![]() |
#31 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 527
|
Re: i¶æ czy nie i¶æ? ;)
Ale zdjêcia bieli¼niane s± najbardziej op³acalne
![]() ![]() No ale ja tu chyba nie mam predyspozycji (biust), chocia¿... od czego s± push-upy, odpowiedni makija¿, o¶wietlenie a w koñcu Photoshop? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 837
|
Gonia, mysle ze biustem nie powinnas sie przejmowac. Jest masa niemal plaskich (foto)modelek. Z reszta niech sami ocenia czy sie nadajesz. Nic nie tracisz, nawet kasy na znaczek pocztowy
![]() Poza tym mialam w klasie kolezanke ktora miala chyba miseczke "A" a byla modelka bielizny! zawsze mnie to dziwilo, ale widocznie i takich poszukuja ![]() Ja o profesjonalnej sesji zdjeciowej marzylam jeszcze rok temu... Kiedy dostalam propozycje wziecia w niej udzialu na poczatku sie wahalam, ale pozniej pomyslalam ze czemu mam nie sprobowac... Chcialam zobaczyc jak to jest, spelnic jakies tam marzenie, zabawic sie w modelke, sprawdzic sie... Najpierw mialam sesje w plenerze - i ta lepiej wspominam... Byla jakas taka bardziej na luzie, nikt mi niczego na sile nie narzucal. Nastepna sesja byla w pomieszczeniu, konkretnie w takim spalonym mieszkaniu w centrum warszawy gdzie moj fotograf krecil jakis krotki filmik (byl takze operatorem kamery czy kims takim). To dopiero byla meka... Swiatla, swiatlomierz, gapiacy sie na mnie (totalna amatorke) ludzie i ciagle rozkazy: "trzymaj glowe prosto... troszke w lewo, o tak... nie, troszke szerzej sie usmiechnij... tak... jeszcze milimetr w lewo, dobrze." Po kilku godzinach mialam serdecznie do¶æ ![]() Powiedzialam sobie- wcale mnie to nie kreci, nigdy wiecej ![]() A teraz spontanicznie wyslalam to zgloszenie, nawet nie liczylam na to ze ktos sie odezwie. Dlatego tak bardzo mnie to zdziwilo. Jeszcze ze listownie... Stad moje pytanie w temacie w±tku... Po prostu raz sie nie sprawdzilam przed obiektywem to nie wiem czy teraz cos sie zmienilo. Cos mnie kusi zeby jeszcze sie w to pobawic. Nie traktuje tego powaznie... Wlasciwie chce sie czyms zajac, oderwac od przykrej dla mnie ostatnio rzeczywistosci. Zaczelam szukac pracy i tak jakos wpadlam na to... Mysle ze tam pojde a co bedzie dalej to sie okaze. Na nic szczegolnego nie licze ![]()
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
A jak to siê sta³o, ¿e tamten fotograf zaproponowa³ Ci wziêcie udzia³u w tej sesji? To by³ jaki¶ Twój znajomy czy jak?
![]() Ja chcia³abym wzi±æ udzia³ w czym¶ takim ¿eby zobaczyæ, "jak to jest". ![]() ![]() A Ty Ines jeste¶ z W-wy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Ines1985 napisa³(a):
> Gonia, mysle ze biustem nie powinnas sie przejmowac. Jest masa niemal plaskich (foto)modelek. Z reszta niech sami ocenia czy sie nadajesz. Nic nie tracisz, nawet kasy na znaczek pocztowy ![]() > Poza tym mialam w klasie kolezanke ktora miala chyba miseczke "A" a byla modelka bielizny! zawsze mnie to dziwilo, ale widocznie i takich poszukuja ![]() > Dziêki za pocieszenie. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 264
|
napisalam posta i go wcielo
![]() Gonia1 napisa³(a): > Ale zdjêcia bieli¼niane s± najbardziej op³acalne ![]() ![]() nie wiedzialam ![]() ![]() > No ale ja tu chyba nie mam predyspozycji (biust), chocia¿... od czego s± push-upy, odpowiedni makija¿, o¶wietlenie a w koñcu Photoshop? ![]() mi sie wydaje , z tego co dostrzegly moje oczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Mhm, jestem z wawy
![]() Fotograf to sasiad mojego kumpla... Kiedys na imprezie wreczyl mi wizytowke, wczesniej go nie znalam. Za namowa tego naszego wspolnego znajomego skontaktowalam sie z nim, przedstawil mi swoj pomysl na moje zdjecia i umowilismy sie. Mimo wszystko nie zaluje. Ciekawe wspomnienia, mila pamiatka w postaci zdjec i swiadomosc ze sprobowalam czegos o czym marzy wiele dziewczyn ![]()
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
a zastanawiam sie jeszcze ile zarabia sie na takich zdjeciach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Fajnie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Gonia1 napisa³(a):
> Fajnie ![]() ![]() ![]() ![]() Hmm... no to w sumie teraz wiedz± o tym jeszcze wiza¿anki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
malinka23 napisa³(a):
> a zastanawiam sie jeszcze ile zarabia sie na takich zdjeciach? Z tego co wiem, za dzieñ sesji kilkaset z³otych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Gonia1 napisa³(a):
> Fajnie ![]() ![]() ![]() ![]() tak samo jak sie dziwnie sie na mnie patrza jak pracuje na promocjach jako hostessa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Na stereotypowe myslenie ludzi nie ma lekarstwa... :[
Czasami jest to tez zwykla zazdrosc. Nie powinno sie tym przejmowac. Trzeba robic swoje ![]()
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Gonia1 napisa³(a):
> malinka23 napisa³(a): > > a zastanawiam sie jeszcze ile zarabia sie na takich zdjeciach? > > Z tego co wiem, za dzieñ sesji kilkaset z³otych ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 023
|
malinka23 napisa³(a):
> a zastanawiam sie jeszcze ile zarabia sie na takich zdjeciach? generalnie wiele takich agencji, które poszukuj± twarzy do reklam/filmu, osób o przeró¿nej urodzie [lub jej braku], o ka¿dym wzro¶cie i zno¶nych wymiarach [a nie idealnych] proponuj± takim osobom sesjê [czêsto p³atn±! tzn. p³acisz za to, ¿e zrobi± Ci fotki] archiwizuj± je i "zg³aszaj± siê je¶li klient wyrazi zainteresowanie": - no i wszystko zale¿y od tego czy klient siê pojawi i jaki to bêdzie klient..
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Trochê odbiegnê od tematu... z jednej strony dra¿ni mnie to doczepianie etykietek a z drugiej... no có¿... porównajmy zarobki modelki po liceum
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
malinka23 napisa³(a):
> Gonia1 napisa³(a): > > malinka23 napisa³(a): > > > a zastanawiam sie jeszcze ile zarabia sie na takich zdjeciach? > > > > Z tego co wiem, za dzieñ sesji kilkaset z³otych ![]() ![]() > > ![]() Malinko! Widzê ¿e zaniemówi³a¶ z wra¿enia!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
ok, ja wysylam, ciekawe czy wogole sie do mnie odezwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
A mo¿e szturmem zg³osimy siê wszystkie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Mysle ze tak. Ja wyslalam zgloszenie w poniedzialek a dzis dostalam list wiec szybcy sa
![]() Wlasnie pisze do nich maila z pytaniem czy placi sie za te pierwsze robione u nich zdjecia na ktore mnie zaprosili. Jesli tak to nie ide ![]() ![]()
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
malinka23 napisa³(a):
> ok, ja wysylam, ciekawe czy wogole sie do mnie odezwa ![]() POWODZENIA!!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
nie dziekuje zeby nie zapeszyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Ines1985 napisa³(a):
> > Wlasnie pisze do nich maila z pytaniem czy placi sie za te pierwsze robione u nich zdjecia na ktore mnie zaprosili. Jesli tak to nie ide ![]() ![]() I jak Ines? Co Ci odpisali? Zdjêcia s± p³atne? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Gonia1 napisa³(a):
> > > I jak Ines? Co Ci odpisali? Zdjêcia s± p³atne? Jeszcze nie odpisali. Jak odpowiedza to dam znaæ. Ale mysle ze moga byc platne... Nigdzie (ani na stronie ani w liscie) nie napisali ze te zdjecia sa darmowe ![]()
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 023
|
Ines1985 napisa³(a):
> Gonia1 napisa³(a): > > > > > > I jak Ines? Co Ci odpisali? Zdjêcia s± p³atne? > > Jeszcze nie odpisali. Jak odpowiedza to dam znaæ. > > Ale mysle ze moga byc platne... Nigdzie (ani na stronie ani w liscie) nie napisali ze te zdjecia sa darmowe ![]() Nie wiadomo. Kilka lat temu tego typu zdjêcia bywa³y p³atne, bo.. fotograf musia³ wypstrykaæ kilka filmów, zrobiæ stykówki, wywo³aæ klisze. Teraz wielu profesjonalistów obs³uguje ![]() Kiedy¶, kiedy mi robili takie zdjêcia musia³am zap³aciæ tylko za te odbitki, które chcia³am sobie powiêkszyæ ze stykówki do du¿ego formatu i zabraæ do domu.
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie dlatego wole zapytac
![]() Mam teraz wazniejsze wydatki i nie moge sobie pozwolic na placenie za te zdjecia ![]() Jesli sie okaze ze sa platne to zrezygnuje... Zostawilam wiec decyzje "sile wy¿szej" ![]()
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 054
|
Id¼ z kim¶ do tej agencji jak nie jestes pewna. Ja raz w ¿yciu uda³am siê do agencji modelek i cieszê siê, ¿e straci³am tylko 20 z³ (za wpisowe)Abym mog³a spotkac siê z szefem. Wesz³am do biura szefa. Spojrza³ na moje wymiary 81 63 94 a ten powiedzia³: 9 cm wiecej w biu¶cie da sie zrobiæ, 4 cm w biodrach shudniesz i takie tam ¶ciemy wali³. A potem powidzia³, ¿e jak zap³±cê 300 z³ to zrobi profesjonalne zdjêcia. Zobazcie na niektóre dziewczyny - p³akac siê chce. O tej agencji by³o kiedy¶ w UWADZE czy innym tego typu programie, ¿e obiecuj± pracê pod warunkiem, ¿e sie zrobi profesjonalne zdjecie u ich fotografa. Du¿o ludzi zrobi³o te zdjêcia a pracy nigdy nie dosta³o. Oto strona http://www.infinity.best.net.pl/modelki.php
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
![]() znalazlam wsrod tych modelek dziewczyne z mojej podstawowki ![]() ![]() koculek napisa³(a): > Id¼ z kim¶ do tej agencji jak nie jestes pewna. Ja raz w ¿yciu uda³am siê do agencji modelek i cieszê siê, ¿e straci³am tylko 20 z³ (za wpisowe)Abym mog³a spotkac siê z szefem. Wesz³am do biura szefa. Spojrza³ na moje wymiary 81 63 94 a ten powiedzia³: 9 cm wiecej w biu¶cie da sie zrobiæ, 4 cm w biodrach shudniesz i takie tam ¶ciemy wali³. A potem powidzia³, ¿e jak zap³±cê 300 z³ to zrobi profesjonalne zdjêcia. Zobazcie na niektóre dziewczyny - p³akac siê chce. O tej agencji by³o kiedy¶ w UWADZE czy innym tego typu programie, ¿e obiecuj± pracê pod warunkiem, ¿e sie zrobi profesjonalne zdjecie u ich fotografa. Du¿o ludzi zrobi³o te zdjêcia a pracy nigdy nie dosta³o. Oto strona http://www.infinity.best.net.pl/modelki.php
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Ines1985 bierz torbê, pakuj ciuchy i szoruj na t± sesjê!!!
Paula78, Sarenka, Gonia1 i Reszta maj± racjê, ¶liczna z Ciebie dziewczyna, nie masz nic do stracenia a poza tym zdobêdziesz kolejne do¶wiadczenie, które ju¿ w jakim¶ stopniu pozna³a¶ ![]() Jak bêdziesz po daj znac jak by³o ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:12.