|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: jak nazwać salon kosmetyczny ??
Z nazw, które się tu pojawiły spodobała mi się Lejdis. Wiem, że jest już taki film, ale sądzę, że w świecie gabinetów kosmetycznych ta nazwa nie pojawiała się dotąd zbyt często. Imiona, wszystkie te zestawienia z akademiami, pracowniami, atelier, przewijają się wśród nazw gabinetów baaardzo często. Ze swojej strony odradzałabym uciekanie w bardzo wyszukane, obcojęzyczne nazwy. Miałabym problem z wymówieniem kilku, które już pojawiły się w tym wątku. A co miałaby powiedzieć statystyczna pani Krysia lat 58, która chciałaby przyjść do Twojego salonu na zabieg? Nazwa, której pisownia bardzo różni się od wymowy ma spore szanse na doczekanie się licznych "odmian" autorstwa klientów. Przynajmniej tak mi się wydaje na podstawie znanych mi przykładów, niekoniecznie z branży kosmetycznej.
Myślę, że aby znaleźć naprawdę dobrą nazwę dla salonu trzeba to potraktować indywidualnie, spojrzeć na sprawę pod kątem charakteru prowadzonego gabinetu - żeby nazwa po prostu była adekwatna i stała się wizytówką salonu, nie tonąc w morzu podobnych szyldów. Tutaj jest tekst nt. wymyślania nazwy dla salonu - myślę, że użyteczny: http://mojsalon.pl/?p=20
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Ja też jestem za Lejdis, jeszcze nigdy nie spotkałam się z taką nazwą salonu.
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
"Na bialej kanapie". A w srodku wielka biala kanapa w poczekalni.
|
|
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
hehe to "na białej kanapie " kojarzy mi się z czymś innym
raczej odpada...
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
a może cos egzotycznego?
Majorka ![]() Copacabana ![]() Missisipi ![]() Casablanca ![]() ??
Edytowane przez yes Czas edycji: 2009-04-04 o 19:58 Powód: dopisałam 2 nazwy. |
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Podbijam temat. Szukam nazwy anglojęzycznej do saloniku w Irlandii. Specyfikacją będzie przedłużanie rzęs.
Już myślałam jakieś "BS Lashes" "Royal Lashes" Przeczytałam tę notkę i raczej nie będę w stanie urządzić tego saloniku na królewsko a nawet lokalizacja będzie sie gryzła z nazwą. Orient też przejdzie, bo w mieście są dwa saloniki jeden a'la egipt, drugi coś hinduskiego. "BP Lashes" ? "Fan Lashes" Fan to wachlarz ..... ale też wentylator ![]() wentylowane rzęsy... chciałabym, żeby nazwa sugerowała że to rzęsy. pomóżcie. Będę wdzięczna jak komuś się nudzi w te mroźne zimowe wieczory.
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Witam was! Korzystając z tego wątku chciałam się podzielić moim pomysłem a mianowicie zrobiłam bloga i na nim jest opcja sonda. Możecie podsuwać pomysły na na ich podstawie wybierzemy nazwę która wam się najbardziej podoba. www.margit-blog.jimdo.com
Edytowane przez goma1 Czas edycji: 2014-06-21 o 23:00 |
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Od siebie dodam "Aksamit"
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

raczej odpada...
a nawet lokalizacja będzie sie gryzła z nazwą.
pomóżcie. Będę wdzięczna jak komuś się nudzi w te mroźne zimowe wieczory.