Co robić ?? :( - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-13, 14:12   #31
SdC
Zakorzenienie

Dot.: Co robić ?? :(

Jeśli mu powiedziałaś używając słowa "denerwuje", to trochę mi się nie dziwię, że się obraził. Ale tylko trochę, bo to co piszesz to dla mnie niewyobrażalne jest. Jak w ogóle tak można? Elfir dobrze Ci radzi, spytaj, co go najbardziej uraziło.

A, mnie się wydaje, że takie sprawy najlepiej omawiać na neutralnym gruncie, a nie zaraz po. Przynajmniej my tak wolimy .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 14:55   #32
FoxyC
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tysiunia__ Pokaż wiadomość
ja nie umiem odejść, zostawić go, bo..bo go kocham ;( ale jest mi strasznie z tym wszystkim źle...tyle w życiu przeżyłam złego, obiecywał że nigdy nie będzie się tak zachowywał ;( teraz nawet nie ma słowa "przepraszam", tylko jest obwinianie mnie ;(

Ehh marudzisz...!Nadal bedzie sie tak zachowywal.A jak niechcesz odejsc to mecz sie dalej .
FoxyC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 15:08   #33
GothicLolita22
Zadomowienie

Palant przez duże "p". Nie dość, że sam zawala sprawę w łóżku to nawet nie chce wysłuchać Twoich racji, a na koniec jeszcze dowiadujesz się że to Twoja wina?!
Stary 2009-03-13, 15:15   #34
m@rtynka
Zadomowienie

Tak odejść od chłopaka po 6latach bycia razem dlatego ze strzelił focha to troche głupie,a to że wyrazaiłaś swoje zdanie bardzo dobrze musisz jeszcze raz nim pogadać szczerze i otwarcie najwidoczniej bardzo go zabolało to co mu powiedziałaś ale wątpie żeby powód obrucenia się na bok spowodował taką dziwną reakcje.POgadaj z nim wyjaśnijcie sobie wszystko.

Razem! KCKM
m@rtynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 15:48   #35
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Was dziewczyny.
Mam problem i już nie wiem jak sobie z nim poradzić. Sprawa dotyczy mojego chłopaka. Powiedziałam mu wczoraj co robi źle w łóżku, tzn powiedziałam że denerwuje mnie takie, a nie inne jego zachowanie, on popatrzył na mnie lekceważąco, szturchnął ramieniem i powiedziałam "spadaj!" i odszedł, nie odzywał się po tym cały dzień, wieczorem dostałam smsa, że to moja wina, że to ja nie robię nic, żeby on mnie szanował, że zraniłam go tymi słowami !!!! i że nie potrafię kochać.
Nie wiem co robić, chyba jeszcze nigdy nikt mnie tak nie upokożył jak on wczoraj, chociaż on nie widzi w ogole swojej winy, nawet nie przeprosił i nie zamierza...płakałam całą noc, nie wiem co robić ;(potraktował mnie jak śmiecia ;( a teraz śmie mi mówić że to moja wina, ciagle mnie krytykuje, ciągle coś mu się nie podoba ;( co mam robić ?;( pomocy;(
Cytat:
ale ja jestem z nim 6 lat ;( kocham go..a jednocześnie nie nawidze za to co mi zrobil ;( a powiedzialam tylko, że po seksie on odwraca się na drugi bok, nie przytuli ani nic..a on mi "spadaj!" ;( i jeszcze mnie szturchnął ramieniem, prawie bym upadla ;( nie wiem co robić ;(
Cytat:
powiedziałam i usłyszałam że to moja wina, że wszystko przeze mnie..
a zaczęliśmy uprawiać seks jakieś pół roku temu...
dlaczego on mnie tak traktuje ;(;(;(;(;(
Cytat:
od wczoraj cały czas pisze że smsach "jeśli myślisz że to ja jestem ten zły to się mylisz, to twoja wina" ciągle to samo ;( nie mam już sił strasznie mnie to wszystko boli ;(
Pewnie poczuł się urażony i dlatego tak zareagował.
Porozmawiajcie spokojnie.
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 16:15   #36
wiewioora83
Wtajemniczenie

Hmmm... wszyscy z góry skreślają chłopaka, a może on wcale nie jest taki beznadziejny? Jeżeli autorka wątku powiedziała mu, że coś robi ŹLE, że ją DENERWUJE jego zachowanie w łóżku, to nie dziwię się, że poczuł się urażony. Komu w takiej sytuacji nie byłoby przykro? W takich sprawach trzeba postępować delikatnie, a nie walić tak z grubej rury. Po tym opisie sytuacji odniosłam wrażenie, że autorka wątku raczej nie mówiła tego spokojnie, tylko wyskoczyła z pretensjami. Zamiast krytykować i mówić, co robi źle, lepiej pokazać mu co się lubi, w jaki sposób ma postępować, nauczyć go pewnych rzeczy.
wiewioora83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 16:18   #37
kermit baba
Raczkowanie

Poczuł się urażony, bo chciała, żeby ją przytulił? No ludzie... i wy go jeszcze tłumaczycie? Bo uraziła jego męskie ego? O co on jej zrobił? Nie sądzę, ze autorka ma jeszcze z nim rozmawiać i cos wyjaśniać. On powinien to zrobić.
W ogóle nie wyobrażam sobie jak można tak potraktować ukochaną osobę.
kermit baba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 16:29   #38
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiewioora83 Pokaż wiadomość
Hmmm... wszyscy z góry skreślają chłopaka, a może on wcale nie jest taki beznadziejny? Jeżeli autorka wątku powiedziała mu, że coś robi ŹLE, że ją DENERWUJE jego zachowanie w łóżku, to nie dziwię się, że poczuł się urażony. Komu w takiej sytuacji nie byłoby przykro? W takich sprawach trzeba postępować delikatnie, a nie walić tak z grubej rury. Po tym opisie sytuacji odniosłam wrażenie, że autorka wątku raczej nie mówiła tego spokojnie, tylko wyskoczyła z pretensjami. Zamiast krytykować i mówić, co robi źle, lepiej pokazać mu co się lubi, w jaki sposób ma postępować, nauczyć go pewnych rzeczy.
Tak na prawdę to oceniamy nic nie wiedząc.
Bo tak na dobra sprawę autorka wątku nie za wiele powiedziała.

Nie wiemy w jakiej sytuacji to powiedziała, jak powiedziała i przede wszystkim o czym mówiła.

Bo jeżeli miała pretensje tylko o to że się nie przytula po stosunki...to jego foch powinien trwać nie więcej niż kilka godzin...a na pewno nie usprawiedliwia jego smsów o winie itp bzdur.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 16:32   #39
wiewioora83
Wtajemniczenie

Dopiero teraz przeczytałam, co autorka wątku napisała dalej.
Tysiunia - jeżeli powiedziałaś tylko i wyłącznie, żeby Cię przytulił i o to się obraził, to faktycznie postąpił beznadziejnie. Ale jeśli robiłaś mu jakieś inne uwagi, podważałaś jego "umiejętności" i krytykowałaś, to miał prawo poczuć się urażony.
wiewioora83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 16:35   #40
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

jak taki Casanova z niego z pawim piorkiem w dupce to niech spada.....zobaczysz...sam do ciebie przyczlapie

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 19:52   #41
campari
Raczkowanie

Ja bym takiego kopnęła w cztery litery na odchodne! Ty chcesz pracować nad związkiem, a jego duma nie pozwala mu przełknąć ani trochę krytyki ? oj ciężko... po prostu nie przejmuj się, tym bardziej jak on teraz Ciebie traktuje, jeśli czujesz się ''jak śmieć'' to co to za relacja w związku!!? żadna! rada: ja bym na Twoim miejscu go olała...

good girls are made of sugar & spice, as for me,
I'm made of vodka & ice.

eat me.
drę koszule, łamię serca.
campari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 21:40   #42
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez wiewioora83 Pokaż wiadomość
Dopiero teraz przeczytałam, co autorka wątku napisała dalej.
Tysiunia - jeżeli powiedziałaś tylko i wyłącznie, żeby Cię przytulił i o to się obraził, to faktycznie postąpił beznadziejnie. Ale jeśli robiłaś mu jakieś inne uwagi, podważałaś jego "umiejętności" i krytykowałaś, to miał prawo poczuć się urażony.
Też czytając pierwsze posty odniosłam wrażenie, że chłopak mógł się poczuć urażony, wiadomo o seksie trzeba rozmwiać, ale jakaś delikatność jest konieczna w takich tematach.
Ale jak zareagowała tak na krytykę na temat przytulania po to beznadziejny jest i tyle.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 23:00   #43
laura999
Raczkowanie

Cytat:
Witam Was dziewczyny.
Mam problem i już nie wiem jak sobie z nim poradzić. Sprawa dotyczy mojego chłopaka. Powiedziałam mu wczoraj co robi źle w łóżku, tzn powiedziałam że denerwuje mnie takie, a nie inne jego zachowanie, on popatrzył na mnie lekceważąco, szturchnął ramieniem i powiedziałam "spadaj!" i odszedł, nie odzywał się po tym cały dzień, wieczorem dostałam smsa, że to moja wina, że to ja nie robię nic, żeby on mnie szanował, że zraniłam go tymi słowami !!!! i że nie potrafię kochać.
Nie wiem co robić, chyba jeszcze nigdy nikt mnie tak nie upokożył jak on wczoraj, chociaż on nie widzi w ogole swojej winy, nawet nie przeprosił i nie zamierza...płakałam całą noc, nie wiem co robić ;(potraktował mnie jak śmiecia ;( a teraz śmie mi mówić że to moja wina, ciagle mnie krytykuje, ciągle coś mu się nie podoba ;( co mam robić ?;( pomocy;(

Z jednej strony zachował się jak zwykły cham.
Z drugiej- ta słynna męska ambicja. Poczuł się urażony i zamknął się w sobie.
Domyśłam się jak się czujesz, jedna myśl jest taka, że powinnaś go zostawić, bo z facetem, dla którego jest najważniejsze jego przerośnięte ego nie ma szans na szczęśliwy związek.
Chociaż...może daj mu trochę czasu, powiedz mu jasno i wyraźnie, że ma przemyśleć swoje zachowanie, może za kilka dni dojdzie do wniosku, że zachował się jak ostatni *** i przeprosi, porozmawiacie już bez złych emocji. Jeśli nie będzie poprawy- zostaw go, bo co to za zawiązek, kiedy to tylko jedna strona ma przepraszać, znosić upokorzenia itd.
laura999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 23:43   #44
nelyen
Zadomowienie

powiem Ci tyle - jesteś od niego uzależniona i to nazywasz miłością. byłaś z kimś innym kiedyś?
nie zostawisz go, chociaż wiesz, że powinnaś. możesz się na niego fochać, on na Ciebie, a on i tak przypełznie, jak go potrzeba przyprze:/ bo na czym innym mu zależy, skoro Cię tak traktuje?. i kto tu kogo powinien szanować...? nie daj sobie wmówić winy, bo niby co to za wina?

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-14, 10:22   #45
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
powiem Ci tyle - jesteś od niego uzależniona i to nazywasz miłością. byłaś z kimś innym kiedyś?
nie zostawisz go, chociaż wiesz, że powinnaś. możesz się na niego fochać, on na Ciebie, a on i tak przypełznie, jak go potrzeba przyprze:/ bo na czym innym mu zależy, skoro Cię tak traktuje?. i kto tu kogo powinien szanować...? nie daj sobie wmówić winy, bo niby co to za wina?
Podpisuje się pod tym obiema rękami i nogami!! Lepiej się tego ująć nie dało oczywiście biorąc pod uwagę wszystkie posty autorki to jest to najtrafniejszy wniosek
motivation dust on you.
Now go and move your ass!
This sh.it is expensive!
Grapefrutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości