![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Antywalentynkowo.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
A tak by the way...mam nadzieję, że nikt nie odbierze tego osobiście, ale takie emocjonalne podejście do tego tematu wydaje mi się nieco...infantylne. Nie chcę, by ktoś mnie źle zrozumiał - po prostu dziwi mnie to, że niektóre wypowiedzi są nacechowane sporymi emocjami, które są raczej niewspółmierne do tak błahego święta.
![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie (właściwie to pod większością postów mogę się śmiało podpisać ![]() Ja też nie lubię, i nawet jak byłam z Tż to czy to był 14 luty czy 17 marzec czy każdy inny dzień to było pięknie. Jak ktoś kocha to nie potrzebuje do tego specjalnego dnia.
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
ja nie znoszę trąbienia o walentynkach na miesiąc przed... najchętniej bym to przespała.komercha i tyle. natomiast mój tż uwielbia to święto i jak tu wybrnąć z opresji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Nie jestem "anty" ale zgadzam się z wami... dla mnie to głupota... niektórym się przypomina że kogoś kochają i te uczucia na pokaz, wszędzie wszystkich pełno. Uczucia trzeba okazywać codziennie a nie tylko raz do roku... to takie sztuczne ;/
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też jest sztuczny? W końcu dziecku trzeba okazywać miłość codziennie, a nie od święta ![]() Co do komerchy się w pełni zgadzam, ale wątpię czy demonizowanie tak tego święta jest trafnym pomysłem. ![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
ja również tego święta nie lubie...ta komercha, wszędzie pełno czerwonych serduszek, uważam ze kazdy inny dzien jest równie dobry do tego by okazywać sobie uczucia i mówić ze się kocha...w tym roku nienawidze ich jeszcze bardziej z powodu samotności...troche jest to dołujące że wszędzie zakochane pary a ja sama :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Dla mnie dzień jak co dzień
![]() Miłość okazujemy sobie codziennie, tż zaprasza mnie gdzieś bardzo często, dostaję często prezenty, ale i w ten dzień gdzieś jedziemy i jest to wyjazd walentynkowy. Ot, tak po prostu nazwane. Uważam, że nie potrzebne to wzburzenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Kira87
Nie wiem czy to jest to demonizowanie Walentynek czy zwyczajne niepoddawanie się komercji. Miło jest dostać kwiatka choćby z okazji Walentynek czy komunistycznego Dnia Kobiet ![]() Ale celebrowanie go, ekshibicjonizm uczuciowy, który można obserwować w tym dniu jest zwyczajnie obłudny przez co niesmaczny... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
nienawidze walentynek wszytskiego co jest z tym zwiazane ... uważam że jak sie kogoś kocha to kocha sie go cały rok a nie bardziej 14 lutego :|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Walentynki - nie obchodzę. Dzień jak każdy inny.
Gorzej że w tym roku wypada w sobote. Nigdzie nie będzie można się wybrać bez natknięcia się na tłumy rozanielonych par. I wszędzie te serduszka, misie, kwiatuszki. O matko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
I ja i jaa niecierpie
![]() 1. nie mam z kim obchodzic 2. Nawet jakbym miala z Kim to nie uznaje tego "swieta" bo kto to widzial, zeby w jakis okreslony dzien nagle wszyscy doznawali olsnienia i migdalili sie do siebie przez caly dzien, poza tym komercja szyta grubymi nicmi. Jak ktos kogos kocha, to nie potrzebuje walentynek zeby okazac mu dowod milości, czy tez wiekszej sympatii. Do zerzygania za przeproszeniem od tych czerwonych serduszek, misiaczkow i kiczowatych kartek z rownie "oryginalnymi" wierszykami w srodku. Chociaz powiem Wam, ze moge podac jeden plus :P Moja kuzynka np. 4 lata temu w walentynki )za moja namowa ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
popieram!
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
ehhh no ja uwazam ze to jest troche komercyjne, ekstra biznes dla handlu
![]() ![]() ja jednak lubie to swieto ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
tez nie lubie tego swieta, tych glupich wystaw, serduszek wszedzie;/ dzien jak codzien, nie mam zamiaru popadac z tz w to 'walentynkowe szalenstwo' bo po prostu mi sie nie chce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W tym przypadku nie chodzi mi o to konkretne święto tylko sposób rozumowania ![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Zbytnia komercja zepsuła moim zdaniem urok Walentynek. Miło jest popatrzeć na przytuloną do siebie parkę, ale szalu dostaję na widok tych wszystkich serduszek, miśków i innych bzdet, którymi zawalone sa witryny sklepowe. Podobny stosunek mam do dekoracji bozonarodzeniowych pojawiających się juz w listopadzie
![]() Nie obchodzimy Walentynek, najwyżej sobie z mężem wymienimy czułego walentynkowego całusa. Oboje nie przywiązujemy wiekszej wagi do Walentynek, ale dla wielu młodych osób jest to dzień prawdziwej męczarni, bo "koleżanka dostala kwiatka czy walentynkę, a ja nie".
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Kira87 zgadzam się w całej rozciągłości.
Dlaczego nie ma wątków o tym jak nie lubimy "Dnia Kobiet"? Przecież nie dość, że to komercha, to jeszcze spadek po PRLu... ![]() Pewnie dlatego, że kobietą jest się zawsze, a sparowanym niekoniecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
hej laski!!jestem razem z wami!tez naleze do anty-walentykowych osob!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie o to mi chodzi. Podkreślę jeszcze raz: odbiegam od kwestii Walentynek, komercji etc. Wałkuję jedynie niezrozumiałe dla mnie argumenty ![]() Obchodzenie jakiegoś święta, które jest "uczczeniem" osoby, instytucji etc. nie jest równoznaczne z tym, że to jedyny dzień w roku, w którym szanujemy czy darzymy szczerym uczuciem daną osobę/instytucję etc. To jest tylko symbol.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kurczę, trzeba się na zakupy wybrać. Buu idzie szału dostać od tych wszystkich miśków-sryśków ![]()
![]() |
![]() |
#52 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie! Tak jak dzień Matki, Ojca, Chłopaka, Babci, Górnika i co tam jeszcze. A te emocje w związku z tym świętem są zupełnie niepotrzebne. Trącą jak już wspomniała Kira87 infantylnością. Ja bym dodała, że jeszcze zazdrością. ![]() A rozemocjonowane posty w typie Krejzolki29 pasowałyby mi raczej do Krejzolki17 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
Ja z TŻ obchodzę. I lubię to
![]()
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak od siebie dodam, że jak jest się samemu to walentynki są bardzo smutne.. I dlatego ja przemilczam zawsze to święto.. Ale nie żebym była anty czy coś.. Tak po prostu. "Na miękko" ![]()
![]() Edytowane przez *Catherrine* Czas edycji: 2009-02-04 o 21:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak? zostaje mi tylko pomarzyć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Wtajemniczenie
|
[offtop]
Pogłoski mówią, że jest to termin ruchomy, który 'przypadkowo' przypada z reguły na dzień egzaminu bądź kolokwium. ![]() (A tak poważnie, to ja też nie wiem) Cytat:
A jaki kierunek ukończony? ![]() [/offtop]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Również nie obchodzę.
Dla mnie święto to rocznica ślubu lub urodziny męża. No ale marketingowcy musieli coś 'upchnąć' między Boże Narodzenie a Wielkanoc, żeby handel podkręcić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z góry proszę o wybaczenie OT Biotechnologia - a pracy po tym "ni ma" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.