narkoza - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-04, 16:55   #31
anka_85
Zakorzenienie

Dot.: narkoza

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
Własnie tego się najbardziej boję, że takie objawy mogą nie ustąpić

Edit: nie wiem czy ryzykować, bo sama chce isć do dentysty na zwykły zabieg (wiercenie,plombowanie itp.). Ale panicznie się boję. Narkoza wydaje mi się "najlepszą" (czyt. najmniej bolesną) częscią zabiegu- przynajmniej psychicznie
ta narkoza do dentysty?
wiesz co, ja wolałabym mocny zastrzyk przeciwbólowy w dziąsło niż narkozę.
naprawdę.
chyba że masz dużo do zrobienia i trzeba w narkozie.

a włosów się nie obawiaj, ja nie brałam w czasie tego zabiegu suplementów i było dobrze, po już 2 tygodniach.
ale wiadomo, że nie u każdego tak musi byc.
dobry jest revalid.
warto zacząc brac przed ewentualną narkozą, wtedy nie będzie tak źle.włosy szybciej dojdą do siebie.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 17:03   #32
crippled
Wtajemniczenie

Cytat:
Własnie tego się najbardziej boję, że takie objawy mogą nie ustąpić

Edit: nie wiem czy ryzykować, bo sama chce isć do dentysty na zwykły zabieg (wiercenie,plombowanie itp.). Ale panicznie się boję. Narkoza wydaje mi się "najlepszą" (czyt. najmniej bolesną) częscią zabiegu- przynajmniej psychicznie
Narokza to poważna sprawa, więc na zwykły zabieg dentystyczny szczerze Ci odradzam
Poproś dentyste o znieczulenie w zastrzyku (igła cienka jak włos i nic nie boli), a po kilkunastu sekundach nie będziesz czuła pół twarzy i mogą robić Ci wszystko. Nic się nie martw. Strach ma wielkie oczy, ale zupełnie niepotrzebnie
Stary 2009-03-04, 17:06   #33
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crippled Pokaż wiadomość
Narokza to poważna sprawa, więc na zwykły zabieg dentystyczny szczerze Ci odradzam
Poproś dentyste o znieczulenie w zastrzyku (igła cienka jak włos i nic nie boli), a po kilkunastu sekundach nie będziesz czuła pół twarzy i mogą robić Ci wszystko. Nic się nie martw. Strach ma wielkie oczy, ale zupełnie niepotrzebnie
dokladnie.
ja największy tchórz na igły,operacje i zabiegi a dentysty nie boje się.
zastrzyk u dentysty nie robi na mnie wrażenia (inne powodują wręcz omdlenia )
zawsze mocne znieczulenie i pół twarzy nie czuje.
nawet mówic nie umiem, i naprawdę - odradzam narkoze u dentysty.
nie warto, to za duże obciążenie dla organizmu.
o fatalnym samopoczuciu nie wspominam.

Ani

Stary 2009-03-04, 17:15   #34
201804100943
Konto usunięte

Może jednak to przemysle...
Wiele razy miałam znieczulenie, może nie czułam bólu, ale strach rosł tak że sobie ten ból wyobrażałam.
Teraz dentystę zostawiam na czarną godzinę, aż nie będę mogła wytrzymać z bólu, a leki nie będą już działały. Szkoda że dentysci nie mogą zabiegi robić w domu, myslę że wtedy bym się nie stresowała aż tak
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 17:24   #35
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Wiele razy miałam znieczulenie, może nie czułam bólu, ale strach rosł tak że sobie ten ból wyobrażałam.
Teraz dentystę zostawiam na czarną godzinę, aż nie będę mogła wytrzymać z bólu, a leki nie będą już działały. Szkoda że dentysci nie mogą zabiegi robić w domu, myslę że wtedy bym się nie stresowała aż tak
ja bym się bała tak na ostatnią chwilę zostawiac, jeszcze zęby bym straciła
poszukaj prywatnej kliniki o dobrej opinii z miłą obsługą.
mnie prywatna opieka uspokaja na dzień dobry.
jak sobie pomyśle o np. wizycie w starej przychodni, gdzie jakaś niemiła baba ma mi ręke kłuc - dziękuje bardzo.
tak już mam i mi to pomaga.
zabieg z narkozą też miałam prywatnie, nie wyobrażałam sobie leżenia w szpitalu nie-prywatnym.

Ani

Stary 2009-03-04, 17:31   #36
crippled
Wtajemniczenie

Cytat:
Terazdentystę zostawiam na czarną godzinę, aż nie będę mogła wytrzymać z bólu, a leki nie będą już działały. Szkoda że dentysci nie mogą zabiegi robić w domu, myslę że wtedy bym się nie stresowała aż tak
Pomyśl... dadzą Ci znieczulenie, a czyszczenie zęba trwa kilka minut. Chwilę po zabiegu możesz już robić wszystko, a po narkozie potrzeba czasu żeby dojść do siebie, o możliwych skutkach ubocznych (senność, wymioty, osłabienie) nie wspominając.

BTW Lepiej lecz zęby kiedy już widzisz, że coś z nimi nie tak. W ten sposób skracasz sobie czas siedzenia na fotelu. Im większa dziura, tym dłużej trzeba w niej grzebać

Edytowane przez crippled
Czas edycji: 2009-03-04 o 17:48
crippled jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 17:54   #37
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez crippled Pokaż wiadomość
Pomyśl... dadzą Ci znieczulenie, a czyszczenie zęba trwa kilka minut. Chwilę po zabiegu możesz już robić wszystko, a po narkozie potrzeba czasu żeby dojść do siebie, o możliwych skutkach ubocznych (senność, wymioty, osłabienie) nie wspominając.

BTW Lepiej lecz zęby kiedy już widzisz, że coś z nimi nie tak. W ten sposób skracasz sobie czas siedzenia na fotelu. Im większa dziura, tym dłużej trzeba w niej grzebać
I tu mnie masz .
Już dzis poszukam na necie prywatnego gabinetu. Dzięki dziewczyny za rady, trzeba się wziąć za siebie, a nie cały czas uciekać od problemu!
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 18:17   #38
agniesikk
Zakorzenienie

Hmm, ja o tych zębach nie wiedziałam.
A miałam mleczaki wtedy
Za to podczas wkładania rurki od respiratora rozbujano mi ząbka
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-01, 21:46   #39
Roksana 22
Raczkowanie

Witam Dziewczyny
Mam pytanie odnośnie narkozy. Za 2 dni mam mieć robiony zabieg pod narkozą która będzie trwała podobno nie długo. Problem w tym że teraz jestem przeziębiona biorę lekarstwa, odpoczywam i mam nadzieję że do tego czasu mi przejdzie ale jakby się nie udało czy zabieg będzie przesunięty? dodam że mam katar i gardełko boli
A co do jedzenia przed to mam zjeść tylko rano lekkie śniadanie a zabieg mam na ok 12 w południe... ale pamiętam jak kiedyś miałam przeprowadzoną narkozę nie mogłam jeść ani pić nic tego dnia więc nie wiem od czego to zależy może od czasu w którym jest się uśpionym
Pozdrawiam
Roksana 22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-05, 17:08   #40
aniahoneybunny1982
Raczkowanie

o tak ja mialam narkoze u dentysty. wyrywali mi zeba madrosci, ktory czesciowo tylko byl widoczny. zalozyli maske, wstrzykneli narkoze i dobranoc. zabieg trwal moze 20 min najgorzej bylo po jakbym sie najarala. samo wyrwanie niebylo tak straszne jak narkoza. tak mi sie nogi trzesly, ze musieli mnie pasem do fotela przypiac. najgorsze jest to,ze jeszcze jeden zab madrosci zostal. tez musi byc usuniety chirurgicznie ale tym razem zadnej narkoze niechce. ewentualnie glupi jas dla rozluznienia.
Stary 2009-06-05, 17:14   #41
dusia139
Wtajemniczenie

Zapewniam, że nie masz się czego bac
Ja miałam operację wycinania wyrostka pod narkozą
W zasadzie to nie pamiętam kiedy zasnęłam, a gdy się obudziłam myślałam, że jeszcze przed zabiegiem. Strasznie chciało mi się spać i się zdrzemnęłam Obudziłam się jak gdyby nigdy nic
Nie jest za późno!
dusia139 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-05, 17:33   #42
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusia139 Pokaż wiadomość
Zapewniam, że nie masz się czego bac
Ja miałam operację wycinania wyrostka pod narkozą
W zasadzie to nie pamiętam kiedy zasnęłam, a gdy się obudziłam myślałam, że jeszcze przed zabiegiem. Strasznie chciało mi się spać i się zdrzemnęłam Obudziłam się jak gdyby nigdy nic
zazdroszczę wybudzenia, bo ja myślałam że się poskładam.
miałam ochotę zapomniec o tym że żyje, ech

Ani

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości