ślub 38 latki i wybór stroju - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-01, 15:34   #31
mylady21
Wtajemniczenie

Dot.: ślub 38 latki i wybór stroju

Przez dwa lata to się sporo może zmnienić :P Zartuje oczywiście.
Daj spokój tej kuzynce, jak ktos chce sobie zrobić krzywdę to sobie zrobi.
Jedyne co mozesz zdziałac to sie obrazi.Są kobiety dla których jedyną życiową ambicją jest wyjscie za mąż i nawet gdyby miała lat 50 załozy welon
Najwyzej wszyscy obecni na slubie bedą mieli ubaw,co cię to obchodzi - całego świata i tak nie uratujesz.
A co do nadwagi wejdż na stronę www.komisslubny.pl wpisz suknię w rozmiarze 46 i zobacz co wyskoczy( prawie same ogromne bezy) - niektórzy mają jeszcze mniej samokrytyki.
jedyne co jej możesz poradzić niech się wcześnie weźmie za szukanie sukni - na lipiec to już czas (czeka się 4 miesiące).Może jak się zobaczy w białej bezie to jej samo przjdzie.

Edytowane przez mylady21
Czas edycji: 2009-02-01 o 15:40
mylady21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-01, 15:44   #32
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
moja kuzynka bierze w lipcu slub. wiem ze to troche nie moja sprawa ale jak uslyszalam w czym chce wystapic to zamarłam opisze krotko; jest niska i pulchna, wazy okolo 90 kg, ma 38 lat, chce wystapic w bialej sukni z dlugim welonem
nie chce jej sprawic przykrosci mowiac jej ze to jej nie pasuje, ale z drugiej strony jak ona wystapi w takim czyms to wstydu sie naje. moze macie jakies propozycje sukieniek dla pan w jej wieku? pokazalabym jej moze jakas by sie jej spodobala. a ja sie na tym zbytnio nie znam
Cytat:
panna.... ale juz nie mloda
A co tutaj ma wiek do rzeczy?
Prędzej bym się o wagę martwiła i pod tym kątem dobierała FASON sukni a nie kolor

Cytat:
biala suknia i welon cos symbolizuja prawda? a ona do takich swietoszek nie nalezy

juz w rodzinie zaczynaja sie gadki na ten temat
Cytat:
a tu cie zaskocze bo mam narzeczonego i za 2 lata bierzemy slub

gdybym byla zazdrosna to nie stworzylabym tego watku bo po co
Aha i rozumiem, że Ty pójdziesz w białej sukni i welonie?
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-01, 16:18   #33
kasia083
Zadomowienie

GG do kasia083

Cytat:
biala suknia i welon cos symbolizuja prawda? a ona do takich swietoszek nie nalezy

owszem biel i welon symbolizuja dziewidztwo Więc czep się 99% panien młodych (a może i więcej), że występują przed ołtarzem w bieli mimo iz dziewicami nie są Gdyby ta tradycja była zachowana, to przestaliby szyć białe suknie, bo nie byłoby dla kogo

Cytat:
po 1 niczego jej nie zazdroszcze. nie naleze do takich osob ktore zaczynaja ploty bo to nie w moim stylu. to w czym chce wystapic dowiedzialam sie w kuchni jak zmywalam naczynia a ciotki juz plotkowaly
po 2 chce jej pomoc w wyborze normalnej sukienki ktora bedzie pasowac do jej wieku i wagi gdyby tak nie bylo to nie pisalabym tego tematu
więc uważaj, by nie wybrała sobie takiej różowej w zielone paseczki, bo w takich kolorach, to w jej wieku faktycznie nie wypada wystąpić

Zgodzę się, że przy tuszy, to wybór będzie miała troche ograniczony jeśli chodzi o fason Ale przecież i babcie czasami ubierają sie na biało (nie do ślubu, tylko na codzień) i często jest im dobrze w tym kolorze

Może kuzynka powinna ubrać sie na czarno, bo przecież jest już aż w takim wieku?
Stary 2009-02-01, 16:30   #34
kitek_fm
Rozeznanie

Thumbs down Dot.: ślub 38 latki i wybór stroju

To jak ja jestem 3 lata po cywilnym to do kościelnego nie mogę iść w białej sukni i welonie bo mnie cała wieś obgada, że taka święta to ja nie jestem, a udaję dziewicę.
A co ludzi obchodzi w jaki będę miała kolor sukni, ile mam lat idąc do ślubu.
Niezła wiocha
To ci co tę dziewczynę obgadują powinny się wstydzić.
Nie wiem ile autorka postu ma lat, ale jakbym słyszała jakąś ciotkę - zgorzkniałą starą pannę.

kitek_fm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-01, 16:32   #35
mylady21
Wtajemniczenie

A tak w ogóle z tym dziewictwem to mnie to smieszy , bo KTO JAK KTO ale wizażanki powinny wiedzieć IŻ suknię dobieramy do typu kolorystycznego osoby po przpeprowadzeniu ANALIZY KOLORYSTYCZNEJ a nie do braku dziewictwa ))
Dla większości pasuje kolor ecru nie dlatego ze nie są dziewicami lecz dlatego że większość polek to Lato a biel pasuje ZIMIE.

Edytowane przez mylady21
Czas edycji: 2009-02-01 o 16:33
mylady21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-01, 17:25   #36
jadira
Raczkowanie

fiolusiek nie mozna nikogo uszczęsliwiac na siłe, to nie chodzi o to zeby ciotki/TY byly zadowolone, tu chodzi o szczescie PM. To czy cioteczki patrza na to z niesmakiem to jest akurat najmniej wazne. Mozna wybrac ladna bialą/ecri/ivory suknie ktora bedzie pasowac i wygladac na niej idealnie. Takze daj na luz tym bardziej jezeli kuzynka nie prosila Cie o takie rady.
Stary 2009-02-01, 17:44   #37
edelweiss
Raczkowanie

Cytat:

a tak z ciekawości spytam...a Ty ile lat masz?
edelweiss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-01, 20:04   #38
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:

trudno, żeby marnowała czas i czekała z seksem do ślubu, wtedy to już by nic z życia nie miała - ani radości z seksu, ani życzliwej rodziny.

Ciekawa jestem czy z Ciebie taka świętoszka przypuszczam, że tak skoro takie święte oburzenie z Twojej strony, tylko w takim wypadku dlaczego jej do łózka zaglądasz???
Tak jak pisałam, pomóz jej w doborze fasonu i taka Twoja rola. Poza tym jak ja bym usłyszała jakies obgadywanie to od razu bym zareagowała a nie dawała się jakims ciotkom napawać durnymi plotami.
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-01, 23:01   #39
Kolina
Zadomowienie

wizazanki juz powyzej skomentowaly Twoje "oburzenie" odpowiednio
mowisz ze inni ja krytykuja, a Ty rowniez napisalas tu o niej kilka niepochlebnych zdan, trudno uwierzyc ze chcesz pomoc
raczej sadzilas ze wzbudzisz tym sensacje

ja tylko dodam, ze dawno takich bredni nie slyszalam, chociaz tez pochodze i mieszkam na wsi
nikt tu nie narzuca koloru, welonu lub jego braku ze wzgledu na wiek, zachowanie etc
nie te czasy
(heheh przypomnialo mi sie "zalatwianie" zgody na zalozenie welonu przez ciezarna PM w filmie "U Pana Boga za piecem" )
Kolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 09:02   #40
egwene6
Rozeznanie

Cytat:

No właśnie twój ślub (zaledwie w planach bo jak ktoś już zaznaczył przez dwa lata duuuużo może się zmienic) dopiero za dwa lata a kuzynka na pewno wychodzi za mąż za kilka miesięcy i może właśnie o to w tym wszystkim chodzi.
No ciekawe, pochwal się ile masz lat i czy też masz zamiar założyc białą suknię bo widzę w twoim opisie że też do kruszynek nie należysz. A może właśnie zazdrościsz kuzynce że ma odwagę wybrac białą suknię jeśli taką sobie wymarzyła i pokonac wszelkie kompleksy pomimo problemów z nadwagą.
A jeśli chodzi o to po co zakładałaś wątek to jest conajmniej kilka bardzo prawdopodobnych powodów: żeby sobie ulżyc, żeby ktoś ci powiedział że jesteś rozsądniejsza i lepsza od swojej kuzynki, żeby wzbudzic niezdrową sensację rodem z jakiejś pipidówy sprzed pół wieku bo sorry ale chęci pomocy to w twoich wypowiedziach nie widzę w ogóle tylko małostkową potrzebę ściągnięcia kuzynki do twojego poziomu. Wiem że temu zaprzeczysz ale zanim to zrobisz to zadaj sobie jedno pytanie: Jak poczułaby się twoja kuzynka gdyby przeczytała te "pomocne" opinie na swój temat?

12.09.2011
Emma i Gabriel już z nami
egwene6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 13:12   #41
jadira
Raczkowanie

fiolusiek podsylam Ci wątek dot. doboru sukni slubnej pod względem figury, poczytaj, przestudiuj- może nawet przyda się ta wiedza Tobie.
>Klik<
>Klik klik<
P.S Popatrz na post numer 11 na drugie zdjęcie- dziewczyna słusznych gabarytów ale jak ladnie wyglada widzisz? Da się

Edytowane przez jadira
Czas edycji: 2009-02-02 o 13:15
jadira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-02, 14:46   #42
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

koszmar jakiś normalnie.

dziewczyno weź na wstrzymanie. co cie obchodzi kto o kim i dlaczego bedzie gadał.
pewnie do tej pory gadaliście że stara a panna, teraz że stara a wychodzi za mąż i to jeszcze w białej suknie. w tym wieku nie wypada.

stuknijcie sie w głowę w tej rodzinie i dajcie dziewczynie spokój. to jej dzień i jej szczęście. mam nadzieje że przyszły mąż wyciagnie twoja kuzynkę z tak toksycznej rodziny jaką jest twoja rodzina.
Stary 2009-02-02, 19:33   #43
Elitka4
Rozeznanie

To jej wielki dzień. Niech idzie do ołtarza w czym chce. Na pewno jak każda mała dziewczynka marzyła kiedyś o pięknej białej sukni na swoim ślubie. Na pewno w ten dzień będzie szczęśliwa jak ubierze się tak jak chce. Na jej miejscu nie zapraszałabym na ślub tych osób z rodziny, które już teraz coś tam szemrają między sobą, a na mierzenie sukni wzięła szczerą przyjaciółkę.
Elitka4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-07, 19:28   #44
grusiaczek84
Raczkowanie

ajj dziwna dyskusja się pojawiła
Fason sukni dziewczyna sobie wybierze jak zobaczy siebie w sukniach, jeżeli wybiera na zdjęciach to na pewno nie ma to jeszcze większego znaczenia bo przymiarki zupełnie weryfikują nasze spojrzenie na suknie Na pewno będzie wybierała pod kątem swojej sylwetki i sama zdecyduje w czym czuje się szczupło
Kolor sukni też prawie na pewno nie będzie biały - z tego co słyszałam w salonach na białe (śnieżno białe) suknie decyduje się max 5% kobiet Naszym typom urody lepiej pasują ciepłe odcienie - biały perłowy, śmietankowy, waniliowy, ecru, złote koronki i itd cała paleta barw.

Jeżeli chcesz jej pomóc, to wybierz się z nią po salonach i pomóż jej, ale na pewno nie krytykuj bo każdemu ciężko to znieść. pamiętaj to jej ślub, na Swój wybierzesz to co będzie sie Tobie podobało!

Edytowane przez grusiaczek84
Czas edycji: 2009-02-08 o 16:11
grusiaczek84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-07, 19:28   #45
martak110
Rozeznanie

dziewczyny no nie atakujcie jej tak .... hehe Fiolusiek jezeli chcesz faktycznie pomoc kuzynce to idz z nia do salonu ślubnego panie napewno cos doradzą a ty na miejscu ocenisz czy to pasuje do kuzynki czy nie,jezeli bedzie tak strasznie jak sie tego obawiasz to ona napewno sama to zauważy i dobierzecie wspolnymi siłami piekna suknie i dodatki moze nawet nie koniecznie welon.Nie ma sie co zamartwiac na zapas i snuc pomysły ubioru na sucho bo nie wiesz jak ona bedzie wyglądac i czuc sie w tej białej sukni.Moze sama zmieni koncepcje jak kilka przymierzy. Nie dramatyzuj 38 latka to jeszcze nie taka stara kobitka.

Co do koloru sukni to chyba przesadzasz,ja też bede miec białą suknie a od 2 lat mieszkam z moim narzeczonym i nie uważam ze to mnie dyskryminuje do załozenia białej sukni i welonu hehe,nie sadze ze ten kolor jest zarezerwowany dla kogoś szczególnie.Podoba mi sie,pasuje do mnie wiec ide w takiej sukni i juz.

Edytowane przez martak110
Czas edycji: 2009-02-07 o 19:37
martak110 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-10, 13:04   #46
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
a ona jest panną ?

jesli chce tak wsytapic to jej sprawa, moze chce sie poczuc po prostu PM
osoba 38 letnia tez jest mloda!!!!

Ja mam 37 lat i wychodze za maz w maju.... Nie wazne ile sie ma, wazne by byc szczesliwym czlowiekiem....i jedno wam powiem ..warto bylo zaczekac, spotkalam wspanialego czlowieka, 4 lata mlodszego odemnie i odpowiedzialnego... o takim marzylam zawsze.

Wiele moich kolezanek powychodzilo za maz w wieku 18-23 lat...i juz sa po rozwodach....

Pozdrawiam
Stary 2009-06-01, 08:03   #47
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
no bez przesady babcią nie jest Małgorzata Kożuchowska o ile się nie mylę też szła w białej sukni i do tego miała welon a ma 37 lat...

....wiek nie ma znaczenia... za miesiac skoncze 38 i czuje sie mlodo i swietnie , mój slub byl wspanialy i nie mam czego zazdroscic mlodszym pannom mlodym ....sami ocencie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (46,4 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (50,9 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (63,4 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (33,8 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (40,5 KB, 77 załadowań)
Stary 2009-06-01, 08:51   #48
Voodia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
....wiek nie ma znaczenia... za miesiac skoncze 38 i czuje sie mlodo i swietnie , mój slub byl wspanialy i nie mam czego zazdroscic mlodszym pannom mlodym ....sami ocencie...
Dokładnie tak, wiek nie jest istotny; ważne by dobrać kiecę i makijaż do osoby

Wyglądałaś zjawiskowo
Voodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-01, 18:31   #49
kopikos
Raczkowanie

Cytat:
Wyglądałaś pięknie!! A ten bukiet... cudo!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-01, 20:13   #50
chilanes
Zakorzenienie

marhalczar pięknie wyglądaliście

A co do autorki wątku, to cóż... niech rzuci kamieniem kto jest bez winy... takim "martwiącyms ię doradcom" podziękujemy
Stary 2009-06-02, 09:35   #51
marhalczar
Zadomowienie

Dzieki za milutkie slowa!!!
.....nie rozumiem zbytnio dlaczego w Polsce nazywa sie Pare Nowozenców- Para Mlodych!!!! ... tylko w Polsce

w innych krajach: nazrzeczona, narzeczony i nazeczenstwo..... i o to chodzi, bo ludzie od mlodych lat (16 ) oraz w podeszlym wieku biora sluby...

Niech zyja wszyscy NOWOZENCY!!!!

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2009-06-17 o 10:51
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-04, 19:46   #52
Kolina
Zadomowienie

marhalczar, wygladalas pieknie
zycze wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia

ja mam 34 i od kilku dni jestem mezatka
zawsze mialam w nosie to co inni sadza na temat poznego wyjscia za maz
pomimo ze bylismy ze soba od 11 lat i mieszkalismy razem, decyzja o organizacji slubu zapadla dopiero w ub roku

osadzanie innych, wybieranie im stroju, moze jeszcze okreslanie jak powinni sie zachowywac - to chore
Stary 2009-06-05, 08:48   #53
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
marhalczar, wygladalas pieknie
zycze wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia

ja mam 34 i od kilku dni jestem mezatka
zawsze mialam w nosie to co inni sadza na temat poznego wyjscia za maz
pomimo ze bylismy ze soba od 11 lat i mieszkalismy razem, decyzja o organizacji slubu zapadla dopiero w ub roku

osadzanie innych, wybieranie im stroju, moze jeszcze okreslanie jak powinni sie zachowywac - to chore
Ja równiez zycze Wam wszystkiego najlepszego z okazji zawarcia slubu, zatem nasze rocznice bedziemy obchodzic z miesieczna róznica , mysle , ze decyzje jaka podjelam ja i jaka podjelas ty sa dojrzale, nasze malzenstwa sa ze stazem i bez niespodzianek....
Ja jestem najstarsza z 9-orga rodzenstwa , moje mlodsze rodzenstwo(3) wyszlo za maz w bardzo mlodym wieku, jednym sie powiodlo i jednej nie, juz jest po rozwodzie....
Mojee kolezanki zazdroszcza mi, narzekaja na swoje zwiazki i dosrosle juz dzieci.... Ja natomiast spelnilam swoje marzenia, skonczylam studia, dostalam dobra prace, poznalam wiele wspanialych miejsc na swiecie, kupilam mieszkanie i znalazl sieniespodziewanie mój ksiaze (..na poczatku brzydkie kaczatko, tak, tak ...wogóle mi sie nie podobal )
Przede mna piekne chwile, jak dobrze pójdzie w wakacje bede w ciazy i to juz ostatni guziczek do naszego zwiazku jaki chcemy dopiac!! Mam ochote krzyczec i oglosic calemu swiatu jaka jestem szczesliwa!!!!
Stary 2009-06-06, 06:17   #54
rptrbj1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Witam.
Jak nie biały, to przecież jest tyle odcieni przyćmionego białego że myślę że będzie miała w czym wybierać, ecru, perła, smietankowy, toffu...
Jeśli jest niską osoba to myślę że prosta sukienka, np. odcinana pod biustem była by ok. Teraz są w modzie także plisy a takie właśnie ułożone pionowo wyciągaja sylwetke do góry. Welon... hmmm to jest kwestia do dyskusji... może i byc welon ale może do pasa, lub jakaś ozdoba do włosów, kwiat, chociaż myślę że jak kuzynka sie uprze że chce welon to trudno będzie ja odwieść od tej myśli. A może zamiast welonu szal taki długio zwiewny na ramiona?
Jak tylko odnajde zdjecia sukienek, które zaproponowałabym czy ozdób do włosów to zaraz wkleje
pewno długo marzyła o tej chwili i mysle ze niedoskonałosci urody nie maja tu wiekszego znaczenia to jeje slub...jej jedyny dzien powinna wystapic jak chce................moze dobrała odpowiednia sukienke fryzura makijaz moze Cie zaskoczy??? uwazam ze twierdzenie ze pieknie ubrac moga sie zgrabne długonogie i młode laski jest troszke krzywdzace!!!!!!!!mozesz jej doradzic by wybrała dobrego wizazyste fryzjerke dobrac dodatki ale to jej dzien!!!!

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2009-06-06 o 06:20
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-16, 18:58   #55
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
wyglądasz pięęęęknie

Moim zdaniem autorka wątku zagalopowała się trochę...
wybacz, ale brzmisz albo jakbyś :
-żyła 100 lat wstecz
-była nieopierzoną nastolatką, która mało w ogóle wie o świecie
- zazdrościła kuzynce ślubu
-chciała leczyć swoje kompleksy

(może wszystkie wymienione opcje)

Przy wyborze stroju nie wiek się liczy , tylko-sylwetka i odpowiedni dla niej-fason i krój.
Widziałam osoby grubo po 40-stce wyglądające o niebo lepiej niż nastolatki (przejedzone mc donaldem i chipsami i do tego tak nieruchawe jak kloce)

Apropos białej sukni do ślubu, to już od dawna nie jest przypisana tylko dziewicom, bo gdyby tak było do ślubu w bieli zaczęłyby iść przedszkolaki

Moja fragrantica

WYMIANA

Edytowane przez golgie
Czas edycji: 2009-06-16 o 19:01
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-17, 01:02   #56
kasienkakg
Zadomowienie

Moim zdaniem czy biała czy różowa czy w krowie łaty- żadna różnica byle PM czuła się dobrze i była to jej wyśniona suknia

np. moja kuzynka ma 39lat i będzie szła do ołtarza w prostej skromnej sukni wieczorowej satynowej ciemne ecrie (jak dla mnie taka złoto-beżowa zwykła na ramiączkach tyle że długa do ziemi ) ponieważ uwaza jak autorka wątku, że nie wypada jej w bieli. Nikt jej do tego nie namawiał. Jej wybór. Najważniejsze żeby dobrze się czuła i że to jest dla niej ta jedyna najpiękniejsza suknia i prawie sika na myśl, że wkrótce ją ubierze Później będzie obiad i do domu, a Nowożeńcy w podróż. Jak dla mnie bomba
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości