Fundacja Emir usypia psy :/ - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-17, 08:54   #31
tararika
Przyczajenie

Dot.: Fundacja Emir usypia psy :/

Cytat:
Napisane przez Neutrina Pokaż wiadomość
Co ma fota do wiatraka czyli meritum sprawy? We wrześniu br fundacja zbierała fundusze na fejsie na psy których zabrania odmówiła mimo że były w bardzo złym stanie. W momencie jak sprawa wyszła na jaw bo zabrała je inna grupa od razu wynikła wojna i obrzucanie osoby które zabrały psaki dosłownie gównem. I co dziwne tamci ludzie w ogóle nie wiedzieli o fakcie że EMIR wie o psach leżących na ulicy!! i o tym że zbiera na nie pieniądze. Szok!!!
Czy moge poprosic o konkrety? O jakie psy chodzi? Bo we wrzesniu fundacja EMIR wziela jedynie Arbata.
Jesli chodzi o psy z Karpnik, to po pierwsze - bylo to na poczatku sierpnia, po drugie - fundacja EMIR nigdy nie zbierala na nie pieniedzy, nigdzie nie bylo apelu o wplaty, po trzecie - fundacja zareagowala na apel osoby prywatnej, bezposrednio zaangazowanej w pomoc psom (jest kopia korespondencji).

Wg komunikatu na stronie:

Psy z Karpnik - akcja odwołana W związku z faktem, że fundacja Mondo Cane i Pogotowie dla Zwierząt z Trzcianki (dla niezorientowanych: Katarzyna Śliwa-Łobacz i Dominka Sadowińska) oficjalnie przejęły te psy, (vide FB) fundacja nasza nie widzi możliwości działania dla owych psów.

Chyba ze chodzi o inne psy - prosze o szczegoly
tararika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 11:26   #32
AguchaG
Raczkowanie

A ja proponuje nie oceniać tylko isc zobaczyc, jak dziala fundacja, poznać ludzi, pogadac - moze poznac ich wypowiedzi na ten temat a dopiero potem siac nieawisc

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

tararika ma racje
AguchaG jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 07:43   #33
tararika
Przyczajenie

Cytat:
We wrześniu br fundacja zbierała fundusze na fejsie na psy których zabrania odmówiła mimo że były w bardzo złym stanie. W momencie jak sprawa wyszła na jaw bo zabrała je inna grupa od razu wynikła wojna i obrzucanie osoby które zabrały psaki dosłownie gównem. I co dziwne tamci ludzie w ogóle nie wiedzieli o fakcie że EMIR wie o psach leżących na ulicy!! i o tym że zbiera na nie pieniądze. Szok!!!
Domyslam sie ze chodzi o psy z Karpnik?
Po pierwsze - bylo to w sierpniu a nie we wrzesniu.
Po drugie - nigdy nie zbieralismy na psy pieniedzy.
Po trzecie - o psach lezacych na ulicy dowiedzielismy sie od pani, ktorej corka sie tymi psami opiekowala i ktora poprosila nas o pomoc.
Na stronie fundacji:
http://fundacja-emir.pl/schronisko/A...chiwum2012.htm

data 3 i 5 sierpnia
jest notatka na ten temat.

"Dostaliśmy rozpaczliwą prośbę o pomoc dla trzech bezdomnych psów w Karpnikach. Oto opis sytuacji:

Kilka słów o zwierzakach: z opisu mojej córki....(...)
nterwencje podjęliśmy niezwłocznie. Stan najstarszego z psów jest na tyle poważny, ze transport do Warszawy jest wykluczony - pies mógłby nie przeżyć. Uzgodniliśmy z Kliniką " 4 Łapy" w Jeleniej Górze,że jutro psa przewiozą do siebie i wykonają wszelkie niezbędne badania w celu ustalenia diagnozy. Dwa pozostałe o- młodsze i w lepszej formie będa przewiezione do hoteliku w Nysie. Zostaną zaszczepione i zaczipowane. Szukamy dla nich domów. Gdyby jednak okazało się,że ze względu na ich stan psychiczny adopcja na razie nie jest możliwa - zabierzemy je do fundacji i rozpoczniemy resocjalizację. Po jej zakończeniu i przeprowadzeni kastracji psy będa przedstawione do adopcji.
zdjęcia udostępnione przez wolontariuszkę, która otoczyła psy opieką i powiadomiła nas o tragicznej sytuacji .
cdn "

"05.08.2012:
Psy z Karpnik - akcja odwołana
W związku z faktem, że fundacja Mondo Cane i Pogotowie dla Zwierząt z Trzcianki (dla niezorientowanych: Katarzyna Śliwa-Łobacz i Dominka Sadowińska) oficjalnie przejęły te psy, (vide FB) fundacja nasza nie widzi możliwości działania dla owych psów.
Temat zamykamy - i wracamy do naszej codzienności - pracujemy dalej tak jak od lat."

Po raz kolejny przekonuje sie jak wazne jest dokladne dokumentowanie przebiegu wydarzen.

Jesli ktos ma jakiekolwiek dowody na to, ze EMIR zbieral pieniadze na psy, to chetnie je obejrze - bo z tego co mnie wiadomo NIGDZIE nie oglaszalismy zbiorki na te psy.

A jesli juz jestesmy w temacie usypiania psow - to Pogotowie dla Zwierzat rowniez usypia, z tych samych powodow, czyli agresji, i jakos nie widze glosow oburzenia.

Oto szczegoly:
https://lh6.googleusercontent.com/-W...%252015.31.png

A cala wymiana zdan na ten temat jest tu:

https://lh3.googleusercontent.com/-1...0/Untitled.jpg
Stary 2013-01-11, 09:46   #34
carolinascotties
Zakorzenienie

Proszę uczestników dyskusji o powściągliwośc.

Pamiętajmy, co grozi za pomawianie.

Jeśli macie poparte dowody na to, co tu opisujemy - bardzo proszę - można dyskutowac - lecz jeśli wątek ma składac się z pomówień i niepotrzebnych wobec tego tłumaczeń osób kompetentnych - będę zmuszona go zamknąc.

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 15:17   #35
Neutrina
Raczkowanie

Dowody zbierania pieniędzy na psy były na fejsie i waszym cudownym forum. Wstawiać sobie dowody na to czy tamto kazdy może. W wydarzeniu dotyczącym psów na fejsie uczestniczyłam od samego początku. Mega żenada. Co do osobistego poznania się z osobami z fundacji to miałam tą watpliwą przyjemność wirtualnie zapoznać się z paniami , o czym pisałam wcześniej na tym wątku. Jestem wolontariuszką miejską. U mnie w domu umierał szczeniak na parwo i pdz pomagało mi zebrać pieniądze na jego leczenie. a wasza fundacj co zrobiła. Dostając przypadkowego maila wystawiła mnie na lincz publiczny ze szkodą dla zwierzęcia. Absolutnie mnie nie znając zostałam z imienia i nazwiska z adresem zamieszkania opisana jak ktoś kogo znacie od lat z łamania prawa i naciagania ludzi na pieniądze! I to tylko dlatego że to był PdZ. Umierający pies już był nie ważny tylko zrobienie mi w tempie natychmiast syfi w życiu stał się priorytetem. Ludzie pomagający prawdziwie bezdomnym zwierzakom powinni zajmować się zwierzętami a nie pomówieniami innych i obrzucaniem ich obelgami, i to osób sobie całkowicie nieznanych. A skoro ktoś poświęca czas na fejsie i zwłaszcza na fundacyjnym forum żeby sobie we własnej grupie popisać że ktoś jest ; złodziejem , oszustem/ oszustką itp itd i to jeszcze mimo że prawo takich działań zabrania wstawiacie tam ludzi z imienia i nazwiska i z miejscem zamieszkania i to z takimi opisami. to jest to tak chamskie, podłe i oszczercze że szok ! ale skoro awanturki i wojenki ważniejsze od zwierząt to macie taką a nie inną opinie. Zresztą prawomocne wyroki sądu na panią Sroczyńską są na to dowodem.
EOT
Stary 2013-01-13, 17:35   #36
tararika
Przyczajenie

Cytat:
Dowody zbierania pieniędzy na psy były na fejsie i waszym cudownym forum. ....Zresztą prawomocne wyroki sądu na panią Sroczyńską są na to dowodem.
EOT
Ja NIGDZIE nie widzialam zbierania pieniedzy przez EMIRa na psy z Karpnik. Nikt z moich znajomych tez nie widzial. Wiec jesli twierdzisz ze byly apele - pokaz skany, to najlepszy dowod. A jesli nie masz dowodow - to sa pomowienia.

Odnosnie wyroku polecam lekture:

http://fundacja-emir.pl/schronisko/A...dosi102012.htm
Stary 2013-04-01, 21:23   #37
adgam77
Przyczajenie

GG do adgam77 Send a message via Skype™ to adgam77

Najłatwiej oczerniać w stylu: ... bo Kowalska mi powiedziała ...
Na każdego coś się znajdzie, NIE MYLI SIĘ TYLKO TEN KTO NIC NIE ROBI !!!
adgam77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości