|
|
#31 |
|
BAN stały
|
Re: chamstwa ciag dalszy
Moniczko, bardzo Ci współczuję całej tej historii, ale ja jednak na miejscu mamy powiadomiłabym policję. Obojętne czy panna jest nieletnia czy nie, to co zrobiła jest oszustwem i złodziejstwem. Tymbardziej,że masz wszystkie jej dane-to znacznie ułatwi sprawę. Gadaniną i wygrażaniem tej mamuśki radziłabym się nie przejmować, to jakaś prymitywna baba.
|
|
|
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale numer. Ciekawe co jeszcze przy okazji tej sprawy wyjdzie na jaw.To ja wam jeszcze cos pokaze(Moni juz dostala maila),wejdzcie na ten link
http://www.wizaz.pl/w-agora/view.php...ttern=&pattern Ona sie oglasza,ze wykonuje profesjonalny makijaz. A jeszcze nie tak dawno byl tu watek o oszustce z Kafeterii, a tu sobie i na wizazu taka siedzi.No,no,no,ale sie porobilo. Pozdrawiam.
|
|
#33 |
|
Gość
|
moni napisał(a):
> ...i napewno pieniazki nie beda zaplacone... Z największą przyjemnością podejmę się sprzedaży Twojego długu profesjonalnej firmie z Pruszkowa lub Wołomina, która zajmie się inteligencją mamy, nieletnością córki oraz alkoholizmem ojca za jednym, solidnym, pruszkowskim zamachem umięśnionej łapki. Szczegóły w mailu. p.s. Jak ja nie lubię RODZIN oszustów... |
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli wykonuję profesjonalny makijaż to nie może być niepełnoletnia. Czyli matka tej dziewczyny też nie była szczera. Okropne.
Też uważam, że powinnaś to zgłosić tym bardziej, że nie tylko ty się na niej sparzyłaś. Trzymam za ciebie kciuki… i za to żebyś się nie denerwowała. Powodzenia. |
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Pan Złośliwiec zaczyna działać
Powodzenia. |
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
Podać ci dane pseudo Oleńki i telefon też,adres
|
|
|
|
|
#37 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Moni-->tak mi przykro...wiem ,co czujesz...przechodziłam przez to niedawno,tylko na KAFETERII.Trzeba być zdecydowanym...i nie zostawiaj tak tej sprawy.Masz jej dane-trzeba jakoś działać.W moim przypadku wystarczyła(chyba-bo paczki jeszcze nie mam)rozmowa telefoniczna,ale tu widzę po prostu szczyt bezczelności.
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Moniko, strasznie mi przykro, że spotkała Cię taka sytuacja. Niestety w Internecie pojawia się coraz więcej osób chcących się wzbogacić na innych.
Będąc na Twoim miejscu nie puściłabym tej sprawy płazem. Dobrze by było, gdybyś się dowiedziała na 100% czy ta Katarzyna jest pełnoletnia, wszystko wskazuje na to, że tak, a to co powiedziała jej rodzicielka, miało w jakiś sposób uchronić ją przed odpowiedzialnością. Wydaje mi się, może idealistycznie ponieważ na szczęście osobiście nie spotkało mnie nigdy coś takiego, że gdybyś przedstawiła swoje dowody (to jest potwierdzenie nadania, wyciąg z poczty kiedy paczkę przyjęto) to policja powinna się tą sprawą zająć. W końcu jakby nie było jest to wyłudzenie, kradzież, czy jakkolwiek to zwać, ale PRZESTĘPSTWO. Pozdrawiam Cię ciepło i trzymam mocno kciuki, żeby sprawa rozwiązała się pomyślnie! |
|
|
|
|
#39 |
|
Konto usunięte
|
No zobaczymy co sie da zrobic. Paczke wyslalam prywatna firma ktora trzyma sie przepisow. Musialam wypelnic specjalny druczek na paczke , dostalam kopie a przy odbiorze trzeba ten druczek podpisac, tzn. osoba od´bierajaca musi podpisac, wiec wystarczy ze zadzwonie do firmy powiem co i jak i mam dowod kiedy zostala paczka odebrana. Jedyna problem to to ze ja zagraniczna polka jestem a w PL bede dopiero za rok. Wiem ze do tej pory takie sprawy trzeba bylo zalatwoic osobiscie, mam nadzieje ze przez unie sie to zmienilo i moja mam bedzie moga isc w moim imieniu i zlozyc doniesienie o oszustwie. Jesli bedzie potrzeba ja jej juz wszystko dostarcze, no i Zlos zaoferowal sie pomoc. Z czego jestem wdzieczna, bo nie bede musiala sie denerwowac, a jestem juz na koncowce 22 tygodnai ciazy wiec jeszcze 20 tygodnie i moj synek przyjdzie na swiat. Pochwale sie ze juz , albo nareszcze czuje jak kopie i mi spac nie daje hihihi.
oj nie macie pojecia jak mi sie chumor poprawil, zwlaszcza dzieki tym pruszkowskim piastkom. Zlosiu nie znalam cie z tej strony a czesto czytalam twoje posyt i nigdy nie zauwazylam zebys taki dowcipny byl hihihi. Juz mi lzej na duszy, nawet jesli nic sie nie da zdzialac, to mi juz lzej. |
|
|
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Moni!
Tak mi przyszlo do glowy... A moza ten babsztyl z ktorym rozmawiala twoja mama ma dwie corki? I cos zle zrozumiala i pomyslala ze twoja mama mowi o tej mlodszej, niepelnoletniej, ktora rzeczywiscie ma na imie Kasia i byc moze sprawia problemy wychowawcze... Moze ta kobieta ma tez starsza corke ktora wlasnie jest ta cala Olunia... Nie wiem, dziwne to wszystko. Az sie przykro robi jak sie slucha o takich oszustwach, zlodziejstwie i innych przekretach...
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Ups, to widocznie jednak ta sama osoba... Dopiero teraz zauwazylam jej dane i to, ze rzeczywiscie ma na imie Katarzyna.
Ciekawe w koncu ile ma lat. Ale podejrzewam ze to matka chciala ja chronic... Inaczej nie widze sensu aby Oleńka- Katarzyna wymyslala ze jest profesjonalna wizazystka i oglaszala to na forum... Ale ja juz nic nie wiem, kto trafi za takimi ludzmi
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Wspolczuje na prawde ze znajda sie tacy przestepcy bezczelni. Pamietaj jak policja nie pomoze to zawsze mozesz oddac sprawe to telewizji. TVN lubi takie sprawy i skutek moze by przynioslo nawet policja by sie ruszyla. Znalazlo by sie pewnie wielu ludzi oszukanych podobnie zastraszylo sie oszustow i moze skonczyloby sie ok.
Zycze pomyslnego rozwiazania sprawy Moni. A takze zgnicia w wiezieniu i dozywotniego pecha wszystkim przestepcom a szczegolnie takim bezczeluchom. Pozdrawiam Ciebie i dzidzusia Trzymaj sie |
|
|
|
|
#44 |
|
Wtajemniczenie
|
Ona chyba jednak jest pelnoletnia, zalozyla przeciez watek o studiach w Krakowie.Podaje link:
http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1093530202 Moze ktoras z was tez tam studiuje? Swoja droga, jezeli to wogole prawda z tymi studiami, to niezly pedagog z niej bedzie.
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Re: chamstwa ciąg dalszy - może się przydam...
Jeżeli ten adres co go podała Ela na początku wątku jest prawdziwy, to muszę Wam powiedzieć, że ta dziewuszka mieszka w bloku mojego byłego szefa (i chyba nawet piętro, czy dwa nad nim).
Jeżeli chcecie to mogę zasięgnąc języka o tej rodzinie, choć przyznam, że to może trochę potrwać, bo obecnie pracuję na kontrakcie i w domu jestem tylko na weekendach. W razie czego - służę pomocą.
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie mi się przypomniało, że miałam z nią kontakt przez GG. Pytała o błyszczyki Oceanica i bardzo miło nam się rozmawiało....a tu się okazuje, że to taka oszustka.
I jak tu ludzie mają sobie pomagać skoro niewykluczone, że spotka ich taki numer. Moniczko nie przejmuj się i nie stresuj za bardzo |
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Re: chamstwa ciag dalszy i relacji ciag dalszy
dziewczyny sorki bardzo ale jak mozna kupowac coś komus bez uprzedniej wpłaty kasy na wasze konto?
to wy stawiacie w takiej sytuacji warunki bo to wy robicie jej łaske a nie ona wam, jak dla mnie to po prostu naiwnośc. człowiek uczy się na własnych błędach. mam nadzieję ,że sytuacja zostanie rozwiązana i odzyskacie kase ale straconych nerwów nikt wam nie odda. skoro rodzina tak reaguje tzn. ,ze tylko policja może ich wystraszyc ,Moni może niech twój mąż zadzwoni albo po prostu dajcie spokój z dzwonieniem i zgłoście to od razu wyżej. trzymam kciuki. pzdr paula |
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
monika sprawdz sobie maila
|
|
|
|
|
#49 |
|
Wtajemniczenie
|
ale jędza!
Wrrr... skrzywdziłabym taką chętnie Moniu jestem z Tobą i mam nadzieję, że ta przykra historia zakończy się szybko i bezboleśnie dla Ciebie i dziecka ! (czego nie mogę napisać o szanownej koleżance Oleńce- jestem zdegustowana)
|
|
#50 |
|
Konto usunięte
|
Re: chyba sprawa sie wyjasnia
Otoz dostalam maila od Oluni. Pisze ze wysle mi pieniadze i nie spodziewala sie ze taka afere rozpetam. Podobno jej mama ciagle palcze, bo nic o tym nie wiedziala. Ja tez bym sie na jej miejscu nie pochwalila. Olunia ciagle uwaza ze jest studentka i dopiero tteraz przyjechala do domu i sie o wszyskim dowiedziala. Nie wyslalala pieniedzy bo nie wiedzialoa ile ma wyslac. Co mnie dziwi, bo na wszystkich aukcjach byla ze mna i widziala za ile kupilam te kosmetyki, trzeba bylo tylko doliczyc koszty przesylki. O ktorych ona nie wiedziala. Co tez mnie dziwi bo na druczku ktory trzeba bylo podpisac przy odbieraniu paczki pisze jak byk koszty przesylki 15 euro. Napisala ze wysle mi te pieniadze. A nie wyslalala bo nie miala dostepu do netu. Tylko ze maila napisala z kafeji, wiec jak sie chce z kims skontaktowac to jednak mozna znalezsc jakies wyjscie. Fakt podobno miala nie miec dostepu do netu na tych studiach, tylko nie wiem jak ona studiuje skoro jest niepelnoletnia. No, ale moze jest cudownym dzieckiem i skonczyla szkole srednia robiac dwa lata w jeden rok albo nawet trzy lata w jeden rok, wtedy by sie zgadzalo to co powiedziala jej rodzinka ze jest niepelnoletnia.
Ja dodam jeszcze od siebie, ze ciesze sie i mam nadzieje ze sprawa sie wyjasnila i Olunia przesle pieniadze i bedzie po sprawie. jesli tak sie stanie to ja juz teraz cofam wszystko co zlego napisalam pod jej adresem i mam nadzieje ze nikomu wiecej takiej nerwowki nie zafunduje. A wiec przepraszam co w zlosci tutaj na jej temat brzydkiego napisalam. Mam nadzieje ze nadal po tych przeprosinach bedzie chciala wyslac pieniadze. |
|
|
|
|
#51 |
|
Gość
|
ooo... to chłopaki poczekają pod blokiem - czarne BMW, czterech chłopa, skóra - bejsbol - i komóra
|
|
|
|
|
#52 |
|
BAN stały
|
Tylko,żeby faktycznie wysłała te pieniądze a nie skończyło się na obietnicach.
|
|
|
|
|
#53 |
|
Konto usunięte
|
jesli skonczy sie na obietnicach to cofne przeprosiny.
Martaa napisał(a): > Tylko,żeby faktycznie wysłała te pieniądze a nie skończyło się na obietnicach. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
fura skóra i komóra
PS bądź co bądź przykra oleńka to moim zdaniem złodziejka nawet jak kase da to i tak jest jakaś podejrzana ;/ |
|
|
|
|
#55 |
|
Przyczajenie
|
No chyba cud albo piorun z nieba ją oświecił ,ale nie było burzy .Jak bedzie kasa to ją osobiście przeprosze i róże w zębach zaniose .Czekam co to będzie ja rozmawiałam z rodziną i co innego słyszałam ,to jest poprostu pokręcone.Jeszcze nic się nie wyjaśniło i chyba całkiem nigdy nie wyjaśni ,poprostu tępić oszustwo i tyle
|
|
|
|
|
#56 |
|
Wtajemniczenie
|
Elu z twoich wypowiedzi wnioskuje,ze znasz Olunie.Wyjasnij nam wszystkim tylko jedno,w jakim ona jest wieku i czy studiuje?? Bedziemy ci naprawde bardzo wdzieczne za odpowiedz na nurtujace nas pytania.Cala ta sprawa naprawde mi smierdzi,a moze to jakas rodzinna mafia
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
moim skromnym zdaniem smarkula się wystraszyła i próbuje wszystko odkręcić (mama płacze- bierze Cię na litość?)
Pozdrawiam i mam nadzieję, że odzyskasz pieniądze
|
|
#58 |
|
Przyczajenie
|
Ojej....weszłam na ten wątek przed chwilą, i aż mi włosy dęba stanęły - ja jestem z Sandomierza, i trochę znam tą rodzinę..Jest mi bardzo przykro, że takie rzeczy się dzieją, Moni - służę pomocą i informacją, i mam nadzieję, że się wszystko wyjaśni - daj znać.
|
|
|
|
|
#59 |
|
Przyczajenie
|
Jesteś świetna ale ja do tej mafi nie naleze ,też jestem ciekawa ile wreszcie ona ma lat rodzina twierdzi że małolata
|
|
|
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
Re: POST O ŻYCZLIWOŚCI :) Wizażanka monyaa
Smoczyca napisał(a):
> Cheetah, Koko, Bunia, Youare, Iwonalodz, Szpilunia, Jelonek, Mgiełka, Misioczat, Szarada... ech długo by wyliczać... jak dobrze że są takie dziewczyny i jak cudne jest to że udało mi się je poznać Smoczyczko |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.