|
|||||||
| Notka |
|
| Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Świetlikowa Kraina, czyli świat kolorowych różności ;)
super te wszystkie wasze prace... podziwiam was... ja to tylko ORIGAMI
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Troszkę ostatnio zaniedbałam mój wątek, za co bardzo przepraszam i obiecuje poprawę. ![]() Titania Tak się uśmiałam jak mnie nazwałaś Dark Horse aż mąż się pytał co mi się dzieje Dzięki wielkie za komplementy - to mnie nakręca pozytywnie do działania ))W ogóle dziękuje Ci Martuś za wszystko, głównie za to, ze mnie tu wkręciłaś w ten wizaż. Dzięki temu moje życie zaczęło sie zmieniać i to nie tylko w sferze twórczej i nie tylko wirtualnie Nie wiem jak to się stało, ale Ty i wszystkie inne cudowne istoty z wizażu, które podziwiam, choc pewnie rzadko im to piszę pobudziłyście mnie do pełniejszego życia. Całą zimę marudziłam, panikowałam i zrzędziłam, byłam zniechęcona i przerażona chorobami, życiem, zagrożeniami. To było juz chorobliwe. Teraz jest inaczej, zmieniłam podejście do świata i bardzo bym chciała, żeby tak już zostało...anita19800 Miło mi, że Ci sie w mojej krainie podoba ![]() A Titania już wyjaśniła, że my nie konkurencja tylko bratnie dusze, które się wzajemnie nakręcają w swojej pasji. ))anka43 Aż się zawstydziłam ![]() Wpadaj do mnie jak tylko masz ochotę, postaram się, żeby było co oglądać ![]() Pagata ![]() EwcIaKIcIA Origami to dla mnie czarna magia i wymaga mega cierpliwości i dokładności, podziwiam Cię ![]() Ostatnio namalowałam butelkę z tulipanami. Poradźcie czy domalować jeszcze tulipanów na przeciwległej ściance butelki, czy wystarczą te co są? Obrazek z tulącymi się kotkami na antyramce był prezentem dla mojego męża na rocznicę ślubu ![]() A to pudełeczko z ważką zrobiłam z pudełka po herbatce granulowanej dla dzieci Trzymam w nim ołówki i pędzelki
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Dominiko, namalowalas b. ładna butelke z tulipanami
super! wiem, wiem kusi Cie, zeby pomalowac ja z kazdej strony ja tez tak czesto mam, kazdy centymetr szkla bym zaraz jakos zamalowała ale mnie sie wydaje ze nawet jesli rysunek bedzie tylko na jednej stronie to niczego to nie bedzie ujmowac. i tak jest ładnie i z dwoma malunkami tez by bylo dobrze kotki juz znam z albumow i wazke tez, wszystko b. ladne.poprosze wiecej malowidel z kotkami ![]() ciesze sie, ze wizaz umila Ci zycie i ze pomału zadomawiasz sie w wizazowej spolecznosci
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie ![]() Ja dziś tylko kilka fotek z naszej rodzinnej majówkowej wyprawy na łono natury ![]() Ta mała słodka dziewczynka to moja córeczka Gabi Ja tam świruję w okularach i z latawcem Fajnie było, tylko trochę zabłądziliśmy w chaszczach
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Wow
piękne fotki widaz, ze dobrze sie bawiłyscie bo humory na zdjeciach dopisuja ![]() pozdrawiam
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
hehehe
no już latawiec to pasuje przypadkiem nie ubierałam sie pod jego kolor ![]() Bardzo było wesoło, słońce nas opiekło, Gabi się zmordowała, potem spała jak zabita 3 godziny ![]() maluje teraz kubki, zdobie je kwiatami, takie na Dzień Matki jeszcze chciałam filiżanki, ale jeszcze nie znalazlam takich jakie chce i żeby było tanio...
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Obiecałam wstawiać więcej prac a tu zastój.... Nieładnie, wiem. Lepiej niczego nie planować i nie obiecywać... bo to różnie bywa.... Trochę marazm, trochę brak czasu, troch zmęczenie.... o i tak wyszło. ![]() Teraz jednak, jak obiecałam Titanii, pokazuję moje nowe pomysły - kubeczki. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Wow! świetne, takie wiosenne, jasne kolory i bardzo oryginalne. wszystkie wyszly Ci super, mama na pewno ucieszy sie ze swojego wlasnego mamowego kubka, szklaneczka tez wyszła ciekawie (a moze to wazonik? ) kolor kubkow mi sie równiez podoba, nie wyglada to na taki "szpitalny" biały kolor ale na lekko kremowy i taka wlasnie porcelane lubie najbardziejczy Twoje farbki sa utrwalane termicznie i bezpieczne dla zywnosci?jesli nie to w razie czego uprzedz mame, zeby uważała na malunek przy myciu i zadnych detergentow!
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Ładne te kubeczki a ta szklaneczka jaka fajna
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Świetliczku, kochana, jakie piękne prace! Ja nie wiedziałam, że Ty jesteś taka utalentowana. Najbardziej mi się spodobały te biedroneczki, motylki, ślimaczki na patyczkach i maki. Aha, no i jeszcze bardzo, bardzo kartki świąteczne. Świetny pomysł i genialne wykonanie
![]() No i widzę, że poprawiła Ci się linia... dobra, nie wiem jak to Titania nazwała, bo się nie znam, ale właśnie to, na co zwracała Ci uwagę na początku Ci się poprawiło Też bym chciała tak tworzyć!!! Pozdrawiam
|
|
#41 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A twoje prace swietlik są cudne! Ja też próbuję, ale co drugie "dzieło" rozrywa się, kiedy zdejmuję z folii
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
śliczne prace tworzysz
ale te obrazki z makami marzenie, są cudne
|
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
A u mnie znowu mały zastój...
Chociaż nie do końca, bo mam coś nowego, tylko fotki muszę wstawić...Titania Dzięki Tita za dobre słowo Ty jesteś obiektywnym krytykiem, więc teraz wiem, że kubeczki sa ładne. Też lubię kremową porcelanę. Co do moich farbek, to nie są trujące, ale jadalne tez nie. Nie wypala się ich ani nic, dlatego malunki na kubkach staram się umieszczać w takim miejscu by dało się bezpiecznie z nich pić nie dotykając ustami farby. Dla moich farbek najgorszy jest papier, nie mogą się z nim stykać, bo zaraz się wgryza... To jest wada. Ciągle myślę o zakupie innych farb... ale nie mam kasy... Gdyby mi się udało sprzedac kilka rzeczy... Hmmm.. ![]() anita19800 dziękuję ![]() edziek244 SUPER, że do mnie zajrzałaś !!! Przybywaj częściej Obym i ja bywała tu częściej... - na przykład tak często jak ostatnio na Wiadomo Jakim Wątku ![]() Możesz się spokojnie nauczyć tak malować - to nie jest trudne tylko trzeba to lubić. Warto spróbować, bo to wciąga jak Brzydula więc uwaga!!! Ja zawsze służę radą i pomocą na ile będę mogła. ![]() Evanesca Nie łam się i bądź cierpliwa. To zdejmowanie z folii jest czasem trudne, to fakt - trzeba to bardzo delikatnie robić. A może kup sobie taką farbkę przezroczystą - nią się wypełnia różne puste miejsca i nierówne brzegi, żeby łatwiej było zdjąć dziełko z folii. Teraz jej nie używam, ale kiedyś miałam taką. ![]() stewka dzięki gdybys chciała jakąś malowaną karteczkę z makami to daj znać
|
|
|
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
Swietlik dzięki za radę, muszę poszukać tej przeroczystej
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Dominiko, widze ze tu sie jakis ruch zrobił na Twoim wątku
![]() ostatnie prace jeszcze lepsze od poprzednich, nawet linia konturu ladniejsza, bardziej estetyczna, widac, ze sie starałas i tak trzymaj! ![]() czekam na nowe pracki! teraz w zwz z Twoimi zobowiazaniami, to powinny sie nowe pojawiac szybko, fotografuj je i dziel sie z nami ![]() Evanesca - ja moge zaproponowac Ci inne rozwiazanie, farbkami window color osobiscie nigdy sie nie bawiłam ale wiem jak to wyglada u ludzi w domu na oknach ![]() sprobuj zrobic swoj rysunek na twardej folii - np taka folia jak ta w okladkach do bindowania albo taka na rzutnik, a nawet zlaminowana folia tez ujdzie
Ponad to Bloguję ![]() Moje preferencje wymiankowe After Hours. My life in crafts (angielska wersja językowa) ![]() Edytowane przez Titania Czas edycji: 2009-05-31 o 22:00 |
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Evanesca
Faktycznie, jeśli chcesz zrobić sobie witrażyk to maluj na sztywnej folii, albo bezpośrednio na szkiełku od antyramy wtedy nie trzeba nic odrywa z folii i się męczyć i nic Ci się nie zepsuje. Ale jeśli masz zamiar ozdobić jakiś wazonik, kubek itp to już trudno będzie w ten sposób, bo z nierównej powierzchni te farbki bardzo spływają niestety... Mi jest łatwiej metodą malowania na cienkiej foliowej koszulce do dokumentów a potem podważam sobie z kilku stron delikatnie wyschniety motyw i schodzi - tylko delikatnośc na maxa. Ale właściwie to może dałoby radę malowac bezpośrednio... - zalezy pewnie od motywu. Ja to wypróbuję i dam ci znać. Bo już dawno zamierzałam potraktowac te farbki inaczej... ![]() Titania też się cieszę, że poznaje tu naprawdę fajnych ludzi ![]() znowu pochwały z Twoich ust to dla mnie zaszczyt - wielkie dzięki Mnie takie słowa motywuja do działania ))
|
|
|
|
|
#47 |
|
Moderatozaur
|
Uhhhhhhhuuuuuuuuuu nowe prace! Suuper! Ten obrazek jest ekstra.
![]() A, no i przy okazji, miło Cię było zobaczyć
|
|
#48 |
|
Przyczajenie
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
Nareszcie się zmobilizowałam do wstawienia fotek moich nowych prac. Niestety kosztem snu, bo o wcześniejszej porze ciągle brak mi czasu i dostępu do kompa. Nie będę się rozpisywać, bo nie mam siły. Po prostu sobie oglądajcie. - żonkile - bukiet na sztywnej folii , w oknie wygląda lepiej jako witrażyk - kubeczek jak zwykle - tym razem motyw folklorystycznej piwonii - wazon z rozrzuconymi kwiatuszkami (to był prezent dla teściowej na dzień matki ![]() Just-in strasznie mi miło, że do mnie wpadłaś Evanesca Taką sztywną folię biorę z czego się da, szczególnie z różnych opakowań. Czasem mąz mi z pracy przynosi taką średnio sztywną
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Kto to słyszał żeby o takiej godzinie na necie siedzieć
A potem oczy na zapałki Nic dziwnego, że nie miałaś siły się rozpisać ![]() Śliczne kwiatki, ale wazonik jest najlepsiejszy Super wyglądają te rozrzucone kwiatki
|
|
#51 |
|
Moderatozaur
|
Po prostu sobie obejrzałam
Kubeczek ponownie zachwycający. A żonkile faktycznie ślicznie muszą wyglądać na oknie
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne nowe prace! I kontury coraz lepsze! świetnie, ze sięgnełaś po szklana wazę Tak trzymaj!
Ponad to Bloguję ![]() Moje preferencje wymiankowe After Hours. My life in crafts (angielska wersja językowa) ![]() Edytowane przez Titania Czas edycji: 2009-06-06 o 14:21 |
|
|
|
|
#53 |
|
Przyczajenie
|
Jak zwykle świetne, cięzko mi określić które najlepsze
|
|
#54 |
|
Osiołek z zakątka :)
|
Piękny wątek stworzyłaś
Wszystkie prace mi się bardzo podobają, zwłaszcza te z początku są niesamowite - słoik z chabrami, butelka z makami i wazonik z motylkami są po prostu cudowne Przepiękne karteczki robisz, zarówno te malowane akwarele (maki ) jak i wielkanocne, są po prostu boooskie Będę tutaj często zaglądać
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Ten kubeczek jest przepiękny!!!
Rzeczywiście coraz ładniejsze wychodzą Ci kontury Tak trzymać
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
anita19800
A ja znowu o takiej godzinie przy kompie siedzę... Niestety w ciągu dnia nie mam na to szans z wielu powodów... A wstać trzeba przed 7... Ech... jestem chronicznie niewyspana ![]() Just-in Mam nadzieję, że jeszcze nieraz wpadniesz tak po prostu sobie pooglądać. Żonkile aktualnie są na szybce w drzwiach pokojowych u moich rodziców.Titania Podobają mi się Twoje wazy i różne szklane duże przedmioty - na nich lepiej widać piękno malunków Evanesca Dziękuję Pupil Zaglądaj, zaglądaj byle tylko było co oglądać... bo ostatnio trochę wolno mi idzie tworzenie nowych rzeczy i pokazywanie ich ...edziek244 Dzięki za pochwałę konturów I dzis znowu zasypiam nad klawiaturą ![]() Nie będę już nic pisać, tylko pokażę Wam moje nowe kubeczki na Dzień Ojca
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Sliczne i te zywe kolorki... normalnie jak na Dzikim Zachodzie heheh
|
|
|
|
|
#58 |
|
Osiołek z zakątka :)
|
Ojej jaki Meksyk
Świetne, wesołe i takie, że chce się z nich napić |
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Heeeeeey! Seniorita, fantastico Mexico!
![]() jak kolorowo, kaktusowo i goraco! az chce sie napic zimnej wody z tego meksykanskiego kubka w jakis upalny dzien super! tato na pewno był zadowolony!a i kubek z kwiatkiem tez nie gorszy, fajnie wyszedł, tylko, czy ja widze dobrze, ze tam brakuje troche outlinera przy gornym płatku? domaluj szybciutko bo kwiatek w samym centrum kubka, wyeksponowany w ten sposob zwraca na siebie uwage dlatego tez tym bardziej linie powinny byc estetyczne.rozkrecasz sie z malowaniem, coraz lepsze rzeczy powstaja. z waz nie rezygnuj
|
|
|
#60 |
|
Moderatozaur
|
Kubeczki naprawdę super! Coraz częściej myślę o tej wymiance, o której kiedyś wspomniałaś...
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

aż mąż się pytał co mi się dzieje 

super!
ja tez tak czesto mam, kazdy centymetr szkla bym zaraz jakos zamalowała ale mnie sie wydaje ze nawet jesli rysunek bedzie tylko na jednej stronie to niczego to nie bedzie ujmowac. i tak jest ładnie i z dwoma malunkami tez by bylo dobrze 
piękne fotki 

hand-made: urodzinowo na 40tkę