![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: ślub 38 latki i wybór stroju
Przez dwa lata to się sporo może zmnienić :P Zartuje oczywiście.
Daj spokój tej kuzynce, jak ktos chce sobie zrobić krzywdę to sobie zrobi. Jedyne co mozesz zdziałac to sie obrazi.Są kobiety dla których jedyną życiową ambicją jest wyjscie za mąż i nawet gdyby miała lat 50 załozy welon ![]() Najwyzej wszyscy obecni na slubie bedą mieli ubaw,co cię to obchodzi - całego świata i tak nie uratujesz. A co do nadwagi wejdż na stronę www.komisslubny.pl wpisz suknię w rozmiarze 46 i zobacz co wyskoczy( prawie same ogromne bezy) - niektórzy mają jeszcze mniej samokrytyki. jedyne co jej możesz poradzić niech się wcześnie weźmie za szukanie sukni - na lipiec to już czas (czeka się 4 miesiące).Może jak się zobaczy w białej bezie to jej samo przjdzie.
Im dalej w las, tym więcej drzew. ![]() Edytowane przez mylady21 Czas edycji: 2009-02-01 o 15:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prędzej bym się o wagę martwiła i pod tym kątem dobierała FASON sukni a nie kolor ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zgodzę się, że przy tuszy, to wybór będzie miała troche ograniczony jeśli chodzi o fason ![]() ![]() Może kuzynka powinna ubrać sie na czarno, bo przecież jest już aż w takim wieku?
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
![]()
To jak ja jestem 3 lata po cywilnym to do kościelnego nie mogę iść w białej sukni i welonie bo mnie cała wieś obgada, że taka święta to ja nie jestem, a udaję dziewicę.
A co ludzi obchodzi w jaki będę miała kolor sukni, ile mam lat idąc do ślubu. Niezła wiocha ![]() To ci co tę dziewczynę obgadują powinny się wstydzić. Nie wiem ile autorka postu ma lat, ale jakbym słyszała jakąś ciotkę - zgorzkniałą starą pannę.
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
A tak w ogóle z tym dziewictwem to mnie to smieszy , bo KTO JAK KTO ale wizażanki powinny wiedzieć IŻ suknię dobieramy do typu kolorystycznego osoby po przpeprowadzeniu ANALIZY KOLORYSTYCZNEJ a nie do braku dziewictwa
![]() Dla większości pasuje kolor ecru nie dlatego ze nie są dziewicami lecz dlatego że większość polek to Lato a biel pasuje ZIMIE.
Im dalej w las, tym więcej drzew. ![]() Edytowane przez mylady21 Czas edycji: 2009-02-01 o 16:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
fiolusiek nie mozna nikogo uszczęsliwiac na siłe, to nie chodzi o to zeby ciotki/TY byly zadowolone, tu chodzi o szczescie PM. To czy cioteczki patrza na to z niesmakiem to jest akurat najmniej wazne. Mozna wybrac ladna bialą/ecri/ivory suknie ktora bedzie pasowac i wygladac na niej idealnie. Takze daj na luz tym bardziej jezeli kuzynka nie prosila Cie o takie rady.
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a tak z ciekawości spytam...a Ty ile lat masz?
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawa jestem czy z Ciebie taka świętoszka ![]() Tak jak pisałam, pomóz jej w doborze fasonu i taka Twoja rola. Poza tym jak ja bym usłyszała jakies obgadywanie to od razu bym zareagowała a nie dawała się jakims ciotkom napawać durnymi plotami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
wizazanki juz powyzej skomentowaly Twoje "oburzenie" odpowiednio
mowisz ze inni ja krytykuja, a Ty rowniez napisalas tu o niej kilka niepochlebnych zdan, trudno uwierzyc ze chcesz pomoc raczej sadzilas ze wzbudzisz tym sensacje ja tylko dodam, ze dawno takich bredni nie slyszalam, chociaz tez pochodze i mieszkam na wsi nikt tu nie narzuca koloru, welonu lub jego braku ze wzgledu na wiek, zachowanie etc nie te czasy (heheh przypomnialo mi sie "zalatwianie" zgody na zalozenie welonu przez ciezarna PM w filmie "U Pana Boga za piecem" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No ciekawe, pochwal się ile masz lat i czy też masz zamiar założyc białą suknię bo widzę w twoim opisie że też do kruszynek nie należysz. A może właśnie zazdrościsz kuzynce że ma odwagę wybrac białą suknię jeśli taką sobie wymarzyła i pokonac wszelkie kompleksy pomimo problemów z nadwagą. A jeśli chodzi o to po co zakładałaś wątek to jest conajmniej kilka bardzo prawdopodobnych powodów: żeby sobie ulżyc, żeby ktoś ci powiedział że jesteś rozsądniejsza i lepsza od swojej kuzynki, żeby wzbudzic niezdrową sensację rodem z jakiejś pipidówy sprzed pół wieku bo sorry ale chęci pomocy to w twoich wypowiedziach nie widzę w ogóle tylko małostkową potrzebę ściągnięcia kuzynki do twojego poziomu. Wiem że temu zaprzeczysz ale zanim to zrobisz to zadaj sobie jedno pytanie: Jak poczułaby się twoja kuzynka gdyby przeczytała te "pomocne" opinie na swój temat?
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
fiolusiek podsylam Ci wątek dot. doboru sukni slubnej pod względem figury, poczytaj, przestudiuj- może nawet przyda się ta wiedza Tobie.
>Klik< >Klik klik< P.S Popatrz na post numer 11 na drugie zdjęcie- dziewczyna słusznych gabarytów ale jak ladnie wyglada ![]() ![]()
Edytowane przez jadira Czas edycji: 2009-02-02 o 13:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
koszmar jakiś normalnie.
dziewczyno weź na wstrzymanie. co cie obchodzi kto o kim i dlaczego bedzie gadał. pewnie do tej pory gadaliście że stara a panna, teraz że stara a wychodzi za mąż i to jeszcze w białej suknie. w tym wieku nie wypada. stuknijcie sie w głowę w tej rodzinie i dajcie dziewczynie spokój. to jej dzień i jej szczęście. mam nadzieje że przyszły mąż wyciagnie twoja kuzynkę z tak toksycznej rodziny jaką jest twoja rodzina.
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
To jej wielki dzień. Niech idzie do ołtarza w czym chce. Na pewno jak każda mała dziewczynka marzyła kiedyś o pięknej białej sukni na swoim ślubie. Na pewno w ten dzień będzie szczęśliwa jak ubierze się tak jak chce. Na jej miejscu nie zapraszałabym na ślub tych osób z rodziny, które już teraz coś tam szemrają między sobą, a na mierzenie sukni wzięła szczerą przyjaciółkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
ajj dziwna dyskusja się pojawiła
![]() Fason sukni dziewczyna sobie wybierze jak zobaczy siebie w sukniach, jeżeli wybiera na zdjęciach to na pewno nie ma to jeszcze większego znaczenia bo przymiarki zupełnie weryfikują nasze spojrzenie na suknie ![]() ![]() Kolor sukni też prawie na pewno nie będzie biały - z tego co słyszałam w salonach na białe (śnieżno białe) suknie decyduje się max 5% kobiet ![]() Jeżeli chcesz jej pomóc, to wybierz się z nią po salonach i pomóż jej, ale na pewno nie krytykuj bo każdemu ciężko to znieść. pamiętaj to jej ślub, na Swój wybierzesz to co będzie sie Tobie podobało! Edytowane przez grusiaczek84 Czas edycji: 2009-02-08 o 16:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
dziewczyny no nie atakujcie jej tak .... hehe
![]() Co do koloru sukni to chyba przesadzasz,ja też bede miec białą suknie a od 2 lat mieszkam z moim narzeczonym i nie uważam ze to mnie dyskryminuje do załozenia białej sukni i welonu hehe,nie sadze ze ten kolor jest zarezerwowany dla kogoś szczególnie.Podoba mi sie,pasuje do mnie wiec ide w takiej sukni i juz. Edytowane przez martak110 Czas edycji: 2009-02-07 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam 37 lat i wychodze za maz w maju.... Nie wazne ile sie ma, wazne by byc szczesliwym czlowiekiem....i jedno wam powiem ..warto bylo zaczekac, spotkalam wspanialego czlowieka, 4 lata mlodszego odemnie i odpowiedzialnego... o takim marzylam zawsze. Wiele moich kolezanek powychodzilo za maz w wieku 18-23 lat...i juz sa po rozwodach.... Pozdrawiam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
....wiek nie ma znaczenia... za miesiac skoncze 38 i czuje sie mlodo i swietnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wyglądałaś zjawiskowo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
marhalczar pięknie wyglądaliście
![]() A co do autorki wątku, to cóż... niech rzuci kamieniem kto jest bez winy... takim "martwiącyms ię doradcom" podziękujemy ![]()
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Dzieki za milutkie slowa!!!
.....nie rozumiem zbytnio dlaczego w Polsce nazywa sie Pare Nowozenców- Para Mlodych!!!! ... tylko w Polsce ![]() w innych krajach: nazrzeczona, narzeczony i nazeczenstwo..... i o to chodzi, bo ludzie od mlodych lat (16 ) oraz w podeszlym wieku biora sluby... ![]() Niech zyja wszyscy NOWOZENCY!!!!
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2009-06-17 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
marhalczar, wygladalas pieknie
![]() zycze wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia ![]() ![]() ![]() ja mam 34 i od kilku dni jestem mezatka zawsze mialam w nosie to co inni sadza na temat poznego wyjscia za maz pomimo ze bylismy ze soba od 11 lat i mieszkalismy razem, decyzja o organizacji slubu zapadla dopiero w ub roku osadzanie innych, wybieranie im stroju, moze jeszcze okreslanie jak powinni sie zachowywac - to chore
![]() |
#53 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem najstarsza z 9-orga rodzenstwa , moje mlodsze rodzenstwo(3) wyszlo za maz w bardzo mlodym wieku, jednym sie powiodlo i jednej nie, juz jest po rozwodzie.... Mojee kolezanki zazdroszcza mi, narzekaja na swoje zwiazki i dosrosle juz dzieci.... Ja natomiast spelnilam swoje marzenia, skonczylam studia, dostalam dobra prace, poznalam wiele wspanialych miejsc na swiecie, kupilam mieszkanie i znalazl sieniespodziewanie mój ksiaze (..na poczatku brzydkie kaczatko, tak, tak ...wogóle mi sie nie podobal ![]() Przede mna piekne chwile, jak dobrze pójdzie w wakacje bede w ciazy i to juz ostatni guziczek do naszego zwiazku jaki chcemy dopiac!! Mam ochote krzyczec i oglosic calemu swiatu jaka jestem szczesliwa!!!!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2009-06-06 o 06:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moim zdaniem autorka wątku zagalopowała się trochę... wybacz, ale brzmisz albo jakbyś : -żyła 100 lat wstecz -była nieopierzoną nastolatką, która mało w ogóle wie o świecie - zazdrościła kuzynce ślubu -chciała leczyć swoje kompleksy (może wszystkie wymienione opcje ![]() Przy wyborze stroju nie wiek się liczy , tylko-sylwetka i odpowiedni dla niej-fason i krój. Widziałam osoby grubo po 40-stce wyglądające o niebo lepiej niż nastolatki (przejedzone mc donaldem i chipsami i do tego tak nieruchawe jak kloce ![]() Apropos białej sukni do ślubu, to już od dawna nie jest przypisana tylko dziewicom, bo gdyby tak było do ślubu w bieli zaczęłyby iść przedszkolaki ![]() Edytowane przez golgie Czas edycji: 2009-06-16 o 19:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem czy biała czy różowa czy w krowie łaty- żadna różnica byle PM czuła się dobrze i była to jej wyśniona suknia
np. moja kuzynka ma 39lat i będzie szła do ołtarza w prostej skromnej sukni wieczorowej satynowej ciemne ecrie (jak dla mnie taka złoto-beżowa zwykła na ramiączkach tyle że długa do ziemi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.