![]() |
#31 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Proszę o pomoc w sprawie nauki jazdy...
Cytat:
Ja też nie umiem patrzeć się w lusterka. Raz jak miałam z innym instruktorem, to powiedział żebym sobie zerkała w lusterko, to więc chciałam ale skończyło się na tym że w pachołek wjechałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
No dzisiaj się udało zrobiłam łuk,nawet mnie instruktor dzisiaj pochwalił,dzięki wam dziewczyny za wsparcie ,już może będzie z każdą godziną coraz lepiej,ale przede mną jeszcze długa droga do wymarzonego prawka ,ale mam nadzieję że będzie ok.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bardzo się cieszę że dziś było lepiej, że łuk Ci wychodził, że instruktor Cię pochwalił ![]() ![]() ![]() Ale najbardziej się cieszę z tego, że zaczęłaś wierzyć w siebie, w to że dasz radę się tego wszystkiego nauczyć ![]() Tego się trzymaj -nie zawsze będzie łatwo i przyjemne, ale na pewno dasz radę wszystko opanować ![]() I sama zobaczysz jaka to radość i satysfakcja, kiedy egzaminator mówi: WYNIK POZYTYWNY ![]() Będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;11547093]
I sama zobaczysz jaka to radość i satysfakcja, kiedy egzaminator mówi: WYNIK POZYTYWNY ![]() Będzie dobrze ![]() Aż mi się przypomniał egzamin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
![]() Mnie mój też uczył łuku na sposób ale czasem kazał mi celowo wykonac go inaczej czyli np. skręcić za wcześnie i za późno, za mało i za dużo. Dzięki temu nauczyłam się jak z tego wybrnąć. Na egzaminie łuk w jednym momencie byłam bardzo blisko pachołka ale bez problemu się uratowałam ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
dzisiaj miałam 7 godzinę i powiem wam dziewczyny że łuk mi raz wychodzi a raz nie ale chciałabym sobie już gdzie indziej pojechać ,ten plac mnie dobija naprawdę.powiedzcie mi na której godzinie pojechałyście na miasto?bo ja już miałam 7 i dalej ten plac klepię....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja na pierwszej godzinie od razu jechałam na miasto (taki jest system w OSK w którym robiłam prawko), a łuk ćwiczyłam dopiero na 5 godzinie ![]() Szczerze mówiac, nie wyobrażam sobie spędzenia 7 godzin na placu, chyba bym się zanudziła ... Jak ćwiczyłam łuk na jazdach to najdłużej chyba 15-20 minut w czasie jazdy, najczęściej było może z 5 przejazdów po łuku i na miasto ![]() Edytowane przez 72f264f1cd165e2b94e38888adc60ec5afe5a0b8_658382a5e67ad Czas edycji: 2009-04-01 o 07:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pierwszej godzine już na miasto pojechałam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Ja też na pierwszej na miasto, a na 7 godzinie łuk robiłam no i teraz miałam 9 i robiłam łuk, ruszanie z ręcznego, światła, co pod maską jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Trochę odkurzę temat.
Wracając do tego nieszczęsnego cofania podczas jazdy po łuku. Podczas cofania kursant MUSI korzystać z lusterek i tylnej szyby. To tak jak student medycyny musi umieć wieeeeele czynności/chorób itd. podczas egzaminu końcowego. Po uzyskaniu uprawnień kierowca jeździ jak mu wygodnie (oczywiście zgodnie z przepisami), no ale egzaminator musi sprawdzić czy jedno i drugie kursant ma opanowane. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
A ja robiłam na sposób i byłam z niego bardzo zadowolona, łuk nie stanowił mi już większego problemu:
- 1 obrót kierownicą przy drugim pachołku - odkręcenie kierownicy, gdy zobaczy się w lusterku że linie są równolegle do samochodu - i jedziesz prosto tyle ![]()
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poproś instruktora żeby pokazał Ci różne metody a na pewno któraś będzie Ci odpowiadać . W końcu za to mu płacisz . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.