imieniny :( - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-05, 17:10   #31
Signomi
Rozeznanie

Dot.: imieniny :(

Cytat:
Napisane przez ruda2506 Pokaż wiadomość
a imieniny to jakieś ważne święto?nie widze powodu do rozpaczy.
ja tak samo ;p sama nie pamietam o swoich imieninach ;p chociaz je obchodze ale nigdy nie moge zapamietac dokladnej daty ;p
a na śląsku np imienin w ogole sie nie obchodzi ;p

Edytowane przez Signomi
Czas edycji: 2009-02-05 o 17:12
Signomi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 17:14   #32
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

nie rob problemu tam gdzie go nie ma.
Spytaj czy wie kiedy on sam ma imieniny , jak nie wie to poprostu nie obchodzi takiego swieta i dlatego tez taka a nie inna reakcja.

ja o swoich nie pamietam .

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2009-02-05 o 17:16
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 17:26   #33
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Odpuść mu, niektórzy (np ja ) zapominają nawet o własnych imieninach,a co dopiero o czyichś
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 17:36   #34
monix0
Zakorzenienie

Ja też nie pamiętam o imieninach TZ-ta, On o moich również, więc przynajmniej jesteśmy kwita
Zawsze przypominamy sobie kilka dni po
monix0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 17:41   #35
ashlix
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka123 Pokaż wiadomość
Wątpie, że coś na wieczór szykuje to nie w jego stylu
Imieniny nie są ważnym świętem, nie oczekuje prezentów, kwiatów czy zaproszeń gdziekolwiek, ale liczy się pamięć- pamiętali rodzice, koleżanki to czemu niby on miałby nie pamiętać.
Nie rozpaczam, tylko zwyczajnie mi trochę smutno, że zapomniał.
Właśnie to miał być dla niego sprawdzian czy będzie pamiętał i specjalnie mu o niczym nie przypominałam- niestety raczej oblał :P
Nie jestem niewiadomo jak rozgoryczona, ale miłoby było gdyby jednak pamiętał i przynajmniej życzenia złożył
Moja mama zawsze mi powtarzała, że faceci nie mają głowy do takich rzeczy, a niektóre kobiety bez sensu są potem obrażone na cały świat, bo zapomniał. Miała kiedyś taką sytuację i teraz się z tego śmieje, zawsze jakiś tydzień przed jakimś ważnym dniem wspomina mu coś o tym i zawsze pamięta :P
Mój nie zapomina, ale wałkuję mu te daty tyle lat, że nie sposób zapomnieć, a na wypadek gdyby zapomniał to robię tak jak mama - tydzień przed wspominam coś niby ot tak i już wiem, że będzie wiedział:P
ashlix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 18:01   #36
Behemoth666
Rozeznanie

Osobiście nie znam ludzi którzy obchodzą imieniny... W ogóle by mi do głowy nie przyszlo tez, że ktos moze je obchodzić :P Wiec może to są jakieś różnice regionalne?
Behemoth666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 18:05   #37
ashlix
Zadomowienie

Np. u nas wszyscy obchodzą imieniny - urodziny do 18nastego roku życia, a potem imieniny ...Ja osobiście mam lat 20, a nadal obchodzę tylko urodziny, bo urodziny to następny rok życia, a imieniny yy ;| wkurza mnie to, bo to dla mnie w ogóle nie ważna data :P
ashlix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 18:24   #38
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

No własnie urodziny to kolejny rok życia , rocznice kolejny rok bycia razem a imieniny to co ? naprawde nieistotne, smuć sie jak zapomni o urodzinach a teraz nie trac czasu na niepotrzebne smutki i sie w to nie wkrecaj

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 18:32   #39
Behemoth666
Rozeznanie

Smucić sie niema co bo naprawdę większosc imienin nie obchodzi
Behemoth666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 18:49   #40
Signomi
Rozeznanie

no wlasnie a jak ktos ma imieniny 20 razy w roku to znaczy ze trzeba 20 razy skladac zyczenia tudzież kupować prezenty ? :P u mnie sie obchodzi i na szczescie mam tylko raz w roku imieniny :P Agaty jest milion razy a jak mu nie powiedzialas ktorego dnia obchodzisz to myslisz ze sam zgadnie ? :/
Stary 2009-02-05, 19:00   #41
rudeee
Raczkowanie

ja dzisiaj zaczynałam każdą rozmowę (z różnymi płciami ) od tekstu: "cześć Agatko, wszystkiego najlepszego z okazji imienin"

Skutkuje

ps. tzn ja mam na imię Agata. Reszta nie

bynajmniej oznacza "wcale, ani trochę, w żadnym wypadku"

więc nie: "bynajmniej mi się to podoba"
rudeee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 19:01   #42
mary_alice_young
Wtajemniczenie

a długo się znacie? bo są ludzie którzy po prostu nie obchodzą iminin, np ja i moze on tez?
moim zdnaiem nei powinnaś się bardzo wkurzać ze zapomniał ,ale jesli Ci przykro to powiedz mu o tym, bo sam na pewno się nie domyśli
Stary 2009-02-05, 19:19   #43
asiapoznan111
Raczkowanie

ja mam opracowany system zawsze kiedy w kalendarzu koło daty napisane jest "Joanny" krzyczę z rana ledwie tylko wstanę cos w stylu 'kochana rodzinko,a pamiętacie o imieninach asi?' i jako, ze Joanna jest kilka razy w roku to nikt nie wie kiedy naprawdę mam, ja też nie;P

nie przejmuj się, może szykuje jakaś niespodziankę..? a może zwyczajnie nie obchodzi tego typu świąt...
Stary 2009-02-05, 20:18   #44
m@rtynka
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj moje imieniny a mój chłopak nawet się jeszcze do mnie nie odezwał Na pewno zapomniał smutno
Kochana nie tylko Twój faceta o takich rzeczach zapomina moj sie dopierona 2 dzien zorientował że mam imieniny,ale jakoś Mnie ne wzruszyło Ciebie chyba też nie powinno.

Razem! KCKM
m@rtynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 20:54   #45
aktaga13
Zakorzenienie

Agatko

o moich imieninach pamieta co roku tylko babcia, ktora z kolei zapomina o urodzinach (albo uwaza, ze moj wiek zobowiazuje do obchodzenia doroslego swieta-imienin wlasnie ). ze znajomymi obchodzimy raczej urodziny, moze to ulegnie zmianie z czasem. wszystkiego najlepszego!
Stary 2009-02-05, 21:06   #46
havana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Signomi Pokaż wiadomość
a na śląsku np imienin w ogole sie nie obchodzi ;p
pierwszy raz słyszę ja obchodzę chociaż nie ogłaszam wszem i wobec, że danego dnia mam imieniny. Życzenia składają mi zawsze tylko rodzice, brat i babcia, zawsze to jakiś pretekst, żeby rodzinka posiedziała razem przy kawce i lampce wina No i z koleżanką, która nosi to samo imię zawsze życzymy sobie nawzajem "najlepszego"
Niektórzy zapominają lub w ogóle nie wiedzą o czyichś imieninach, bo nie przywiązują żadnej wagi do tego "święta", nie ma się co obrażać...
Tymczasem w zeszłym roku moja babcia miesiąc po moich imieninach przyszła z kwiatkami winszować mi drugi raz, nie wiedziałam jak jej powiedzieć, że się pomyliła, uznałam że lepiej siedzieć cicho niż wprawić babcię w zażenowanie. Z drugiej strony czułam się trochę jak oszustka co byście zrobiły na moim miejscu?
havana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 21:37   #47
Jacek0x
Raczkowanie

jaasne daj spokój, dla mnie imieniny to dodatek do kalendarza, żadne święto. Sam nie wiem kiedy je obchodzę.

...nocnym pociągiem aż do końca świata.
Jacek0x jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 22:35   #48
gwiazdeczka123
Przyczajenie

Jesteśmy razem ponad 4 lata, więc wiedział na pewno kiedy mam imieniny.
Tak jak myślałam, oczywiście zapomniał... No ale nie obrażam się na niego, ma sesje teraz na głowie, poza tym wiem, że nawet sam nie wie kiedy on ma imieniny. Ważne, że pamięta kiedy mam urodziny i kiedy jest nasza rocznica , tak jak wiele z Was mówiło. Chociaż po cichu liczyłam na jakiegoś kwiatka i że jednak będzie pamiętał
Pocieszyło mnie to, że sam skojarzył jak mu powiedziałam, że powinnam się na niego obrazić (żartobliwym tonem to mówiłam), zapytał za co, to spytałam czy o czymś nie zapomniał- momentalnie skojarzył, że chodzi o imieniny
Oczywiście spytał, dlaczego mu nie przypomniałam, ale chciałam zrobić taki mały teścik, może następnym razem będzie pamiętał
Dziękuję wszystkim za życzenia, odpowiedzi i solenizantkom wszystkiego naj
gwiazdeczka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 22:44   #49
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
jesli by zapomnial.. to na twoim miejscu wieczorkiem ustawilabym sobie opis na gadu albo np. jutro '' dziekuje za zyczenia'' on by przeczytal i zapewno zrobiloby mu sie glupio..
Ja tez bym tak zrobila - jakis opisik na gg, albo mu opowiedz co dostalas od mamy Czasem trzeba pomoc lekko szczesciu

Nawet jak nie obchodzi, to gdy zobaczy, ze tak to przezywasz, to pewnie zareaguje.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 23:09   #50
infante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheTen Pokaż wiadomość
zalezy od rodziny, regionu, tradycji. u mnie w domu imieniny sa na rowni z urodzinami, wiec jesli ktos komus nie zlozy zyczen jest to uwazane za niegrzeczne. na slasku sie nie obchodzi imienin jesli sie nie myle.

wszystkiego naj naj
mieszkam na śląsku i u mnie w rodzinie obchodzi się głownie -a raczej wyłącznie- imieniny. O urodzinach najbliższych też się pamięta,a le impreza dla krewnych robiona jest właśnie z okazji imienin. Jak widać to dość umowna sprawa, co się świetuje

a Agatom wszystkiego dobrego)
  • mniej narzekania
infante jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-06, 13:02   #51
Elfir
Zakorzenienie

Ojeje... Wiem ze ci szalenie przykro. Ale bardzo cie proszę, nie rob mu wielkich wymowek.

Ja go rozumiem. Sama nie pamietam zadnych dat. Nawet o swoich imieninach potrafie zapomniec, dopóki ktoś nie złoży mi nieoczekiwanie życzeń.

Zaproś go na ciastko imieninowe do siebie i już. Potraktuj jego wpadkę łagodnie i ze śmiechem. Na pewno bedzie mu wstyd. A na przyszłośc podaruj mu kalendarz z zapisanymi uroczystosciami (imieniny twoje, jego rodzicow, rocznice waszych randek, spotkań i co tam jesczze mialby pamietac)

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-06, 13:17   #52
v-x-n
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak jak myślałam, oczywiście zapomniał... No ale nie obrażam się na niego, ma sesje teraz na głowie, poza tym wiem, że nawet sam nie wie kiedy on ma imieniny. Ważne, że pamięta kiedy mam urodziny i kiedy jest nasza rocznica , tak jak wiele z Was mówiło. Chociaż po cichu liczyłam na jakiegoś kwiatka i że jednak będzie pamiętał
Pocieszyło mnie to, że sam skojarzył jak mu powiedziałam, że powinnam się na niego obrazić (żartobliwym tonem to mówiłam), zapytał za co, to spytałam czy o czymś nie zapomniał- momentalnie skojarzył, że chodzi o imieniny
Oczywiście spytał, dlaczego mu nie przypomniałam, ale chciałam zrobić taki mały teścik, może następnym razem będzie pamiętał
1 pogrubienie - super, tak trzymaj! Nie ma co się fochować o głupoty, skoro:
2 pogrubienie - masz fajnego faceta, który pamięta o urodzinach i rocznicach
3 pogrubienie - następnym razem przypomnij kilka dni wcześniej

Najlepszego! (wiem, że spóźnione, ale szczere; niestety dopiero dzisiaj weszłam na forum )
v-x-n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-06, 13:50   #53
gwiazdeczka123
Przyczajenie

Dziękuje wszystkim za rady i życzenia
Wiem, że gdybym kilka dni wcześniej mu przypomniała to na pewno by pamietał, bo zawsze tak było, ale chciałam tak bez upominania się
Nie wyszło, zapomniał, trudno to tylko imieniny nie przywiązuje do nich aż tak wielkiej uwagi. Mój post nie miał być wielką rozpaczą, bo tak nie było, poprostu myślę, że każda z Was chciałaby, żeby jej facet nawet o takich dniach pamiętał :P
Ale stało się, następnym razem albo przypomnę mu wcześniej, albo sam będzie pamiętał. Jak to powiedział na swoje usprawiedliwienie ,,Ja o swoich też pozwalam Ci zapomnieć, nawet sam nie wiem kiedy mam"
Stary 2009-02-06, 15:05   #54
karo69
Rozeznanie

Cytat:
Dobrze zrobiłaś, niema sensu rozpętywać burzy bo komuś się zapomniało. Już tak czasem jest że faceci zapominają o niektórych sprawach.
Ja bym mu jeszcze powiedziała że za rekompensatę chce kino albo jakaś kolacyjka albo romantyczny spacerek. Nie mówię że nie chodzicie ale tak dla zasady, żeby wynagrodził. Zawsze okazja żeby wieczorek miło inaczej spędzić

karo69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-06, 17:20   #55
lasoa
Zakorzenienie

Dobrze, że mój TZ zawsze pamieta
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-06, 17:27   #56
gwiazdeczka123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
Dobrze, że mój TZ zawsze pamieta
No to gratuluję wspaniałego faceta
Nie wiem tylko zbytnio po co to napisałaś, żeby się pochwalić jakiego masz super chłopaka? bo chyba nie miałaś na celu mnie pocieszyć?
Stary 2009-02-06, 17:29   #57
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
No to gratuluję wspaniałego faceta
Nie wiem tylko zbytnio po co to napisałaś, żeby się pochwalić jakiego masz super chłopaka? bo chyba nie miałaś na celu mnie pocieszyć?
Nie, nie. Zle zrozumialas mnie. Ale wiesz, faceci zadko pamietaja, tak wychodzi z reguły. Przeciez to my - kobiety w malzenstwie pamietamy o urodzinach bliskich
Stary 2009-02-06, 18:56   #58
Akneisa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez infante Pokaż wiadomość
mieszkam na śląsku i u mnie w rodzinie obchodzi się głownie -a raczej wyłącznie- imieniny. O urodzinach najbliższych też się pamięta,a le impreza dla krewnych robiona jest właśnie z okazji imienin. Jak widać to dość umowna sprawa, co się świetuje

a Agatom wszystkiego dobrego)
Ja też na śląsku i W OGOLE nie obchodze imienin
Ani ja, rodzina, znajomi...
Tylko urodziny ;]
Akneisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-06, 21:28   #59
nestka
Raczkowanie

a u mnie się obchodzi imieniny w domu, wtedy robi się przyjęcia, dzwoni z życzeniami itp a moi Rodzice właśnie o nich zapomnieli, nie ukrywam, że jest mi smutno.. zwłaszcza, że miałam dziś kiepski dzień
nestka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-06, 21:36   #60
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestka Pokaż wiadomość
a u mnie się obchodzi imieniny w domu, wtedy robi się przyjęcia, dzwoni z życzeniami itp a moi Rodzice właśnie o nich zapomnieli, nie ukrywam, że jest mi smutno.. zwłaszcza, że miałam dziś kiepski dzień
Moi rodzice nigdy nie pamietaja ani o moich urodzinach, ani o imieninach.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości