![]() |
#31 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 871
|
Dot.: Wspomnienia m³odych lat, czyli b³êdy m³odo¶ci ;)
Fajny watek.
Majac z 3 lata wpadlam do wanny pelnej prania ![]() Moczylo sie pranie a ja siedzialam na brzegu wanny i wlecialam w ubraniu .. brat mnie wyciagal ![]() ![]() ^^ ![]() A i jeszcze(to mi opowiedzieli rodzice) Ze jak bylam malym bobasem to lizalam sciane.. i musieli odsuwac moje lozeczko bo sciana byla bez tynku ![]()
Edytowane przez ilo16na Czas edycji: 2009-04-29 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 052
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 570
|
Cytat:
![]() innego razu chcialam zobaczyc jak pali sie zapalniczka ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 8 516
|
Sweet_21,gdzie¶ Ty by³a,jak ciê nie by³o???
![]() ![]() Ja kiedy¶ z kole¿an±,przed Ko¶cio³em jest pomnik?,o³tarz? ogrodzony p³otem,lecz by³ pojemnik metalowy gdzie siê wrzuca³o pieni±¿ki,nawet papierowe i wracajac ze szko³y wyci±ga³y¶my. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 052
|
Troszkê mnie nie by³o z racji urlopu i braku dostêpu do neta
![]() ![]()
![]() |
#36 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 98
|
Ja jak mia³am ze 4 lata z³apa³am u dziadka ¿yletkê i ogoli³am sobie ca³± praw± brew!
![]() ![]()
![]() |
#37 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 660
|
* pó¼na jesieñ. mialam wtedy ok 5 lat. rodzcice ubieraj± mnie i moje 2 mlodsze siostry do kosciola. poniewaz jestem najstarsza jestem ubrana pierwsza i 'wystawiona' na podworko, zebym w domu sie nie spocila za bardzo
![]() ![]() ![]() ![]() *lato. mam ok.4 lat. bawie sie na podworku w piaskownicy. w pewnym momencie biegne do domu i czuje zapach owoców. przepiêkny ![]() ![]() * wycielam sobie grzywke tuz przy skorze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 150
|
Ale zabawny w±tek
![]() Jak mia³am mo¿e z 5 lat, przysz³a do mnie rok m³odsza s±siadka, bawi³y¶my siê w moim pokoju i nagle wpad³am na genialny pomys³. Cichaczem wyjê³am z szuflady jak±¶ t³ust± ma¶æ mojej mamy i zaczê³y¶my z kole¿ank± mazaæ ni± ¶cianê ![]() ![]() ![]() ![]() Raz te¿ przyszed³ do mnie s±siad, dwa lata starszy ode mnie, mia³am te¿ wtedy oko³o 5 lat. Mama kupi³a mu now± bluzkê, taki czarny T-shirt z nadrukiem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#39 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 660
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 431
|
![]()
¦wietny w±tek
![]() - jak mia³am 8-9 lat chcia³am sobie zrobiæ ma³e ognisko w sadzie - uda³o mi siê zrobiæ po¿ar trudny do ugaszenia, sp³onê³o kilkana¶cie ar sadu - my¶la³am, ¿e mnie rodzice zamorduj±, ale by³am tak poparzona, ¿e nawet mnie nie zbili, mia³am tylko karê, ale najlepsze by³o jak przybieg³am do domu i krzycza³am "mamo, tato pali siê" a jak siê zapytali co i dlaczego to oczywi¶cie odpowied¼ "nie wiem" ![]() - mojego m³odszego o 10 lat brata uderzy³am przez przypadek w g³owê hu¶tawk± tak, ¿e do dzi¶ dnia ma bliznê na g³owie - wtedy mia³ 2 latka, tak dosta³ w ³epetynê, ¿e przelecia³ z 2-3 metry w powietrzu... oczywi¶cie w domu twierdzi³am, ¿e nie mam pojêcia co mu siê sta³o - jak mia³am 6 lat to mój starszy brat mia³ rybki, ja te¿ chcia³am wiêc za³o¿y³ mi mini akwarium, ja po jakim¶ czasie chcia³am rybkom zmieniæ wodê i wyla³am zawarto¶æ akwarium do kibelka - szkoda tylko, ¿e nie wyjê³am rybek wcze¶niej... potem chcia³am ¿eby tata je wy³owi³ z kanalizacji, a jak siê okaza³o, ¿e tak siê nie da to by³am bardzo niepocieszona... - mój starszy brat mia³ siê mn± opiekowaæ, bo rodzice gdzie¶ pojechali, ja by³am strasznym niejadkiem wiêc mnie za karê zamkn±³ w ³azience razem ze ¶niadaniem, którego nie chcia³am zje¶æ - a ja z³o¶liwie zjad³am ca³± rolkê papieru toaletowego zamiast ¶niadania, siedzia³am w tej ³azience ca³y dzieñ, dopiero mnie mama wypu¶ci³a, he he ale siê za to bratu dosta³o - standardowo jak wiêkszo¶æ sama zrobi³am sobie "grzywkê" o d³. 1-2 cm od g³owy... - jako nastolatka nie mog³am odnale¼æ siê w swoim kolorze w³osów, dlatego zaczê³am siê farbowaæ i tak mia³am: rude - blond - bia³e - ciemny blond - jasny blond - niebieskie - zielone - br±zowe - blond - rude - pomarañczowe - blond - czarne a¿ do dzisiaj ![]() Zreszt± du¿o mam takich opowie¶ci - moje pierwsze makija¿e i zabiegi pielêgnacyjne te¿ pozostawia³y sporo do ¿yczenia, na szczê¶cie mama mnie potem ratowa³a.
Mam dwoje okruszków - jeden wiêkszy, a drugi ca³kiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2009-04-30 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 787
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 907
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 600
|
A ja wsadza³am do nosa i ucha kulki papierowe. Oczywi¶cie ca³a grupa przedszkolna razem ze mn±
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 624
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 724
|
Ja pamiêtam, ¿e jak mia³am 11 lat bardzo ju¿ chcia³am byc doros³a i bardzo ubolewa³am nad tym, ¿e nie rosn± mi piersi
![]() ![]() ![]() Innym razem wmówi³am kole¿ance, ¿e jem li¶cie z drzewa i bardzo je lubiê . No i pokazalam jej ze nie k³amiê - zaczê³am je je¶c ... no i kolezanka poszla w moje slady i tak siedzia³y¶my pod drzewem i jad³y¶my liscie ![]()
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 898
|
Postanowilam zalozyc buty mojej mamy na spacer. Byly to szpilki, sandaly, do dzis je pamietam - zlote, piekne.
![]() ![]() ![]() W ogole to bylam bardzo zlym dzieckiem. Chodowalam ziemniaka do szkoly. Ziemniak byl schowany przede mna, zebym go nie ruszala, wysoko na szafie. Ale co to dla mnie! Na taboret i po ziemniaka. Skonczylo sie (oczywiscie) rozbita doniczka na dywanie i bardzo zla mama. Marny koniec szkolnego eksperymentu. ![]() Do pokoju brata w ogole nie mialam wstepu, mial zamontowany zamek w drzwiach. Teraz to potrafie zrozumiec. Np pamietam, ze brat mial bardzo fajne farbki olejne i jednego razu postanowilam wyprobowac wszystkie kolory na rajstopie na mojej nodze.
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 698
|
[quote=Sweet_21;12092074]
Poza tym jad³am plasteline i papier. Nie wiem jakim cudem mi nie zaszkodzi³o, bo plasteliny jad³am naprawdê sporo ![]() I jeszcze kiedy¶ chcia³am co¶ wyci±æ z papieru ale nie mog³am znale¼æ no¿yczek. Wziê³am wiêc ¿yletkê, i jeszcze by³am zachwycona jak równiutko sie wyciê³o ![]()
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 726
|
kiedy¶ bawi³am siê z siostr± w ko¶ció³ (
![]() ![]() ![]() bez pomazanej ¶ciany te¿ siê nie oby³o ![]()
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 787
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 422
|
Rodzice cudem gdzies zdobyli cudny kolor farby, pomalowali caly pokoj i zadowoleni gdzies tam pojechali. Wzielam wiec kredke swiecowa i udoskonalilam sciane prowadzac piekne kreski z jednego konca na drugi
![]() A jeszcze inna sytuacja: mialam moze z 6 lat i walesalam sie z reszta dzieciakow po jakis tam ³akach. W pewnym momencie trafilismy na rów, starszaki bez problemu przeskoczyly ale zostala jedna (4 letnia) dziewczynka, ktora za nic nie mogla przejsc. Zlapalam wiec ja z jednym kolega za rece i nogi i zamachnelismy sie tak zeby ja ...przerzucic...niestety kolega puscil wczesniej niz ja i w efekcie kolezanka wpadla glowa prosto do rowu ![]()
![]() |
#51 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 550
|
urz±dza³am ¿abie pogrzeb ^^najpierw j± dzga³am patykiem, zeby umar³a..ehh mia³am 4 lata...
jad³am namietnie piasek w piaskownicy ![]() robi³am ciasta i herbatkê z piasku i kaza³am to rodzicom wcinac, bo przeciez zrobilam pyszn± babke ![]() ugryz³am mojego starszego brata w plecy tak, ¿e do dzi¶ ma bliznê..nie rozumia³am dlaczego mama i tata krzyczeli i dosta³am lanie, skoro chcia³am tylko spróbowac jak smakuje ![]() bawi³am siê zapa³kami i jedn± wyrzuci³am za pralkê w kuchni i posz³am do brata, a po chwili on polecia³ do kuchni, bo dzieki mnie zapali³a sie firanka, zas³onka i szyby w oknie popeka³y... by³o na niego, bo starszy i mnie nie upilnowa³ ![]() ![]() jako, ¿e zawsze by³am najm³odsza w grupie dzieciaków, starsi w tym mój brat kazali mi dzwoniæ na dzwonki do domów i uciekac... albo kra¶æ listy ze skrzynek.. omg ![]() takie tam ma³e grzeszki ![]()
![]() |
#52 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 441
|
[1=6a7e0cf2eda2bda4316abe8 4f76a420338a84d81_65555cc f31198;12074330]Gdy mia³am trzy lata (s³ysza³am z opowie¶ci, bo nie pamiêtam) wziê³am krem do golenia, wysmarowa³am nim twarz i pozacina³am j± ¿yletk±, dobrze, ¿e nie mocno
![]() ![]() A spytana dlaczego to zrobi³am, odpowiedzia³am, ¿e tato te¿ tak robi haha ![]() ja zrobi³am to samo tyle ¿e ogoli³am najpierw brata :p a potem siebie ahahah oboje p³akali¶my nie dziwnie sie ![]()
![]() |
#53 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
Mama mi opowiada³a, ¿e jak mia³am3 latka i piêkny nowiutki sweterek to zostawi³a mnie na chwilkê sam± w pokoju. Ja w czasie jej nieobecno¶ci obciê³am sobie rêkawy
![]() Pamiêtam nastêpn± historie z no¿yczkami, kiedy¶ jak mia³am jakie¶ 8 lat to obciê³am sobie rzêsy! Tak rzêsy ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 48
|
Jak mia³am jakie¶ 6 lat namówi³am kole¿ankê, ¿eby¶my zaczê³y paliæ papierosy. Tatusiowie tak robili i wydawa³o nam siê to fajne. Prawdziwych nie zdoby³y¶my, wiêc zrobi³y¶my je z papieru. Nawet narysowa³y¶my filtry
![]() Kole¿ance, na szczê¶cie, wszystko odros³o po jakim¶ czasie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 100
|
ojj ja to bylam niegrzeczna
![]() -kiedys z kolezanka dzwonilysmy do `Ziuty` z disco polo ![]() ![]() ![]() -obwijalam rece gazetami i bandazem i udawalam ze mam ja w gipsie ![]() ![]() -wsadzilam glowe do pralki i nie moglam wyjac ![]() -jak mialam 7 lat to zgolilam sobie brwi xd -kiedys kolezanki powiedzialy ze mam dlugie rzesy, a ja pomyslalam ze to nie dobrze.. wzielam nozyczki i je podcielam ![]() -jak bylam mala to zerwalam dziadkowi kwiaty z dzialki, i potem zaczelam je sprzedawac, oczywiscie nikt nie kupil ![]() -kiedys jak kuzynka nie chciala ze mna wyjsc na dwor to wyrwalam jej zaslony ![]()
![]() |
![]() |
#56 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 570
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 482
|
Raaaaany, co do mazania/ rysowania.
Namiêtnie rysowa³am w±sy i 'dziury w zêbach" kobietom na ok³adkach "Naj" czy "Pani domu" ale babcia siê piekli³a ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#58 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 972
|
Cytat:
![]() ![]() udalo mi siê tak glêboko ¿e nie obylo siê bez lekarza ![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 769
|
Hehehe co do rysowania po ¶cianach te¿ to przerabia³am tyle ¿e ja by³am na tyle oryginalna, ¿e u¿y³am do tego... Có¿... W³asnej kupy
![]() Dodatkowo w piaskownicy za³atwia³y siê te¿ pieski i od czasu do czasu "znajdowa³am plastelinê" w piachu. Namiêtnie lepi±c z niej jakie¶ zwierz±tka i inne takie. Od tego czasu jak pokaza³am kolekcjê hmm gównianych zwierz±tek mamie nie zostawiano mnie samej ![]()
![]() |
#60 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 972
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.