![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Okulary w Vision Express
No ale mówimy o 'gratisowych'
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Ale jakie gratisowe, no coś Ty
![]() Nawet jeśli wybierzesz najtańszą wersję oprawek i szkła masz słabe i bez wydziwiań to będziesz dopłacać (tak ok stówy, więc właściwie gratis faktycznie ![]() Jak wybierzesz droższe oprawki czy szkła masz jakies wymyslane, to dopłacasz więcej.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-08-26 o 17:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak sprawdzą, ze 1 i 2 jest dla tej samej osoby? chciałam kupić 1 pare dla siebie, drugą dla mamy i trzecią dla taty. Onie nie potrzebują jakiś super oprawek mają jakieś tanie zwykłe teraz, więc myślę, że w VE coś dla siebie znajdą. Ciekawi mnie tylko dlatego mam płacić za 2 i 3 pare. chcę wydać tam max. 200zł - nie zależy mi na super oprawkach i szkła małe (-0.5) z antyreflexem. Oprawki bez znaczenia, bo to beda zapasowe okulary. Czy za 200zł uda mi się dostać te 3 pary??
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem tego na pewno, ale szczerze wątpię czy się zmiescisz w 2 stówkach. Ja brałam dwie pierwsze pary dla syna, zapłaciłam dużo i za jedną i za druga parę. Ale brałam specjalne szkła i oprawki tez droższe, więc pomijam. Zależało mi na szybkości i na to nie narzekam, czekaliśmy pare godzin tylko. Trzecią parę dostała moja siostra, która wybrała najtańsze oprawki i ma najtańsze szkła (w okularach nie chodzi cały czas), zapłaciła dodatkowo ok 100 złotych. I okulary były gotowe w ciągu godziny. Czyli jakby nie liczyć i jesli te opłaty wszędzie wypadną po równo, to za trzy najtańsze pary zapłacisz ok 300 złotych (a serio podejrzewam, że wiecej wyjdzie). Ale to tak piszę na podstawie tylko swoich doświadczeń, najlepiej chyba zapytać na miejscu czyli w VE ![]() Aha, jeśli kupujesz u nich okulary to badanie wzroku u okulisty jest za darmo. Moja siostra była, żeby sprawdzić czy wzrok jej sie nie pogorszył i mówiła, że na przzwoitym poziomie badania tam jej wykonali, łącznie z badaniem ciśnienia.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-08-27 o 11:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Ja co prawda robiłam okulary jesienią, ale promocja był chyba ta sama. Tata wziął 2 pary i dostał bon na 3 parę gratis. Ja wzięłam ten bon i po kilku dniach poszłam - byłam u okulisty wybrałam oprawki(fakt z niższej półki). Całość mogła być gratis, ale chciałam szkła z antyrefleksem, więc dopłaciłam niecałą stówę i jest git.
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Już dwa razy kupowałam okulary w Vision Express - ceny mają dość wygórowane, ale myślę, że się opłaca. W każdym razie ja jestem zadowolona, chociaż poprzednie oprawki mi się trochę ścierały na zausznikach
![]()
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Ja kupowałam wiele lat temu w promocji "ile lat tyle zniżki" wyszło jakoś taniej niż u innych. Noszę okulary co prawda tylko w domu, ale na jakość nie narzekam, nigdy nie miałam problemów. Mój ojciec też jest bardzo zadowolony ze swoich.
Natomiast moim zdaniem ciężko jest tam dobrać fajne oprawki.
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Ja dziś byłam w VE. Oprawki wybrałam za 159 zł, szkła z antyrefleksem za 199. Druga para gratis. Wybrałam też ładne oprawki z półki do 159 zł i trzecia będzie dla mamy. W sumie 3 pary za 360 zł? Myślę, że okej. Te gratisowe są oczywiście ze zwykłymi szkłami bez antyrefleksu, ale zawsze będę mieć w zapasie jakby coś.
Odbiór za 1,5 godziny, ale nie czekałam. Podjadę sobie w piątek. Mam nadzieję, że praca mi zrefunduje cześć kosztów. Wtedy już w ogóle będę zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
na przekór do celu
|
Hej
![]() Zgubiłam swoje okulary ![]() Ale z tego co zrozumiałam: jeśli pójdę do VE, powiem że chcę zbadać wzrok pod kątem doboru okularów (nie pamiętam dokładnie jaką miałam wadę, coś koło -1,5) i wybiorę następnie oprawki i szkła to nie zapłacę za to badanie? Tak czytałam na stronie VE, ale w wątku dziewczyny pisały różnie. Promocja "ile lat tyle % zniżki" kończy się wraz z końcem roku, a ja zajrzę do salonu najprędzej w styczniu ![]() I ostatnie pytanie: zmieszczę się w 300zł? (oprawki+szkła+niby bezpłatne badanie) Zamierzam odwiedzić VE w Pasażu we Wrocławiu ![]() Cytat:
![]() Czyli mogę tam pójść, bezpłatnie zbadają mi wzrok pod kątem wyboru odpowiednich szkieł, zdecyduję się na oprawki i już? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Sami mozecie sie przekonac, bo to dowod namacalny! a szkla plastikowe w prywaciakach sa nawet za 40zl zwykle i 60 z utwardeniem. Kochani nie dajcie sie zrobic w balona bo i tak sami za to placicie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Powiem krótko - Vision Express schodzi na psy.
Robię tam okulary od wielu lat, płaciłam niemało, ale zawsze miałam lepsze szkła za nieco wyższą cenę. Były jakieś akcje, kupony, zniżki, itp. że nie wychodziło najgorzej. Robiłam u nich okulary ze szkłami progresywnymi dobrej jakości, też byłam zadowolona. Ostatnio przyszła pora na zmianę okularów, wybrałam się w lipcu, za progresywne okulary zapłaciłam 1000 zł, wcisnęli mi też drugie, niby specjalnie do komputera za 450 zł. Przychodzę, po odbiór, zakładam okulary i widzę gorzej , niż w starych. Panienka próbuje mi wmawiać, że trzeba się przyzwyczaić, a ja do progresów jestem przyzwyczajona, różnica między starymi to tylko ćwiartka, więc nie mam prawa widzieć gorzej. Sprawdzają okulary, niby dobre, więc czego chcę? Panienka obrażona pyta się, czy biorę, a na to, że nie, dobrze, że tylko zaliczkę wpłaciłam. No to mówi, że jeszcze raz trzeba zbadać się u okulisty, po umówieniu terminu mam badanie, na fotelu w okularach próbnych widzę dobrze, w zrobionych w VE - źle. W końcu pani doktor zakumała, że ktoś przy przepisywaniu mocy zrobił czeski błąd i moce rzeczywiście są złe. Reklamowałam też drugie okulary, bo choć wmawiano mi, że są do pracy przy komputerze, to przy mojej pracy na dwóch monitorach nie dało się w nich pracować, skończyło się to bólem szyi. Dopiero po dokładnym wytłumaczeniu, na czym polega moja praca, pani doktor dobrała mi inne okulary, na szczęście w ramach jednej ceny. Wczoraj poszłam do nich z synem, dwa lata temu zrobili dla niego w VE niezłe okulary, zapłaciłam 264 zł. Na wstępie, pani powiedziała, że najbardziej opłaca się zrobić dwie pary, wybraliśmy oprawki i szkła takie, jak poprzednio, po przeliczeniu zaśpiewała mi cenę prawie 900zł. Powiedziałam, że to stanowczo za dużo, po przymiarkach z gorszymi szkłami itd. cena nie schodziła poniżej 600zł, panienka była mocno zdegustowana, w końcu kupiłam jedną parę ze zwykłymi szkłami za 383 zł. Za taka cenę u innego optyka miałabym dużo lepsze szkła, ale refleksja przyszła za późno. Była to więc ostatnia moja wizyta w salonie VE, dziś rano spojrzałam, na ceny w salonie Fielmanna, dosłownie naprzeciwko VE, wygląda to dużo lepiej, a i inni optycy przecież też są. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
czy w vision express można kupić okulary na raty, i czy trzeba wpłacić jakąś gotówkę od razu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Odkopuję.
![]() Czy któraś z Was korzystała ostatnio z promocji "okulary za 99zł + badanie wzroku za 9zł"? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.