zdrada... - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-04, 14:01   #31
kamyczek89
Zadomowienie

Dot.: zdrada...

Cytat:
Napisane przez anomalia83 Pokaż wiadomość
Nie mówcie, że nie wybaczyłybyście. Póki nie będziecie w takiej sytuacji tak naprawdę nie wiecie jak postąpicie, gadać sobie można 'ja nigdy bym nie wybaczyła', ale jak się zdarzy to już inaczej się do tego podchodzi, jak się z kimś jest długo, kocha się go, ma się wspólne plany to przede wszystkim należało by porozmawiać o zaistniałej sytuacji, o okolicznościach i motywach, a jeśli wybaczyć ustalić konkretne zasady.

Jestem zdania, że każdy zasługuje na drugą szansę, jeśli szczerze żałuje.
W takich sytuacjach nie jest łatwo, ale pokażcie mi kogoś kto nie popełnia błędów.
ja też w sumie nie przypuszczałam, że mogłabym coś takiego wybaczyć, a jednak. nie ma co się zarzekać, bo życie stawia nas w różnych sytuacjach...

kamyczek89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 14:46   #32
Rutta
Raczkowanie

witajcie Dziewczyny ;-) jestem "nowa", tzn. do tej pory aktywnie czytałam Wasze wypowiedzi, ale postanowiłam, że w tym wątku sie wypowiem, ponieważ jest mi szczególnie bliski.

Również zostałam zdradzona, wiedziałam, "ze był to tylko raz" i ... wybaczyłam. Później było świetnie, do czasu, gdy zrobił to po raz drugi ... z ta samą dziewczyna co poprzednio. Zdrada niby polegała 'tylko" na pocałunku, który ona wymusiła, a on był pijany /żenada/!

Teraz wiem, że nie zgodziłabym sie drugi raz na "wybaczenie", ponieważ ponowne przezywanie tego uipokorzenia jest masakryczne.

Jedyne za co jestem mu wdzięczna to jest to, że potrafił się przyznać.

Wg Was, gdzie zaczyna się graniza zdrady? dotyk, pocałunek, sex, miłość ... ?
Rutta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 16:14   #33
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

no to ładnie. dwie bliskie ci osoby i taki numer ;/

żal.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 19:58   #34
Muesli
Raczkowanie

GG do Muesli

Cytat:
Napisane przez Rutta Pokaż wiadomość

Wg Was, gdzie zaczyna się graniza zdrady? dotyk, pocałunek, sex, miłość ... ?
moim zdaniem zdrada jest już w momencie, gdy w głowie roi się pragnienie bliskości z kimś innym... szkoda tylko, że nie umiemy czytać w myślach
Muesli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 12:45   #35
nissan350z
Raczkowanie

Moze ja jestem dziwna... ale wlasnie- dopoki nie znajdziecie sie w konkretnej sytuacji nie mozna powiedziec - NIE WYBACZYŁABYM. Ja tez mialam rozne zasady kiedys... i sie okazało ze chyba zasady sa tylko do tego zeby je łamac;/. Powiem tak- kazdy czlowiek popelnia błedy, ale jesli sie kogos kocha to sie mu wybacza. No niestety, nie ma tak- ze od razu sie mowi NIE i sie zyje dalej. Po jakims czasie emocje opadaja i tesknota staje sie grosza niz sam fakt zdrady. A pozniej sobie tlumaczymy ze to w koncu tylko jakis glupi pocalunek, moze on tego nie chciał? moze alkohol? moze to jej wina? roznorakie wytlumaczenia i tak wybaczamy Dla pocieszenia- ja jestem z kolesiem ktory, kiedys mnie zdradzil. I był z ta dziewczyna ponad rok... Ale w sumie przez ten czas tak czy tak go cały czas ciagnelo do mnie... Dałam mu szanse bo po prostu nie umiem bez niego zyc...Czekalam nawet na ten moment, a skoro tyle sie wyczekalam to stwierdzilam ze musze sprobowac. Mam czasem obsesje czy aby napewno mi teraz nie wywinie zas takiego numeru, ale ucze sie zaufania na nowo. Bedzie co ma byc... a moze ludzie sie zmieniaja? Koniec koncow- ja bym pewnie wybaczyla- nie od razu !!!! bo wtedy sobie pomysli ze ma przyzwolenie na takie zachowania niech go potrzyma troche w niepewnosci co by sie chlopak postaral

od marca 2009 - ODWYK OD CZARNYCH UBRAŃ
pierwszy zakup- fioletowe szpileczki - jest dobrze
nissan350z jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 14:03   #36
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anomalia83 Pokaż wiadomość
Nie mówcie, że nie wybaczyłybyście. Póki nie będziecie w takiej sytuacji tak naprawdę nie wiecie jak postąpicie, gadać sobie można 'ja nigdy bym nie wybaczyła', ale jak się zdarzy to już inaczej się do tego podchodzi, jak się z kimś jest długo, kocha się go, ma się wspólne plany to przede wszystkim należało by porozmawiać o zaistniałej sytuacji, o okolicznościach i motywach, a jeśli wybaczyć ustalić konkretne zasady.

Jestem zdania, że każdy zasługuje na drugą szansę, jeśli szczerze żałuje.
W takich sytuacjach nie jest łatwo, ale pokażcie mi kogoś kto nie popełnia błędów.

Znam parę po zdradzie, zostało wybaczone i jest im lepiej niż kiedykolwiek.
Są też oczywiście przypadki odwrotne.

Tu akurat myślę, że brak zaufania zrobi swoje. Jeśli facet sam nie umie się pilnować to coś jest nie tak, a może po prostu nie chce, powiedział że wypił i nic nie pamięta (wymówka) bo co miał powiedzieć?
W sumie dobrze napisałaś. Jeżeli ktoś na własnej skórze tego nie doświadczy to tak naprawde nie jest pewny jaką decyzję by podjął. Można mówić, "wybaczyłabym, nie wybaczyłabym' ale w gruncie rzeczy to tylko "gdybanie". Każdy jest inny, więc i podjęte przez zdradzone osoby decyzje są odmienne.
niczka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 15:55   #37
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Ja już w życiu miałam taką sytuację i wiem jakbym postąpiła.
Zdrada to zdrada.
Wolę raz pocierpieć niż tak żyć w poniżeniu.
Jeśli zrobił to raz zrobi i drugi.

Edytowane przez Blondyna20
Czas edycji: 2009-02-05 o 15:57
Blondyna20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 16:05   #38
agusiajnw
Zakorzenienie

ja uważam że nie powinno sie wogóle kogokolwiek pytać o to czy wybaczyć czy nie, to sprawa zbyt indywidualna, żeby ktokolwiek mógł tu dać dobrą radę. Są pary które po wybaczeniu na tym zyskały i takie u których nie miało to sensu... Ja osobiście współczuję "przyjaciółki"
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 17:32   #39
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondyna20 Pokaż wiadomość
Ja już w życiu miałam taką sytuację i wiem jakbym postąpiła.
Zdrada to zdrada.
Wolę raz pocierpieć niż tak żyć w poniżeniu.
Jeśli zrobił to raz zrobi i drugi.
a skad Ty masz taka pewnosc, ze jak ktos raz zdradzil to i drugi raz zdradzi?
niczka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości