Leworęczność :) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-16, 22:35   #31
Ally83
Zakorzenienie

Dot.: Leworęczność :)

Cytat:
Napisane przez khem
oho, chyba o mnie mowa kłania się kolejna leworęczna osóbka i wcale nie narzekam, dobrze mi z tym (choć pisać piórem to ja nie bede-nie jest wygodnie i pismo sie rozmazuje rączką ).
Rozmazuje, rozmazuje, ale mnie wkurza, że zawsze mam bok dłoni wymazany długopisem, bo szuram po tym, co napisałam wrr.
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-16, 22:37   #32
bemolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ally83
Rozmazuje, rozmazuje, ale mnie wkurza, że zawsze mam bok dłoni wymazany długopisem, bo szuram po tym, co napisałam wrr.
dokładnie, jak mnie to wku**** normalnie, najchetniej to bym wtedy taka zła sie robie jak chodze upaprana
bemolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-16, 23:09   #33
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bemolka
dokładnie, jak mnie to wku**** normalnie, najchetniej to bym wtedy taka zła sie robie jak chodze upaprana
Hihi co za złość .
Stary 2005-09-16, 23:17   #34
agosiek
Raczkowanie

Ja wszystko robie lewą oprucz operowania myszką w mojej kuchni znajdują się nawet noże specjalne dla leworęcznych bo prawą ręką jak próbuje coś ukroić to zazwyczaj marne tego są skutki
Pozdrawiam wszystkie lewuski
agosiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-17, 08:07   #35
khem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agosiek
w mojej kuchni znajdują się nawet noże specjalne dla leworęcznych bo prawą ręką jak próbuje coś ukroić to zazwyczaj marne tego są skutki
Pozdrawiam wszystkie lewuski
moja mama nie może patrzeć jak ja coś kroję lewą reką zawsze się boi że sobie palce pokroję, choc ani razu mi się taka sytuacja nie przytrafiła

A co do "rozmazywania" pisma to z tym się męczyłam szczególnie w podstawówce, gdzie polonistka zażyczyła, że wszyscy muszą pisać piórem (zwykłym czy kulkowym ale piórem)
khem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-17, 08:32   #36
edytcia
Zakorzenienie

Ja też jestm leworęczna. I tak jak agosiek prawą tylko obsługuję myszkę.

W dzieciństwie przezywałam koszmar, jak ojciec stał nede mną i pilnował, żebym malowała obrazek prawą ręką. Na szczęście w większości przypadków rodzeństwo "niby patrzyło" co robię i mnie zakrywało, a ja szybko wykańczałam obrazek lewą.
Teraz mi to nie przeszkadza wcale. Czasem tylko ktoś zdziwiony "To Ty lewa ręką piszesz ?? " Ale to tylko uśmiech budzi...
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-17, 13:40   #37
in_my_memory
Raczkowanie

GG do in_my_memory

Muszę powiedzieć, że również należę do tych 10% które stanowią leworęczni jestem z tego powodu bardzo dumna Wszystkie czynności robię lewą reka. Na szczęście rodzice nie starali się mnie przestawic na prawą rękę. Pozdrawiam wszystkich mańkutów
in_my_memory jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-09-17, 14:29   #38
ewkaa
Zadomowienie

GG do ewkaa
Dot.: Re: Leworęczność :)

Cytat:
Napisane przez Kamilanet
Hej dziwczyny,..

ja też leworęczna jestem..

Potrafię też i prawą, ale ogólnie wolę lewą rękę.
to dokładnie jak ja

so are you game?

nie ma dla mnie rzeczy niemożliwych pod warunkiem,
że nie wiem o czym mówię
ewkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-17, 15:25   #39
ANKA20
Wtajemniczenie

GG do ANKA20

Ja też leworęczna, a od I klasy podstawówki piszę piórem i mam patent na rozmazywanie piszę od dołu do góry z przekręconym zeszytem czym wywołuję czasem furorę na wykładach

arte infantil

R jak Remont
ANKA20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-18, 00:32   #40
Marzusia
Raczkowanie

Ja wszystko robię lewą reką, nawet myszką operuję. Jem też lewą oczywiście.
Pani w pierwszej klasie chciała mnie pzestawić i kazała mi pisać literkę "E" prawąręką i to był największy koszmar mojego dzieciństwa, bo... dostałam za pisanie 3+. Do dziś pamiętam
Marzusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-21, 15:14   #41
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANKA20
Ja też leworęczna, a od I klasy podstawówki piszę piórem i mam patent na rozmazywanie piszę od dołu do góry z przekręconym zeszytem czym wywołuję czasem furorę na wykładach
Od dołu do góry?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-21, 15:54   #42
Boz
Zadomowienie

Ja co prawda jestem praworęczna , ale pracuje z dziećmi które z różnych przyczyn są leworęczne, jeżeli chodzi o pisanie to jest taki patent dla leworęcznych. Trzeba pisać trzymając dłoń niżej niż pismo, trudno to wytłumaczyć, lepiej pokazać. Ale pewnie w waszym wieku to i tak nic
nie zmieni. . Ale u dzieci się sprawdza, nic nie rozmazują. Jeżeli chodzi o myszkę i o nożyczki to często leworęczni używają w tym wypadku prawej ręki bo mają "praworęczny sprzęt" a potem to już tylko kwestia przyzwyczajenia. Ja mam nożyczki i myszki dla lewo i praworęcznych dzieciaków. I te leworęczne raczej preferują „swoją „ stronę. Choć zdarzają się i oburęczne. Pozdrawiam wszystkich lewusów.
Boz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-21, 16:35   #43
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

O j tez sie zgłaszam, tez jestem lwusek.Pisze ,jem i wogule wiekszosc rzecz robie lewa reka.Ale jak sie upre to potrafie jesc prawa reka.Z nozyczkami nigdy nie miałam problemu, miałam te dla lewych i prawych nie widze roznicy.Myszka i roznymi sprzetami operuje prawa, bo tak sa przystosowane i nie mam z tym problemu.Kwestia przyzwyczajenie.Jedyne co to torebki nie umiem nosci na prawej rece.Poprostu nie moge sie przyzwyczajic,niewygodnie jakos.
schatzsi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-21, 17:25   #44
ANKA20
Wtajemniczenie

GG do ANKA20

Cytat:
Napisane przez Ally83
Od dołu do góry?
Tak Przynajmniej mi się atrament nie rozmazuje
Jeszcze chcialam dodać, że zegarek noszę na prawej ręce, ktoś jeszcze oprócz mnie ?

arte infantil

R jak Remont
ANKA20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-21, 17:35   #45
ooliwka
Wtajemniczenie

ja też jestem lewus
myszka lewa ręka
pisanie lewa ręka
jedzenie lewa reka itd

jedyne co robie prawą włączam kuchenke do gotowania ( nie mam pojecia dla czego)

a za brudne łapki w szkole podstawowej to dostawałam uwagi nie ma jak dobrzy pedagodzy PARANOJA!!

dziewczyny a jak jest u Was na wykładach?? bo ja mam takie specjalne krzesła dla prawo ręcznych bardzo wygodnie im sie pisze za to ja cierpie katusze!!

Bóg jest zajęty, w czym mogę pomóc?
ooliwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-21, 18:25   #46
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

Zegarek tez na prawej,bizuterie rowniez.
schatzsi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-21, 21:11   #47
bemolka
Zakorzenienie

ja równiez mam zegarek na prawej

co do pisania, to zamiast od dołu do góry zdecydowanie wole pismem odwróconym - to dopiero robi wrażenie
Stary 2005-09-21, 21:36   #48
dora23
Raczkowanie

ja też leworęczna jestem..
dora23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-22, 14:26   #49
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooliwka
dziewczyny a jak jest u Was na wykładach?? bo ja mam takie specjalne krzesła dla prawo ręcznych bardzo wygodnie im sie pisze za to ja cierpie katusze!!
U mnie też są takie . Dlatego piszę w twardym zeszycie itp., a zeszyt kładę np. na nogi wrr.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-22, 17:36   #50
ooliwka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ally83
U mnie też są takie . Dlatego piszę w twardym zeszycie itp., a zeszyt kładę np. na nogi wrr.
ja kłade zeszyt zawsze na ten blacik ale po 12godzinach pisania moja lewa ręka odpada
dla tego znalazłam sposób nie robie notatek

Bóg jest zajęty, w czym mogę pomóc?
ooliwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-22, 20:39   #51
olafjensen
Raczkowanie

Mój 8-letni synek też jest leworęczny... jest teraz w II klasie i bardzo nie lubi pisać...nie wiem czy ma to związek z tym, że pisze lewa ręką, ale np. pisze odwrotnie niektóre cyfry (5,3,6), nieraz pisze literki albo całe słowa jako odbicie lustrzane - martwię się ... to zniechęca go do nauki a gdzieś wyczytałam, że ma to związek z leworęcznością - Czy Wy tez tak miałyscie na poczatku ???
Stary 2005-09-22, 20:47   #52
bemolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olafjensen
pisze odwrotnie niektóre cyfry (5,3,6), nieraz pisze literki albo całe słowa jako odbicie lustrzane
mój brat pisał niektóre literki odwrotnie, ja nie pamiętam czy tak pisałam. jemu przeszło - nauczył sie poprawnie, a ja sobie ćwicze pismo lustrzane bo fajnie wygląda i przynajmniej nikt nie bedzie ode mnie odgapiał notatek

daVinci tak pisał

natomiast nie wiem co mam poradzić jesli ma duze problemy z nauką pisania to moze warto zaintestowac w specjalny zeszycik - słyszałam ze takie sa - z linią ukośną, moze to choć troche ułatwi?
Stary 2005-12-11, 19:05   #53
_irulana_
Raczkowanie

Odswiezam watek i dopisuje sie do listy
Jestem leworeczna
dlugopis lewa reka
lyzka widelec noz lewa
rakieta od tenisa tez lewa
jedyne co to myszka w prawej, wiadomo, lepiej sie przyzwyczaic do prawej, gdziekolwiek nie pojde wsyzscy maja na prawa ustawiona...
_irulana_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-11, 19:17   #54
Izus86
Raczkowanie

GG do Izus86

Ja tez jestem leworęczna tylko nozyczkam i operuje prawą i wiecie co tak ogólnie to zauwazyłam ze duzo jest ludzi w Polsce którzy sa leworęczni jest to czesciej spotykane niz kiedys...... gdy byłam w podstawówce i gimnazuje miałam 4 osoby (razem ze mna ) leworęcznych, w liceum miałąm 3 osoby leworeczne i teraz gdy chodze na studium takze mam w grupie 4 osoby leworęczne wiec nie czuje sie taka samotna
Izus86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-11, 19:24   #55
Izus86
Raczkowanie

GG do Izus86

aha jeszcze chciała dodać ze moja mama sie zawsze ze mnie smieje bo jak układam sztuśce obok talerzy to wszystk o jest na opak ..a jak przychodza goscie to zawsze wiedza ze ja układałam sztuśce bo musza przekładac stronami hehehe
Izus86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-11, 19:31   #56
mirynka
Wtajemniczenie

ja takze jestem mankutem i wcale mi to nie przeszkadza, zreszta czytalam ze leworeczni sa zdolniejsi i pewnie tak jest, prawda dziewczyny ja lewa reka robie praktycznie wszystko tylko do pisania na klawiaturze uzywam dwoch rak jak bylam w zerowce to nauczycielka probowlala przestawic mnie na pawo ale nie udalo jej sie, chodzilm na takie zajecia gdzie kazali mi pisam, rysowac prawa reka ale jak tylko wracalam do domu to z powrotem robilam wszystko lewa
mirynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-11, 19:48   #57
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mirynka
chodzilm na takie zajecia gdzie kazali mi pisam, rysowac prawa reka ale jak tylko wracalam do domu to z powrotem robilam wszystko lewa
Spryciula .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-12-11, 20:09   #58
izusek
Rozeznanie

Też jestem leworęczna (po dziadku ) i bardzo się cieszę bo lubię być inna . Wszystko robię lewą ręką, jedynie do "prawostronnej" myszki się już przyzwyczaiłam, kiedyś nawet sobie zmieniłam ale nie było mi wcale wygodniej
Niedługo idę na kurs prawa jazdy i boję się jak sobie poradzę (biegi, gaz itp. po prawej stronie ojej )
izusek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-11, 20:27   #59
AaniaA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izusek
Też jestem leworęczna (po dziadku ) i bardzo się cieszę bo lubię być inna . Wszystko robię lewą ręką, jedynie do "prawostronnej" myszki się już przyzwyczaiłam, kiedyś nawet sobie zmieniłam ale nie było mi wcale wygodniej
Niedługo idę na kurs prawa jazdy i boję się jak sobie poradzę (biegi, gaz itp. po prawej stronie ojej )
i ja dolaczam do waszego grona lewuski . mi to brakuje otwieracza do konserw dla leworecznych, ale nie az tak bardzo, ze musze go miec .

izusek nie martw sie tym kursem prawa jazdy. ja tez na poczatku balam sie, ale to po prostu samo wchodzi w krew i potem to nawet nie zauwazasz, ze biegi przelaczasz prawa reka, gazujesz prawa noga .
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-11, 20:42   #60
meesha
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to meesha

moja kolezanka jest leworeczna ale lewa reka tylko pisze... wszystko inne robi prawa je, gra w ping ponga nawet nie wiemy dlaczego
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości