mam problem... - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-11, 19:49   #31
kundzia07
Raczkowanie

Dot.: mam problem...

nie znam tej Agaty,
a z tymi procentami to bylo z inna dziewczyna (sorki jesli cos namaciłam, ale rozumiecie )
nie wiem juz sama, to sa sytuacje wyrwane z kontekstu czasem, dlatego sie gubie :|
cholernie bym chciało by sie okazało ze to rzeczywiście znajoma tylko, ze to jedno wielkie nieporozumienie, i bedzie po nim tylko lepiej (chodz zauanie nadszarpnięte, to może sie TŻ badziej postara)
kundzia07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-11, 19:50   #32
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieluchomajtek Pokaż wiadomość
Pomysl logicznie:
a) Twoj chlopak pisuje ciagle z ta panna (Dlaczego Pawel sam tego nie robi skoro taki zainteresowany, tylko Twoj TZ?. helooooł. No chyba, ze np. robi za posrednika i Pawel wysyla jemu smsa a on wysyla go Agacie i na odwrot)
b) dlaczego od razu nie powiedzial o tej wizycie i dlaczego Ciebie tam nie bylo? Przeciez skoro wszyscy sie znacie, to mogliscie razem ogladac film. Chyba, ze oni jakies trojkaciki urzadzaja albo co.
c) chyba nie myslisz, ze Pawel wkopie kolege
d) napisal jej cos takiego " że bedzie ze mna na 89%, i ze posada przyjacióki jest dla niej wolna". czy takie rzeczy pisuje sie kolezance, ktora jest zainteresowany kolega? Mi to raczej wyglada "na 11% z nia nie bede, takze masz szanse".
Trafne wnioski

Kundzia weź to pod uwagę.
mehja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-11, 19:54   #33
pieluchomajtek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kundzia07 Pokaż wiadomość
nie znam tej Agaty,
ale znasz Pawla i swojego Tz-ta. Gdyby to bylo zwykle kumpelskie spotkanie to by sie z nim nie czail tylko od razu by powiedzial, ze swata Pawla i Agate. A w ogole czy Wy ze soba rozmawiacie? Ja po zerwaniu wiem co porobia moj byly, a Ty nie wiesz, ze Twoj TZ wieczory filmowe dla znajomych urzadza
jeśli odejdziesz to już nie wracaj
jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj
zestarzeje się i już nie będzie zdradzał
lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość

Edytowane przez pieluchomajtek
Czas edycji: 2009-03-11 o 19:56
pieluchomajtek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-11, 20:04   #34
kundzia07
Raczkowanie

to czasem jest monolog z mojej strony...

kocham Go, ale ma wady, ta częśc której nie chce zmienić, a która mi przeszkadza, i to jest wlasnie to, ze ma dla wszystkich czas a nie zawsez dla mnie, chodz bywało cudowanie, i bywalo ze byłam pempkiem świata...
Stary 2009-03-11, 20:05   #35
zuzalenkam
Raczkowanie

No ale dziewczyny, dajmy sobie "zyc w zwiazkach" Przeciez nie bedzie go co 5 minut pytac co robi i nie wymagajmy zeby ktos nam sie spowiadal z kazdego spotkania w domu. Jak przyjdzie listonosz to tez ma ja od razu informowac?
Wiem, ze sytuacja inaczej sie przedstawia, bo jakas podejzana kolezanka przychodzi do jej chlopaka Jak juz mowilam, mialam identyczna sytuacje.
Moja rada: wybadaj jak sie da sytuacje przez ten weekend, a noz (trzymam za to kciuki!) okaze sie, ze kolezanka agata z kolega pawlem sa ku sobie. Tego ci zycze
Stary 2009-03-11, 20:07   #36
kundzia07
Raczkowanie

dziekuje bardzo za wsparcie zuzalenkam (też Ci zycze powoedzenia)
mam cichą nadzieje ze sie ułozy, i mam zamiar rozwiazać ta łamigłowki, bo tak tego nie zostawie
Stary 2009-03-11, 20:18   #37
pieluchomajtek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zuzalenkam Pokaż wiadomość
No ale dziewczyny, dajmy sobie "zyc w zwiazkach" Przeciez nie bedzie go co 5 minut pytac co robi i nie wymagajmy zeby ktos nam sie spowiadal z kazdego spotkania w domu. Jak przyjdzie listonosz to tez ma ja od razu informowac?
jesli w taki sposob jest postrzegane zainteresowanie zyciem, sprawami partnera to nie dziwota, ze ludzie sa przez Bog wie ile bici po rogach
To moze w ogole ze soba nie rozmwaic, nie interesowac sie jak tam partnerowi zycie mija bo przeciez "dajmy sobie zyc w zwiazkach" :|

Kundzia. Ja tez Ci zycze zeby sprawa sie wyjasnila po Twojej mysli. Ale z drugiej strony nie badz zaslepiona i daj z siebie robic idiotke.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-11, 20:18   #38
Camilla
Zakorzenienie

Miałam bardzo podobną sytuację i moim zdaniem najlepszym wyjściem będzie rozstanie.
Chłopak nie jest z Tobą szczery, rani Twoje uczucia, ściemnia Ci (nie wietrze w ten seans filmowy we 3). Gdyby faktycznie chciał swatac kumpla z koleżanką to chyba nie jest to aż taki powód do wstydu żeby Ci o tym powiedzieć od razu? Dziwie się że to łyknełaś, zwłaszcza że wcześniej ukrywał przed Tobą tak istotne rzeczy.
Aha i sama miłość nie wystarcza do bycia z kimś w związku, liczy sie też wzajemny szacunek (tego u was zabrakło) oraz zaufanie (chociaż ja wyznaje dewize że facetom nie powinno sie ufac w 100% ;]).

jesteśmy razem

Edytowane przez Camilla
Czas edycji: 2009-03-11 o 20:20
Camilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-11, 20:38   #39
Treissi
Raczkowanie

A mnie się jednak wydaje, ze Twój Tż jest zainteresowany tą dziewczyną. Jednak nie wie do końca z kim chce być i narazie jest z Tobą, a z Nią się spotyka. W tą bajkę o swataniu wogóle nie wierzę.
Martwi mnie to, że ze sobą nie rozmawiacie - zwłaszcza w tak długim związku.Odnoszę też wrażenie, że dużo o życiu swojego Tż-ta dowiadujesz się kiedy on jest po spożyciu alkoholu. Czy On go czasem niuenadużywa, bo często o tym wspominasz...?

Niechcę Cię dołować, ale jak dla mnie naprawdę nie wygląda to dobrze

A tak na marginesie z mojego życia. Miałam kiedyś taką sytuację. Do mojego Tż-ta (byłego) napisała na gg jakaś dziewczyna (nie znał jej). I tak zaczęli sobie pisać na gg, sms-y i listy. Dowiedziałam się o tym - nie chciał o tym rozmawiać, wykręcał się, ukrywał. Aż kiedyś znalazłam list i Jej zdjęcia... w liście było napisane, żeby pozdrowił mamę i siostrę, bo je poznała jak była u Niego... To był koniec naszego wiązku, a ja jedyne czego żałowałam, to że nie odeszłam wcześniej, zanim tyle wycierpiałam....Po tym napisał mi, że nie chciał mnie zranić i nie zdradzał mnie... że się zauroczył w Niej... nie wie kiedy i jak...

Grzeczne dziewczynki idą do raju,
Niegrzeczne mają raj na ziemi.
Treissi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-11, 21:25   #40
kundzia07
Raczkowanie

gadałam z nim,
pierw chciał zrobic z siebie ofiare, i nic nie kumał,
jak dziecku wytlumaczyłam, co zrobił, i jaki to miało wpływ na mnie,
ze niby ta swata miała być tajemnicą, ze nikt nie mial wiedziec...
znów jak dziecku tłumaczyłam, ze trzeba bylo to powiedziec odrazu jak zauwazyłam..
nie mam nic przeciwko posiadaniu kolerzanek, ale nalezy mówic co gdzie i kiedy...
no sie nie rozeszliśmy, wytłumaczylism sobie sprawy pewne,
boli go ze straciłam zaufanie, ale jak mam je odbudowywac na takniepewnym gruncie,
powiedziałam ze musi mi pomóc, i nie moze dochodzić do takich sytuacji!!!!
jutro sie zobacze z nim, i z tym kumplem mam nadzieje, i jeszcze troszke pogadamy, ale postaram sie delikatnie by nie zrzedzić,

ide spać, bo to byl cięszki dzień
Stary 2009-03-12, 12:16   #41
zuzalenkam
Raczkowanie

I dobrze, ze tak pogadaliscie, czesto rozmowy i klotnie nawet oczyszczaja atmosfere.
Ale czas pokaze czy warto bylo mu dac szanse i uwierzyc w to co mowil, wiadomo wciaz nie jestes na pewnym gruncie (moze nigdy nie bedziesz)
Ale jezeli sie kochacie i chcecie "naprawic sie" to mysle, ze w takim przypadku (zwlaszcza po tak dlugim czasie) warto dac sobie szanse
Zycze powodzenia i duzo cierpliwosci na przyszlosc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-12, 13:22   #42
kucyk ponny
Zakorzenienie

Wg mnie Twój Tż chce sobie otwartą furtke zostawić. Jest z Tobą ale nie przeszkadza mu smsowanie z Agata i zapraszanie jej do domu. Nie jest do końca chyba zdecydowany z kim chce być. Niestety w swatanie kumpla z owa koleżanką nie wierze! Co by mu zaszkodziło zaprosić i Ciebie? On wtedy by był zajety Toba a kolega by sobie spokojnie porozmawiał z koleżanką. Mi sie wydaje że (niestety) Twój chłopak jest zainteresowny tą Agatą.
I używa przykrywki w postaci kumpla.

A tak w ogóle jak oni (Paweł i Agata) mieli ze sobą nawiązać jakiś kontakt skoro oglądali film? No chyba że po filmie siedzili jeszcze u Twego Tż w domu. I czemu musi ich swatać? Nie łatwiej by było jak by dał kumplowi jej numer? Przynajmniej Tobie by oszczędził nerwów.

A te 89% to jeszcze była historia z inna dziewczyna

❤Jasmine❤
❤Ruby❤
kucyk ponny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-12, 13:44   #43
pieluchomajtek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kucyk ponny Pokaż wiadomość
A tak w ogóle jak oni (Paweł i Agata) mieli ze sobą nawiązać jakiś kontakt skoro oglądali film? No chyba że po filmie siedzili jeszcze u Twego Tż w domu. I czemu musi ich swatać? Nie łatwiej by było jak by dał kumplowi jej numer? Przynajmniej Tobie by oszczędził nerwów.
w ogole nie sluszalam o takiej metodzie swatania, ze zaprasza sie 2 swatane osoby na jakies filmy (i to jeszcze przy zalozeniu, ze sie chlopak wstydzi). Zazwyczaj aranzuje sie spotkanie w pubie albo co.
na serio jestem zdziwiona jak mozna łyknąć taka durna scieme :/

Acha. Kundziu, nie zdziw sie jak na tej imprezie Pawel powie, ze rzeczywiscie byl swatany a Agata. Jednakze jesli Agata tam bedzie to Twoj chlopak bedzie z nia spedzal mnostwo czasu ewentualnie gapil sie na nia, badz jesli Agaty tam nie bedzie to przez cala impreze Twoj chlopak bedzie z nia smsowal. Pawel zapewne nie poswieci jej ani minuty.
(acha. oczywiscie jesli moj scenariusz sie sprawdzi, to po imprezei okaze sie, ze Pawel po prostu jest tak niesmialy, ze to Twoj TZ (jako dobry i pomocny przyjaciel) musi rozmawiac z Agata).
Stary 2009-03-12, 13:55   #44
kucyk ponny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieluchomajtek Pokaż wiadomość
w ogole nie sluszalam o takiej metodzie swatania, ze zaprasza sie 2 swatane osoby na jakies filmy (i to jeszcze przy zalozeniu, ze sie chlopak wstydzi). Zazwyczaj aranzuje sie spotkanie w pubie albo co.
na serio jestem zdziwiona jak mozna łyknąć taka durna scieme :/
Właśnie ja też nie słyszałam. I mnie to dość mocno zdziwiło. Może to jakaś nowa forma swatania. żeby poczuli się jak w kinie.
Dziewczyno nie daj z siebie zrobić idiotki. I jeszcze pod Twoim nosem wysyła smsy do tamtej panny.

Edytowane przez kucyk ponny
Czas edycji: 2009-03-12 o 13:56
kucyk ponny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-12, 17:52   #45
kundzia07
Raczkowanie

jestem bardzo wyczulona w tej chwili, i dzis na tej imprezie bede wszystko i wszystkich obserwować,
zobaczymy który scenariusz sie sprawdzi po cichu licze na to ze bedzie tam ta Agata, a ze jestem bojowa, i jesli bedzie mi cos nie pasowac to sie rozmówie z cała 3
trzymajcie kciuki dziewczyny
(przez te historie dzis na labolatorium bałam sie palic fosfor <hahaha>, )

ale bardzo bym chciała by sie ułozyło, ale nic na siłe
Stary 2009-03-13, 15:07   #46
kundzia07
Raczkowanie

no i nie było wczoraj tej laski,
ale mój chyba zrozumiał swoj bład, wysłuchał mnie, a ja starałam sie mówic jasno,
przeprosił, przytulił,
oczywiście to nie znaczy ze jest juz wszystko dobrze,
ale jest na drodze do wyjaśnienia
Stary 2009-03-13, 15:43   #47
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kundzia07 Pokaż wiadomość
no i nie było wczoraj tej laski,
ale mój chyba zrozumiał swoj bład, wysłuchał mnie, a ja starałam sie mówic jasno,
przeprosił, przytulił,
oczywiście to nie znaczy ze jest juz wszystko dobrze,
ale jest na drodze do wyjaśnienia
Miejmy nadzieję, że już będzie dobrze. Trzymam kciuki.
mehja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 18:30   #48
kundzia07
Raczkowanie

miałam wam napisać co i ja wiec to robie ...
pare dni ostatanich nie było latwych,
jestem z TŻ, i mam nadzieje ze sie ułozy, pogadaliśmy, troche rzozumiał,
oczywiście przedtem mnie wkurzył, ale nie bede tego przytaczać, bo wykazal sie skrajną głupotą, ale On chyba tak juz ma, ze jest kochany itp, ale nie pomysli,

Kocham Go, i mam zamiar zyc z nim, moze nie jest idalany, ale tez mnie kocha,
mam ogromna nadzieje ze yem gryzys jest powoli za nami

apropo Agaty, poprosiłam o ograniczenie kontaktów z ta dziewczyną,
i częstrze wyjścia ze mną.... robi sie coraz cieplej wiec bedzie o to łatwiej,
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości