Prezenty pod choinkę - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-11-29, 13:35   #31
czarownicagosia
Zakorzenienie

GG do czarownicagosia
Re: Prezenty pod choinkę

Jeszcze dopisujac to moze cos ze srebrnej bizuterii, ale sie rozpedzilam z lista na wszystko i tak nie starczy pieniedzy

Czy robicie sobie sama prezenty pod choinke? Bo ja mysle nad aparatem cyfrowym, moze beda jakies swiateczne promocje Tak mysle nad ta cyfrowka juz dluzszy czas... I chcialabym, i boje sie

czarownicagosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-11-29, 16:15   #32
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Wiesz Paulo,nie zawsze tak było....Zanim ich do siebie przekonałam mineło trochę czasu. Na początku była zwykła uprzejma obojętnośc...miło....ale "zimno" Zmiany zaczeły się odkąd nauczyłam sie z Jego Mamą rozmawiać(tak naprawdę rozmawiac,a nie tylko komunikować się) W porzednim związku (4 lata -to była "szczenieca miłośc" ale jednak...) też nigdy nie byłam zapraszana na takie uroczystości. W Twoim przypadku może wynika to po prostu ze "zwyczajów" panujących w tamtej rodzinie.Czasem tez tak bywa...Ty sama wiesz najlepije jak poza takimi sytuacjami Jego rodzice reagują na Ciebie. A poza tym...prozmawiaj ze swoim Narzeczonym,czasem warto Pozdrawiam

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-11-29, 17:27   #33
Lee
Wtajemniczenie

ochu! Dolly, buziak za wątek spowodowałaś, że sama zaczęłam zastanawiać się nad prezentami
Prezenty dla:
mamy- hmm.. chyba przeszukam jej kosmetyczkę i kupię jakiś kosmetyk- albo kolorowy, albo do pielęgnacji twarzy to będzie najbardziej praktyczne, bo czasem i ja będę mogła użyć (ups!)
brata- myślałam nad jakimś fajnym obrazem albo obrazkiem w antyramie, bo kupił sobie mieszkanie i trzeba się zająć wystrojem
babci- pfff nie mam pojęcia- mieszka u nas miesiąc i chyba jeszcze pomieszka ze 2, bo u niej na wsi zima w pełni
Ona chyba nic nie potrzebuje, przynajmniej tak twierdzi...
zrobię jej ładną kartkę świąteczną, albo kupię komplet spinek do włosów, ktore namiętnie gubi
przyjaciółce- tu też nie wiem! napewno chciałabym jej coś zrobić od siebie... coś do pokoju, albo do użytku codziennego
kumpelek (agi, madzi, hani i ali)- stuprocentowo jakieś drobiazgi robione ręcznie- tu będę zmuszona poruszyć mózgownicę

dla byłej koleżanki z ławki, ukochanej kuzynki, kumpeli ze szkoły i kilku kolegów "z życia" zrobię ładne, staranne kartki niestety nie mogę zrobić dla moich chłopców, bo jest ich zbyt wiele i ręka by mnie bolała od tworzenia Poza tym robimy sobie "mikołajki" więc upieke ciasto

znajomym złożę wyszukane i szczere życzenia

Podrzucajcie jeszcze pomysły robienia czegoś ręcznie, to podpatrzę

Buziaki dla wszystkich
niecierpliwie czekająca na święta-wiola
Stary 2004-11-29, 19:23   #34
Martinaf
Rozeznanie

GG do Martinaf

Uhh no to bedzie mniej wiecej tak:
mamuśka poprosiła o bazę rozświetlającą Avon-u
tacie kupię pewnie jakiś mały zestawik kosmetyków
braciszkowi mniej więcej to samo
bratowej maluśkie Celebre+ jakis drobiazg
Daguśi mojej przyjaciółce balsamik do ust Avonu,jakieś kolorowe wsuweczki bo ponoć lubi i coś jeszcze małego
no i z chłopakiem bedzie kłopot powiedział, że nie chce prezentu bo Jego najwiekszym prezentem jestem ja sama a jeśli chce mu robić jakis prezent to mam być Jego ukochana aż do końca życia ale chyba cos wymyśle bo jakoś głupio tak bez prezentu.
Pzdr

"Mężczyźni pragną być zawsze pierwszą miłością kobiety. Kobiety mają subtelniejszy instynkt — wolą być zawsze ostatnią miłością mężczyzny".
Oscar Wilde
Martinaf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-11-29, 19:53   #35
Dolly
Zakorzenienie

GG do Dolly

Lee napisał(a):
> ochu! Dolly, buziak za wątek spowodowałaś, że sama zaczęłam zastanawiać się nad prezentami

oj dziękuje za całusy

Lee napisał(a):
> Podrzucajcie jeszcze pomysły robienia czegoś ręcznie, to podpatrzę

tak tak... podrzucajcie pomysły na własnoręczne prezenciki
Stary 2004-11-29, 20:35   #36
joannea
Zadomowienie

svenja napisał(a):
> Wyglada na oryginal, cenowo rowniez wypada podobnie. Nie probowalam szamponow Lush, ale czytalam na forum uzytkownikow, ze sa baaardzo wydajne i pomyslowe
>
ja używałam! ja! ja! ja! nawet na KW wrzuciłam!
Svenja, jak dobrze, że Ty też te Lushy polecasz, bo już się bałam, że mnie ktoś o kryptoreklamę posądzi zastanawia mnie tylko to allegro, bo one jakoś podejżanie tanie są?
joannea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-11-29, 21:21   #37
svenja
Wtajemniczenie

Hm, masz racje, ze ta cena cus niskawa. Taki szamponik w Germanii kosztuje prawie 7 Euro. Ale fota to oryginal bo wzieta ze strony producenta. To ja nie wiem, kurcieblade...

Nie jest to jakas straszna roznica cenowa, ale jednak.

svenja czekajaca na wielka paczke z Lush

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2004-11-29, 22:26   #38
szien
Wtajemniczenie

Pryzjaciółka jest fotografem i zrobi mi akty, z których wybiorę te lepsze i podaruję chłopakowi, a dla reszty rodizny jeszcze nie wymysliłam, ale jestem na dobrej drodze ku temu

I'm so glamorous, I piss glitter!

szien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-11-29, 23:28   #39
Tajusia
Raczkowanie

Przepraszam że z taką całkiem caluśką prywatą
Ale mam pytanko do Agi- jak obrabiasz te zdjątka w shopie? Tak na przykład- jakie techniki stosujesz (rozmazywanie, sephia, ... ), może masz jakieś na przykład, wiesz takie bardziej ubrane
Z góry ślicznie dziękuję
Stary 2004-11-30, 07:58   #40
sarenka
Zakorzenienie

Nefretete napisał(a):

> Starsza siostra+ Szawagier- coś do kuchni, talerz pod ciasto, tort?, książkę?, szlafroki? jakiś świecznik do kolekcji? zestaw cieni?- muszę się zapytać

Myślę, że szwagier ucieszy się z cienia

Moje koncepcje:

mama - czapka+szalik+rękawiczki, książka o roślinach doniczkowych, elegancki szal/chusta/apaszka, filiżanka - pomysły są podpowiedzią dla Was , bo prezent dla niej już mam. zestaw z serii AA FitoCitrus..

tata - ??????

babcia - album o ziołach [już mam ], może jakiś zestaw herbatek, koc [moja w zeszłym roku dostała ale może Wasza nie ], zdjęcia w ramkach [moja babcia uwielbia ], super-extra płyn do kąpieli o kwiatowym zapachu [babcia najpewniej takiego zakupu sama nie poczyni]

brat - może zestaw kosmetyków, woda toaletowa.. brak idei

dziewczyna brata - ciekawy lakier do paznokci [pękający czy reagujący na temperaturę] i naklejki, kamyki.. dokładnie jeszcze nie wiem bo kompletnie się nie wyznaję na ozdabianiu paznokci i nie wiem do jakiego sklepu zajrzeć [może Wy wiecie??]

mąż - jeszcze nie wiem.. choć usilnie myślę

o prezentach dla teściów nie napiszę ani też dla siostry męża, bo boję się nalotu na Wizaż

Piszcie piszcie kochane - bo to inspiruje. Ja zawsze mam problem z prezentami dla męskiej części rodziny...

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-11-30, 08:03   #41
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

ja planuje koledze zakupic walizeczke kosmetykow STR8 zielonego i powkladac jak bedzie tam miejsce w walizeczce reszte kosmetykow z tej serii(bo w walizeczce jest tylko woda i dezodorant, a jeszcze chce dolozyc wode po goleniu i zel pod prysznic)
mamie jakies kosmetyki
bratu tez STR8 zielony ( mam slabosc do tego zapachu )
a tacie hmmm on all ma

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2004-11-30, 09:59   #42
lumiaa
Rozeznanie

ja juz mam część prezentów od dawna bo rodzinka dosyc liczna no a budżet - wiadomo ograniczony- z tego tez powodu ubolewam czasem że nie moge zawsze kupić tego co bym chciała no ale STARAM się: więc:

- tatuś: butelka dobrego Jasia, uwielbiany przez niego trunek ale rzadko konsumowany ze względów wiadomych,

- mamusia: kremik na noc Loreala Age Perfekt w zestawie z tonikiem, błyszczyk do ust Eveline w ulubionym kolorze (na pewno będzie zaskoczona)

mamusia i tatuś: gliniany pojemnik z naturalnym korkiem, emaliowany w środku do przechowywania kawy, jakby ktoś zapomniał jest napisa "kawa" - jest taka cała seria - w zeszłym roku kupilismy im taki sam do herbaty -byli zachwyceni

mamusia i tatuś: świąteczny domek zapachowy (jakby z piernika) do postawienia razem z aromatem (jeszcze nie kupiony)

siostra: tusz do rzęs + błyszczyk jak dla mamy w innym odcieniu

narzeczony siosty: portfel z życzeniami żeby zawsze był pełen

teściowa: zestaw kosmetyków Ziaja Arentina (wiem że używa),kremiki na dzień na noc i pod oczy

teść ????????? być może butelka dobrego czerwonego wina mozelskiego albo mołdawskiego (uwielbia)

szwagierka: zestaw kosmetyków Ziaja Masło Kakaowe

szwagier: album do zdjęć

druga szwagierka: planuję błyszczyk do ust, maseczkę i pływające świeczki zapachowe,

dziadek ???????????? na pewno cos wymyślę
babcia ???????????? na pewno coś wymyślę
najwiękzy problem mam zkupieniem przezntu mężowi...on ZAWSZE chce książki... a ja zawsze nie wiem które wybrac bo intesesuje się tematyką wojskowo - historyczną a z Bellony ma juz prawie wszystko,jeśli chodzi o jakiekolwiek ine rzeczy to uważa że niczego nie potrzebuje...no chyba że mogłabym mu kupić samochód
poza tym pożalę się, moi rodzice i teściowie sa absolutnie skłóceni i dzięki temu musimy spędzać wigilię u 2 rodzin naraz co jest okropne...zwłaszcza żemieszkająna przeciwległych końcach miasta a my nie mamy samochodu...wierzcie mi stresuje mnie to...
lumiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-12-01, 18:42   #43
lejka
Zakorzenienie

stokrotka_to_ja napisał(a):
> A narazie prezenty bede zbierać ja
> 1 XII - urodzniki

Wszystkiego najlepszego. Niech Twoje prezenty wywołają szeroki uśmiech na twarzach obdarowanych - czy może być coś piękniejszego?

A ja nadal mam problem co podarować koledze wylosowanemu na mikołajki - tzn. na wigilię klasową, bo wtedy sobie dajemy prezenty. Hmmm, może poduszka z łapami albo jakaś inna śmieszna to nie jest zły pomysł...

A prezenty w tym roku będą następujące:
Mama - kremiki, pewnie jakaś nowość, pewnie Oceanic DHEA.

Tata - ha! ZAWSZE miałam z tym problem, w tym roku pierwszy raz nie mam - tatuś w końcu stwierdził, że jego 30 krawatów mu się znudziło. Zatem pomogę mu letko zmodernizować szafę - wypatrzyłam przepiękny krawat, szary w drobny wzorek z gałązek z listkami - stonowany, ale dość nowatorski jak na tatę. Akceptację rodzica drogiego zyskał, jeszczem została pochwalona słowami: "Młoda, Ty masz gust!".

Moi najsłodsi chłopcy dostaną zapewne duuuużą paczkę rogali swoich ulubionych. Będę musiała stać cały dzień przy piekarniku, ale co tam.

No i kumpela - dodatkowo ma 30 urodziny. Dostanie... Zgrzewkę Cherry Coke Sama chciała, ona szaleje za tym napojem, jak nie wypije dziennie puszki, to tragedia. Różne są zboczenia. No i trawiasto zielony lakier, ze względu na jej fioła na punkcie tego koloru - o ile znajdę. Coś w Inglocie widziałam, trza popolować.

Kurczę, mało tych osób, ani chłopaka do obdarowania, ani rodzeństwa... A ja tak lubię wymyślać prezenty.
lejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-12-02, 17:40   #44
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

a ja znalazłam fajnego Mikolaja na parapet, jak ktos ma okno nie szczelne to uszczelni lub ozdobi
http://www.kdc.pl/servlet/SNFProduct...44a9bc69e72db5
dla szukajacych plastycznych inspiracji:
dla urzadzajacyhc mieszkanie:
ksiązka o make-upie, (w wersji kasiazkowej katalogu napisano ze dodają do niej zestaw kosmetyków Constance Caroll)
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-17, 19:01   #45
lidzia87
Przyczajenie

Dot.: Prezenty pod choinkę

Zazwyczaj kupowałam rodzicom prezenty w stylu: kosmetyki dla mamy, kosmetyki dla taty, biżuteria dla mamy, maszynka do golenia dla taty, apaszka dla mamy, śrubokręt dla taty.... W tym roku zamawiam fotoksiążkę, czyli coś zupełnie odmiennego w tonacji, niż do tej pory, bo sentymentalnego. Taka fotoksiążka to wspaniała pamiątka, a gdy oprawiona jest w piękną, twardą oprawę- dobrze prezentuje się na półce i kusi, by po nią sięgnąć.
lidzia87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-03, 14:56   #46
ankaess
Raczkowanie

Teraz modne jest rękodzieło, więc ja swojej mamie i siostrze kupiłam biżuterie:
http://vegezone.pl/107-bizuteria
Tacie: czapka i szalink (w jednym zestawie) http://www.tchibo.pl/meska-czapka-z-...400008917.html
a dla reszty rożne fajne czekolady z http://chocolissimo.pl/ taki zestaw prezentowy na ten rok! ha
ankaess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-19, 10:46   #47
ludvika
Raczkowanie

A co myślicie o kupowaniu drogich drobiazgów czyli takich produktów które swobodnie w innym sklepie kupicie zdecydowanie taniej. Weźmy takie krawaty xxx
Cena nie mała bo prawe 200zł w promocji 70 zł Krawaty ręcznie robione z jedwabiu - wiadomo na bogato. No ale to tylko krawat!

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2014-12-19 o 11:48 Powód: link
ludvika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości