![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kanapka za którą jestem gotowa zabic ;)
moje firmowe kanapki:
![]() 1. -bulka biala podluzna -majonez(duzo) -wedlinka z tluszczykiem -pomidor -ogorek -salata -ser zolty 2. tzw. torcik ![]() -bulka biala podluzna -maselko -serek z czarnkowa -konfitura wisniowa 3.bula, nutella zmieszany z maslem orzechowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
mój nr 1 - bułka, majonez, szynka drobiowa, kukurydza(taka z puszki) ser i znów majonez.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Mogłabym jeść bez końca, kanapki z takiego prawdziwego chleba lub bułki z piekarni (nie takie hipermarketowe pieczywo) z prawdziwym masłem, na to posiekane jajko na twardo z solą, na to majonez (ale Winiary lub Kielecki) i trochę keczupu
![]() Inna moja ulubiona kanapka: to w/w chleb/bułka, z prawdziwym masłem, plasterkiem żółtego sera i plasterkiem polędwicy sopockiej ![]() ![]() To takie zwykłe proste kanapki, ale mogłabym ich pochłonąć stosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Najważniejszy składnik takiej kanapki to świeży, chrupiący chleb, najlepiej jeszcze ciepły
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
do idealnej kanapki niezbędny jest oczywiście świeży chlebuś. niestety dobry chleb we Wro jest towarem deficytowym i zastępuję go ciabatą cebulową lub bagietką
![]() do kanapek: 1. twarożek + dżem dyniowy (z bagietką oczywiście nie z cebulówką ![]() 2. prawdziwa szynka + pomidor + bazylia + sól, pieprz, 3. sałata lodowa + szynka prawdziwa + jajko na twardo + majonez + rzodkiewka + szczypiorek + sól, pieprz (tak wiosennie) 4. ser blue (jakikolwiek) + ser żółty + gruszka + orzechy włoskie - zapieczone - to chyba moja ulubiona ![]()
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
az sie zrobilam glodna od tych waszych propozycji
![]() ja sie ostatnio zajadam takim zestawem: -pieczywo -bekon smazony -suszone pomidory mmmm...poprostu odlot!! ewentualnie mozna dodac troche rukoli albo jajko na twardo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
taka kanapka nie isnieje
![]()
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
moje ulubione to
![]() ![]() 1) z masłem, twarogiem i dżemem 2) z masłem orzechowym solo( uwielbiam jak się klei do podniebienia) 3) z szynką , jajkiem i warzywami 4) z serem i pomidorem i masłem 5) z serkiem topionym takie proste a je uwielbiaaaaam ![]()
![]() |
#40 | |||
Nutka nie gryzie!
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
jedna z moich ulubionych kanapek:
- pieczywo [oczywiscie swiezutkie] - maselko - jakas pyszna szyneczka - serek zolty - ogorek kiszony pokrojony w plasterki - ketchup ![]() a latem, jak sa takie miesiste pyszne slodkawe pomidory, to uwielbiam po prostu taka wersje: - pieczywo - maselko - grube plastry pomidora - cebulka w kostke - sol + pieprz.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, ale macie świetne pomysły!
moja jest prosta pumpernikiel, śmietankowy serek topiony, gruntowy pomidor, pieprz zielony i szczypiorek druga nieco mniej sezonowa: razowy chleb, szynka, majonez, jajko i ogórek konserwowy albo suszony pomidor. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
Moja ulubiona to bułka,masło,ser żółty,salata lodowa,papryka/pomidor...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
do dzisiaj jem kanapki z masłem i vegetą
![]() A ja zabiłabym za moją ukochaną kanapke z maksymalną ilością sałaty (tak, że kanapka nabiera objętości) plus ser pomidor ogórek szczypiorek i.. keczup. Niby taka zwykła a kocham ją ![]() ach zapomniałam dopisać + zioła prowansalskie do kanapki ![]()
![]() Edytowane przez kiniaczeq Czas edycji: 2009-04-11 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Moja najulubieńsza kanapka to zestaw letni-chlebek/bułka(świeże),odrobina majonezu(niekonieczne),sa łata,żółty ser,wędlina,pomidor,ogóre k,szczypiorek...W wersji kolacyjnej zamiast majonezu i sałaty dodaję troszkę śledzika,rzodkiewki i jajko na twardo-pycha.
Kiedy byłam mała,uwielbiałam świezutki chleb z masłem i cukrem! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
ja kiedy jadalam wersje na slodko:
chleb,maslo na to platki kukurydziane i cukier chleb,twarog posypany kakaem (nienaturalnym np.Nesquik) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.