi się, że kiedyś koleżanka wysłała mi właśnie ten obrazek, który przesyłam w załączniku...

Marzę o tym, aby mniej więcej takimi słowami oświadczył mi się chłopak lub chociaż pierścionek wsadził do pudełka pingwinka.. Oj co to by było 😊 nieważne czy ktoś by zrozumiał, ale ważne, że my byśmy rozumieli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160206_171823.JPG (145,3 KB, 89 załadowań)
BruNatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-07, 19:05   #53
paula796132
Raczkowanie

Za niedługo nasza 4 rocznica i myślę, że takie idealne zaręczyny chciałabym za mniej więcej rok Pierścionek - delikatny, białe złoto, z jednym kamieniem białym. Nie mam upatrzonego konkretnego modelu. Co do dnia - nie chciałabym żeby to się odbyło w walentynki/święta/sylwestra/rocznice itp. Chce byc totalnie zaskoczona!!!! Najlepiej wieczorem, na naszej ulubionej plaży w Gdańsku, siedząc na kocu i popijając drinka. Taka ze mnie romantyczka
paula796132 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości