![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dorastanie
Ja bym sie poczula urazona jakby ktos mial oceniac czy "mam na co zalozyc stanik czy nie", tak sie pozniej kompleksy rodza. Wiele kobiet doroslych ma biusty drobne miseczke A albo i mniej.
Ja w 5tej klasie podstawowki mialam juz i okres i biust, i stanik. Idz z mama do sklepu, poprzymierzaj jaki rozmiar Ci pasuje, i ja przekonaj do zakupu.
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz co- dla mnie dużo fajniejsze by było noszenie topiku niz stanika- one wcale nie są takie wygodne, tylko że codziennie musze chodzic elegancko ubrana.
Powiedz mamie, że dojrzewasz, może przez pewne bluzki sutki mogą Ci prześwitywać czy tam odstawać i nie czujesz się z tym komfortowo.
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Twoja mama sie myli, ze puste dziewczyny nosza. Kazda z nas tez chciala nosic stanik jak tylko cyce nam zaczely rosnac, Twoja mama na pewno tez.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit: Doczytałam o "pustych dziewczynach" ... ręce opadają ... Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2009-03-18 o 15:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Topik na początku roku szkolnego
:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Widocznie masz zle dobrany biustonosz. Ja w staniku czasem śpię, bo zapominam zdjąć i jest mi wygodnie.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Ręce opadają jak się cos takiego czyta... a potem matki nie chca rozmawiać o uczuciach, seksie, a potem są zdwione, ze sa młodymi babciami. Spróbuj z nią jeszcze zagadać, nie masz przecież nic do stracenia... Ja w 5 klasie dostałam własnie taki top (z inicjatywy mamy, ale ja mam otwartych rodziców) i niedawno kupiłam sobie taki znowu - fajna sprawa
![]()
Moher to siła.Moher to władza. Moherowych kapeluszy.Nigdy się nie zdradza. Moher daje młodość.Niesie wielkich przemian wiatr Moherowy beret opanuje świat. "Wielkie historie miłosne mogą nie mieć końca. Ale co muszą mieć nieodzownie – to początek." ~Kłamczucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie kazdy ma dobry kontakt z rodzicami
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Próbowałam się dzisiaj prostować, żeby zobaczyła przy obiedzie lecz ona zawsze żyje w własnym świecie..xD
Nie wyobrażam sobie tego jej powiedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Może Twoja mama ma po prostu problemy jakieś większe i dlatego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Nie... Mój tata nie żyje i jest teraz z takim jednym.. Ciągle tylko o nim, albo jaka jej dyrektorka jest głupia :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
w ostatecznosci mozesz sobie sama kupic cyckonosz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Sama, ale jak mama go znajdzie? A co z praniem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
albo zapytaj: mamo moglabym sobie kupic stanik?
---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- jak bylam w Twoim wieku też z mama malo rozmawialam o takich rzeczach, uwazala mnie za małolate i pewnie dlatego. A z czasem bylo coraz lepiej, a teraz o wszystkim z nia rozmawiam. Z Tesciowa zresztą też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- no raczej pewnie jest ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
No mam już piersi.. Wiadomo.. Małe, ale 0 lub 1 bym już mogła nosić..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Kochana, koniecznie porozmawaij z mama, ale nie o statniku, tylko o tym, że Ci jej brakuję, że dorastasz i chcesz żeby z Tobą przeszła ten burzliwy okres. Bądź szczera, ale nie podnoś głosu.
Moher to siła.Moher to władza. Moherowych kapeluszy.Nigdy się nie zdradza. Moher daje młodość.Niesie wielkich przemian wiatr Moherowy beret opanuje świat. "Wielkie historie miłosne mogą nie mieć końca. Ale co muszą mieć nieodzownie – to początek." ~Kłamczucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Pamiętam że pierwszy stanik dostałam z inicjatywy mamy, a potem wszystkie dziewczyny też zaczęły nosić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
Mam topik, żeby mi nie było się głupio przebierać... Jakoś udało mi się ją namówić..
A stanik to ja nie wiem.. Edytowane przez Julcia98 Czas edycji: 2015-06-13 o 20:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
Może i dobre... Ale mnie opieprzy.. Zawoła "JULKA co to jest?"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
w sprawie stanika, popieram koleżanki, że niezależnie od podejścia Twojej mamy, warto o tym porozmawiać- choć wierzę, że taka rozmowa do łatwych nie należy.
Jeśli zaś chodzi o miesiączkę, myślę, że warto poczytać ... Always i Ob mają fajne broszury na ten temat, gorąco Ci polecam ich strony internetowe (chciałam wkleić linki,ale nie wiem czy jest to dozwolone, już nie będę wertować regulaminu-wpisz w wyszukiwarce, bez problemu znajdziesz). Wraz z bezpłatnymi próbkami podpasek, tamponów otrzymasz broszury informacyjne, które rozjaśnią Ci pewne sprawy. Jeśli na zaś, obawiasz się reakcji mamy na wizytę listonosza, chcę Ci powiedzieć, że koperty są białe i nic nie mówią o zawartości przesyłki ![]() więcej odwagi kobietko! Pozdrawiam
Edytowane przez Onetta Czas edycji: 2009-03-18 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
MUSEarka
|
Grzecznie odpowiesz, że stanik
![]() Nie martw się, będzie ok! A do okresu się nie śpiesz - paskudna sprawa ![]() ![]()
![]() |
#55 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do okresu, to normą wiekową jest okres do ukończenia 16 roku życia. Jeśli do tego czasu się nie pojawi, należy się wybrać do ginekologa. Także trochę czasu masz, nie przejmuj się ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
Też miałam swego czasu taki problem. Niestety oprócz tego strasznie się garbiłam, moja Mama sama wpadła na to, żeby kupić mi stanik, to też trochę "przypominało" mi o prostowaniu się (nie wiem jak, ale tak było). Key ma fajne staniczki "my first bra", ja takie miałam na początku. Może jak zobaczysz w jakiejś gazecie reklamę, to pokaż mamie?
a może rozwiązaniem byłoby napisanie listu do mamy? może tak będzie Ci latwiej? jak ja sie wstydziłam o czymś powiedzieć, to zawsze pisałam listy do rodziców.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
![]() Nie pytaj, bo odpowie: nie. Zresztą, co to za pytanie, przecież ona nie chce pójść na całonocną impreze, tylko zacząć nosić "nową" zczęść garderoby. Ja po prostu powiedziałabym, że chce nosić stanik ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Droga autorko wątku, jak widać jesteś już dużą i mądrą dziewczynką (zapewne zasady ortografii i interpunkcji znasz najlepiej z całej klasy, prawda? piszę o tym, bo w wieku 10/11 lat nawet u wzorowych uczniów zdarza się to rzadko) więc porozmawiaj z mamą w dorosłym stylu.
Weź ją na zakupy, zaciągnij do sklepu, postaw przed faktem dokonanym - wybierz stanik odpowiedni dla swojego wieku i poproś mamę o uregulowanie rachunku ![]()
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
nie wstydz sie rozmawiac na ten temat. Stanik to tylko zwykla czesc garderoby, jak skarpetki czy bluzka. Normalna sprawa.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.