![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brązery mineralne- przegląd wszystkiego co dostępne:)
kilka brązów na lato
1 sunspot- meow 2 teeni weeni-meow 3 beach babe- bg minerals 4 sunkissed- bg minerals 5 tropical sun-bg minerals 6 taiti- silk naturals 7 summer glow -EGM 8 native bronze -joppa 9 back from the beach -joppa i na końcu EDM :everyday bronze i soft bronz. zdj telefonem, więc średniej jakości ale co nieco widać.
żegnaj Herko ![]() Edytowane przez braworka Czas edycji: 2010-03-14 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
Czy ktoś ma lub oglądał bronzer mineralny Body Shop 01?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
Witam serdecznie. jestem nowa ale sledze wasze wypowiedzi od jakiegos czasu. jestem pod wrazeniem co do wiedzy niektorych dziewczyn na temat mineralkow. aktualnie poszukuje bronzera i narazie posiadam soft bronze z EDM. mam baardzo jasna karnacje(teraz wrecz przezroczysta bo jestem w trakcie kuracji retinoidami). nakladam go na rhea fair ,ale musze nalozyc naprawde duza ilosc zeby efekt byl porzadany,a chyba nie o to w tym chodzi?hmm
a co do body shop 1 to moze mi sie wydaje ale patrze na niego i tez jasny sie wydaje. moze lepiej nakladac baaardzo malutko a ciemniejsze? Edytowane przez AliMa5 Czas edycji: 2010-06-09 o 07:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
Witam wizażankę z okolic
![]() ![]() Chciałam coś jasnego, bo nie zależy mi na mocnym przyciemnieniu, jedynie odrobinę, aby nie zmieniać odcienia podkładu, by wyglądał ładniej przez okres letni ![]() ![]() ![]() Podkładu Rhea też używałam, nawet zrecenzowałam dawno temu. Mój pierwszy podkład mineralny, po nim byłam zniechęcona ![]() ![]() EDIT: Znalazłaś może jakieś zdjęcie brązującego 01 Body Shopa w necie, czy oceniasz po foto ze strony firmowej? Ja szukałam i nic :/ Jedynie recenzje. Edytowane przez 1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab Czas edycji: 2010-06-09 o 15:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
z okolic?? a skad jestes jesli mozna spytac
![]() jesli czegos jasnego szukasz to EDM kaolin powder soft bronze powinien byc dobry. uzywam go z braku laku i dlatego ze jest dosc lekki. ostatnio rhea jest dla mnie masakra, jakis ciezki sie zrobil, tynkuje mnie... moze nie nadaje sie na lato. patrzylam na body shop :http://www.allegro.pl/item1053097728...01_nowosc.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
Oni tam na zdjęciu pokazali podkład
![]() ![]() http://images39.fotosik.pl/288/8ab78878a460cb08.jpg Ja zastanawiam się nad Silk Naturals "Beach Bunny" (na tym wątku jest zdjęcie na 1-ej stronie). Dla mnie Rhea też najpierw była ok, a później warzyła mi się na nosie i brodzie ![]() ![]() ![]() Zaraz wysyłam PW, skąd jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
hehehe to temu wydal mi sie taki jasny:P
ten Beach Bunny jest bardzo ladny, lubie takie odcienie naturalne. podoba mi sie tez Lauress "Sun Sheen"(zdjecie rowniez na 1 stronie) powiem szczerze, ze nie sadzilam iz taka ciezka sprawa z tym dobieraniem podkladow, bronzerow i innych, a ta rhea mnie zaskoczyla. ciekawe zycie sie zapowiada z mineralami )) bo innych podkladow juz sobie nie wyobrazam nakladac:P Jako primera uzywam pudru bambusowego z bu(nie zawsze), a najpierw po umyciu zel hialuronowy i maslo jojoba tez bu. Rzeczywiscie blisko)) jaki ten swiat maly.. pozdrawiam) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
Na LaurEss też akurat zwróciłam uwagę
![]() Pozostaje tylko czekać na przypływ gotówki i brać udział w zbiorowych (o ile nie wezmę tego Body Shopa). Ja też nie wyobrażam już sobie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
Ale nie wiadomo jak ten body shop wyglada na skorze.. jeszcze takiej bladej..
a LaurEss widac jak na dloni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Konto usunięte
|
Kusicielka
![]() ![]() Nawet jest jakaś obniżka, z 16$ na 8$ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
i kto tu kusi...) obnizka mowisz hmmm..
mam Dusk Multi-Use Color z Mineral Basics , taki satynowy rozany braz. ciekawy kolor i pasuje jako cien, roz i podobno na cala twarz( ale tak nie probowalam. jak sprobuje to zdam relacje) |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Z brązerami Sun Sheen z LaurEss i Beach Bunny z SN przy bardzo jasnej karnacji lepiej uważać. Są dosyć ciemne i u mnie robiły pomarańczkę, zwłaszcza Sun Sheen. Dla mnie jednak najjaśniejszy podkład RHEA był za ciemny nieco.
Chwalę sobie za to brązery z EGM (tylko firma ostatnio świruje), a przede wszystkim z MEOW, mam Figment z Bluschy i Skinny Dippers.
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
Tak kusicie tymi brazerami...a na mnie wszystkie wygladaja, jakbym miala brudne plamy-widac nie umiem nakladac-moze jakis kursik nakladania?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
Hodowco ja nakładam tylko miejscowo (takie klasyczne modelowanie, boki twarzy, nasada czoła, nos itp.) i u mnie najlepiej się sprawdza ten mały Duo Fiber z SN. Na całą twarz nie próbowałam.
![]() |
#45 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Mam róż Waffle Cone z EDM i dziwne, rok temu był na mnie złocisto-brązowy(fakt, dawałam go dużo na wieczór ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Trzeba nakladac malutko i tak muskac)) lekko dotykajac pedzlem.
Albo rzeczywiscie tylko na kosci policzkowe i nad brwiami w kierunku skronii, a pozniej reszte musnac na calosc ale nie nabierajac juz nowej porcji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale rozu juz wtedy nie? Bo jakos nie moge sobie tego wyobrazic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
nie jestem jakas wielka fanka rozu(wszystko przede mna:P). tak zrobiony makijaz wyglada wtedy bardzo naturalnie. jak nalozycie roz to moze bedzie jeszcze ladniej)) jak kto woli
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Przeglądam tak ten wątek i przeglądam i mam ochotę na jakiś bronzer ale to co mi się podoba jest niestety drogie, a ja muszę mocno oszczędzać. Mam jeszcze w tym roku 3 wesela a czasu na opalanie brak więc bronzerek by się przydał. I zastanawiam się nad umerdaniem jakiegoś własnoręcznie z tego co w domu posiadam. Dzisiaj zrobiłam eksperyment i położyłam na buźkę miedzy jedną a drugą warstwą podkładu jedną warstewkę podkładu Caramel z Lucy. I wiecie co fajnie jest
![]() No i mam szalony plan zmieszać dzisiaj trochę podkładu Caramel, z różem Email Me, cieniem Jewel Box i pudrem bambusowym i ewentualnie może coś jeszcze dorzucę tylko przeglądne zbiory. Jestem bardzo ciekawa co mi wyjdzie ![]() P.S. a tak wogóle to uważacie że takie mieszanie ma sens ? a może macie jakieś propozycje ? będę wdzięczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chociaz ostatnio nabylam tyle roznej masci bronzerow,ze jest w czym wybierac ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie czekam na pokaz ![]() Swoja droga to mieszajac i kombinujac przy proporcjach mozna uzyskac naprawde satysfakcjonujace efekty pod katem nasycenia koloru,tonacji a przede wszystkim do wlasnej karnacji. Moim nowym ulubiencem jest Waikiki z Lily Lolo jednak zdecydowanie w wersji wieczorowej niz dziennej ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Za mną od wczoraj chodzi Waikiki, nie wiem czy się za jakiś czas nie skuszę
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
zmieniam zdanie o kaolin powder soft bronze EDM. im dluzej go uzywam tym bardziej mi sie podoba, coraz ladniej sie przystosowuje do buzi i juz nie musze duzo nakladac zeby ladnie wygladal, nadaje mi taki zdrowy wyglad.jest naturalny wiec tak jak lubie)
co do Dusk Multi-Use Color z Mineral Basics o jako roz jest cudowny do jasnych cer ale jako brazer ekhmm nie bardzo.. wczoraj probowalam i taki lekki prosiaczek ze mnie wyszedl, ale jak malutko nalozylam na koniec to wygladzil i nie bylo tak widac niedoskonalosci, wiec jako wygladzaniowiec i wykonczeniowiec jest ok) a probowal ktos BareMinerals Warmth All-Over Face Colour???? http://www.bareescentuals.com/on/dem...LOVERFACECOLOR Edytowane przez AliMa5 Czas edycji: 2010-06-14 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
http://www.youtube.com/watch?v=9VzWr...eature=related
ta dziewczyna fajnie pokazuje jak nakladac brazer)) moze komus sie przyda |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdybym miala taka cere...to w ogole nie malowalabym sie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
ta dziewczyna pisze, ze nie ma wcale takiej pieknej cery. moja tez jest problematyczna(to malo powiedziane). ale rozumiem, czlowiek chcialby rano wstac, umyc buzie, spryskac hydrolatem i normalnie wyjsc do ludzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://www.everydayminerals.com/stor...r-pressed.html i ten tez mnie korci.. no dobra juz mu sie udalo bo go zamowilam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
miala ktoras z Was ten bronzer http://host.silknaturals.com/creb/pr...roducts_id=382 ?
kurcze najbardziej kusi mnie nude bronzer z lumiere ale po 1 cena wysoka, a po 2 nie ma otwartego zamowienia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.