![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Re: http://info.onet.pl/953643,11,item.html
Eh, ludzie są czasem bezmyślni, ona potraktowała żywą istotę jak przedmiot, który się wysyła w kartonowej paczce! Skandal, jestem za karą odebrania wolności, w końcu jest to maltretowanie żywej istoty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Re: http://info.onet.pl/953643,11,item.html - ZMIANA ZDANIA
Po wczorajszych wiadomościach z TVN24 - jestem w stanie zmienić zdanie - OBIE STRONY POSTĄPIŁY GŁUPIO I BEZMYŚLNIE.
I hodowca i nabywcy. Zostwię więc na boku emocje i przedstawię krótko główne punkty relacji: 1. Powiedziano nie o "grubym ogonku" ale o "defekcie ogona" (dla psa np.: wystawowego, to może być poważna wada, ale niestety nikt nie mówił w jakim charakterze będzie piesek, domowym czy wystawowym) 2. Nabywcy psa rozmawiali telefonicznie z właścicielką hodowli o owym "defekcie ogona", i o zwrocie szczeniaka, i dowiedzieli się na końcu rozmowy, cyt. "widziały gały co brały". (Oj, ja za taką odzywkę zrobiłabym hodowcy duużą krzywdę ![]() 3. Z relacji pracowników Pocztexu wynikało, że warunki transportu psa byłu dopuszczalne (choć dla mnie to prawdziwyy skandal!), ale mękę psa przedłużał sam hodowca, który nie chciał odebrać tej "żywej przesyłki" ![]() ![]() 4. Na pudełku pisało bardzo dużymi i czerwonymi literami "Uwaga Pies" - to widziałam na "własne gały", nie dało się tego przeoczyć, a wcześniejsza rozmowa musiała chyba dać tej Pani do myślenia, albo..... no bądźmy dorośli, odrobina logiki nikogo jeszcze nie zabiła, a głupota właśnie zabiła psa! ![]() 5. Osoby, które "odesłały" psa, pokazały twarz, hodowca - NIE! Czyżby hodowca miał sobie coś do zarzucenia? ![]() Na tym etapie relacji wnioski dla mnie są nastepujące: OBIE strony nie chciały szczeniaka, chociaż z różnych powodów. Jeśli miał rzeczywiście poważny "defekt ogona" - jest to dla mnie tłumaczenie do przyjęcia (jedni chcą kochanego pieska inni kochanego medalistę - wystawowca), natomiast nie do przyjęcia jest "załatwienie sprawy" i wysłanie psa w takich warunkach ![]() Natomiast hodowca postapiła jak nadzwyczajny... brak mi słów... potwór ![]() ![]() Oprócz prokuratury powinien tam jeszcze wkroczyć Związek Kynologiczny. Jeśli ktoś widział dokładniejszą relację proszę o opis. Media chyba za dobrze szukały "newsa", a taka manipulacja jest też skandaliczna! Z onetu wynikało, że hodowca jest aniołem, z TVN - że jest tylko zarabia na psach. ![]() Uf, miało być bez emocji, ale się nie dokońca udało! Gratulacje, jeśli ktoś doczytał do końca! :wino: ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.