|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wizażanki i inne kobiety o oryginalnej, często "mieszanej" urodzie
Moja uroda jest chyba nietypowa, bo mam bardzo jasną cerę, niebieskie oczy i jaśniutkie włosy (naturalnie, teraz jestem rudzielcem
ale to też w sumie nietypowe troche :P) .Wg mnie najładniejsze są Azjatki no i dziewczyny, które są do nich podobne strasznie zazdroszczę xD
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
Boże co ja bym dała żeby sie jakoś "wyróżniać"
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli zaplanuję sobie zamieszkanie we Włoszech, Hiszpanii, Turcji, Emiratach Arabskich
etc, to tak, wtedy będę się wyróżniać. Ale w Polsce niestety nie ![]() póki co mogę się pochwalić 'jedynie' naturalnymi, jasnymi blond włosami, często jestem posądzana o ich farbowanie. A że bardzo rzadko widuję naturalne jaśniutkie blond włosy, a wokół jedynie farbowane/rozjaśniane/mysie to tak, lubię to zwłaszcza po wakacjach zrobi mi się naturalna platyna
|
|
#34 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chciałabym zobaczyć blondynkę, co ma długie, proste, takie sypiące się włosy, naturalnie jasne. |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Ciekawe te niektóre Wasze historie
Ja natomiast mam jasny blond włosy, złociste. Jasną karnację, która opala się na złoto i ogromne niebieskie oczy. Są naprawdę duże
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
miałam sporo ciekawych sytuacji.
niektore opowiadała mi mama,a kilka pamiętam z późniejszych lat. moja mama jest blondynką o niebieskich oczach.ja natomiast po tacie mam ciemną karnację,czarne oczy i śniadą cerę.ktoś ,kto nas nie zna nie wierzy,ze moja mama jest mamą biologiczną. wychowywałam się nad morzem w miejscowości,gdzie 1/4 miasta zamieszkiwali romowie. często byłam brana za ich dziecko. pewnego dnia moja mama wybrała się na spacer.podeszła do niej cyganka i zaczęła krzyczec,że mama ukradła cygańskie dziecko.zrobiło się zbiegowisko,nie obyło się bez pyskówek.zaraz pojawili się ziomale romki i ktoś zadzwonił po policję. ponoć ta baba miała chorobę psychiczną,zmarło jej dziecko i nie mogła się po tym pozbierać. mama opowiadała,że bardzo się bała porwania mnie,więc pilnowała mnie,jak oka w głowie. parę lat temu handlowałam na rynku.było sporo emigrantów z armenii.kto widział armeńczyków ,ten wie,że mają ciemną karnację.w tym dniu był nalot straży granicznej w celu wyłapania nielegalnych emigrantow. zrobili obławę i szukali tych co porzucili swoje towary.podszedł do mnie strażnik i zarządał paszportu.spytałam się,czy może być dowód osobisty.przeprosił i poszedł dalej. mój mąż natomiast jest brany za niemca.za granicą obsługa często zaczyna mówić do niego po niemiecku,a on się złości,bo umie tylko po angielsku.choć przyznam ,że dzięki niemu lepiej nas traktują.może to wydac się dziwne,ale poznana rodzina z polski bardzo skarzyła się na obsługę hotelową,gdzie my mieliśmy wszystko na 100%. |
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem w połowie ormianką i w ¼ iranką. Mam ciemna karnację,ciemne włosy,lekko skośne niebiesko-zielone oczy z ciemna oprawą (po dziadku z tego co wiem).
Wyróżniam się,fakt ale nie przykuwam do tego większej wagi. Na brak powodzenia również jakoś specjalnie nie narzekam O cygankę też mnie często "posądzano",zwłaszcza wtedy gdy miałam 'pozakręcane' włosy
Edytowane przez Lena_20 Czas edycji: 2009-04-28 o 20:36 |
|
|
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym chciała miec skośne oczy ^^
Niestety nie wyróżniam się niczym, mam jasną cerę, włosy średni blond, niebieskie oczy. Zostało mi wyjechac do jakiegos egzotycznego kraju ;p
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
ja kiedyś co jakiś czas słyszałam pytanie z jakiego kraju jestem
nie traktuję swojej urody w kategorii "orientalna", ale chyba ludzie widzą co innego niż ja więc mi samej ciężko powiedzieć czy mam oryginalną urodę
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
po pradziadkach ze strony matki jestem Żydówką, a po pradziadkach od strony taty Góralka
![]() czyli pól Góralka-pól Żydowka. Choć osobiście zauwazam większe podobieństwo do Żydówi, i uznaje się za "połowiczną" Żydówkę
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku dziewczęta, nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę tej "nietypowej" urody. Moja jest typowa do bólu: bardzo jasna cera, zielone oczy, ciemnoblond włosy o chłodnym odcieniu.
Ale mam coś na pocieszenie: pomiędzy oczami mam naczyniaka - taką czerwoną plamkę 1x2cm (to dość częste w tym miejscu). W dzieciństwie wielokrotnie byłam pytana, czy jestem hinduską ![]() ![]() ![]()
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
Mnie pytano o to czy jestem:
-Zydowka ![]() -Greczynka ![]() -Hiszpanka :confu sed:Mam jasna karnacje z szaro-brazowymi piegami na nosie,szaro-niebieskie oczy w ciemnej oprawie i brazowe wlosy....na tle tlenionych blondi,ktore sa prawie wszedzie...wygladam "oryginalnie"
|
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
A czy ktoras z naszych egzotycznych pieknosci wizazowych odwazy sie pokazac zdjecia?
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt nie mówi, że zaraz piękności, po prostu inna uroda..
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
oj nie bądźcie takie skromne :P rozumiem, poszukam
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
Ja dodam Oliwie Wilde
Te oczy dodaja jej charakteru ... Przypomina Tajke |
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Według mnie Twoja poprzednia wypowiedź to zwykła zaczepka. Żadna dziewczyna się tu nie chwali, że jest niewiadomo jak piękna, bo ją biorą za Hiszpankę, Japonkę, Żydówkę, czy kogoś tam. -.-
Edytowane przez bowszystkotoiluzjajest Czas edycji: 2009-04-29 o 21:46 |
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mysia-Pysia:
Cytat:
![]() co do typu urody mam bardzo duże problemy z okresleniem, jaka "porą roku" jestem obecnie mam jasno-blond platynowe włosy, ciemnobrazowe oczy, brzoskwiniowa skóre.. jakis pomieszaniec z poplątańcem i weź tu sie umaluj czlowieku :P
Małgoszova Entertainment presents: overcoming imperfections Episode I: Killing the ogre![]() Starring: Cudowna Dieta Mniej Żreć Edytowane przez kariera85 Czas edycji: 2009-04-29 o 15:02 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
chyba wiekszosc z nas chcialaby być mulatkami
))ja juz kilka razy spotkalam sie z stwierdzeniem ze napewno mam jakies korzenie lub sama pochodze z Ukrainy, Białorusi albo Rosji ciekawe..
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam trochę inną urodę i też jestem "mieszana" narodowościowo
, mam bardzo jasne blond fale, jasną, lekko żółtą karnacje i skośne ciemno niebieskie oczy. Znajomi się ze mnie śmieją, że przypominam " skandynawskiego chińczyka" Cokolwiek by to mialo znaczyc
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja czasami słyszę, że przypominam Azjatkę, bo mam takie "skośnawe" oczy. Dziewczynka, której niekiedy pilnuję mówi na mnie "Chinka"
Nie wydaje mi się jednak, żeby to wzbudzało jakieś szczególne zainteresowanie Z tego co wiem, płynie we mnie trochę ukraińsko-białorusko-tatarskiej krwi![]() Aaaaaa- na My Heritage wyszło mi, że jestem w 86% podobna do Ann Kok
|
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
nie to nie byla zaczepka, ja sama uwazam kobiety o oryginalnej urodzie za wyjatkowo piekne, niektore z nich mnie zadziwiaja swa niepowtarzalna uroda i uwazam je za pieknosci - takie jest moje zdanie
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dość dużo podróżuje i często biorą mnie za Hiszpankę
A w Polsce raczej się nie wyróżniam za bardzo Ogólnie mam prawie czarne włosy, ciemne rzęsy i brwi, i jak to mówią kocie oczy (bo są niebiesko-żółte ) no i dość jasna twarz z piegami nie wiem, czy to się zalicza pod jakiś konkretny typ urody |
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie od dziecka biorą za Koreankę/Japonkę/Chinkę a nawet zdarzyło mnie się spotkać z określeniem Arabka.
Z kolei kolega nazywał mnie Pocahontas. W szkole, szczególnie w gimnazjum miałam problemy z racji na nieco skośne oczy, spotykałam się z wyzwiskami, często też z obraźliwymi okrzykami na ulicy od starszych ode mnie osób. Bardzo nie lubiłam swojej urody, wolałam być blondynką i mieć duże niebieskie oczy.
|
|
|
#57 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() PS: muszę przyznać, że zarumieniłam się jak to przeczytałam
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja swojej azjatyckości nie widzę, w końcu azjatki są bladolice i prostowłose ale ja się lubię wyróżniać więc ok kiedyś też byłam brana za cygankę, zawsze jak przychodzę do mamy do pracy to jej koleżanki mówią "B. twoja cyganka przyszła" itp:P na cyprze w sklepie gdzie wszyscy niemal płynnie mówią po angielsku do mnie mówili po grecku i dziwili się że nie rozumiem a co do tego skąd się wzięła "oryginalność", trudno powiedzieć bo nigdy nie badałam korzeni ojciec mojego ojca się nie poczuwał, ja go nigdy nie widziałam, moja mama ma ciemną karnację i ciemne włosy i to mam po niej, tata skośne niebieskie oczy, za to w dzieciństwie miałam ciemną cerę i blond niemal białe włosy, wyglądałam jak mały kosmita:P |
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale niestety daleko mi od skośnych małych oczu bo mam wieelkie i okrągłe niebieskie ślepia, do tego ciemne włosy i brwi i jestem blada jak śniana. Nie wiem czy czymś się wyróżniam, ale pare razy ktoś mnie się pytał czy noszę soczewki albo czy jestem naturalną blondynką..
|
|
|
#60 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W podstawówce dzieciaki prosiły mnie, abym powiedziała kilka słów w swoim języku. Spotykałam się bezpośrednio z określeniami typu 'ale ma ryj', nie wspominając już o 'patrz, Chincycka! Japoniec!'. Wiem, że są gusta i guściki, ale to bardzo bolało w szczególności kiedy słyszałam to z ust chłopców lub nastolatków. Nie potrafiłam zaakceptować swojej urody. ![]() Jestem bardzo podobna do mamy, mama z kolei urodę odziedziczyła po ojcu, jego rodzice byli Polakami, nic mi nie wiadomo o korzeniach ze Wschodu. Cytat:
![]() Uwierz mi, zawsze chciałam być właścicielką dużych niebieskich lub zielonych oczu i ciemnych włosów.
Edytowane przez paula-zla Czas edycji: 2009-05-24 o 14:37 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

ale to też w sumie nietypowe troche :P) .

etc, to tak, wtedy będę się wyróżniać. Ale w Polsce niestety nie