nietykalnosc osobista - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-05, 19:19   #31
dressy
Zadomowienie

Dot.: nietykalnosc osobista

w biciu (o ile to wgl można nazwac rozwiązywaniem problemów - raczej bym się o to kłóciła) to i tak masz większe szanse, więc się nie przejmuj.
ona ma znajomych, Ty zresztą pewnie też.
śmieszne jest zachowanie tej dziewczyny, ale cóż, bywa.
ignoruj ją i pokaż, jaka jest żałosna.

-coco chanel
dressy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-05, 20:56   #32
Ratatuj
Zadomowienie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;11296577]

Co do wizyty u psychologa. Mama miala racje, to bylo dobre posuniecie, jednak skoro po wizycie u niego i uszlyszeniu o konsekwencjach dziewczyna do Ciebie wydzwania to znaczy, ze psycholog niezbyt do niej przemowil.

[/quote]

To była wizyta u pedagoga szkolnego
Z całym szacunkiem do zawodu ale miałam kilkakrotnie kontakt z pedagogiem w podstawówce,gimnazjum i liceum w różnych sprawach dotyczących dziecka i z przykrością muszę stwierdzić marne efekty.
Pedagog dużo mógłby zrobić ale jest jak jest.Nie jest to tylko moja opinia.
Kolezanki tez narzekaja

Rzeczywiscie staraj sie ja ignorowac,chyba......albo .........
Ratatuj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-05, 21:41   #33
araneaa
Rozeznanie

GG do araneaa

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;11296577]witam,

nie mam zwyczaju udzielac rad na forum lub zajmowac stanowisko w sprawach "niekosmetycznych" poza targowiskiem, ale tutaj musze . W tym calym watku najbardziej mnie zszokowala nie historia, ktora opisujesz, ale porady wizazanek. Nie rozumiem rad w stylu przeczekaj do konca liceum itp itd. Dziewczyna nie chce dac sie gnoic i obrazac. I dobrze. Nie kazdy spuszcza uszy po sobie i znosi takie sytuacje. Nie sztuka "nadstawiac drugi policzek", ale sztuka jest wyjsc z twarza z sytuacji. Liceum to najbardziej sielski czas mlodosci, wiec dziewczyna powinna sie nim cieszyc a nie "udawac niewidzialna", aby bylo ok.

Jestes mloda, post jest pelen emocji, co widac. Przede wszystkim nie daj sie sprowokowac i nie ruszaj jej chocby nie wiem co. W syuacji, gdy dziewczyna Cie slownie sprowokuje a Ty ja uderzysz w przypadku finiszu takiej sprawy w sadzie jestes w duzo gorszej sytuacji niz osoba nietrenujaca zadnych sztuk walki ( jesli byloby to w obronie wlasnej to nie ma to znaczenia, ale w przypadku gdy Ty ja uderzysz pierwsza znajac jakiekolwiek sztuki walki bedzie z Toba ciezko).

Co do wizyty u psychologa. Mama miala racje, to bylo dobre posuniecie, jednak skoro po wizycie u niego i uszlyszeniu o konsekwencjach dziewczyna do Ciebie wydzwania to znaczy, ze psycholog niezbyt do niej przemowil.

Jesli sytuacji bedzie sie zaostrzac lub naprawde zrobi sie niebezpiecznie musisz dzialac. Przede wszystkim ustal z jakiego numeru ktos dzwoni (w przypadku takich telefonow na nr domowy pozostaje urzadzenia do identyfikacji numeru badz aparat z taka juz identyfikacja). Policja zapewne niz nie zrobi (znikoma szkodliwosc czynu). Jesli jestes przekonana, ze to ona udaj sie do dyrektora szkoly (koniecznie z rodzicem). Przedstaw sytuacje: musi CI pomoc. (awaryjnie pamietaj jeszcze o kuratorium, tam tez mozesz szukac pomocy, lecz najpierw wizyta u dyrektora). Jesli chodzisz do dobrej szkoly a dyrektor jest madra osoba bedzie wiedzial, ze jakikilwiek skandal zaszkodzi szkole. POza tym jego owobiwazkiem jest CI pomoc.

Gdyby sytuacja sie zaostrzyla i byloby "goraco":

Jesli dziewczyna skonczyla 17 lat to spokojnie lapie sie pod Kodeks Wykroczen.
Art. 107. Kto w celu dokuczenia innej osobie złośliwie wprowadza ją w błąd lub w inny sposób złośliwie niepokoi,
podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1.500 złotych albo karze nagany.

Nie boj sie, rob wszystko z glowa, nie daj sie zastraszyc. powodzenia[/quote]

wlasnie dlatego nie chce jej bić bo wiem czym mi to grozi, jestem traktowana jak napad z bronia z racji tego ze trenuje.
ale mowie jezeli jeszcze raz dojdzie do rekoczynow nie bede sie juz wahać bo to chodzi o sama godnosc i honor.

zaczynamy walkę z wagą!

69 -68 -67 - 66 - 65,7 - 64,5 - 63 - 62,5 - 61 - 60 - 59 - 58 - 57 - 56! -----> tyle ma być )
araneaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości