![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co robić gdy zapcha kosmetyk ???
musaranko dziękuję Ci za odpowiedź. Faktycznie pamiętam że polecałaś mi dr Molik i nawet wtedy dzwoniłam żeby się umówić do niej na Kasę Chorych ale była na urlopie. A potem dzwoniłam, ale się okazało że mnie przyjmą dopiero we wrześniu, a to był luty chyba :-O! Wzięłam termin i zapomniałam. Ale skoro przepisuje takie tanie leki to może faktycznie warto wydać te 50zł
![]() Nie wiem tylko od której strony czytałaś moją wypowiedź że twierdzisz że "za dużo ładuję na twarz" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Przyczajenie
|
---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
Ja tez miałam taki okres, że tak kombinowałam , zmienialam te kremy na coraz to inne , robiłam maseczki , to znów jakas glinka , potem przesuszenie , więc znów potem cos nawilzającego itd. itd. Od tego wszystkiego skóra mi tylko jeszcze bardziej wariowała , uspokoiła sie dopiero jak zaczełam używać tych samych kosmetyków konsekwetnie dzień po dniu. Ja akurat postawiłam ostatecznie na Avene , bo inne apteczne kosmetyki do cer problemowych( SVR, Vichy, La roche ) przesuszały mi po jakims czasie skórę , a te są akurat takie w sam raz-przynajmniej jak dla mnie, bo jak ktoś ma grubą , mocną a do tego przetłuszczajaca się skórę to pewnie znów avenka bedzie za słaba i lepsza bedzie dla takiej osoby linia SVR. Dlatego wydaje mi się, że ważne jest głównie to ,aby na coś postawić i trzymac się jakiegoś programu pielęgnacji , wtedy skóra ma wieksze szanse się uspokoic niż wówczas gdy jest non stop poddawana jakimś nowym bodzcom. Edytowane przez musuranka Czas edycji: 2009-04-20 o 19:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w tym wątku zbieram informacje nt sposobów na zapychanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ogólnie mówiąc mi na zapychanie pomogła ta maść od dermatologa |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A za rady bardzo dziękuję, zamierzam odwiedzić Panią Molik. Ciekawa jestem tylko jak to jest: za wizytę płacę 50zł dostaję receptę np na tą maść i jak mi pomoże to gdy mi się już skończy muszę iść z następną wizytą za 50zł czy mogę dostać po prostu za darmo nową receptę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Ja szczerze mówiąc nie wiem ile dokładnie kosztuje teraz wizyta, ale myślę że około 50 zł. Fajne jest to , że za pierwsza wizytę płaci się ,załóżmy to 50zł, a za każdym kolejnym razem jak idziesz na kontrolę na przykład , albo na jakieś konsultacje - bo coś tam ze skórą się dzieje nieoczekiwanego - to pani doktor traktuje Cię już jako swojego pacjenta , który jest w trakcie leczenia ,więc płaci się np. 20zł, ja czasami nawet nic nie płaciłam.( z tym , że ja na początku leczenia biegałam tam często, jak nawiedzona
![]() Tak samo jak zabraknie maści i idzie się już tylko po receptę ,to albo nic się nie płaci ,albo 10 zł , zależy jak się to załatwia ,wiadomo ze jak zadzwonisz na recepcje i umówisz sobie termin, czyli zablokujesz tak jakby komuś miejsce , kogo mogłaby w tym czasie przyjąć ,to policzy Cie jak za wizytę , (nie jak za pierwsza wizyte , tą najdroższą , ale jak za każdą kolejną ) , ja robiłam tak , że nie umówiałam sobie terminu, tylko przychodziłam tam w tym czasie co wiedziałam , że ona przyjmuje, nastepnie zgłaszałam na recepcji , że ja tylko po receptę i nieraz wchodziłam miedzy pacjentami ( jak ktos był chetny mnie przepuścić ) a nieraz musiałm czekać do końca jak wszystkich przyjmie i jako ostatnia wchodziłam , że chciałam tylko receptę , no i czasem nic nie płaciłam , czasem 10 zł. Generalnie polecam tego dermatologa , bo potrafi pomóc, a do tego widać , że nie jest zdziercą , który bazuje na czyimś nieszcześciu i chorobie ( a wcześniej na takie egzemplarze trafiałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.