![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prysznic zamiast wanna? Nigdy tego nie zrozumiem...
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
Ja mam wanne i siedze w niej naaaaaaaprawde długo, szoruje się, peelinguje, nakładam maski i różne mikstury na włosy i twarz,depiluje sie
![]() ![]() ![]() Marzy mi się taki prysznic z głębokim prysznicem i tymi wszystkimi bajerami, wtedy to bym chyba w ogóle stamtąd nie wychodziła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
BAN stały
|
Ależ ja też kocham babrać się w wodzie. Ale skupiamy się raczej na tym, co człowiek może, a nie musi.
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Co do tych piecyków, ciekawe po prostu, na ile powinien działać patent, że po zakręceniu odkręcasz i czekasz chwilę aż znowu ciepła, nie wychodzi mniej, niż jak się pucujesz podśpiewując ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
[1=bfca8d39b0c33d1e642320d 525f11dd69d86e6d3_6578f56 ebc91f;11809130]Ja mam wanne i siedze w niej naaaaaaaprawde długo, szoruje się, peelinguje, nakładam maski i różne mikstury na włosy i twarz,depiluje sie
![]() ![]() ![]() Marzy mi się taki prysznic z głębokim prysznicem i tymi wszystkimi bajerami, wtedy to bym chyba w ogóle stamtąd nie wychodziła ![]() jestem nietolerancyjna..ale gdyby mój tata się mył raz na tydzień... to bym się do niego nie przyznawała... mój tata chyba nie mógłby się nie myć - bo on w łazience rano i wieczorem i zawsze dezodorant ...a i mój facet ma święte przykazanie.. ZAPACH po kąpieli to podstawa... i tego trzymać się trzeba Edytowane przez teofano86 Czas edycji: 2009-04-08 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze zakrecam, chyba ze korzystam z prysznica w miejscu, w ktorym albo sa duze przeskoki temp wody, albo fotokomorka i wtedy woda sama sie wylacza niekoniecznie w czasie gdy akurat ja juz chce sie namydlac.
![]() Wanny kiedys bardziej teraz mniej lubie. Najbardziej nie lubie jak mi sie paznokcie calkowicie miekkie robia. I czytac nie czytam, bo ksiazek moczyc nie chce. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale kiedyś sprawdziłam, namydlanie i dokładne wyszorowanie [bez włosów] oraz płukanie zajmuje mi ok. 6 min. Choć na swoje usprawiedliwieni dodam, że gdy jestem u znajomych, gdzie nie mają takiego skomplikowanego sprzętu, to podczas namydlania faktycznie zakręcam wodę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właściwie juz wszystko zostało powiedziane, prysznic jest bardziej oszczędny, jesli "wykonuje" się go prawidłowo ![]() Ja mam wannę i prysznic. Wanny notorycznie uzywa tylko córka, reszta pcha sie pod prysznic. Ale my zakręcamy wode przy namydlaniu, myciu głowy i czym tam jeszcze. Ja ogólnie nie lubię marnotrastwa wszelakiego i to moze nie ze skąpstwa ![]() ![]() I wstyd się przyznać, ale jak ktoś do nas przyjeżdża i słysze jak ta woda sie leje i leje, to mnie trzęsie ![]() Tak samo mam jak widzę, że ktos jedzenie wyrzuca
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście wodę zakręcam na czas namydlania się. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Mam to samo, wanna to nie dla mnie
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Ja zdecydowanie wybieram prysznic - ze względów praktycznych i higienicznych (stojąca woda mnie obrzydza).
Co do oszczędzania wody to nie wyobrażam sobię odkręcać i zakręcać kurków po kilka razy namydlonymi rękami (bo przecież trzeba opłukać ręce po każdym użytym specyfiku), ustawiania za każdym razem odpowiednich proporcji zimnej i ciepłej wody, zważywszy, że krany da się dokręcić tylko po starannym ich wytarciu ręcznikiem, suchymi rękami a jeszcze lepiej kluczem francuskim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
nienawidze prysznica,dlatego mam w domu wanne
![]() Co do oszczędzania to u mnie w domu jest to ostatnia rzecz na której się oszczędza. Nie mówie tu owczywiście o bezmyślnym laniu wody podczas mycia zębów czy włosów. Poprostu jak biore kąpiel to leje sobie cała wanne wody i siedze,depiluje się itp. a na końcu opłukuję sie jeszcze prysznicem chłodnej wody.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Dolce vita
|
Jestem za prysznicem. Kąpiel w wannie raz na miesiąc. Relax w wannie jakoś mnie nie pociąga, nie lubię długich kąpieli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mój chłopak to czyścioch, jakby inaczej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem jak dla kogoś może być ciasno w kabinie prysznicowej.
W domu rodzinnym mam prysznice, kabiny wcale nie są takie małe, swobodnie się poruszam, nigdzie nie roztrzaskałam do tej pory ręki czy nogi, ani głowy tym bardziej. No i ogólnie jestem zwolenniczką prysznica, nie lubie moczyć się, za to dla mnie oszczędność czasu i pieniędzy do prysznic. Rach, ciach, góra 15 minut i jestem szyściutka. Wode również zakręcam jak się namydlam, taki nawyk. Za to na stancji mam wanne i nie lubie jej bo jestem taką kaleką, że w czasie tego mojego prysznicu w wannie zalewam łazienke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ogólnie zawsze miałam wielkie rachunki za wodę bo uwielbiam się pluskać. Czasem po 2-3 razy dziennie. Miałam wannę, potem prysznic, teraz znowu mam wannę. Powiem, że oszczędności nie mam na tym żadnych, ale u mnie woda leje się ile wlezie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
A ja mam wannę i w życiu nie zamieniłabym jej na kabinę prysznicową. Do tego codziennie wieczorem się w niej kąpię przez ok. pół godziny i nie uważam tego za stratę czasu - uważam, że taki relaks mi się należy. Brać prysznica w wannie nie umiem i nie chcę, bo niewygodnie i zachlapałabym pół łazienki. Co do zużycia wody, moja wanna jest mała i jestem pewna, że zużywam w ten sposób mniej niż gdybym miała prysznic. Gdy jestem gdzieś, gdzie jest prysznic, stoję pod nim dość długo i nie zakręcam wody do namydlania. Po pierwsze, nie trafiłam jeszcze na taki prysznic, żeby po zakręceniu i ponownym odkręceniu woda wróciła do wczesniej wyregulowanej temperatury - zawsze jest najpierw etap wody lodowatej, a zostać oblanym czymś takim do przyjemności nie należy
![]() ![]()
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
To dziwne z tą zimną wodą.... teraz mam prysznic z regulacją temperatury i zawsze od razu leci dobra, tylko przy pierwszym odkręceniu trzeba chwile poczekać, ale po kilku minutach jak zakręcę to nadal jest ciepła. Tylko raz jak siostra na dole lała sobie wode do wanny musialam myc sie lodowatą wodą
![]() Ale w wannie tak samo, zimna leci dopiero jak naleję pół wanny ciepłej, a tak mogę sobie odkręcać i zakręcać ile chcę.
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nie męczy Cię myśl, że tyle wody posyłasz "do ścieku" niepotrzebnie (właściwie)? Bo mnie właśnie męczy. I wcale nie chodzi mi o rachunki, tylko własnie o marnotrawienie wody. Ja tak mam nie tylko jesli chodzi o wodę, taką jakąs skaze mam ![]() ![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2009-04-09 o 11:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
mam prysznic, tęsknię za wanną.
Wodę zakręcam gdy się namydlam i myję głowę (mam wodę ogrzewaną elektrycznie a to żre prądu mnóstwo). Nawet gdy się depiluję tu i ówdzie ![]() Wyjątek to zima, zimno u mnie w łazience jak diabli , wtedy nie zakręcam. Ale wówczas biorę prysznic w tempie ekspresowym |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Lezenie w wannie jest zwyczajnie niehiginieczne bo lezysz w swoim pocie ,naskórku itp wydzielinach ,chyba ze wczesniej bierzesz prysznic ale gdzie tu bycie eko ??
ja nie lubie lezec ,nudzi mnie to i już. mam wanne i prysznic ,z wanny korzysta tylko dziecko ,kiedy chce sie pobawic lub kiedy chce wyplukac pranie reczne-srednio 2 razy w roku. prysznic ,wchodzic oblewasz sie woda ,zakrecasz kurek ,namydlasz sie i splukujesz -jestes eko. codziennie myje wlosy ,zawsze woda leciala kiedy namydlalam glowe ,od jakiegos czasu na namydlanie zakrecam ,oszczedza sie wtedy wielka micha wody -sprawdzalam. a znam panny ktore nakladaja odzywke na 2-3 minuty i w tym czasie woda leci a ona kleczy nad wanna i czeka -zero swiadomosci eko ze o rachunku nie wspomne! myje zeby zakrecam kurek -chcoiaz musialm sie do tego przywyczaic bo bylo mi jakos "sucho" w ustach ![]() Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2009-04-09 o 13:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Nie lubię marnować rzeczy - w sensie wyrzucać dobrych ubrań, wywalać jedzenia itp. ale o wodzie do mycia nigdy w ten sposób nie myślałam. Jedyne co by mnie mogło do cięć w tej kwestii zmobilizować to właśnie cena, jednak póki co woda należy do najtańszych mediów (z tego co się orientuję). Poza tym takie długie kąpiele to często jest moja jedyna przyjemność w ciągu tygodnia. Ostatnio trochę mniej leżę w wannie bo chodzę na basen i tam mam na tyle dużo wody, że już mi starcza ![]() paula78 Zdecydowanie nie jestem EKO w tej kwestii... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2009-04-09 o 14:25 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
ja gdy myje zęby tez zakrecam kurek. gdy myje same włosy (nad wanna) tez na czas mycia zakrecam. ale gdy juz wchodze do wanny i wlaczam prysznic no to pod nim siedze a woda leci, i nie wydaje mi sie zeby to bylo bezużyteczne, bo myje sie w ten sposob, ze namydlam jakas czesc i ciala i ja spłukuje od razu, wiec po co mam zakrecac wode na 5 sekund...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ramach odkupienia win prosze o wyłączenie teraz komputera na 2 godziny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w mojej łazience junkers jest koło wanny,więc droga wody jest krótka od razu jest gorąca. natomiast moja mama junkers ma w kuchni.woda gorąca ma do pokonania cały przedpokój. zanim dojdzie do łazienki.nie pomogła wymiana rur na miedziane,ktore nie stygmna tak szybko.choć jest minimalny zysk to i tak zużywa więcej wody niż ja. jednak jak z doświadczenia wiem,że niektórych młodych nic nie przekona do oszczędzania.najlepiej jest zamieszkać na swoim i zobaczyć,że za pięknie szumiący strumyk mozna raz na miesiąc kupić sobie nową bluzeczkę zamiast wylewac wodę do ścieków.to tak jak wyrzucić kase na śmietnik. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
witam.. ja mam wanne i prysznic i powiem wam ze osobiscie wole prysznic.. W wannie kapie sie tylko raz w tygodniu gora dwa.. gdyz to zajmuje troche wiecej czasu.. wtedy lubie sie zrelaksowac. to nie jest taka zwykla kapiel zawsze wlewam jakies olejki czasami nawet kapie sie w mleku z platkami roz co bardzo nawilza skore poza tym swietnie pachnie cialo.. a na codzien wole prysznic czyli standardowe namydlanie i oblewnie sie goraca woda potem zimna i na zmiane co poprawia krazenie i ujedrnia skore.. jezeli chodzi o oszczednosc wody to uwazam ze jezeli ktos lubi dlugie prysznice to tej wody sporo idzie, a w wannie chyba mniej bo nie dolewasz przeciez tylko caly czas lezysz.. to jest moje zdanie..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wiesz, jak się dokładnie umyjesz w wannie, to potem jak jeszcze 20 min pod prysznicem posiedzisz... to chyba jestes przemyta na 10 stronę ![]() Aha, to nie do Ciebie, ale tak ogólnie, dziewczyny nie myjcie się w w gorącej wodzie, bo to bardzo źle działa na naczyńka i sprzyja robieniu sie tzw "pajączków". Cytat:
Ja nawet nie wiem ile kosztuje u mnie woda i czy jest najtańsza. I właśnie cena mnie do cięć nie mobilizuje ale wizja "marnotrawienia dóbr" ![]() A masz chociaz żarówki energooszczędne? ![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2009-04-09 o 14:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Ja tez lubie szum wody i siedzenie w takiej cieplutkiej to w ogole uspokaja itd, dlatego laze sobie na basen z jacuzzi i biczami wodnymi. Ale w domu wpojone mam od dziecka, ze woda nie moze lac sie ile wlezie.
![]() |
#58 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
![]() Ja mam takie - szczególnie się uaktywniają po gorącej kąpieli i po saunie. Cytat:
![]() Cytat:
Kupiłam sobie takie lampy (zupełnie niechąco zresztą, ba nawet do głowy mi nie przyszło, że takie coś jest) do których żarówki kosztują majątek (od kilku do kilkudziesięciu zł), a mamy coś nie tak z prądem i pali mi się co chwilę albo w kuchni, albo po 3 w łazience. To nie żart - żarówka na lustro do łazienki to kilkadziesiąt zł, a potrafi nie wytrzymać nawet 3 dni ![]() ![]() ![]()
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2009-04-09 o 15:49 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
a ja nie lubie prysznica- szczególnie zimą, bo troche ze mnie zmarźluch
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Konto usunięte
|
Kiedyś miałam wannę, ale w ogole się w niej nie kąpałam tylko bralam prysznic chlapiąc całą łazienkę.
Po remoncie łazienki wanna została zamieniona na prysznic i wreszcie jest dobrze. ![]() ![]() I nie ważne, czy jest wiosna lato, jedzien czy zima, zawsze w łazience mam gorąco. Staram się tez w letniej wodzie myć, na koniec spłukać włosy i ciało bardzo zimną, podobno na skórę pomaga. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.