![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: nietykalnosc osobista
w biciu (o ile to wgl można nazwac rozwiązywaniem problemów - raczej bym się o to kłóciła) to i tak masz większe szanse, więc się nie przejmuj.
ona ma znajomych, Ty zresztą pewnie też. śmieszne jest zachowanie tej dziewczyny, ale cóż, bywa. ignoruj ją i pokaż, jaka jest żałosna.
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;11296577]
Co do wizyty u psychologa. Mama miala racje, to bylo dobre posuniecie, jednak skoro po wizycie u niego i uszlyszeniu o konsekwencjach dziewczyna do Ciebie wydzwania to znaczy, ze psycholog niezbyt do niej przemowil. [/quote] To była wizyta u pedagoga szkolnego ![]() Z całym szacunkiem do zawodu ale miałam kilkakrotnie kontakt z pedagogiem w podstawówce,gimnazjum i liceum w różnych sprawach dotyczących dziecka i z przykrością muszę stwierdzić marne efekty. Pedagog dużo mógłby zrobić ale jest jak jest.Nie jest to tylko moja opinia. Kolezanki tez narzekaja ![]() Rzeczywiscie staraj sie ja ignorowac,chyba......albo ......... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;11296577]witam,
nie mam zwyczaju udzielac rad na forum lub zajmowac stanowisko w sprawach "niekosmetycznych" poza targowiskiem, ale tutaj musze ![]() Jestes mloda, post jest pelen emocji, co widac. Przede wszystkim nie daj sie sprowokowac i nie ruszaj jej chocby nie wiem co. W syuacji, gdy dziewczyna Cie slownie sprowokuje a Ty ja uderzysz w przypadku finiszu takiej sprawy w sadzie jestes w duzo gorszej sytuacji niz osoba nietrenujaca zadnych sztuk walki ( jesli byloby to w obronie wlasnej to nie ma to znaczenia, ale w przypadku gdy Ty ja uderzysz pierwsza znajac jakiekolwiek sztuki walki bedzie z Toba ciezko). Co do wizyty u psychologa. Mama miala racje, to bylo dobre posuniecie, jednak skoro po wizycie u niego i uszlyszeniu o konsekwencjach dziewczyna do Ciebie wydzwania to znaczy, ze psycholog niezbyt do niej przemowil. Jesli sytuacji bedzie sie zaostrzac lub naprawde zrobi sie niebezpiecznie musisz dzialac. Przede wszystkim ustal z jakiego numeru ktos dzwoni (w przypadku takich telefonow na nr domowy pozostaje urzadzenia do identyfikacji numeru badz aparat z taka juz identyfikacja). Policja zapewne niz nie zrobi (znikoma szkodliwosc czynu). Jesli jestes przekonana, ze to ona udaj sie do dyrektora szkoly (koniecznie z rodzicem). Przedstaw sytuacje: musi CI pomoc. (awaryjnie pamietaj jeszcze o kuratorium, tam tez mozesz szukac pomocy, lecz najpierw wizyta u dyrektora). Jesli chodzisz do dobrej szkoly a dyrektor jest madra osoba bedzie wiedzial, ze jakikilwiek skandal zaszkodzi szkole. POza tym jego owobiwazkiem jest CI pomoc. Gdyby sytuacja sie zaostrzyla i byloby "goraco": Jesli dziewczyna skonczyla 17 lat to spokojnie lapie sie pod Kodeks Wykroczen. Art. 107. Kto w celu dokuczenia innej osobie złośliwie wprowadza ją w błąd lub w inny sposób złośliwie niepokoi, podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1.500 złotych albo karze nagany. Nie boj sie, rob wszystko z glowa, nie daj sie zastraszyc. powodzenia[/quote] wlasnie dlatego nie chce jej bić bo wiem czym mi to grozi, jestem traktowana jak napad z bronia z racji tego ze trenuje. ale mowie jezeli jeszcze raz dojdzie do rekoczynow nie bede sie juz wahać bo to chodzi o sama godnosc i honor.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.