![]() |
#31 | |
Uzależnienie
|
Dot.: A lato tuż tuż... coraz cieplej i co raz lżej :) gubimy kg.!!
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny, tez sie do Was z checia podczepie. Probowalam odchudzac sie juz wiele razy, skutek mizerny..tym razem jednak jakos mienilo mi sie myslenie, motywacja mocniejsza, chce sie wyrwac z blednego kola i byc zadowolona ze swojego ciala
![]() Wage kupie jutro, przypuszczam, ze waze ok 63kg przy 164cm, musze tez wymiarki sprawdzic. Chcialabym wazyc ok 55kg. Plan: zdrowsze, lzejsze jedzenie, cwiczenia - callanetics, nawet bez diety rewelacyjne ![]() I pytanie - posilki jem w pracy, ostatni jest o 17 i potem nie mam mozliwosci nic wiecej zjesc, az do 21 kiedy jestem w domu. Spac chodze ok 23, wiec wolalabym nic juz nie jesc po pracy, a tu piszecie, ze metabolizm sie spowalnia..hmm, to juz nie wiem co zrobic. Dodam, ze pracuje w domu opieki i naprawde po tej 17 nie mam przerwy na jedzenie. Na szczescie zmiana popoludniowa jest co drugi dzien, wiec kolacje jadam tez o normalnych porach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Uzależnienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#34 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pozdrwiam. ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- mój jadłospis dzisiejszy: śniadanie: pomidorek, z cebulka i szczypiorkiem + 3 plasterki sera żółtego Śniadanie II: 15 pistacji (po godzinie jeszcze serek wiejski) bedzie: obiad: hm....? jeszcze nie wiem kolacja: pewnie serek wiejski z jaims urozmaiceniem :P
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
uwielbiam twarozki wiejskie,wiec nie kus ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
O, I ja dołączam do Was, jeśli mogę
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Uzależnienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Nindżopesz
|
Wróciłam dziś do pracy po tygodniowym zwolnieniu i tyle zaległości, że nie miałam czasu pisać
![]() Co dziś zjadłam albo planuję: 2 kromki wasy z serkiem topionym i rzodkiewkami mozarellę z oliwkami, pomidorem, ogórkiem pasztet pieczarkowy z papryczkami chilli kawałek piersi z kurczaka w sosie czosnkowo-miodowym kubek mleka po treningu planuję... hm, właśnie nie wiem, jabłko i coś na kolację twaróg Próbuję wymyślić dietę idealną pod kątem rozplanowania B/T/W i strasznie ciężka sprawa ![]() Którego dnia się ważymy? Ja proponuję weekendowo, może w soboty? Olya - po ilości wieśniaków wnioskuję, że jesteś na SB? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj wytrwałam ładnie w dietce, aczkolwiek mój czas załamań dopiero nadejdzie (tzn. pierwszy jest w szkole, albo tuż pod szkole jak stojąc przy wielkim sklepie ze słodyczami czekam na transport :P, a drugi wieczorkiem koło 19-21).
Hmm muszę sobie coś na przekąski kupić. Na pewno ananasa ![]() ![]()
![]() |
#40 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() na Sb byłam w tmtym roku... bardzo polecam... ale szczególnie tym, którzy maja dośc wiecej do zrzucenia i nie nastawiaja sie na ekstremalnie szybkie rezultaty. Ja miałam ok 6kg w planie... i udało mi się... w ok2 miesiace, bez wiekszych wyrzeczeń ![]() Obecnie nie powiem, że jestem na ścisłym SB... aczkolwiek podstawowe zasady utrzymuję, bo bardzo miło wspominam te dietę, przede wszytskim pod wzgledem samopoczucia. więc... zrezygnowąłam z wszelkich słodkości, czekoladek, chipsów... (niesttey jest ciężko bo mój TŻ strasznym łakomczuchem jest... zanim go ponalam niemiałam chipsów w ustach ponad pół roku... a teraz tragedia!!!) ale bardzo go proszę, żeby mnie wspierał nie kupując mi tego typu rzeczy... ![]() ![]() nie jem marchewki, buraków, kukurydzy... uwielbiam biale mięsko, wiec go sobie nie żałuję, tym bardziej, że ma duzo białka... zrezygnowalam z wszelkich serków i jogurtów słodzonych syropami... dużo warzyw... narazie bez owoców koniec z makaronami (czkolwiek nie moge doczekac sie kiedy spróbuję znowu razowego!!), chlebem... dużo wody ![]() ![]() najgorzej zrezygnowac mi z wędlin (maks 3 platerki dziennie.. mi sie zdaża i 6 i 8... róznie) no i sera żółtego... niestety... zobaczymy co z tego będzie ![]() winyl... tobie rowniez polecam zajżec na stronę SB... tam masz rozpisane ilości orzechów jakie możesz zjeść... z tego co sie orientuje to wiekszość jakie są dostępne.. ale w ilosciach 10-15 dziennie. Mnie to strasznie uzależnia. Jak zaczne je wcinac to przestac nie mogę... mój TŻ to wykorzystał i mi zafundowął 5kg pistacji ![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
a ja kocham jedzenie i nie rozumiem ludzi ktorzy nie moga jesc za duzo na sniadanie albo np nie maja ochoty na jedzenie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() trzymam za was kciuki zeby wam sie udalo ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
a nie dziekuuujemy bardzooo
![]() pozdrawiam. ![]()
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tez myslalam o Sb ale .... no wlasnie ja uwielbiam nabial,owoce,warzywa i reszta moze nie istniec! ![]() ![]() drugi dzien wytrwalam bez slodyczy!
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
Wiesz... mi było najciezej przez jakies 4-5 pierwszych dni z tego co pamietam. Póxniej człowiek sie przyzwyczaja, a tak naprawde wiele rzeczy mozna zastapić.
![]() Na SB sa takie przepisy jak dietetycny serniczek i wiele wiele innych słodkosci ![]() jaod siebie polecam ptasie mleczko ![]() oto przepis: serek wiejski rozdrobnić widlcem na bardziej jednolita masę, odrobine mleka (tak ok 1/2 szklanki) podgrzać i rozpuścic w nim troche żeletyny (ja dodaje ok 3 łyżeczek) d tego dodać kilka słodzików(to wg uznania - ja daje 5-6) odrobine kakao (ok 1 łyzeczki) i ewentualnie 1-2krople aromatu waniliowego choć ja zastępuje go cynamonem ![]() ![]() polecam! mi bardzo smakuje jest mało kaloryczne, białkowe i do tego zaspokaja ochote na słodkie ![]() a owoce na SB też są... ale to na II fazie... a dodam, że ja na II szybciej chudłam (i nie tylko ja)... a pozwalałam sobie na dużo wiecej. ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Redhaired Witch ok, w sobotę stajemy an wagę i dzielimy sie dokonaniami... choc ja nie spodziewam się wiecej niż 0,5kg spadku ![]()
...cause your love is my love & my love is your love. ![]() Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14 Edytowane przez ~Olya~ Czas edycji: 2009-03-03 o 19:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
smacznie ten przepis brzmi
![]()
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja sie boje,ze osobne gotowanie u mnie sie nie uda... bo w domu jak to w domu.... no ale kto wie
![]() |
![]() |
#47 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zainteresowało mnie to ptasie mleczko ... ![]()
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
link - > http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196551
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Nindżopesz
|
Też lubię SB
![]() Ale i tak moja ulubiona potrawa to gruba pajda białego chleba z dużym kawałem żółtego sera popite grzanym winem z cynamonem i goździkami. Na starość będę tak jadać ![]() Ptasie mleczko kiedyś wypróbuję bo brzmi baaardzo kusząco. A teraz ubzdurało mi się żeby zrobić taką prawdziwą dietę białkową i za dwa miesiące ocenię rezultaty. Tylko boję się węglowodanów około-treningowych, no ale jak każą to trzeba ![]() Olya - więc w soboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
a mglabys mi podac jakies info o tej diecie bialkowej? jak to wyglada? jakie sa mniejwięcje rezuataty?
![]()
![]() |
#52 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziekuje bardzo za odpowiedz, wlasnie wrocilam z pracy i zajadam pyszna salatke z lososia w sosie wlasnym ( z puszki ) z papryka, ogorkiem, cebulka i odrobina sera zoltego light. Pychotka! Odnosnie diety SB, probowalam kiedys, ale nie wytrzymalam dlugo..za to przepisy rzeczywiscie dobre, do tej pory czasem cos ugotuje, np kurczaka z cukinia, a na przekaske papryke z serem feta, uwielbiam ja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
ja od sibie moge jeszcze polecic z przepisów Chilli con carne. łatwe, szybkie, a jakie pyszne i sycace
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- a tym czasem mykam spać ![]() ![]() ![]()
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Chcialabym dołączyć. Rozumiem ze podać cel do 1 maja? Hmm... do 1 maja chcialabym schudnąc 8 kg. Ogolnie chce schudnac do lipca 10/15. (zalezy jak sobie się będe podobać ![]() Co planuje? Dużo ćwiczyć. Niedlugo mam w planach rozpoczac bieganie, za tydzien, dwa... jak troche sie ociepli ![]() Codziennie brzuszki, rozpocze a6w, kupuje twister... no i moze cos tam jeszcze wykombinuje ![]() Dieta do 1000 kcal ![]()
![]() |
![]() |
#55 | |
Uzależnienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#56 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#57 |
Nindżopesz
|
Witam wszystkie nowe koleżanki
![]() Olya - nie wiem czy "dieta białkowa" to dobre wyrażenie, ogólnie ten typ żywienia polecają na forach sportowych. Jeśli dobrze zrozumiałam ma na celu redukcję tkanki tłuszczowej i jednoczesne zwiększanie masy mięśniowej - więc nie wiem czy się na niej specjalnie chudnie. A że ja ważę niewiele to nie zaszkodzi spróbować ![]() W każdym razie trening jest tutaj równie ważny jak dieta a ogólne założenia są mniej-wiecej takie (mam nadzieję, że nic nie poplątałam, dopiero się uczę o co biega): Ogólne: - przerwy między posiłkami powinny wynosić 2-3 godziny - należy spożywać 5-6 posiłków w ciągu dnia - na redukcji obcinamy kalorie od zapotrzebowania - ale niedużo, 200, 300 i tylko od węglowodanów Białko: - podczas odchudzania należy zwiększyć jego podaż - każdy posiłek musi je zawierać - zapotrzebowanie obliczamy wg wzoru 2-2,5 g białka/kg beztłuszczowej masy ciała (należy obliczyć % tłuszczu w organiźmie, przeliczyć na kg i odjąć od całkowitej wagi ciała - przykładowo osoba ważąca 60 kg o zawartości tłuszczu 20% posiada 12 kg tłuszczu i 48 beztłuszczowej masy ciała. Stąd 2/2,5 x 48 kg = 96 do 120 g białka) Węglowodany: - proste oraz o wysokim IG można spożywać na śniadanie oraz po treningu - o niskim IG oraz pochodzące z warzyw w ciągu dnia - węglowodany z warzyw dodajemy do każdego posiłku oprócz okołotreningowych - oczywiście zapotrzebowanie też liczymy ale nie wiem jeszcze jak ![]() Tłuszcze: - zdrowych tłuszczów nie należy eliminować mimo ich wysokiej kaloryczności - nie należy spożywać tłuszczów w posiłkach okołotreningowych - i tutaj trzeba jakoś wyliczyć zapotrzebowanie ![]() Śniadanie: - Węglowodany zawierające błonnik oraz białko, ilość tłuszczu powinna być niewielka II śniadanie: - Białko (mięso, ser biały, ryby, jajka), tłuszcze (pestki, orzechy, oliwa z oliwek), węglowodany z warzyw Posiłek przed treningiem: - węglowodany złożone (bez warzyw) oraz łatwo przyswajalne białka, ewentualnie tłuszcze Posiłek po treningowy: - łatwo przyswajalne białko, węglowodany proste w proporcji 1/2 Lekka kolacja: - białko wolnowchłanialne (kazeina), ewentualnie tłuszcz Treningi: - z tego co zrozumiałam najlepsze rezultaty są z połączenia aerobów, ćw siłowych i interwałów. Interwały - nie częściej niż 3 razy w tyg, max 20 min, najlepiej biegi albo skakanka i nie ćwiczymy już tego dnia aerobowo ani siłowo; aeroby - co najmniej 40 min; siłowe - nie ćwiczyć codziennie tych samych partii żeby mięśnie odpoczęły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
Ja mam dzis dzien wolny i pewnie spedze kupe czasu buszujac po forum
![]() Dzis za mna juz sniadanie ( spora kromka chleba ciemnego z serkiem, ogorkiem, papryka ) i drugie sniadanie ( koktajl z jogurtu naturlnego, jablka, ziaren dyni, slonecznika i lnu - tak, tak, na diecie strukturalnej tez probowalam byc i to sa pozostalosci, ale jakie dobre ![]() Na obiad planuje kurczaka z cukinia w pomidorach z razowym makaronem, ale kolacja sie chwalic nie bede, bo pewnie z tz wypijemy jakies winko..... Poza tym kupilam wage, oblicza zawartosc tluszczu i wody, ale jeszcze nie rozpracowalam dzialania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
no proszę... widzisz, jak waga czasme może zaskakiwać
![]() co do diety białkowej... to jednak chyab nie czułabym sie na niej najlepiej.. zostaje przy SB. ![]() Witam, też wszytskie nowe dziewczyny ![]() a co do mojego dzisiajszego jadłospisu: śniadnie: 20 pistacji ![]() śniadanie II: jejecznica ze szczypiorkiem i cebulka i pomidorek planuje: Obiad: ? podwieczorek: jakies warzywko i może jajko. kolacja: wiesniak ![]()
![]() |
#60 |
Nindżopesz
|
Mnie ta dieta załamuje bo za dużo liczenia i myślenia jak na moją biedną głowę
![]() W każdym razie dzisiaj w planie: - dwie wasy z serkiem topionym, szczypiorkiem - pierś z kurczaka z orzechami i migdałami - pasztet pieczarkowy z chilli - wędzony łosoś z warzywami - na obiad jeszcze nie wiem, może kurczak w sosie chińskim i jakieś pieczywko - mleko z rodzynkami, jabłko, mandarynka - ser biały twarogowy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:04.