![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Re: Kosmetyczne manie :)
Hahaha, no wlasnie ja jestem maniaczka obu
![]() ![]() ![]() Myslalam, ze szalenstwo zakupowe wiaze z poprawa nastroju, ale chyba nie. Jak mam dobry humor, to tez lubie sobie sprawic jakis mily prezencik ![]() Wspolna cecha charakteru, hmm... tak uogolniajac moze umilowanie wszelkich nowinek i nowosci? ![]() Teraz staram sie omijac sklepy kosmetyczne i ubraniowe szerokim lukiem, w koncu ile mozna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Hm, hm, hm... Kiedyś tak miałam, że mnie nie ciągnęło do ubrań ni trochę, ale teraz mam chyba po równo ciągotki do kosmetyków i do ciuchów.
![]() Jest tylko jedna kategoria ubraniowa, w obliczu której tracę głowę... Sukienki! ![]() ![]() Ale niedługo osiemnastki... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
margolcia napisał(a):
> Smoczyca napisał(a): > > > (-20% w Galerii Centrum ![]() > > Dzięki! ![]() ![]() ![]() > > ![]() No tak to już wiem dlaczego tak tutaj cicho ![]() ![]() Dziewczyny zostawcie coś dla mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam jeszcze manię sweterkowo-dzianinową. Uwielbiam wszystko co zrobiono z dzianiny. Sweterki, sukienki, spódniczki - robione ręcznie i maszynowo
![]() Chociaż po namyśle - jakby tak zajrzeć do mojej szafy -t-shirtów też sporo, i dżinsów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
lucille napisał(a):
> No tak to już wiem dlaczego tak tutaj cicho ![]() ![]() > Dziewczyny zostawcie coś dla mnie ![]() Ha! A ja byłam dzisiaj i nie kupiłam dla siebie nic, tylko prezent dla taty na urodziny! ![]() ![]() Dla ostresowania idę pooglądać przed snem moje sukienki. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
ja teraz wole kosmetyki, ale w lecie kupilam sobie 7! par butów converse all star - chuck taylor
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
a ja ciągle kupuję nowe kosmetyki, chociaż na półkach leżą jeszcze czasem pełniutkie opakowania. Moją prawdziwą zmorą jest to,że nie wykańczam nic do końca i raz na jakiś czas wykonuję akcję wykańczania, albo wywalania resztek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Ja kocham błyszczyki i tusze do rzęs
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do ciuchów też tak mam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
uch uch uch! dołączam się do grona kosmetyko-maniaczek
![]() Jak bylam z klasą na wycieczce 3 dniowej to dziewczyny mnie wręcz oblegały oglądając wszystkie mazidła kolorowe, dziwiły sie skąd mam na to kase, czemu aż tyle, po co mi to? hehehe ja w sumie nie mam na to kasy, ale na cień- bo mam zły humor- zawsze starczy ![]() I ja jestem zdecydowanie typem kosmetykowym. Ciuchów, owszem, mam trochę, ale wszystkiego z umiarem- tylko to, co potrzebuję. Ostatnio miałam mały przypływ gotówki i mogłam zrobić z nią co tylko chciałam. Kupiłam 2 cienie do powiek, kredkę do oczu i mascarę do rzęs- ale ze mnie oszołom. Pozdrawiam Was i cieszę się, że nie jestem sama ![]()
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
ech..te błyszczyki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
NO BA! Jakbys o mnie pisala
![]() ![]() Dodatkowo mam fiola na punkcie balsamow do ciala, maselek, itd. Szczegolnie jesli ladnie pachna, wanilia, albo miodem ![]() No i oczywiscie blyszczyki, nie mam zadnej szminki (tylko jakas probke Chanela paletajaca sie po szafce), ale za to cala kolekcje blyszczacych mazidel ![]() ![]() No i moja najwieksza szajba - wlosy. Mam totalnego fiola na punkcie profesjonalnych kosmetykow, caly czas wyszukuje cos nowego i jak mnie akurat stac, od razu kupuje. Co 2 dni stosuje 3 odzywki, czyli przy kazdym myciu ![]() Podsumowujac - tak naprawde jak wchodze do sklepu L'Occitane, to chocbym miala minus na koncie (czeste zjawisko) to nigdy nie wyjde z pustymi rekami, bo sie po prostu NIE DA! ![]() ![]()
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
Zdecydowanie balsamy do ust, perfumy (kosztowna mania!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Smoczyco, ktoś kiedyś (nie tak całkiem dawno) pisał na forum o jakimś kremie pod oczy- tłustawym. Takim, który się raczej tylko na noc nadaje.Tak mi chodzi po głowie, że to Ty byłaś...
![]() A co do manii kosmetycznych i ubraniowych, to u mnie to teraz w równowadze pozostaje. Tak samo cieszy mnie zakup kosmetyku, jak ciucha. Jeszcze niedawno dużo bardziej cieszyły mnie kosmetyki niż ciuchy. To drugie to był konieczny zakup. Ale od jakiegoś czasu moja skóra robi się coraz bardziej wymagająca i teraz kupując jakiś kosmetyk przyjemność psuje mi właśnie myśl, że być może nie będę go tolerować. ![]() Poza tym zbieram pieniążki na moje największe marzenie-wyjazd do Francji, najlepiej do Paryża. I dlatego kupuję tylko to, co na prawdę niezbędne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Mrs Mrau
|
uwielbiam tusze do rzęs
mam ich mnóstwo!!!!! i zamierzem dalej polować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
A to nie byl Clinique "Anti-Gravity" przypadkiem?
![]()
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
svenja napisał(a):
> A to nie byl Clinique "Anti-Gravity" przypadkiem? > > ![]() ![]() ![]() ![]() to był Anty-Gravity i rzeczywiście Smoczyca o nim wspominała ![]() a tu jest link do tego wątku: http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1100975654 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Wspominałam na pewno o Anti Gravity bo to mój ulubiony krem
![]() ![]()
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
svenja napisał(a):
> A to nie byl Clinique "Anti-Gravity" przypadkiem? > > ![]() Clinique ma fajny zestaw "świąteczny" krem pod oczy 15ml Anti- Gravity, krem Total Turnaround 30ml, krem do rąk- na przebarwienia, szminka- kolor teoretycznie neutralny... i jeszcze jakieś mleczko czy cóś w tym stylu- cena zestawu 200zł. Zastanawiałam się nad powyższym lub zestawem Clarins, jednak poszłam po dwójeczkę i z nią wyszłam ![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Hej, uwielbiam maseczki do twarzy, odkąd się pojawiły te w saszetkach nie mogę przestać kupować...ciuchy raczej mnie nie kręcą, raczej jestem maniaczką kosmetyków. Na równi z kosmetykami stawiam książki (szczególnie uwielbiam je kupować na allegro - ostatnio w ilościach przekraczających przyzwoitość i miejsce w mojej i tak wielkiej biblioteczce) i BIELIZNĘ - szczególnie staniki, ale również majtki, koszulki, komplety (mix powyższych), i pidżamy, bo koszul nocnych nie lubię. Niestety przed moim mężem takich zakupów ukryć się nie da, czasem mu mówię, że mi mama kupiła, hi hi. I mam nadzieję, że ON w to wierzy! Buziaki dla Was wszystkich!
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
O tak ! mam hopla na punkcie pieknej bielizny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
A tak, to pewnie ten. Dziękuję.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
Wykraczając poza kosmetyki- mam takiego samego hopla
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Oj tak, ja też uwielbiam bieliznę, szczególnie koronkową. Ostatnio biust mi urósł od tabletek, wszystkie staniki za małe, więc będę mogła sobie coś kupić. Już się nie mogę doczekać.
![]() A poza tym, tak mi teraz przyszło do głowy, że bardziej niż kupowanie kosmetyków lubię ich wybieranie, debatowanie, który kupić, próbowanie, wąchanie, mazianie się nimi. ![]() Wczoraj byłam po podkład w GC. Już stałam w kolejce do kasy, patrzę, a na półeczce stoją perfumy Isabelli Roselini. Nie mogłam się oprzeć. ![]() Coś w tym jest, bo zaraz potem wyłapałam pomadkę ochronną i poleciałam po nią. Później przypomniałam sobie jeszcze o odżywce do włosów, ale nie chciałam już nadużywać jego cierpliwości. ![]() Chociaż i tak musiał potem ze mną do SuperPharmu po nią wejść. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
Manią datującą się u mnie od wczesnego dzieciństwa (naprawdę, co najmniej od wczesnej podstawówki) są perfumy. To już zakrawa na obłęd. Nie wiem ile perfum mam w tej chwili... wolę nie liczyć. Poza tym maniacko kupuję szminki, uwielbiam je, też nie wiem ile mam. Zdecydowanie mniej lubię błyszczyki. Od czasu dziwacznych kłopotów z cerą zaczęłam kupować kremy, większość z nich mi nie służy, więc wstawiam je do lodówki "jak już mi się cera uspokoi" i kupuję następne. Niektórzy twierdzą, że w mojej lodówce jest więcej kremów niż jedzenia. Nie wiem ile ich mam. Jakby tak policzyć wszystkie, to pewnie kilkadziesiąt... No i kremy pod oczy - wszystkie niedobre, teraz daję szansę maseczce z płatków róż pod oczy Dermiki... Zimą zaczynam maniacko kupować balsamy do ciała, w nadziei że wreszcie trafię na niedrogi, ktory pomoże mojej przesuszonej skórze... po czym skruszona wracam do Vichy lub Dermedica. A tamte balsamy wędrują do szafki, na później... czasem rzeczywiście je zużywam, a czasami odkrywam przy dużych porządkach, kiedy dawno skończy im się termin ważności. Wczoraj sprzątałam szufladę i wyrzuciłam chyba 5 kremów do rąk. Wstyd się przyznać, ale i szafki i szuflady mam bardzo przepastne. No i zapomniałabym o żelach do mycia twarzy - w tej chwili mam chyba 5, wszystkie mniej lub bardziej wysuszają skórę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale ogolnie, to chyba wieksza mania u mnie to kosmetyki, czesciej kupuje i chyba wiecej wydaje. tyle, ze ostatnio redukuje te moje manie do niskiego poziomu i czasem tylko pozwalam sobie na szalenstwo, bo to przerazajace, jak kasa znika z konta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
svenja napisał(a):
>Ostatnio oszalalam na punkcie firmy Lush (popatrzcie... www.lush.com) i wlasnie za chwile zamowie sobie krem do twarzy choc jeden juz mam. Dzis pol dnia przekonywalam wlasny rozsadek, ze przeciez taki krem jest mi wrecz niezbedny, bo zima idzie i musze zabezpieczyc ryjek... > Svenja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A z innych manii: wieeelka kolekcja lakierów do paznokci, we wszystkich możliwych kolorach, próbuję ograniczyć jej rozrastanie się, no bo ile można ![]() Prawdziwego fioła mam jednak na tle kremów do rąk, mam ich mnóstwo, małe, duże, słoiczki, tubki itp, w każdej torebce i na każdej szafce, i non stop smaruję. Podobno mam dzięki temu ładne dłonie (?). I, jako kontynuacja do rąk, balsamy do ciała. Setki po prostu. Na każdą okazję. Do perfum, nabłyszczające, natłuszczające, nawilżające, itp. Tych dwóch rzeczy nie mogę przestać kupować. Mam w łazience osobną półkę tylko na balsamy ![]() Aha, i niespecjalnie kupuję błyszczyki ![]() ![]() Zdecydowanie nienormalna jestem. Dobrze, że są takie wątki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Ja mam jobla na punkcie tuszow do rzes, musze miec tez krem do rak o zapachu, ktory lubie - najpierw sprawdzam zapach, potem dopiero czytam wlasciwosci na opakowaniu. W ogole nie uzywam balsamow do ciala, wiec u mnie ten problem odpada
![]() ![]() Mnie bardziej niz Wasze manie interesuja sposoby na zagluszanie wyrzutow sumienia. Ja w wiekszosci przypadkow staram sie kupowac jednoczesnie cos sobie + prezent dla kogos, wtedy sobie wmawiam, ze to dla mnie to tylko dodatek. I jak moj chlopak mi wypomina, ze znowu przebimbalam pieniadze to mu odpowiadam, ze przesadza i ze mialam zly dzien. Wynika z tego, ze tych zlych dni mam strasznie duzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
svenja napisał(a):
> Ostatnio oszalalam na punkcie firmy Lush (popatrzcie... www.lush.com) Poparzylam i przypomnialam sobie, ze gdzies juz widzialam te gory mydla, musujace kulki do kapieli i te aromaty ![]() Sprawdzilam, i okazuje sie ze sklep mam po drodze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
ja każdy kolejny zakup usprawiedliwiam zwykle słowami:bo była promocja
![]() moje manie kosmetyczne: -podkłady i pudry-mam kilka dobrych,sprawdzonych...al e jak tylko zobaczę coś nowego(i jeszcze w takim bardzo jasnym kolorze wpadającycm nawet w róż)to wymiękam i muszę kupić.Na dzień dzisiejszy mam chyba 7 różnych podkładów,compact, a pudrów nawet nie liczę ![]() -tusze do rzęs.Mój ukochany to MAX FACTOR 2000 CALORIE ale szukam wciąż lepszego ![]() -kosmetyki rozświetlające,nabłyszcza jące-mam wielką ,liczącą ponad 20 sztuk kolekcję-głównie w jasnych beżowych lub różowych kolorach ![]() -cienie do powiek-miałam chyba z 70 różnych ![]() ![]() ![]() -z pielęgnacji kocham ![]() -do włosów;wszelkie nabłyszczacze,pianki z woskiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:12.