![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Samodoskonalenie for Dummies:)
Efereet
Te przepisy wyglądają całkiem obiecująco.... aż mi żal, że nie mam teraz czasu poesksperymentować, bo matura w przyszłym tygodniu. Ale już po 20 maja, na pewno się za to zabiorę ![]() A jak na razie.... to dzisiaj na obiadek zapiekanka z mikrofali ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;12076110]A masz jeszcze jakieś takie fajne banalne przepisy?
![]() Na razie nie mam, ale mam zamiar po maturach wypróbować kilka innych przepisów na słodkości Nigelli ![]() Jak coś wypróbuję, to napiszę ![]() Efereet: możesz dopisać, że chcę nauczyć się szyć ![]() Btw, tak mi odbiło na punkcie tego szycia, że namiętnie przeglądam na all maszyny do szycia, materiały, manekiny ![]()
![]() Edytowane przez Alexia09 Czas edycji: 2009-04-29 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
podłączam się, ja chciałabym opanować podstawy japońskiego, ale nie wiem czy starczy mi motywacji na rysowanie tych krzaków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Copyraptor
|
Kawo, ja studiowałam pół roku japonistykę, wiele nie pomogę, ale może coś..
![]() I obiecuję, że zrobię ten przepis na babeczki, obiecuję! A wszystkim chętnym na pieczenie polecam cudowny, wspaniały, fantastyczny blog: mojewypieki.blox.pl . Obiecuję, że najpierw poświęcicie cały dzień na czytanie przepisów i ślinienie się, a jak już skończycie, o tej 4 w nocy, to popędzicie szukać całodobowego aby zaopatrzyć się w mąkę, cukier, jajka, masło i dodatki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() kocham ten język! <3 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Copyraptor
|
No cóż, nie polubiłyśmy się z japonistyką
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
BAN stały
|
no ja niestety na japonistyke nie mam szans bo angielski rozszerzony to dla mnie jest tragedia
![]() a japonskiego to jeszcze rok temu uczyłam sie na własną ręke, dorwałam jakieś rozmówki w ksiegarni i nawet dawałam radę ![]() o matko! ![]() ![]() ![]() pochwalisz się co zdawałas i na jakim poziomie i z jakim wynikiem, że sie nie dostałaś/dostałaś w tym roku? ![]() ja zdaje: polski pr niemiecki pp biologia pr historia pr Edytowane przez Totylkokasia Czas edycji: 2009-04-30 o 06:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Copyraptor
|
To, że się pochwalę nic Ci nie da, bo od tego roku się zmieniły zasady rekrutacji..jak ja zdawałam, to trzeba było mieć rozsz. ang, rozsz. pol i rozsz. trzeci przedmiot (dowolny). Teraz to jest jakoś inaczej. Miałam 100% z ang, 88% z pol i, ech, 64% z wosu (; Wystarczyło żeby się dostać i na stosowaną, i na ogólną, wybrałam ogólną.
I najważniejsze to pozytywne myślenie! Nie wolno sobie powtarzać, że się nie uda, że nie dam rady, że się nie dostanę. Potem człowiek podświadomie dąży do spełnienia takich "obiecanych" sobie rzeczy ![]() ![]() Polecam ściągnąć sobie darmowy słownik który się nazywa Wakan, masa dobrze objaśnionych kanji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
BAN stały
|
hmmm... tylko, że na UAMie zasady rekrutacji sa niezmienne od paru lat
![]() ![]() ![]() a teraz musze pomyślec nad jakims wyjsciem awaryjnym nad którym (o głupia ja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Dzieńdobry dziewczynki !
![]() ![]()
To ty wywierasz najwiekszy wpływ na swoje życie. Bądź dla siebie mądrą inspiracją. ![]() 07-01-10 Tylko ja, moja czarna perła, zielony liść na szybie i niekończąca się asfaltowa droga 03-01-10 rozpoczynamy półroczną kurację izotekiem .. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ps. Cholernarejestracjo- robię na szydełku- jak byś kiedyś potrzebowała jakieś rady lub chciała porozmawiać o szydełkowaniu (super sprawa ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
Zrobiłam kolejne muffinki
![]() Przed państwem muffinki bananowe z białą czekoladą! Przepis znalazłam na jakimś blogu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
![]()
hmm ...
Orlica- gratuluje ! muffiny wyglądają mega zachęcająco mi niestety nie wyszły, robiłam dzisiaj i załamka ciasto nie urosło, skorzystałam z przepisu na te czekoladowe, podanego tutaj, miało się piec przez 20 min, po 20 min było jeszcze praktycznie surowe, po pół godziny wyjełam jednego - w środku guma - po godzinie wyschły na wiór ![]() ale najbardziej mnie zastanawia to, że one wogóle nie urosły ehh zniechęcona
To ty wywierasz najwiekszy wpływ na swoje życie. Bądź dla siebie mądrą inspiracją. ![]() 07-01-10 Tylko ja, moja czarna perła, zielony liść na szybie i niekończąca się asfaltowa droga 03-01-10 rozpoczynamy półroczną kurację izotekiem .. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Copyraptor
|
Może za wysoka temperatura, i ustawiłaś je za wysoko? Czasem się tak zdarza, że od góry się przypieką, wtedy nie mogą się unieść, i się robi taka właśnie gumowa, zakalcowata masa. Na pewno nie zapomniałaś o żadnym ze składników?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
ja nie wiem czy się z tym japońskim zapisywać na kurs, czy w ogóle takie są
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Copyraptor
|
Kawo, jest masa kursów japońskiego, i ja bym je polecała - japoński ma dużo różnych reguł, których samemu nauczyć się nie da. Bardzo ważna jest też kolejność kresek w stawianiu znaków, i odpowiedni sposób kończenia ich - my to nazywaliśmy hanerowaniem, bo jednym ze sposobów kończenia pociągnięcia pędzlem jest zrobienie takiego haczyka w górę, który się nazywa haneru ;P W każdym razie - samodzielnie bardzo trudno to opanować. Takie tam niuanse.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Czy ktos moze probowal kursów korespondencyjnych (eskk na przyklad) lub platform e-learningowych? Jesli tak, to...jakie wrazenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() będą kolejne podejścia ![]() Jeśli chodzi o samodoskonalenie się, to chciałabym dodać z mojej strony jeszcze naukę rosyjskiego, kurs na prawo jazdy i ... hmm może nie wszystko na raz :P także Efereet, bardzo prosiłabym do dopisanie ![]() jeśli chodzi o rosyjski, to mam zamiar uczyć się sama, przez 3 lata w ogólniaku się uczyłam kiedyś, więc podstawy jako tako znam, także myślę, że sama dam radę się troszkę podszkolić ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uszz, głupia ja.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() CIACHA OWSIANE 2 szk.płatków owsianych 2 szk. maki 0,5 szk. cukru, 0,5 szk. roztopionej margaryny (ja topiłam w mikrofalówce ![]() 1 jajko szczypta soli Wszystko wymieszać, uformować, walnąć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i do piekarnika, piec na jasny brązowy kolor (ja w 200 stopniach piekłam). Jak były ciepłe to były w środku dość miękkie, potem stwardniały ![]() AAAA! dopisać proszę,że uczę się do Hygieniapassi - to jest taki egzamin ktory trzeb zdać, by móc pracować np. jako kelnerka (tam, gdzie kontakt z żywnością). Uczę się o jakichś bakteriach i innych cudach (które gdzie występuje, jak zabić, co powoduje.... wyyypas :/) - szwedzki na razie w odstawce. Egzamin 12 maja! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
taka_sobie_ja - pięknie dziękować za przepis, wygląda bardzo niespomplikowanie więc może się nawet uda
![]() wypróbuje w najbliższych dniach Alexia09 - a jaki poziom Cię interesuje? bo ja mam książkę i ćwiczenia do rosyjskiego od podstaw, której używałam przez 3 lata i teraz mam zamiar przez nią sobie jeszcze raz przebrnąć. Mogę Ci poskanować działami i powysyłać jak Cię interesuje a tymczasem idę w kimkę dziewczynki, bo padam na twarz po nocce w pracy :/ tymczasem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jakbyś miała czas i chęci na to skanowanie to byłabym bardzo wdzięczna ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to poproszę o e-mail na prv ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Copyraptor
|
A ja, zanim zacznę się samodoskonalić, to muszę zaliczyć semestr na studiach D: Możecie mi pomóc, baby?
Ślicznie bym prosiła o wypełnienie kwestionariusza, anonimowy, dość krótki.. ![]() http://FreeOnlineSurveys.com/renders...pg6sf9zt590503 będę wdzięczna (: Piszę pracę o różnicach u artystów i osób "nieartystycznych", więc jeżeli są wśród was jakieś absolwentki/studentki/studenci ASP to mam osobną ankietę, i będę zachwycona, jeżeli się ktoś taki znajdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
Wypełniłam tę ankietę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
ja też
![]()
![]() |
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
i ja
![]() dzolls, hur mår du ;]? bo ja ze szwedzkim gorzej niż słabo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Tez wypelnilam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() kto się uczy z nami? może ułożymy sobie plan działania żeby się zmobilizować xD typu dzisiaj uczę się szyć prosto przed 30 minut, a pojutrze coś tam.... ? ![]() cholernarejestracja - wypełniłam Twoją ankietę ![]() i jeszcze zapomniałam - idę na prawo jazdy ![]() Edytowane przez LiCzBa_Pi Czas edycji: 2009-05-05 o 17:44 Powód: dopis |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.