|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: imieniny :(
ja tak samo ;p sama nie pamietam o swoich imieninach ;p chociaz je obchodze ale nigdy nie moge zapamietac dokladnej daty ;p
a na śląsku np imienin w ogole sie nie obchodzi ;p
Edytowane przez Signomi Czas edycji: 2009-02-05 o 17:12 |
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
nie rob problemu tam gdzie go nie ma.
Spytaj czy wie kiedy on sam ma imieniny , jak nie wie to poprostu nie obchodzi takiego swieta i dlatego tez taka a nie inna reakcja. ja o swoich nie pamietam . Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2009-02-05 o 17:16 |
|
|
|
|
#33 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Odpuść mu, niektórzy (np ja
) zapominają nawet o własnych imieninach,a co dopiero o czyichś
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie pamiętam o imieninach TZ-ta, On o moich również, więc przynajmniej jesteśmy kwita
![]() Zawsze przypominamy sobie kilka dni po
|
|
#35 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój nie zapomina, ale wałkuję mu te daty tyle lat, że nie sposób zapomnieć, a na wypadek gdyby zapomniał to robię tak jak mama - tydzień przed wspominam coś niby ot tak i już wiem, że będzie wiedział:P |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
Osobiście nie znam ludzi którzy obchodzą imieniny... W ogóle by mi do głowy nie przyszlo tez, że ktos moze je obchodzić :P Wiec może to są jakieś różnice regionalne?
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
Np. u nas wszyscy obchodzą imieniny - urodziny do 18nastego roku życia, a potem imieniny ...Ja osobiście mam lat 20, a nadal obchodzę tylko urodziny, bo urodziny to następny rok życia, a imieniny yy ;| wkurza mnie to, bo to dla mnie w ogóle nie ważna data :P
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie urodziny to kolejny rok życia , rocznice kolejny rok bycia razem a imieniny to co ? naprawde nieistotne, smuć sie jak zapomni o urodzinach a teraz nie trac czasu na niepotrzebne smutki i sie w to nie wkrecaj
|
|
|
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
Smucić sie niema co bo naprawdę większosc imienin nie obchodzi
|
|
|
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
no wlasnie a jak ktos ma imieniny 20 razy w roku to znaczy ze trzeba 20 razy skladac zyczenia tudzież kupować prezenty ? :P u mnie sie obchodzi i na szczescie mam tylko raz w roku imieniny :P Agaty jest milion razy a jak mu nie powiedzialas ktorego dnia obchodzisz to myslisz ze sam zgadnie ? :/
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
ja dzisiaj zaczynałam każdą rozmowę (z różnymi płciami
) od tekstu: "cześć Agatko, wszystkiego najlepszego z okazji imienin" Skutkuje ![]() ps. tzn ja mam na imię Agata. Reszta nie
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
a długo się znacie? bo są ludzie którzy po prostu nie obchodzą iminin, np ja
i moze on tez?moim zdnaiem nei powinnaś się bardzo wkurzać ze zapomniał ,ale jesli Ci przykro to powiedz mu o tym, bo sam na pewno się nie domyśli
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
ja mam opracowany system
zawsze kiedy w kalendarzu koło daty napisane jest "Joanny" krzyczę z rana ledwie tylko wstanę cos w stylu 'kochana rodzinko,a pamiętacie o imieninach asi?' i jako, ze Joanna jest kilka razy w roku to nikt nie wie kiedy naprawdę mam, ja też nie;Pnie przejmuj się, może szykuje jakaś niespodziankę..? a może zwyczajnie nie obchodzi tego typu świąt...
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
Kochana nie tylko Twój faceta o takich rzeczach zapomina moj sie dopierona 2 dzien zorientował że mam imieniny,ale jakoś Mnie ne wzruszyło Ciebie chyba też nie powinno.
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko
![]() o moich imieninach pamieta co roku tylko babcia, ktora z kolei zapomina o urodzinach (albo uwaza, ze moj wiek zobowiazuje do obchodzenia doroslego swieta-imienin wlasnie ). ze znajomymi obchodzimy raczej urodziny, moze to ulegnie zmianie z czasem. wszystkiego najlepszego!
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
pierwszy raz słyszę
ja obchodzę chociaż nie ogłaszam wszem i wobec, że danego dnia mam imieniny. Życzenia składają mi zawsze tylko rodzice, brat i babcia, zawsze to jakiś pretekst, żeby rodzinka posiedziała razem przy kawce i lampce wina No i z koleżanką, która nosi to samo imię zawsze życzymy sobie nawzajem "najlepszego"![]() Niektórzy zapominają lub w ogóle nie wiedzą o czyichś imieninach, bo nie przywiązują żadnej wagi do tego "święta", nie ma się co obrażać... Tymczasem w zeszłym roku moja babcia miesiąc po moich imieninach przyszła z kwiatkami winszować mi drugi raz, nie wiedziałam jak jej powiedzieć, że się pomyliła, uznałam że lepiej siedzieć cicho niż wprawić babcię w zażenowanie. Z drugiej strony czułam się trochę jak oszustka co byście zrobiły na moim miejscu?
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
jaasne
daj spokój, dla mnie imieniny to dodatek do kalendarza, żadne święto. Sam nie wiem kiedy je obchodzę.
|
|
|
#48 |
|
Przyczajenie
|
Jesteśmy razem ponad 4 lata, więc wiedział na pewno kiedy mam imieniny.
Tak jak myślałam, oczywiście zapomniał... No ale nie obrażam się na niego, ma sesje teraz na głowie, poza tym wiem, że nawet sam nie wie kiedy on ma imieniny. Ważne, że pamięta kiedy mam urodziny i kiedy jest nasza rocznica , tak jak wiele z Was mówiło. Chociaż po cichu liczyłam na jakiegoś kwiatka i że jednak będzie pamiętał ![]() Pocieszyło mnie to, że sam skojarzył jak mu powiedziałam, że powinnam się na niego obrazić (żartobliwym tonem to mówiłam), zapytał za co, to spytałam czy o czymś nie zapomniał- momentalnie skojarzył, że chodzi o imieniny ![]() Oczywiście spytał, dlaczego mu nie przypomniałam, ale chciałam zrobić taki mały teścik, może następnym razem będzie pamiętał ![]() Dziękuję wszystkim za życzenia, odpowiedzi i solenizantkom wszystkiego naj |
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem trzeba pomoc lekko szczesciu Nawet jak nie obchodzi, to gdy zobaczy, ze tak to przezywasz, to pewnie zareaguje. |
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a Agatom wszystkiego dobrego )
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Ojeje... Wiem ze ci szalenie przykro. Ale bardzo cie proszę, nie rob mu wielkich wymowek.
Ja go rozumiem. Sama nie pamietam zadnych dat. Nawet o swoich imieninach potrafie zapomniec, dopóki ktoś nie złoży mi nieoczekiwanie życzeń. Zaproś go na ciastko imieninowe do siebie i już. Potraktuj jego wpadkę łagodnie i ze śmiechem. Na pewno bedzie mu wstyd. A na przyszłośc podaruj mu kalendarz z zapisanymi uroczystosciami (imieniny twoje, jego rodzicow, rocznice waszych randek, spotkań i co tam jesczze mialby pamietac)
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#52 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2 pogrubienie - masz fajnego faceta, który pamięta o urodzinach i rocznicach 3 pogrubienie - następnym razem przypomnij kilka dni wcześniej ![]() Najlepszego! (wiem, że spóźnione, ale szczere; niestety dopiero dzisiaj weszłam na forum )
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuje wszystkim za rady i życzenia
![]() Wiem, że gdybym kilka dni wcześniej mu przypomniała to na pewno by pamietał, bo zawsze tak było, ale chciałam tak bez upominania się ![]() Nie wyszło, zapomniał, trudno to tylko imieniny nie przywiązuje do nich aż tak wielkiej uwagi. Mój post nie miał być wielką rozpaczą, bo tak nie było, poprostu myślę, że każda z Was chciałaby, żeby jej facet nawet o takich dniach pamiętał :P Ale stało się, następnym razem albo przypomnę mu wcześniej, albo sam będzie pamiętał. Jak to powiedział na swoje usprawiedliwienie ,,Ja o swoich też pozwalam Ci zapomnieć, nawet sam nie wiem kiedy mam"
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym mu jeszcze powiedziała że za rekompensatę chce kino albo jakaś kolacyjka albo romantyczny spacerek. Nie mówię że nie chodzicie ale tak dla zasady, żeby wynagrodził. Zawsze okazja żeby wieczorek miło inaczej spędzić
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że mój TZ zawsze pamieta
|
|
|
|
|
#56 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ani ja, rodzina, znajomi... Tylko urodziny ;] |
|
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
a u mnie się obchodzi imieniny w domu, wtedy robi się przyjęcia, dzwoni z życzeniami itp a moi Rodzice właśnie o nich zapomnieli, nie ukrywam, że jest mi smutno.. zwłaszcza, że miałam dziś kiepski dzień
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Moi rodzice nigdy nie pamietaja ani o moich urodzinach, ani o imieninach.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.

) zapominają nawet o własnych imieninach,a co dopiero o czyichś

Na pewno zapomniał
smutno 
co byście zrobiły na moim miejscu?
'' on by przeczytal i zapewno zrobiloby mu sie glupio..