![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Podróż do Czarnobyla
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Pora podbic watek
![]() Ja wybieram sie w kwietniu do Kijowa na niecaly tydzien i chce pojechac na wycieczke do Czarnobyla. Btw, bilety na pociag strassznie drogie, ja zaplacilam z bilety na samolot LOTem 490PLN w dwie strony z Warszawy. Wystarczy kupowac z wyprzedzeniem ![]() Juz nie moge sie doczekac ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę
![]() ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Oki, jak tylko wroce zdam relacje
![]() Tez najtaniej za 150USD znalazlam ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Ja byłam w Prypeci i Czarnobylu kilka lat temu (3 chyba). Bardzo ciekawe doswiadczenie. Nie wiem, jak tam teraz z tymi wyjazdami jest po tym przewrocie na Ukrainie, ale wtedy też nie można było wjechać do zony bez specjalnej przepustki, więc ja z chłopakiem wykupiliśmy wycieczkę zorganizowaną, z biura z Krakowa Bispol. Oni wszystko załatwiali, jechało się autokarem do Kijowa, tam były noclegi a w ciagu dnia była wyprawa do Prypeci i nawet z obiadem na stołówce pracowniczej elektrowni w Czarnobylu (paskudny obiad, ale to inna sprawa). Wyprawa nie kosztowała dużo bo wtedy jakieś 700 zł/osobę ale musicie poszukać na stronie ich, czy nadal organizują te wyjazdy. Ja szczerze polecam jechać, byłam w wielu miejsach na swiecie ale to było jedno z najciekawszych a wyjazd zrobił na mnie ogromne wrażenie. I nieprawdą jest, ze to niebezpieczne, w 4 h pobytu w Prypeci nabieracie tyle promieniowania ile w ciągu 2 rentgenów więc bez przesady. Ja w każdym razie po ~3 latach od tego wyjazdu jestem zdrowa jak koń i urodziłam zdrowe dziecko, więc jestem najlepszym tego przykładem. Ludzie, co mówią, że to niebezpieczne po prostu nie są doinformowani i sieją panikę.
Polecam się wybrać, jak sytuacja sie tam uspokoi. ------------ Spojrzałam na stronę Bispolu i na razie ze względu na sytuację na Ukrainie nie ma żadnych wycieczek tam. W sumie nic dziwnego. Edytowane przez Black_Liquorice Czas edycji: 2014-04-17 o 00:09 Powód: aktualizacja informacji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.