|
|
#31 | |
|
BAN stały
|
Dot.: ekonomia, marketing i zarzadzanie- info :)
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
to samo chciałabym wiedziec... fascynuje mnie papierkowa robota i siedzenie za biurkiem, ale nie cierpie tego co mam na matmie w liceum i nie zawsze łapie...;/ ( nie licząc ukochanej statystyki
)będę miec ledwo 3 na semestr... wogóle jaki kierunek powinnam wybrac jeśli w przyszłości chciałabym tak pracowac??? i czy dam radę??
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), marketing, z kolei finanse kierunkują się bardziej finansowo, podatkowo, czy rachunkowo.Fakt, matematyka jest trudna, tak samo jak statystyka czy ekonometria, ale wszystkiego można się nauczyć. A co do bezrobotnych ludzi po zarządzaniu. Niestety gro z nich skończyło zaocznie prywatne uczelnie. Zanim mnie zlinczujecie, nie mam nic przeciwko prywatnym uczelniom, po prostu nie wszystkie mają powalający poziom. Teoretycznie absolwent zarządzania jest bardziej elastyczny, szybciej przystosowuje się do nowych warunków. Chodzę na wykład do wyboru z ludźmi z finansów i zarządzania, wcześniej mieliśmy razem lektoraty z języków. Osobiście nie widzę różnicy, a jeśli ktoś myśli, że ukończenie studiów na kierunku Finanse pozwoli mu znaleźć pracę w banku, że zostanie od razu analitykiem finansowym to powiem krótko: grubo się myli. Fakt jest przygotowany lepiej teoretycznie, ale teoria jest tylko teorią a praktyka praktyką. Wszystkiego i tak będziemy musieli nauczyć się od nowa ![]() A myślenie ekonomiczne mają i jedni i drudzy. Na stronie każdej uczelni są katalogi przedmiotów. Warto je przewertować. Osobiście uważam, że lepiej skończyć zarządzanie i mieć zwyczajną frajdę ze studiowania niż męczyć się na osławionych finansach. Istnieją podyplomówki, które łatwo (w ciągu roku w systemie zaocznym) pozwalają rozszerzyć wiedzę z interesującej nas dziedziny. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.

)będę miec ledwo 3 na semestr... wogóle jaki kierunek powinnam wybrac jeśli w przyszłości chciałabym tak pracowac??? i czy dam radę??