|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje, olejki, hydrolaty - ZBIORCZY CZ.II-wchodzisz na własną odpowiedzialność:
Moze głupie pytanie ale po czym poznać że olej zjełczał
![]() ![]() Olej z truskawki? Tylko gdzie truskawka ma olej? ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-04-07 o 06:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje, olejki, hydrolaty - ZBIORCZY CZ.II-wchodzisz na własną odpowiedzialność:
Cytat:
![]() a poznać po zapachu, jak wonieje z lekką nutka zgnilizny to jest nie ok |
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
ja uzależniłam się od hydrolatu oczarowego...
no po prostu BOMBA ![]() Wracając z pracy myślę tylko, żeby jak najszybciej dojechać, wparzyć do lodówki po to cudo i uraczyć nim skórę! Mam skórę suchą, skłonną do podrażnień, a on super nawilża, koi, uspakaja... ŚWIETNY !!! teraz czekam na przesyłkę, bo zamówiłam jeszcze hydrolat z drzewa herbacianego i mam nadzieję, że będę równie zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
POTWORY! Kilka dni mnie nie było a tu druga odsłona wątku
![]() Jakich hydrolatów używacie do psikanek włosowych? Blondynki pewnie rumianku, ale ja nie blondynka. Lawenda? Coś mi dzwoni, że widziałam lawendowy w przepisach mazidłowych. Czy ma to znaczenie? Oprócz zapachowego rzecz jasna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A ten surowy olej truskawkowy będzie mi się śnił po nocach, bo już zwykła truskawka była dla mnie cudna, co dopiero to... Ciekawe, czy będzie drogi... Edytowane przez niezamienna_juz_na_nic Czas edycji: 2009-04-07 o 08:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapach jest CHYBA ok, zreszta ciezko wyczuć, bo ten olej bardzo słabo pachnie (tzn delikatnie). A ten zapach zgnilizny to intensywny jest? Nie da sie go nie czuc? ![]() ![]() W moim oleju nie podoba mi sie konsystencja i to, ze "inaczej" zmieszał mi sie z hialuronem - inaczej niż wcześniej ![]()
![]() |
#37 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wstrząśnij go dobrze, posmaruj łapkę i obwąchaj - jak nic Ci nie będzie przeszkadzać to ok ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- aha, doszła marchewka - KKZJ ![]() mam tyle do powiedzenia: o matko i córko ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odp
![]() ![]()
#39 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a ta truskawa to jakie właściwości ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
aha......
![]() bardzo proszę - polecam się ![]() czy tajemniczy olej z ZSK to ta nierafinowana porzeczka, która właśnie pojawiła się w sklepie??? Edytowane przez KKZJ Czas edycji: 2009-04-07 o 13:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() olej to tłoczona na surowo, niefiltrowana truskawka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
Rany, porzeczka na ZSK
![]() ![]() Ilu, no pewnie, że chciałabym... Chociaż będzie teraz trudno o wymiankę, bo najpierw święta, a natychmiast po świętach wyjeżdżam... Więc może spróbuję wytrzymać do końca kwietnia, dzielnie zużywając zapasy, co? A potem to już pewnie olej pojawi się w sklepie ![]() A z czym się Wam, dziewczyny (Ilu, KKZJ), kojarzy zapach marchewki? Mirrero, truskawka ślicznie się wchłania, nie tłuści, ma mnóstwo antyoksydantów i buzia po niej jest taka gładka i promienna... No i ten zapach ![]() Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2013-06-02 o 12:18 Powód: Przesunięcie |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Dzis doczekałam sie pierwszego w życiu olejowego zamówienia
![]() ![]() ![]() Mam jojobe, makadamie, sezam, rycyne, słodki migdał, masło kokosowe, kakaowe i shea ![]() OD DZIŚ WIELKIE TESTOWANIE ![]()
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boże ,one dopiero teraz chwalą truskawke , jak złożyłam zamówienie ![]() ![]() ![]() ![]() Licze na gratisy , bo nic innego mi już nie zostało ![]() A na poważnie dziewczyny , ta chwalona przez Was Róża piżmowa i olejek z czarnej porzeczki ,to z Mazideł były , czy ze ZSK ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzialam w aptece tutejszej nierafinowany jojoba, 30 ml za 19.60 euro...waz zasyczal i wyszlam..... Niezamienna dzieki, myslalam ze tutaj trendow niet, czarno to widze......, znow bede ofiara..... ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cansado, trochę żartowałam z tymi trendami - w olejomaniactwie trendy wytyczamy my same ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Musze sie pochwalic jaki sobie miodzio balsam umerdalam
![]() 2 Lyzki babydream mit Calendula 1 lyzeczka oleju dyniowego kilka kropel oleju z rozy 4 krople jedwabiu maly glut ha + maloczasteczkowy 2 kropelki o. ekstraktu z rozmarynu i troche ekstraktu z kasztanowca ciekawa jestem ile cos takiego moze postac w lodowce, sam krem jest wazny do 2011 ![]()
sure. fine. whatever. Edytowane przez LouLou25 Czas edycji: 2009-04-07 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Casando jam narazie w Polsce
![]() Nie smutuj, przyjedziesz tutaj, odbierzesz paczke to jest dopiero satysfakcja ![]() A 30 ml jojoba za 19 euro toż to grzech !!! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Odchudzam sie, bez kija nie podchodz... 82kg/170cm, cel: 62kg Edytowane przez sss7 Czas edycji: 2009-04-07 o 20:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny litości na Miłość Boską!!!
co dopiero wczoraj odebrałam kolejną paczusię z naturalnego piękna, a Wy już mi tu już tralalala o truskaweczce... ![]() Co do wczorajszej, to dostałam: - olej neem - olej ze słodkich migdałów - jojobę - hydrolat z drzewa herbacianego - puderek z pereł - proszek jedwabny - mother of pearl - i ekstrakt z lukrecji - krem z jedwabiem i kolagenem w ramach gratisikowyc próbek dostałam: - glinkę białą - glinkę żółtą - masło shea z ylang ylang - masło pomarańczowe ![]() jak narazie wypróbowałam hydrolat, krem i masło shea no cudeńka kochane ![]() myślałam że hydrolat ściągnie mi skórę, bo ma strasznie suchą (doprowadzoną do super stanu przez oczar ![]() efekt po hydrolacie - fajnie oczyszczona, delikatnie rozjaśniona, milusia skóra, bez żadnego ściągania, efektu przesuszenia czy jakiegokolwiek dyskomfortu innego. No SUPER! Krem też FAJOWIUTEŃKI treściwy, ale delikatny, super nawilżył i zmiękczył skórę, masło shea - zastosowane do rąk - smrodek, bo smrodek, ale skuteczny! Rączki na prawde gładziutkie i takie mięcietkie pozostawił NO DZIEWCZYNY CUDEŃKA ![]() zastanawiam się tylko ... co z tą truskaweczką... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A na noc robię albo olejówkę, czyli kokos + rycyna, albo w mleczku owsianym rozpuszczam pokrzywę, skrzyp, czy co tam mam z ekstraktów i nakladam na skórę, dodaję też olejku rozmarynowego. No i eclipta lub amla ale to osobna bajka. Bardzo mi dobrze robią tylko są dość męczące w używaniu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie
pięknie się wątek rozrasta dobrze że od 2 miesięcy siedzę na zwolnieniu dzięki temu miałąm czas na przeczytanie całości (połowy informacji i tak już nie pamiętam ![]() Szykuje się do uzupełnienia zapasów olejowych i wyczytałam że bardzo chwalicie oleje z oleofarmu. Czy oprócz róży i sezamu ktoś jeszcze używał innych olejów i mógłby się wypowiedzieć. Byłabym wdzięczna. Nie ukrywam że cena kusi ![]() Oprócz tego mam chrapkę na czarną porzeczkę malinkę z mazideł tylko nie wiem czarną czy czerwoną. P.S. poproszę o jakiś skuteczny przepis na czerwone i opuchnięte oczy ... od komputera |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mialam jeszcze krokoszowy - też rewelka ale do ciała, po prysznicu. Jakby faktycznie wolniej włoski rosną... ale może to tylko wrażenie. Skóra przyjemnie aksamitna po nim była, z taką miłą warstewką. Mam jeszcze oleofarmową lniankę ale nie jestem do niej przekonana. Pewnie nie dla mnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za porady odnośnie sprawdzenia czy olej jest zjełczały
![]() Zapach ok, ale dla własnego spokoju wylałam - był zdecydowanie rzadszy niż na początku i nie podobało mi się jak sie miesza z hialuronem i jaki daje efekt na skórze. Był zdecydowanie inny niż wczesniej. Co do oleju konopnego to mi sie bardzo podoba jego zapach - łuskany słonecznik ![]() ![]() Myślę nad zrobieniem z niego olejku do mycia twarzy, dodając jeszcze olej z orzechów włoskich, tylko nie wiem jak taka mieszanka będzie pachnieć (oleju z orzechów juz nie mam żeby sprawdzić ![]() ![]()
#55 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
na opuchniete oczy kompres z bławatka ewentualnie z rumianku ![]() na dworze cieplutko i słoneczko, i oczywiście przypomniałam sobie jak to się funkcjonuje naczynkowcom w taką pogodę ![]() buraka wielkiego nie mam co prawda, bo na pysku filtr [już mnie derma oświeciła, że dla mnie obowiązkowo ![]() ![]() oficjalnie jestem teraz na oddziale derm - robią mi wszystkie badania, zobaczymy co wyjdzie [pewne podejrzenia mam] |
||
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
A czym się objawia to, że nie współpracuje dobrze z emulgatorem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Opersia, mogą np. osłabiać jego działanie emulgujące. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Doczekałam się i ja dzisiaj kolejnej paczki z Mazideł. Zauroczył mnie zapachem hydrolat oczarowy - pachnie taką cudną kwiaciarnią w której jest mnóstwo kwiatów i taka zawiesista kwiatowa wilgoć w powietrzu. Olej kokosowy ma niesamowitą konsystencję, w buteleczce stały a w rękach topi się w ekspresowym tempie. Pachnie wiórkami kokosowymi, miałam ochotę oblizać ręce. Jak się toto na włosy kładzie? Tak wprost? Olej śliwkowy wcale nie pachnie marcepanem tylko pestką śliwki, tym sercem i niestety natychmiast przywodzi mi na myśl te wszystkie oszukane ciasteczka amaretti. Z kolei olej z konopii jak nic pachnie kiełkami, mam ochotę polać nim sałatkę. Resztakami silnej woli powstrzymam się i wciepnę go na twarz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.