![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pomocy !!
Mówimy o gotowanych i pieczonych kościach...one robią się bardziej kruche i wtedy łamią na drobne igiełki....nie mylmy pojęć a metoda karmienia BARF....opiera się tylko i wyłącznie na mięsie surowym, kościach a także warzywach....Moje psy jedzą korpusy indycze lub z kurczaka....czasami surowe a czasami mielone i gotowane.....
Twój problem dotyczy jak zrozumiałam szczeniaka....moje szczeniaki jedzą tylko i wyłącznie namoczoną karmę odpowiednią do wieku....a nie kiełbaski czy kości .....Poczytaj trochę o żywieniu szczeniąt bądź porozmawiaj o tym z dobrym dietetykiem psi lub weterynarzem... Kości wołowych się nie gotuje tylko daje na surowo dla szpiku....daje sie kurze łapki albo gotuje z nich galaretę....Poczytajcie o karmieniu surowym wiesem metodę sprawdzoną BARF
www.pieseczki.com Edytowane przez dog in the wood Czas edycji: 2009-02-16 o 13:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Dog in the wood, nie rozpisywałam się na temat BARFu chciałam tylko napisać, że można karmić psiaka drobiem nawet z elementami chrząstek czy kostek tylko trzeba wiedzieć jak
![]() Co do autorki to coś się nie odzywa... ciekawe jak tam psiak się ma? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Tak nie mylmy pojęć. Co innego surowe a co innego gotowane kości. Tak czy inaczej nie powinna w ogóle dawać szczeniakowi kości pod żadną postacią.
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
I co byłaś u weta?
Chryste,że też za głupotę ludzi musi płacić biedny pies ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
JA nie lubię jak ktoś się nie zna i piszę głupoty...ja duże psy karmie surowym albo mielonym i gotowanym a małe tylko mielonym gotowanym i drobiowym (indyczym lub kurczaka + warzywa )....Ale cóż macie racje kiłbasa i kości + szczeniak = problem i głupota - niewiedza
![]()
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
Dog in the wood, nie wiem czy to "pisanie głupot" było skierowane do mnie? Bo wydaje mi się, że tak, chociaż nie wiem zupełnie czemu. Autorka wątku pisała o przetworzonych termicznie kościach z kurczaka (czyli domyślam się, że dała je psiakowi w całości kości z udka) i do tych się odniosłam, że kości lepiej podawać surowe i to też nie każde. Nie napisałam nigdzie, że nie wolno dawać kości zmielonych w postaci przetworzonej bo nawet nie zamierzałam bo temat był o całych. Może mój post został źle zrozumiany ale nie uważam, żebym wypisywała głupoty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
Post nie był do Ciebie....przecież sama pisałaś że interesujesz się żywieniem Barf...pisałam do tych którzy nie maja pojęcia o żywieniach zwierząt i piszą głupoty... Gunia nie wiem czy zauważyłaś ale się w większosci zgadzamy w poglądach...
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dla szczeniecia gotuje sie ryz z warzywami i piersia z kurczaka, a nie podaje kosci albo wedline ktora jest wrecz szkodliwa. Sa ludzie ktorym powinno zabronic sie kupowanie zwierzat ![]() Po drugie jak nie masz pieniedzy na weta, albo zalujesz to po co Ci pies????? Kup sobie pluszaka!!!! Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-02-16 o 16:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
To przepraszam
![]() ![]() BTW, tutaj na wizoożu były już wątki typu, że piesek umiera, dusi się, ślini i inne takie tematy i zawsze mnie to rozwala, czemu Ci ludzie nie przejdą się od razu do weta tylko pytają anonimowych ludzi na forum, którzy i tak pewnie im nie pomogą bo nie znają się, nie widzą psa itd... Potem po słusznej nagonce na takie osoby te znikają i ślad po nich ginie na wątku, a wszysycy Ci, którzy chcieli pomóc i zależało im na losie psiaka dopytują się i zastanawiają jak to się potoczyło...W sumie to najgorsze jest to, że ludzie bez podstawowej wiedzy kupują psa i myślą, że to tylko pies, wszysycy potrafią mieć psa to i ja potrafię...a to wcale nie jest takie hop siup i samo głaskanie i pełna micha czegokolwiek nie wystarczy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mojej psinie pazur się wrósł w łapkę to w mgnieniu oka byłam u weta chociaż było parę minut do zamknięcia i do tej pory nie mogę sobie darować tego niedopatrzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
- szkoda pieniędzy, - poczekamy, może samo przejdzie, - wet za daleko/już późno, pewnie nikt nie przyjmuje/pewnie to nic takiego i tylko się wygłupię. Na forum każdy jest anonimowy i można pomęczyc innych bez konsekwencji. Ja za to mam tak, że pędzę z każdą pierdołą do lekarza/weta i wydębiam przeróżne badania dla każdego z mojej dziecięco - zwierzęcej trzódki. Często to rzeczywiście są pierdoły, ale raz okazało się u weta, ze pies ma... anginę.
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=311018 ...
Tak jak już przedpiszcy pisali: kości drobiowych (kości długich np. z udka i to po obróbce termicznej) i kiełbasek nie podaje się szczeniętom. Poza tym na psa trzeba się przygotować (i nie ważne, czy rasowy z rodowodem, czy zwykły kundelek), nawet jeśli to ma być "prezent", to lepiej to przedyskutować z osobą, która ma być obdarowana, bo może się okazać, że to niechciany prezent i jak tylko się znudzi/podrośnie psiak wyląduje w lesie... na ulicy i jeśli się ktoś zainteresuje, to może trafi do schroniska. Ale się nie czarujmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na kupno psa z rodowodem ludzie sie z reguly przygotowuja, bo taki pies kosztuje kase! A kundla czesto biora ludzie nierozsadni jak kolezanka z pierwszego postu ![]() ![]() ![]() ![]() Jak ja niecierpie takich ludzi! A kupowanie zwierzecia jako prezent to osobny temat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
i co z psem???????
![]()
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Obawiam się, ze tego już sie nie dowiemy. Dziewczyna dostała małą burę za lekkomyślnośc i więcej się tu nie odezwie. Tak się kończy wiele wątków z prośbą o pomoc.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Ja rozumiem to byl/jest pierwszy pies ktorego wzieli i rozumiem, ze mozna w takim wypadku nie wiedziec czym karmic pieska.
Ale wytlumacz mi jak mozna miec w domu internet (klaudia8551 ma bo sie tu pojawila,) i nie poszukac czym karmi sie szczenie ![]() ![]() Mi sie wydaje,ze klaudia8551 jest nastolatka, ktora wychowala sie na ogladaniu filmu typu Reksio i Pluto ![]() ![]() ![]() Gdyby klaudia8551 naprawde szukala pomocy zapakowalaby psa i jak najszybciej poleciala do weta, a nie siedziala na wizzazu i gdybala czy pies przezyje czy nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A niestety większość dzieciaków wiadomo jak podchodzi do psów-póki jest mały,puchaty i nie sprawia problemów to jest super,a potem won na ulicę albo do schroniska ![]() Swoją drogą też jestem ciekawa co z psem,odezwij się autorko wątku! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Myślę, że nie ma co generalizować bo ja znam osoby mające 12, 13 lat i wspaniale opiekujące się swoimi psami o naprawdę dużej wiedzy na temat psiaków. Wiadomo, że te osoby uzaleznione są finansowo od rodziców ale to one same ustaliły diety swoich psów, chodzą z nimi na spacery i bawią się w sporty z psiakami. Znam też 35 letnie osoby, które w ogóle nie potrafią zając się swoim psem, a niestety takiego posiadają. Najważniejsze, żeby przed podjęciem decyzji o przyjęciu psiaka do domu coś poczytać ale niekoniecznie w necie bo czasem to co mozna tu znaleźć co ludzie wypisują to porażka, no chyba że psie portale (a mam na mysli jeden
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieci po prostu mogą się zwierzęciem znudzić, ale to rola rodzica żeby a/ wychować dziecko w poczuciu odpowiedzialności za zwierzę b/ samemu pokazać że za swoje decyzje bierze się odpowiedzialność. Niezdolni do tego dorosli postepują tak, jak opisałas
Nawet najdłuższa podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku. Edytowane przez palomino Czas edycji: 2009-02-19 o 18:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
masakra po co bierzesz pod opiekę psa jak nie masz pojęcia bladego o ich wychowaniu i na dodatek pieniędzy na jego utrzymanie? bo piesek miał być prezentem dla chłopaka? żal !!!
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Jezu Chryste. Załamałam się. Kupujesz psa i nie przeczytasz o jego zwyczajach, co powinien jeśc taki maluszek, jak go traktowac? Przeciez to jak male dziecko.. Z nim trzeba delikatnie .. Biedny maluch
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.