|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mam szanse na ciaze?
Dziewczyny nie wiem...moj okres zawsze trwa 5 dni, dzis jest 3 i krwawienia praktycznie nie ma tzn. jest ale brazowe...i piersi...ciagle bola;(zrobie test po okrsie tak dla pewnosci, ale boje sie, ze cos jest nie tak...
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Mariposa gratuluję i zyczę spokoju!
![]() Wreszcie zrobiłam test - mój pierwszy Wynik potwierdził przeczucia - jednoznacznie negatywny - solidna jedna krecha A @ dalej nie ma... Poczekam z tydzień, jak się nic nie zmieni, powtórzę test i pewnie pójdę do lekarza...
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
racja najlepiej skonsultowac z lekarzem,a wcześniej jak wygladały Twoje cykle?Moze miałaś ostatnio jakiś stesujący moment życia??bo wiesz wszystko wpływa na nasz organizm...a robiłaś wcześniej test?może zrób sobie go od razu,bo może się jeszcze okaże że to nie było kres tylko plamienienic nie przesądzone,poczekaj faktycznie chwilę i sama zobaczysz... |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
Do jastinada: Ja zawsze mam okres regularny ewentualnie sa jakies 1 dniowe odchylenia...zawsze trwa 5 dni, dopiero tego 5 dnia sa jeszcze male plamienia, a teraz juz 3 tak sie dzialo. Nigdy tak nie mialam...dzis piersi bola ale przy dotyku...głownie z boku i u gory...chyba pojde po ten test, choc wydaje mi sie, ze bedzie negatywny...i jak myslisz czy moge go zrobic po poludniu?Czy jednak czekac do rana...?
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Tak myślisz? Mi się wydawało, że przesądzone... Zwłaszcza biorąc pod uwagę, że w ostatnim miesiącu oboje z TŻ byliśmy chorzy i jak to już pisałam z przytulaniem było kiepsko... Musiał by być niezły fuks
Poza tym wydaje mi się, że ciążę, nawet sam początek, powinno się jakoś czuć A ja poza brakiem @ z "dziwnych" objawów miałam tylko przewrażliwienie na zapachy, ale szybko minęło, i ogólne rozdrażnienie w ostatnim czasie - takie "bez kija nie podchodź" . To chyba mało, poza tym przypomina spóźniony PMS...
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
garnier ja zrobiłam wieczorem, nie chciało mi się czekać do rana, poza tym rano zawsze spieszę się do pracy... W ulotce było tylko, że rano jest większe stężenie hormonu w moczu. Ciekawe, czy pora dnia ma znaczenie dla tego testu...
|
|
|
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
Tez sie zastanawiam...gdybym byla przed @ to bym czekala do terminu, ale jak ja jestem po @ to mysle, ze moge zrobic po poludniu....
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
ogólnie najlepiej zrobić test rano,przez noc zbiera się mocz i ma największe stężenie hormonów wskazujących na ciążę.Jesli już jest bardziej zaawansowana ciąża,to test wyjdzie pozytywny o każedej porze dnia,ale ja mówię tak o 4-5 tygodniu ciąży.Najlepiej zrobić go rano,dopiero wtedy gdy spaźnia się miesiaczka,a raczej skuteczność testu jest wtedy bardzo wysoka.
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
W sumie to wszystko wiem... Muszę spokojnie jeszcze z tydzień poczekać, jak nie będzie @ to zrobię test rano, żeby już nie mieć wątpliwości co do wyniku
![]() garnier333 zrobiłaś test?
Edytowane przez DAnia Czas edycji: 2009-02-19 o 11:32 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
No i już wszystko jasne. Dziś przyszła @... Czyli niedługo staranek ciąg dalszy
|
|
|
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
Te nieregularne cykle lubią nam płatać figle.... no cóż,trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
garnierr i jak tam test zrobiony?trzymasz nas w takiej niepewności!!!
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
Testu nie robilam, gdyz przestaly mnie bolec piersi, wiec stwierdzilam, ze wszystko jest ok
No i jest, a czemu mialam tak dziwny okres to nie wiem... Pozdrawiam dziewczyny i chyba znow bede probowac w tym miesiacu hehe
|
|
|
|
|
#45 |
|
Przyczajenie
|
poziom hcg
Witajcie!
Dziś robiłam kolejne badanie krwi, gdyż mój lekarz zlecił je jako sprawdzenie cy oby na pewno jestem w ciąży. W piątek miałam pierwsze pobranie,a a dziś kolejne i w środę okaże się, czy poziom hormonu hcg w mojej krwi rośnie czy spada. Wyniki testu piątkowego pokazały że było ich 2400. Mam nadzieję, że to sporo i że ciągle rośnie ![]() Lekarz powiedział mi też, że jestem w 4-tym tygodniu ciąży ( jeśli wogóle) Trzymajcie za mnie kciuki!!! Bo się oczywiście boję, że te testy nie wyjdą po mojej myśli. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#46 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: poziom hcg
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Przyczajenie
|
Hejo dziewczyny
W tym cyklu wyszlo tak, ze kochalam sie dzien po owulacji zobaczymy... A jak myslicie jezeli odczuwacie "kłucie jajnikow" to czy wlasnie w tym momencie jest owulacja czy ten bol ja wyprzedza? Pewnie to zalezy od kobiety...
|
|
|
|
|
#48 |
|
Przyczajenie
|
Po dłuższej przerwie znów się odzywam!
Już jestem pewna na bank, że to ciąża ![]() Oprócz tego, że potwierdziły to badania krwi, to jeszcze od tygodnia męczą mnie niemiłosiernie mdłości giganty Próbuję różnych sztuczek i jedne pomagają inne nie, trzeba to przeczekać. W piątek mam pierwszą wizytę u lekarza razem z położną, dowiedziałam się, że założą mi kartę ciąży i może zrobią USG ( mama nadzieję). Trochę się boję tej wizyty, ale mam nadzieję ,że badania wykażą, że wszystko jest OK. Trzymajcie znów kciuki! Pozdrawiam |
|
|
|
|
#49 |
|
BAN stały
|
Witam wszytkich!
od grudnia staramy się z męzem o dzidzie, jednak od tego czasu wspołżylismy zalediwe kilkanascie razy (ponieważ mój mąz bywa w domu raz na dwa tygodnie gdyż pracuej na delgacji) w tym kilka mniej wiecej w dni płoden, okres mam raczej zawsze regularnie ale osatnio okres miałam na poczatku lutego a poźniej po około 1.5 tygodnia znowu ... i od tej pory nie mam już okresu, miną już ponad miesiąc. czy moge być w ciązy? w góry dziękuje za pomoc. pozdrawiam wszytkich |
|
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrób test..... i będziesz wiedzieć.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

Wynik potwierdził przeczucia - jednoznacznie negatywny - solidna jedna krecha