![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Powiedz Tak
jak najbardziej popieram inicjatywe. od kiedy skonczylam 18 lat w miare regularnie oddaje krew no i w portfelu nosze oswiadczenie. rodzina zna moje stanowisko- zreszta mysla podobnie. no bo po co mi nerka czy watroba w trumnie jezeli moze komus pomoc?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
ej czy ktoras z was zalapala sie na aukcje na allegro? podobno co jakis czas jest i sa wystawioane po 150 bransoletek i trwa to okolo 2 minuty... ja raz trafilam ale nie zdazylam :/ a u mnie w rossmanie nie bylo tych bransoletek ;|
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
[1=e49053b4781f408f3584008 be78503b2c10ffec8;1225701 9]codziennie bedziesz ją nosić? zawsze i do wszystkiego...
zreszta ja nie chciałabym patrząc na bransoletkę codziennie o tym mysleć, że oto jestm gotowa oddać swoje narządy. zdecydowałam sie, ale nie koniecznie potrzebuje takiej przypominajki mówiącej, ze to moze juz zaraz...[/QUOTE] Hmm... Ja noszę codziennie i do wszystkiego. I jakoś tak lepiej sie czuję jak widzę, opaskę na ręce. Napisałaś, że nie chciałabyś mieć codziennie świadomości takiej, że możesz oddać swoje narządy komuś. Ja przez tą opaskę czuję się bardziej wyróżniona. Nie tyle co idę po ulicy i ludzie widzą i mówią: 'O patrzcie, ona komuś chce oddać swoje narządy.' co tyle, że mam taką świadomość, że ktos kiedyś gdzieś może potrzebować tego co już mi będzie nie potrzebne, że mogę komuś uratować życie. I nie wiem jak Wam wszystkim ale mi to uświadamia też to jak życie jest kruche i że lepiej pomyśleć dwa razy zanim sie zrobi coś głupiego. A tak poza tym to przyłączam się, o. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
ja jestem na TAK.
mam w portwelu oświadczenie woli. zamierzam kupic te branzoletkę, ale wiadomo, do wszystkiego i zawsze jej nie ubiorę. wystarczy ze moi bliscy o tym zostali poinformowani i w razie wypadku, sami beda wiedzieli co i komu powiedziec. uwazam, ze jest to wspaniały pomysł.
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
W gruncie rzeczy nie chodzi aby nosic bransoletke ale aby podjac swiadoma decyzje w stosunku do siebie i podjac jakas rozmowe na ten temat w rodzinie.
Z drugiej strony dlaczego nienosic jej do wszytskiego ? wstydzic sie wlasnego zdania ? bo nie pasuje do aktualnej mody ? moda na zycie jest zawsze. Lis nosi bransoletke chyba Armstronga do garniturow ,pasuje nie pasuje ? co z aroznica wazne ze ejst zauwazalna i pobudza do dyskusji. Aby temat byl walkowany w kazda stronę aby jak najwiecej sie o tym mowilo a co za tym idzie robilo. w koncu nie wiadomo czy jutro ktoras z nas -odukac-nie bedzie potrzebowala nerki a moze ktoras z nas stanie przed pytaniem czy odda Pani narzady swojego meza,dziecka,mamy ? Zawsze powtarzam ze dziwie sie ludziom zabierajacym wszytsko do piachu po co daja pozywke robalą ? Ludzie za zycia nie dbaja o ciala pija,pala ,jedza świństwa ale nie oddadza nerki po smierci . Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2009-05-11 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jutro pojadę do rossmana,jak zajdzie potrzeba nawet do kilku(w centrum jest ich trochę) .Oczywiście akcje w pełni popieram. Edytowane przez Alejka Czas edycji: 2009-05-11 o 21:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Ja również noszę od jakiegoś czasu oświadczenie woli w portfelu. Jeśli chodzi o transplantację jestem jak najbardziej na tak.
Bransoletkę zamierzam sobie kupić...
Edytowane przez Sweetheart86 Czas edycji: 2009-05-19 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
jestem na tak chociaz sama nie moge dac swoich narzadow. Chociaz chcialam, ale coz zoltaczke przeszlam wiec wszystkie wasze narzady beda moje ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
a ja mowie tak, chcialam kupic ta bransoletke, ale tej aukcji nie ma na allgero
![]()
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
[1=e49053b4781f408f3584008 be78503b2c10ffec8;1225701 9]codziennie bedziesz ją nosić? zawsze i do wszystkiego...[/quote]
Noszę codziennie, do wszystkiego.
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Jeśli te bransoletki mają uświadomić coś społeczeństwu to powinny być rozdawane za darmo w ramach akcji promującej ten temat.
Po drugie. Fakt posiadania takiej bransoletki nie jest wiążący ani dla lekarzy ani dla rodziny. Jeśli ktoś rzeczywiście chce coś zrobić to niech idzie do notariusza, podpisze oświadczenie i nosi je zawsze przy sobie. Wtedy to słowo będzie miało rzeczywistą wartość.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Cały dochód jest przekazywany na transplantologię.
![]() |
#43 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym jak cos jest za darmo to nie jest tak szanowane i nosi je kazdy bez wiekszego zastanowienia ,jednak zakup niesie wieksza szanse ze jest przemyslany a nie kierowany tylko modą. Cytat:
kiedys byl ,nie wiem jak teraz to funkcjonuje rejestr osob ktore sie nie godzą na pobranie narządow,jesli cie nie ma w rejestrze to odgornie moga pobrac narządy po zgodzie rodziny. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, wiecie moze co ile wystawiane sa te bronsoletki?
bo bardzo chcialabym ja miec, a u mnie w rossmanie nie ma ![]() oczywista oczywistosc popieram cala akcje ![]() takowe oswiadczenie nosze od kilku lat w portfelu. nawet wygrawerowalam sobie na niesmiertelnikach ![]() prosze pomozcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#47 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz jak sie rodzina uprze to i swistek od notariusza nie pomoze ale chyba bardziej chodzi o to aby sprowokowac rozmowe na ten temat . dla mnie to jest naturalne odanie narządów i moja rodzina jesli bedzie potrzeba zostanie" pokrojona" i ja tez chce. Cytat:
nie trafilam jeszcze ani razu na allegro ,zreszta koszty przesylki to pewnie koszt kolejnej bransoletki wiec wole dac "zarobic" akcji niz poczcie . polujcie w rossmanach. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, a ta bransoletka ma jakiś określony obwód, można ją np. zmniejszyć??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
a wiecie od którego roku życia można wypełnić takie oświadczenie o tym ze się zgadzam na transplantację? bo ja ma 15 lat i już wiem na 100% ze chce oddac narzady po smierci .. tylko nie wiem czy mozna w kazdym wieku cos takiego wypelnic czy trzeba miec conajmniej 18 lat... odpiszcie
![]() jestem na TAK |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
Jestem zdecydowanie na tak! oswiadczenie woli nosze od dawna, rodzine tez uswiadomilam i wiedza co maja zobic z moimi organi w razie czego. Cudowna akcja
![]() a moze wiecie czy Rossman dostanie jeszcze pakiety Powiedz TAK? u mnie w miescie na drugi dzien od rozpoczecia sprzedarzy w sklepach juz tego dostac nie mozna bylo, a zlapanie zestawow na allegro graniczy z cudem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, w oświadczeniu trzeba wpisywac grupę krwi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam i o dziwo noszę do wszystkiego i mam gdzieś, czy pasuje albo czy jest modna. nie trzeba, tylko imię, nazwisko i pesel Edytowane przez justytutka Czas edycji: 2009-05-14 o 13:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
przecież możesz zajrzeć na zakończone aukcje i sprawdzić to ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
udało mi się kupić na allegro. pieniądze wysłałam i potwierdzam, że przesyłka jest całkowicie darmowa.
wprawdzie takie oświadczenie woli noszę w portfelu od kilku lat i nawet sobie na nieśmiertelnikach wygrawerowałam, no ale tu zawsze wspomogę akcję ![]() mówię TAK! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
u mnie w Rossmanie zalega ich pełno, jakoś nie ma chętnych dawców w Oleśnicy.
Za to ja właśnie drukuję oświadczenie, ostatecznie się zdecydowałam ![]() mówię - Tak ![]()
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
Bransoletki nie mam, bo nie lubię się afiszowac z różnymi tego typu rzeczami... dla mnie to trochę takie "patrzcie jaka jestem super, dobra, otwarta itp..." Oświadczenie woli mam w portfelu, a krew oddaję od 18-go roku życia. Przymierzam się do rejestru dawców szpiku...
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg ![]() Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
ja też siedzę już 2 godziny i poluję na tą bransoletkę i nic no
![]() o nareszcie udało mi się kupić ![]()
* Zapuszczam włosy! * Aparatka (góra + dół) 22.03.2013r. - 21.05.2014r. ![]() Edytowane przez L I L Y Czas edycji: 2009-05-19 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
A ja zastanawiam się, czy nie zrobi się z tego przez przypadek kolejny nurt snobizmu, typu "Ej, mam bransoletkę, a Ty nie, jestem lepszy".
Ja już kilka lat temu napisałam do centrum transplantologii z prośbą o przysłanie specjalnych blankiecików dla siebie i rodziny; na konto w banku można wpłacać pieniądze, współpracować z centrum, pomagać rozpowszechniać akcję. Co zmieni zakup bransoletki, jeśli nie podpiszę oświadczenia woli? Bransoletka nie jest dokumentem, nikt nie musi uszanować woli zmarłego, bo ma coś na ręku. A moje oświadczenie woli jest dokumentem, który należy, w świetle prawa, respektować. A skąd w ogóle mam pewność, ile pieniędzy jest przekazywane fundacji, a ile wędruje do producenta, do speców od reklamy? Jeśli ktoś ma te informacje, chętnie się z nimi zapoznam, ale jestem ciekawa, bardzo. Edytowane przez larva Czas edycji: 2009-05-19 o 20:44 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy którejś z Was udało się kupić bransoletkę na allegro???
To jest jakaś paranoja,że aukcja kończy się nie mając jeszcze minuty! A na kolejną czekasz, czekasz i nie ma ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:19.