![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: 18-stka bez chłopaka
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może i tu tkwi mój problem, że choć mam 20 lat to ludzie na 16 mnie oceniają ( jestem szczupła i średniego wzrostu, do tego kręcone włoski) a z dzieciakiem nikt nie chce się związać no i + moja nieśmiałość = nie ma się czemu dziwić. Tak na marginesie też jeszcze nie miałam żadnego chłopaka. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
(;
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
stary jednooki dachowiec
|
Nie martw się, brak chłopaka w wieku 18 lat to raczej stan normalny, niż tragedia. Na pewno lepiej nie być w związku, niż być z kimś na siłę, "bo inni też tak robią". Po prostu nie poznałaś jeszcze nikogo odpowiedniego.
Natomiast mam wrażenie, Twoim problemem jest nie tyle brak chłopaka, co brak zainteresowania ze strony kolegów, postrzeganie Cię za dziewczynę skrytą w swojej skorupce, i ta sytuacja Ci przeszkadza. Na Twoim miejscu zapytałabym siostry/przyjaciółki, jak Cię odbierają osoby z zewnątrz, co mogłabyś poprawić w swoich kontaktach z innymi ludźmi. Niestety prawda jest taka, że jeżeli nigdzie nie wychodzisz i raczej unikasz rozmów z płcią przeciwną (kończą się Wam szybko tematy? możesz przecież tak poprowadzić rozmowę, żeby się nie kończyły, podtrzymywać konwersację, to jest do nauczenia), to masz małe szanse wzbudzenia zainteresowania ze strony kogokolwiek, bo inni Cię po prostu nie dostrzegają. Nie chodzi mi od razu o przodowanie w imprezowaniu, alkohol itp., ale znajdź kilka osób, z którymi lubisz gdzieś wychodzić - obojętne, na wycieczkę rowerową, do kina, na spacer, na kawę i spotykaj się z nimi, spróbuj rozwinąć swoje towarzyskie relacje. Ty będziesz szczęśliwsza i inni zaczną Cię dostrzegać jako radosną (nawet nieśmiałą) dziewczynę, w której towarzystwie można spędzać miło czas, a nie jako zagubioną osóbkę, która zawsze jest na uboczu.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.