|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
chłopiec |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 41,82% |
dziewczynka |
11 | 20,00% |
nie wiem |
21 | 38,18% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Cassandra Sto lat !!!
![]() ![]() ![]() W weekend taka cisza była a tu nagle tyle naskrobałyście ![]()
#32 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niezłe teksty ![]() Cytat:
![]() Ja czekam, żeby mój dzidziol trafił w końcu nóżką w mamę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Witajcie mamuśki
![]() I ja się melduję w nowym wątku ![]() ![]() ![]() Super, że to już druga część ![]() Ja Was podczytuje ale jakoś ostatnio nie mam weny do pisania ![]() Czujemy się dobrze... chyba nawet za dobrze, bo czasem w ogóle nie czuję, że jestem w ciąży... Co do brzucha mam wrażenie, że powolutku robi się typowo ciążowy... Spodnie już zakupione są u babci i czekają na skrócenie więc niedługo je wciągnę na tyłek i już nie ściągnę ![]() Apetyt nadal bardzo średni... i zero kg na + jeśli chodzi o wagę... Co do zakupów... łóżeczko wypatrzyłam na allegro ![]() http://www.allegro.pl/item540167783_...max_wypos.html wózek już chrzestna się zreflektowałą że kupi więc pewnie w kwietniu coś już zakupimy... ciuszki kuzynka mojego taty która urodziła jakieś 7 miesięcy temu córcie już zapowiedziała, że pudło ciuszków ma dla mnie zapakowane (mała chodziła w różnych kolorach więc problemu nie będzie ![]() a podsumowując wcale a wcale mnie nie ciągnie do zakupów... Może dlatego, że moja ciąża chyba nadal jest dla mnie czymś abstrakcyjnym... Może mnie ruszy jak maleństwo mnie kopnie i zacznie dawać odczuwalnie o sobie znać... a na to pewnie poczekam jeszcze minimum 6-8 tygodni... Pogoda generalnie nastraja mnie źle i już nie mogę doczekać się wiosny któej pragnę z całych dwóch serc... Najchętniej bym przespałą e 2 miesiącee jak niedźwiadek ![]() Buziaki dla Was i Waszych pociech ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy Was też ogarniają wątpliwości dotyczące przyszłości?
ja ostatnio chyba sama się nakręcam, ze jest źle mimo, ze nie jest ![]() albo zwyczajne problemy wyolbrzymiam ![]() mam wrażenie, że nie damy rady z dzieckiem, że nie mamy jeszcze na tyle ustabilizowanej pozycji zawodowej, ze mamy za małe mieszkanie..., choć przed planowaniem dzidzi stwierdziłam, że nie ma co tak planować, bo nigdy nie będzie dobrego momentu, bo zawsze będzie za mało i nie w porę w pracy, więc stwierdzilismy, ze chcemy i na pewno wszystko sie ułoży, bo mamy już po 26 lat że wszyscy w pracy mnie lekceważą, bo zawsze wszystkim szłam na rękę, a teraz to już nawet mnie nie pytają, a tylko informują o zmianach w ostatnim momencie... i tak siedzę i im więcej myślę tym bardziej ryczę i nic mnie nie cieszy - nawet pultający się w brzuchu synuś ![]()
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
w takim razie sto lat i mega
![]() ![]() ![]() ![]()
#36 | ||||
Zakorzenienie
|
![]()
Cassandro sto lat!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja pewnie oglądnę tutaj w sklepie a zamówię w necie, o tam są większe okazje cenowe. Cytat:
![]() p4w, ja też się martwie o przyszłość i również ogarniają mnie wątpliwości. A że jestem tu sama, nikt mi nie pomoże w razie W, że nie moge pozwolić sobie na wychowawczy. I takie tam... ![]() ![]() -------- Na zakupach dzisiaj byłam, ale żywnościowych. Chodzi za mną koktajl truskawkowy, więc musiałam gdzieś zlokalizować mrożone truskawki. Kupiłam też świeżą rybę prosto z morza. Będzie jutro na obiad.
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Meldujue sie i ja !!!!
W ostatnich chwilach starego watku tyle postów doszło ze przekroczylylsmy 5000 ![]() Wiecie, ja myślę ze taka sama "krzywde" wyrzadzałam sobie sexem jak bez niego, bo nawet we snie miewałam...orgazm ![]() Myśle ze to zdrowy objaw i jak i wasz rozumiem- moj glos rozsadku czasem do mnie przemawia. Pierwszy raz tez byl stresem a nie przyjemoscia. Mimo wszystko nie żaluje, ze skorzystałam z przywolenia.Od razu się lepiej czuje, atrakcyjniejsza, dowartosciowana i kg mi nie przeszkadzaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 | ||
Raczkowanie
|
Witam i melduję się w drugiej części wątku
![]() Najlepsze życzenia urodzinkowe ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
![]() ostatnio tak często zdarza mi się płakać, że zastanawiam się czy nie mam jakiejś depresji przedporodowej ![]() postaram się znaleźć coś co mi poprawi humor - dotychczasowe metody zawiodły póki co...
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Kilka dni mnie nie było a tu drugi watek
![]() Muszę podzielić się nowinką, a mianowicie PIERWSZYM KOPNIĘCIEM ![]() ![]() katarzynko00 mam nadzieję, że smakował kapuśniaczek. Ja dziś na specjalne życzenie TZ ugotowałam krupnik na indyczej nodze. Ja też lubię próbować nowych przepisów, a szczególnie na ciasta, bo łasuch jestem. Już mi ślinka cieknie na faworki ![]() mirika - Witam nową mamusię i jej brzuszek ![]() Odnośnie wózków to też taki oglądałam jak czekoladka23 (ten trzeci) i podobał mi się, ale ostatnio znajomi zapowiedzieli, że nam sprezentują wózek po ich syneczku. Nazywa się Maxi Cosi Taxi Citi. Taki wielofunkcyjny i u nich sprawdził się idealnie. Gondolka starczyła im do 6mies a dzidziuś był raczej duży. Tak to wygląda: http://bestprams.com/index.php?d1=9&...&k=0&dd=2&pp=1 Kolor jak tej gondoli co na stelażu jest pokazana. Co myślicie? cassandra23: Sto lat i wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek! ![]() Właśnie wczoraj zaobserwowałam coś podobnego jak musicman, czyli po kilka kropel mleka wydobywającego się z moich piersi. Zdziwiłam się bardzo, bo to chyba wcześnie jak na takie objawy. Co będzie w 8 i 9 miesiącu ![]() U mnie biust się powiększył z B do C (czym zachwycony jest mój TZ i chciałby żeby tak już zostało ![]() Poza tym moja waga podskoczyła o jakieś 2,5-3kg od początku ciąży. Mój brzuszek dopiero niedawno się uwypuklił i chyba czas się rozejrzeć za ciążowymi spodenkami ![]() Do tej pory ani dla siebie ani dla dzidzia nic nie kupowalam, ale teraz chyba zacznę. Tylko nie mam z kim iść, a samej to mała frajda. Pozdrawiam i miłego dnia życzę! |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
melduje sie i ja
![]() co do tematow wozkow.........samego glebokiego nie polecam - bo mimo, ze chce sie kupic np po 9 miesiacach osobno spacerowke to jednak z doswiadczenia swojego i innych mam wiem, ze dziecko przeklada sie do spacerowki wczesniej, chocby dlatego, ze sie nie miesci spacerowki od samego poczatku tez nie polecam - dziecko nie ma ochrony z bokow i z przodu a potrafi sie wiercic co do liczenia miesiecy ciazy - ja licze inaczej - od pierwszego dnia miesiaczki, czyli tyle ile tygodni ma dzidzia wg OM to tyle ma miesiecy
![]() |
#42 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
annamaria gratuluje kopniaka
co do wozka, ktory dostaniesz.....do lasu Ci nie radze z nim jechac, mialam takie kola w spacerowce i spacer nia byl katorga, wystarczy najmniejsza nierownosc i wozek jedzie tam gdzie sam chce a nie tam gdzie my chcemy ogolnie wazne moim zdaniem jest aby kola przednie sie skrecaly - ale najlepiej zeby byly pompowane albo piankowe takie malutkie koleczka sa niewygodne
#43 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do słońca to ja też tak mam! W zimie zawsze chodziłam /przynajmniej raz w miesiącu/ do solarium ... a teraz brak mi słońca i ciepełka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() gratuluje kopniaków ![]() ![]() evamoni gratuluje córeczki ![]() ![]() nasz ranking 5:2? czy już 6:2? ![]() Svinecka dziękuje za rady na temat wózka ![]() Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2009-02-09 o 17:51 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Aniu ale jak ja mialam spacerowke z takimi kolkami to nawet jazda po chodniku byla malo przyjemna - naprawde nawet mala nierownosc przeszkadza
co do solarium...wiecie, ze tak naprawde mozna chodzic na solarium? to zn jesli ktos nie ma zagrozonej ciazy lub problemow z nadcisnieniem - solarium jako takie samo w sobie nie zagraza dziecku, promienie nie przenikaja do niego - jedyne co moze zagrazac to wysoka temp ale jesli jestesmy zdrowe a ciaza jest nie zagrozona to mozna od czasu do czasu pojsc - oczywiscie nie na 20min od razu ale na 7-10 aha i podobno szkodliwe sa klimatroniki w solariach bo maja jakies tam fale wiec nalezy wybrac solarium ze zwyklym nawiewem
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nastepna czesc watku - ale fajnie!!! to i ja sie melduje!!
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zawsze chdziłam tak na 6-7 minut ... i koniecznie musiał być nawiew bo zaraz wyskakiwała mi opryszczka /duza zmiana temp./ ![]() Svinecka co z tmi rybaczkami? Ja jestem chętna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Svinecko i Aniu0104 dzięki za gratulacje, te kopniaki to naprawde niezłe przeżycie ![]() Dzięki za porady na temat wózka Svinecko. Właśnie też się trochę tych kółek bałam, ale znajomi zapewniali, że chociaż do lasu sie nie nadają to w mieście nie było najmniejszego problemu. My też mieszkamy w mieście, a na spacery będziemy raczej do parku niż do lasu uczęszczać, więc mam nadzieję, że będzie OK. Zresztą kiedy rozglądałam się w dostępnych w UK modelach to sporo z nich miało takie kółka. Wszytko okaże się w użytkowaniu. musicman nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie te kropelki płynu z piersi z co jakiś czas się pojawiają, co jest mało komfortowe. Muszę zapytać położnej czy to już tak teraz będzie i chyba w jakieś wkładki do stanika się zaopatrzę. Dziewczyny, czy komuś jeszcze się to zdarza? Uciekam zjeść moje kanapki z białym serem i miodem, bo od kilku dni tylko to mnie kręci na kolacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zapomniałam dopisać, że przyszły dziś ciuszki z Allegro ![]() ![]() Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-02-09 o 18:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
ja zjadłam jogurt i dopadła mnie zgaga ...nic fajnego
![]() |
#50 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie jak dzidziuś się urodzi będę miała tyle obowiązków, że nawet nie zdążę się zastanowić nad takimi "pierdołami", o których teraz dumam, ale i tak się cały czas zastanawiam czy decyzja o dziecku w dobie kryzysu była słuszna, choć może to i lepiej, bo teraz się nie przemęczam w pracy (coraz mniej pacjentów), na macierzyńskim i tak nie będę zarabiać, a jak wrócę po to już będzie po kryzysie ![]() a jak wrócę i będzie jeszcze gorzej, bo nawet moi stali pacjenci pójdą do kogoś innego, a dziecko trzeba zaszczepić, kupić śpioszki i zupki, itp... ja się wykończę sama ze sobą ![]() ja z tej "depresji" nie kupiłam jeszcze nawet skarpetek...
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
p4w mnie też jakaś depresja chyba bierze, nie wiem nawet Tż zauważył, że jakaś dziwna chodzę. Może to z braku słońca
![]() truheart a może po narodzinach dzidziusia Twój Tż tak się zakocha w małym, że siłą go do pracy będziesz wyganiać ![]() mirika kurczę ja też mam potworną zgagę po jogurtach ![]() Czytałam, że ten płyn z piersi jest normalny, więc nie ma co się martwić. Mi osobiście nic nie leci ![]()
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Megi, on już się w nim zakochał ![]() ![]() Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-02-09 o 18:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
tak samo jak te ze slonca moj znajomy ma solarium i mi mowil o tym wlasnie, ze szkodliwe tylko sa te klimatroniki i ze ma kilka kobiet w ciazy, ktore przychodza regularnie na tube - bo wszystkie lezace lozka ma z klima co do rybaczek - no ja czekam na Twoja decyzje. mam je wystawic tak? za ile co jak - nic nie dogadalysmy p4w Ty nic sie nie przejmuj, dacie rade i wszystko bedzie dobrze - a co my mamy powiedziec jak drugie dziecko w drodze, remont na glowie, kasy brak a TZ 5 kredytow zaciagnietych heh
![]() |
#55 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję ze Twoj TŻ tak się zakocha w Adasiu, że nie będzie chciał do pracy chodzić ![]() ![]() Edit. megi widze że podobnie myślimy ![]() Ciebie też? Ja to mam od paru dni ... nikomu nie życzę ![]() ![]() i wiecie co ... popadam ze skarajności w skrajność ... przez tydzień miałam biegunkę ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2009-02-09 o 19:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
P4w z tego co pamietam ( z innych watkow ) lubisz kosmetyki. Na ciuchy nie namawiam, bo na nas - beztaliowe ciezarowki i tak malo co pasuje, ale jakis fajny kremik, balsam nawilzajacy na brzuszek?.....Tak na poprawe humoru. Ja juz dzisiaj wybieram krem na walentynki. Kopiuje wiadomosc, ktora napisalam w pierwszej czesci watku: Jestem juz po 35 roku zycia i po pierwszym niekorzystnym badaniu krwi, USG bylo OK. Robilam dzisiaj badanie wod plodowych ( czy jak to sie fachowo nazywa???med. amniocentese ) jutro bede miala wynik ( ogolny - 80 % pewnosci ) a dokladny za ok 2-3 tyg. Mam mieszane uczucia. Z jednej strony cholernie sie boje, ze z dzidzia bedzie cos nie tak, z drugiej strony nie potrafie opanowac radosci ( boje sie za wczesnie cieszyc ), ze spelnilo sie moje marzenie i bedzie dziewczynka! Radosc tym wieksza, gdyz kazdy, nawet ten kto mnie nie znal, kazdy twierdzil, ze to bedzie chlopak. Sama mowilam do brzucha w rodz. meskim ale chcialam w glebi serca aby to byla corka. Moj maz, ktory tez byl przekonany, ze to bedzie chlopak podrapal sie po glowie i stwierdzil, ze trzeba bedzie kupic regal do pokoju dziecinnego na buty dla corki. A potem zrobil oczy jak pokrywki i dodal: a jak sie wda mamusie to drugi na kosmetyki! Tak bym chciala zeby wszystko bylo ok! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziewczyny trzymajcie jutro kciuki za moje badanie AFP, że też ta moja gin wymyśliła sobie to badanie ...tylko się muszę denerwować, a wynik pewnie będzie dopiero w piątek co oprócz migdałów dobre jest na zgagę, bo akurat nie mam ich w domu, a męczy mnie okrutnie
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
Ale się rozpisałyście
![]()
#60 |
kobieta za ladą
|
cześć dziewczyny widze ze nadal temat wózków króluje....powiem wam coś własnie zakupiłam spacerówkę na małych kołach bo w tamtej spacerówce od wózka jedo moja młoda sie nie mieściła!
jeśli mogę Wam coś poradzić to to zeby sie nie sugerować ilością "bajerów" tylko wagą wózka...moja spacerówka ta stara ważyła łącznie z 18 kg-- do zsewskiej pasji doprowadzało mnie znoszenie jej z 2 piętra niby kółka osobno i siedzisko osobno ale jak tak poleciałam na 2 razy plus po dziecko które jeszcze darło mi sie przerazliwie przy ubieraniu po zejściu na dół miałam serdecznie dość całymi tygodniami siedziałam w domu wychodziłam tylko jak mi ktoś (najczęściej tż) zniósł ten cholerny wózek dodam ze z klatki schodowej mam jeszcze do pokonania 5 schodków.....a teraz zniosłam sobie spacerówkę potem poszłam po małą wózek był rozłożony zeszłam otworzyłam drzwi na jednym ręku dzićka w drugim wózek...i powiem wam niebo a ziemia ![]() przeczytałam ze któraś z was czy z waszych znajomych woziła dziecko do 9 miesiąca w gondoli..tak ja znam jedną mamuskę co tak wozi dziecko---mały leży na płasko jak śledz w konserwie główką już prawie chaczy o daszek nie ma prawie ruchu bo leży w śpiworku......także uwzględnijcie i to a kiedyś na all spotkałam sie ze spacerówką z "wkładką" dla niemowlaka ale niestety nie pamiętam jakiej firmy... WOGÓLE TO WAM GRATULUJE NOWEJ CZĘŚCI acha moja mała ma 7 miesiecy......i prawie 9 kg i 75 cm za Chiny nie wlazła by do gondoli!! ![]() buziolki ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.