![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zestawy na maturę ustną z języków
angielski.
im chodzilo o recykling, a ja zaczęłam ściemniać, że być może ona opiekuje się czyimś domem i podlewa kwiaty, bo były w tle ![]() ![]()
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szukałam na necie, ale na razie tylko z Wawy znalazłam tegoroczne ![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
WLKP
A. Dzwonisz do znajomej rodziny angielskiej której niedawno okradziono mieszkanie. Zapytaj: -jaka była ich reakcja -co im ukradli -czy złapano złodziei B. Byłeś w Holandii i brałeś udział w zawodach sportowych. Opowiedz -w jakiego rodzaju zawodach brałeś udział -które zająłeś miejsce -co na to Twoi znajomi C. Urządzasz z koleżanką przyjecie. -poproś ją żeby udekorowała mieszkanie -nie zgódź się żeby upiekła ciasto i powiedz dlaczego -zaproponuj kompromis Obrazek: młody gościu na kanapie ogląda tv i wcina chipsy. pytan nie pamietam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
a moze mi ktos powiedziec jak ten egazmin wyglada od poczatku:
wchodzre i dzien dobry i co dalej? w ogole przed losowaniem z komisja rozmawiam po polsku czy do razu po angielsku? jesli tak to co moga sie mnie pytac? ![]() ![]()
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy jezyk rosyjski interesuje, ale napisze co miałam
![]() Na obrazku miałam piatke młodych ludzi grających w siatkówke na plaży 1. Jak mysli czy im podoba sie ten sport?Dlaczego? 2. Jakie są wakacje Twoich marzeń? I. Pozyskiwanie informacji: Jesteś na poczcie w Rosji: -zapytaj ile kosztuje znaczek na list do Polski - dowiedz sie kiedy dojdzie list - kup 3 znaczki na zwykły list II. Relacjonowanie wydarzeń: Spotkałaś znajomą i opowiadasz jej o wizycie w kinie: - powiedz gdzie i z kim byłaś - na jakim filmie bylismy - jak oceniam film III. Negocjacje: Coś tam ze mam pokój czy cuś: -wyraź niezadowolenie ze masz ciemny pokój - nie zgódź sie że trzeba oszczedzać światło - zaproponuj kompromis Aha i to z woj. śląskiego zestaw 1 ![]() Jak dobrze byc już po tym strasznym stresie ![]()
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jesteście wielkie. Co prawda ustny mam dopiero w środę ale przyta się to wszystko!
![]()
Nie pozwólcie, aby ktokolwiek wmówił wam, że trzeba być zadowolonym z tego, co się ma. Zawsze jest więcej do zdobycia. ![]() ![]() ~dbam o włosy ![]() ~100 dni bez chipsów dzień: 88/100 ![]() ~ćwiczę! Insanity Max30 dzień 56/56 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Ty masz Warszawę, tak?
Bo warszawskich znalazłam sporo tegorocznych na gronie, ale w sumie i tak pewnie się w nie nie będę bawić, bo takich samych raczej nie dadzą.
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
U mnie po wejściu należało powiedzieć coś na styl: Good morning, My name is.... I would like to take my matura exam in English.
POMORSKIE zestaw 40. Obrazek: ludzie w restauracji objadają się spaghetti, zakaz palenia jest, na ścianie wisi obraz. Masz zadzwonić do organizatora wystawy chińskiej i się dowiedzieć szczegółów odnośnie jej, co możesz tam zobaczyć itp. Dowiedzieć się również, jak dużą grupę młodzieży możesz zabrać i czy przewidziana jest jakaś specjalna prelekcja dla Was. Opowiadasz kumplowi z USA, że odwiedziłeś dobrego kolegę w szpitalu. Opowiedz, dlaczego tam się znalazł, co mu się stało, jak zareagował na Twoją wizytę, co mu przyniosłeś ![]() Mieszkasz z koleżanką w akademiku, która pali. Nie podoba Ci się to, masz zaproponować inne rozwiązanie, i dlaczego nie chcesz aby paliła. Powiedz jej, gdzie ma palić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
a moze miał ktoś juz ustne z woj łódzkiego??
'Bo...życie jest chwilą wieczności' _________________________ __________ https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=362866 <--- CIUCHY WYMIANA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=13986827 #post13986827 SZUKAM |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiem Ci, ze mielismy probna z nauczycielkami, ktore maja nas egazminowac i wszystko tak jak na egazminie. I u nas po wejsciu mowili prosze wylosowac zestaw, pytaja jaki numer idziesz do lawki takiej z boku gdzie jest kartka przygotowana (strasznie szybko leci to 5 min!), mowia ze czas minal, siadasz przy biurku i muszisz powiedziec po angielsku "zaczynam od zadania nr...". Mnie na koncu kazdej rozmowki pytala po niemiecku "wszystko?" a ja tylko "tak". Ja mam egazmin jutro z niemieckiego podstawowy, juz mam okropny stres. Pierwsze osoby z mojej szkoly juz zdawalay i najnnizzy wynik to 85%, a ja jestem bardzo slaba z niemieckiego. Podobno ciezko nie zdac z jezyka obcego ustnego? Chyba zeby ktos nic nie powiedzial? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Wszyscy nam mówią że trzeba przede wszystkim mówić mówić i mówić. Nie zdają ci co nic nie mówia, bo jak mozna dac punkty za nic ;P. Trudno jest nie zdać... naprawdę
![]()
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
Niektóre zestawy [klik] są strasznie trudne, więc osoba z niezbyt bogatym zasobem słów nie poradzi sobie... Ja sama trzęsę się ze strachu bo ćwicząc widzę jak dużo słówek jeszcze nie znam/zapomniałam.
* w linku zestawy z ustnego angielskiego P, z różnych województw. Od dziś nie rozstaję się ze słownikiem ; ( ![]()
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
BJean - mnie to samo przeraża... niby taka podstawa, powinno być łatwo-przyjemnie-banalnie, a niektóre zestawy maja słowa kluczowe, których w żaden sposób nie ominiesz, a wykraczaja poza taka podstawowa znajomosc jezyka... Także życze nam dużo szczescia i tez chyba zagłebie sie w słownik
![]() Przy okazji... jakieś wiadomości z zachodniopomorskiego? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
Ja tak samo przylaczam sie do pytania o rozszerzenie z ang. Mi wlasciwie nie zalezy jakos specjalnie z ktorego wojewodztwa. Poza tym mysle,ze jakas tam zbieznosc jest w tych tematach i tak.
Dziewczyny a miala juz ktoras,albo ma ustny francuski pdst?
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
sinsinsin gdy ja zdawałam swój ustny to znajoma zdawała francuski podstawowy, ale zdołałam się dowiedzieć tylko ze na obrazku miała ślub
![]() |
#51 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#53 | |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
No nie mialam pomysłu bo ogrodu nie mam
![]() ![]() ![]() Uratował mnie hiszpański na tej maturze z angola ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Blog Edytowane przez kasienka.b Czas edycji: 2009-05-11 o 17:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ONZ w Afryce? ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Co w tym trudnego? Mi pierwsze co przyszlo do glowy i chyba najprostsze to, ze zostawialm telefon w taxi albo portfel i kierowca do mnie zadzwonil.
Mialam dzis podstawowy niemiecki zdalam na 75%. Mialam szczescie w losowaniu, moje rozmowki z woj. slaskiego: 1. Dzwonisz na lotnisko: - zapytaj kiedy jest nastepny lot do Krakowa - czy mozna zarezerwowac bilet - ile kosztuje 2. Zrobiles remont pokoju powiedz: - jakie zmiany - o nowym umeblowaniu - kto Ci pomagal 3. Twoja kolezanka ciagle pije napoje w puszkach powiedz: - ze to szkodliwe dla srodowiska - nie zgodz sie z jej argumentem, ze sa tanie - zaproponuj kompromiswoe rozwiazanie Obrazek: dziewczyna lezy na lozku i gra na kompie 1 pytanie:Czy ona sie koncentruje i dlaczego? 2. pytanie: Czy tez gram na kompie i co robie w wolnym czasie? Stres jest nie potrzebny, ja z nerwow zapomnialam jak jest szklo:/ Powodzenia. Edit: z tego co pamietam z zestawow innych to obrazki: 1. szkielet dinozaura chyba w jakims muzeum i pytanie do jakich muzeow najbardziej lubisz chodzic, 2. Wypadek samochodowy i strazacy przenosza jakis samochow, jest pozar Edytowane przez laktoza Czas edycji: 2009-05-11 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
cz do np jezyka angieslkiego i podstawowego niemieckiego sa takie same zestawy?
'Bo...życie jest chwilą wieczności' _________________________ __________ https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=362866 <--- CIUCHY WYMIANA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=13986827 #post13986827 SZUKAM |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
![]()
Witajcie. Właśnie wróciłam z egzaminu ruskiego ustnego.
Miałam zestaw nr 3 woj mazowieckie, podstawa. Na obrazku byli młodzi ludzie, kobietka i facet. Stali w kuchni przy kuchence i gotowali, pytanie: jak myślisz dlaczego lubią razem gotować i czy są jest jakieś rzeczy czy coś tam których mężczyzna albo kobieta nie mogą robić już dokładnie pytania nie pamiętam. Potem miałam poinformować kolegę ile kosztuje doba w hotelu w Zakopanem, jaki pokój on potrzebuje, kiedy przyjedzie. Później było że byłam na wycieczce jakie stamtąd przywiozłam prezenty i dla kogo, że pomagała mi w tym koleżanka z Rosji i czy i jak będziemy kontynuować swoją znajomość. Ostatnie to było że miałam iść do teatru wielkiego a kolega ubrał się na sportowo, miałam się zdziwić i zapytać dlaczego tak się ubrał, on na to że to nikomu to nie będzie przeszkadzało a ja miałam powiedzieć że będzie przeszkadzało i dlaczego i mam mu zaproponować w co ma się ubrać. Zdałam na 17 punktów ale i komisję miałam pierwsza klasa, że lepszej to tylko ze świecą szukać! Słuchajcie dacie radę. Ja uczyłam się języka sama, mam dwoje dzieci i dom na głowie. I zdałam i to jak! Powodzenia i trzymam za was kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam ustny jutro, patrzac na te zestawy wydaje mi sie ze zupełnie nic nie umiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,czy oni na ustnym angolu tak bardzo sprawdzają uwagę na to czy coś jest poprawnie powiedziane? Chodzi mi o czasy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poprawność nie jest hiperważna ; )
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.