Jakie rzeczy wzbudzają w was obrzydzenie? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-11, 14:45   #31
201604200942
Konto usunięte

Dot.: Jakie rzeczy wzbudzają w was obrzydzenie?

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
Hmm nie chce obrazić nikogo, broń Boże! Ale jak widzę dziewczyny z większymi boczkami czy brzuszkiem w zamałej [?] za krótkiej bluzce gdy sadełko wylewa się ze spodni to aż mam ochotę podejść i ściagnąć tę bluzkę z dół.. Nie mówie, bo sama mam boczki, ale za wszelką cene staram sie ich nie ukazywać światu.. Ale cóż.
śmieszy mnie to, jak dziewczęta kupuja spodnie kilka numerów za małe. wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że wszystko, co jest uciskane na tyłku, stara się wypłynąć górą i wypływa we wszystkie strony

co mnie obrzydza? Prócz tych wszystkich, widok tutejszych meneli, pijanych, szukających kogoś, komu mogliby wprać.

obrzydzają mnie wszelkie publiczne toalety, zwłaszcza te w pociągu.
Obrzydza mnie, gdy ktoś wciąga smarki co chwilę. Mam koleżankę w klasie, która robi tak ciągle. Raz pan od historii zwrócił jej uwagę, dał jej chusteczkę, ona sie wysmarkała i po chwili znów zaczęła wciągać. nauczyciel powiedział jej, żeby wysmarkała sie do końca, bo nie ma ochoty słuchac tego wciągania. tak sie najadła wstydu, że teraz coraz rzadziej to robi ;p

Brzydzą mnie także gumy do zucia poprzyklejane pod ławką, czy pod krzesłem w szkole.
Człowiek chce sobie porządnie przysunąć stolik, a tu nagle czuć pod palcem jeszcze niezaschnietą gumę rzeczywiście daleko maja do kosza.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 14:55   #32
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kariera85 Pokaż wiadomość
z traumatycznych: rurki do trzymania się w komunikacji miejskiej
budzą we mnie wstręt.. bleeee
O tak, ręką potem śmierdzi takim charakterystycznym zapachem :/
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 15:11   #33
rapifen
Zakorzenienie

bawienie się kolczykiem w jezyku
jak dziewczyna ma brzydką cere i ją maskuje zamiast leczyć
niezmyty makijaż na tłustych oczach 10 kg czarnej kredki
... chyba tyle póki co
rapifen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 16:24   #34
Stromanthe
Zadomowienie

GG do Stromanthe

Mlaskanie, żucie gumy do żucia tak, że wszyscy wkoło słyszą (miałam dziś ochotę ubić taką jedną), ludzie smarkający o na ulicę, smak krwi, ślina, takie wągry ogromne, które wyglądają jak kratery, przetłuszczone załupieżone włosy. Pewnie jeszcze wiele innych rzeczy by się znalazło
Stromanthe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 16:40   #35
WhiteCherry
Zakorzenienie

-niespuszczanie za sobą wody w wc,
-włosy w wannie/na mydle,
-tłuste włosy + łupież,
-pot,
-przepocone ubrania,
-zbyt długie paznokcie
Stary 2009-05-11, 16:53   #36
Madziulek_90
Zadomowienie

Co do tych za ciasnych ciuchów- posłuchajcie sobie Lilu-Jeansy
http://www.youtube.com/watch?v=7vkCd...eature=related
Madziulek_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 17:35   #37
Asienka187
Zakorzenienie

• włosy...
    na podłodze, umywalce, na krześle, na ubraniu, nawet na ciele u niektórych, o jedzeniu nie wspomne...
  • za długie paznokcie
  • plucie
  • żucie gumy z otwartymi ustami, ogólnie mlaskanie
  • jadłodajnie/stołówki
Stary 2009-05-11, 17:43   #38
sine.ira
BAN stały

Psie kupy na skwerach, ulicach i chodnikach

Plus to wszystko co juz tu zostalo wymienione
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 18:13   #39
nutka85
Wtajemniczenie

jak ktoś obcina sobie paznokcie, i tych obciętych części nie wyrzuci do kosza, nie spłucze w umywalce, wannie....
Po prostu takie obcięte pazury wywołują u mnei totalne obrzydzenie!
Stary 2009-05-11, 18:32   #40
rapifen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Psie kupy na skwerach, ulicach i chodnikach

Plus to wszystko co juz tu zostalo wymienione
zapomnniałam o tym. to cyba jedno z najważniejszych

i popieram - długie paznokcie...
rapifen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 20:07   #41
my fair lady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez foremka001 Pokaż wiadomość
Mnie i mojego faceta obrzydza widok dziewczyny, która ma na twarzy tapete, która "ukrywa" jakies pryszcze o fuuuu to jest okropne, taka warstwa chemii na twarzy. Oczywiście rozumiem, ze duzo osob ma jakies problemy ze skora, ale nie rozumiem jak w takiej sytuacji mozna jeszcze kisic to wszystko pod toną tapety

też nie moge patrzec na babki z tradzikiem... i jeszcze gorzej z nalozonym na to kilogramem tapety, ble, sama nie mam wiekszych problemow z cera ale codziennie tonik benzacne, a co tydzień delikatny peeling migdalowy, zeby mi nic nie wyskoczylo, dla mnie pryszczata twarz jest jedna z najbardziej niestetycznych rzeczy, nie znaczy to oczywiście ze jak widze pryszczatych to odwracam sie i uciekam z krzykiem, ale uwazam, ze jak ktos nawet tyle nie dba o siebie to mnie po prostu odpycha
my fair lady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-11, 20:27   #42
Mascara
Raczkowanie

nie moge czytac tego wątku, a juz mialam jesc kolacje dzieki, odechcialo mi sie, ale to dobrze bo chce schudnąc
Mascara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 21:13   #43
streva
Raczkowanie

A ja nie mogę patrzeć jak najpierw pies się zsika (lub skupka) do piaskownicy, a potem dzieci sie w niej bawią. (dlatego nie chodzę z moim malcem do piaskownicy).
Stary 2009-05-11, 21:27   #44
stargazer
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez my fair lady Pokaż wiadomość
też nie moge patrzec na babki z tradzikiem... i jeszcze gorzej z nalozonym na to kilogramem tapety, ble, sama nie mam wiekszych problemow z cera ale codziennie tonik benzacne, a co tydzień delikatny peeling migdalowy, zeby mi nic nie wyskoczylo, dla mnie pryszczata twarz jest jedna z najbardziej niestetycznych rzeczy, nie znaczy to oczywiście ze jak widze pryszczatych to odwracam sie i uciekam z krzykiem, ale uwazam, ze jak ktos nawet tyle nie dba o siebie to mnie po prostu odpycha
No cóż... Chciałam powiedzieć, ze trądzik nie bierze się z niedbania o siebie i nie wiem skąd się to powszechne przekonanie bierze. Takie opinie są krzywdzące dla osób, które męczą się z tym cholerstwem latami, wydają pieniądze na kosmetyczki, dermatologów, leki, zabiegi i inne cuda niewidy i nie widzą efektów. Trądzik to choroba, a nie niechlujstwo i nie wystarczy smarować się tonikiem i robić peeling. Myślę, że nie chciałabyś być w skórze tej "babki z trądzikiem", która niemalże duszę diabłu by zaprzedała, by się go pozbyć, próbowała wszystkiego co się da, tymczasem ktoś się od niej odwraca z obrzydzeniem i komentuje, że o siebie nie dba

A co do tapety - czasem dla osoby z trądzikiem i ciężkim kompleksem na tym punkcie to jedyny sposób, by się w ogóle ludziom pokazać. To nie jest maskowanie zamiast leczyć - to jest maskowanie DOPÓKI się nie wyleczy, by w ogóle móc na siebie patrzeć.

Na szczęście sama już mam za sobą najgorsze jeśli chodzi o moją cerę, ale widzę, że gdybym chciała się troszczyć o uczucia estetyczne takich osób jak niektóre wypowiadające się w tym wątku, musiałabym we wczesnej młodości zamknąć się w domu na jakieś pięć lat i w ogóle ludziom nie pokazywać

Edytowane przez stargazer
Czas edycji: 2009-05-11 o 21:30
stargazer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 21:33   #45
arrabbiata
Zadomowienie

Brzydzę się wszystkiego, co jest używane przez miliard ludzi dziennie gołymi rękami, jakiś poręczy, uchwytów, klamek... przyciski w bankomacie wciskam przez rękaw, tak samo z otwieraniem drzwi

Brzydzą mnie też śmierdzący na kilometr bezdomni.
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 22:04   #46
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
a mnie obrzydzają ograniczeni ludzie, którzy nie znają się na czymś i wypowiadają. Trądzik jest chorobą i tonik benzacne niektórym nie wystarczy. Trądzik nie wynika z zaniedbania.

Edytowane przez lukrecja222
Czas edycji: 2009-05-11 o 22:11 Powód: literówka
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 22:10   #47
nutka85
Wtajemniczenie

Mam trądzik....
Czy to znaczy, że jestem zaniedbana? Że nie dbam o siebie "nawet tyle"?

Większość ludzi z trądzikiem naprawdę dba o siebie, niejednokrotnie bardziej niż osoby o "cerze bez większych problemów" ....

Dermatolog, leki, kosmetyki, odpowiednia dieta.....Czasami to nie wystarcza... i to, że mam wypryski, pryszcze, zaskórniki nie znaczy, że nie dbam o siebie

(przepraszam, jeśli zbyt agresywnie zareagowałam, ale takie podejście mnie denerwuje :/)

Edytowane przez nutka85
Czas edycji: 2009-05-11 o 22:12 Powód: literówki
nutka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 22:18   #48
Carmela
Rozeznanie

Mnie az trzesie gdy ktos na mnie oddycha , nie daj Boze ma nieswiezy oddech to juz wogole tragedia .Nie znosze kiedys ktos dotyka mojej twarzy .Niedobrze mi kiedy musze komus podac reke a ta reka jest zimna i spocona
Carmela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 22:28   #49
biip
Raczkowanie

".... dla mnie pryszczata twarz jest jedna z najbardziej niestetycznych rzeczy....."
To chyba najgorsza rzecz jaką przeczytałam na tym forum. Stąd biorą się kompleksy. Tak szczerze zrobiło mi się smutno/głupio ? sama nie wiem. Ale to nie moja wina, że w ten sposób jestem "nieestetyczna ?

A tak, co wzbudza we mnie obrzydzenie to pot, ale tu nie mam na myśli jak ktoś się tam raz spoci, bo to się każdemu może zdarzyć, tylko taki jakby zaduch aż. Bierze mnie na wymioty... I wszelkiego rodzaju robale i pająki
matematyka pr
chemia pr
niemiecki pr
biip jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 22:32   #50
my fair lady
Raczkowanie

dlaczego od razu sie tak oburzacie, napisalam co mi przeszkadza, mialam klamac? poza tym nie chodzilo mi o osoby chore, ktore sie lecza, to widac czy ktos ma zaawansowana forme tradziku, czy jakies porozrzucane na twarzy krosty zapackane czymkolwiek, chodzi mi wlasnie o dziewczyny, ktore nie zwracaja na to uwagi, mysla ze jak naloza trzy warstwy tapety to pod nie bedzie widac co pod spodem maja

i zgodze sie, tradzik nie wynika z zaniedbania, ale jak ktos zaniedbuje higiene i zdrowie skory a ma sklonnosci do pryszczy to akurat zaniedbanie jest przyczyna tego jak wyglada...
Stary 2009-05-12, 08:30   #51
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:

i zgodze sie, tradzik nie wynika z zaniedbania, ale jak ktos zaniedbuje higiene i zdrowie skory a ma sklonnosci do pryszczy to akurat zaniedbanie jest przyczyna tego jak wyglada...
radze poczytać coś o trądziku i jego leczeniu, zanim zaczniesz wygłaszać swoje zdanie. Bo zanim zacznie się cokolwiek mówić, przydałoby się wiedzieć co nieco o tym.
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 08:48   #52
famka89
Zadomowienie

wszystko co wyżej opisane jest obrzydliwe ale jedno co mi zapadło w pamięc...
no więc tak, zima , spacer i widok starego faceta heh
palił fajke a z tej fajki zwisały jego smarki zrobił sobie mały wodospad z papierosa ... ohyda
famka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 10:05   #53
my fair lady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lukrecja222 Pokaż wiadomość
a mnie obrzydzają ograniczeni ludzie, którzy nie znają się na czymś i wypowiadają. Trądzik jest chorobą i tonik benzacne niektórym nie wystarczy. Trądzik nie wynika z zaniedbania.
ok, moza zamiast "tradzik" powinnam napisac "pryszcze" czy "syfki", a na te jest wiele sposobow, masci, toniki, zele ktore niszcza bakterie, miedzy innymi wlasnie benzacne czy peelingi, mi to pomaga, jakbym nie dbala o twarz to pewnie tez bym chodzila z pryszczami, bo to ze bakterie atakuja skore to normalne a to czy pozwoli sie im rozwinac i zaatakowac jeszcze wieksza czesc to juz zalezy od nas... o to mi wlasnie chodzilo

jesli ktos poczul sie urazony to przepraszam, moze zle dobralam slowa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-12, 10:12   #54
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

jacuzzi

ciepłe piwo

nieświeży oddech

749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 10:36   #55
trats
Rozeznanie

Cytat:
ok, moza zamiast "tradzik" powinnam napisac "pryszcze" czy "syfki", a na te jest wiele sposobow, masci, toniki, zele ktore niszcza bakterie, miedzy innymi wlasnie benzacne czy peelingi, mi to pomaga, jakbym nie dbala o twarz to pewnie tez bym chodzila z pryszczami, bo to ze bakterie atakuja skore to normalne a to czy pozwoli sie im rozwinac i zaatakowac jeszcze wieksza czesc to juz zalezy od nas... o to mi wlasnie chodzilo

jesli ktos poczul sie urazony to przepraszam, moze zle dobralam slowa
no jasne, wszyscy którzy mają trądzik o siebie nie dbają. to nic, że chodzą co najmniej raz w miesiącu do dermatologa, używają jedynie aptecznych, drogich jak cholera, kosmetyków i lekarstw, poświęcają w ciągu dnia co najmniej godzinę na pielęgnację cery. i w dodatku trwa to LATAMI, a posmarowanie pryszcza benzacne nie daje żadnego efektu. cieszę się, że gdy zmagałam się z tym cholerstwem nie spotkałam cię na swojej drodze, ani nikogo z takimi poglądami jak twoje. cieszę się, że moi znajomi mogli na mnie normalnie patrzeć, nie zwracali uwagi na niedoskonałości, i co pewnie wyda ci sie dziwne i niewiarygodne, uważana zawsze byłam za jedną z najładniejszych dziewczyn. a to co miałam na twarzy to było pomieszanie trądziku z alergią, więc czasem wyglądałam naprawdę nieciekawie.

i weź proszę pod uwagę, że te żele, toniki, maści nie wszystkim pomagają. a benzacne to największe świństwo jakiego używałam.

przepraszam jeśli cię uraziłam, ale nie znoszę opinii: ma trądzik - nie dba o siebie. a czytajac to co piszesz, to własnie odnoszę wrażenie, że tak myślisz. zresztą jak widać nie ja jedna.
trats jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 10:38   #56
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez streva Pokaż wiadomość
A ja nie mogę patrzeć jak najpierw pies się zsika (lub skupka) do piaskownicy, a potem dzieci sie w niej bawią. (dlatego nie chodzę z moim malcem do piaskownicy).
Współczuję. Chociaż pamiętam,że jako dziecko tez nie mogłam grzebać w piaskownicy bo wiecznie załatwiały się w niej koty. Sama mam psa,ale z daleka omijamy wszelkie place zabaw.
Cytat:
Napisane przez Carmela Pokaż wiadomość
Mnie az trzesie gdy ktos na mnie oddycha , nie daj Boze ma nieswiezy oddech to juz wogole tragedia .Nie znosze kiedys ktos dotyka mojej twarzy .Niedobrze mi kiedy musze komus podac reke a ta reka jest zimna i spocona
O tak, szczególnie w kościele jak ktoś ławkę za mną dyszy tak,że czuję ten oddech na sobie.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 10:38   #57
pau00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Ja nieznoszę widoku mężczyzn, ktorzy smarkają na ziemię, jednym palcem zatykając sobie dziurke Zawsze mi sie niedobrze robi, a kiedy mialam nawet odruch wymiotny i myslalam, ze jeszcze raz ujrzę swoje sniadanko
mam tak samo jak Ty
pau00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 10:45   #58
*piękna
Zakorzenienie

Mnie obrzydzają wyżej wymienione już dziewczyny z wielkimi boczkami i tyłkami chodzące w zaciasnych sponiach biodrówkach i obcisłych bluzkach powodujących wylewanie się obrzydliwego sadła. Fuuj!

W dodatku obrzydzenie wzbudzają we mnie przeklinające, palące, upijające się i szczycące się tym młode dziewczyny-wg mnie zagubione dzieci szukające dowartościowania i na siłę zwracajace na siebie uwagę małolaty.

Obrzydliwe oczywiscie są zachowania typu plucie, smarkanie na ziemię no i jak ktos sie nie myje

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 10:52   #59
Malaika85
Zadomowienie

duzo jest takich rzeczy..

śmierdzący meliniarze z butelkami w ręku

łyse dresy bluzgające na prawo i lewno slowami na k**** i wlasną flegmą

stare grube spocone baby w autobusie, ktore sadzac po zapachu nie zmienialy bielizny od tygodnia

lekarze, ktorzy cie wyleczą za 100 zl, ale juz na koszt panstwa to nie maja czasu

jak ktos obcina skorki lub paznokcie, nie nawidze swiadomosci, ze ktos cos "ucina"

skrobania paznokciami po tablicy

zagryzania chusteczek jednorazowych

splesniale i zepsute zarcie

robale

pies liżący sukę

seks rodzicow

kożuch na mleku

kminek, seler, por, cynamon (po kminku autentycznie rzygam, zapach cynamonu powoduje u mnie mdlosci i bol brzucha)

napis "dentysta"

ptasia kupa na czyjejs kurtce lub glowie

Lech Kaczyński i spółka

paląc papierosy i pijące alkohol małolaty (to idzie w parze razem z atakiem smiechu z mojej strony)

gimnazjalistki w mini, obcasach i dekolcie, i kilogram tapety do tego , probujące nasladowac dorosłych i byc sexy (tylko dla kogo...?)

bielizna w kolorze cielistym i wkladkami silikonowymi

stringi u faceta

stringi u kobiety w miejscu publicznym, np na basenie czy plazy

przetluszczone wlosy

brudna posciel

brudne opakowania od kosmetykow, maszynka po goleniu, wlosy na szczotce

brudna wanna i zlew (fuuuuuuuuuuuuuuuj)

niektóre dzieci

pieluchy

podpaski

facet, po calym dniu fizycznej roboty w upale (no chyba ze moj TZ wtedy w takiej sytuaji wzbudza we mnie inne reakcje )

rodzice gadajacy do dziecka o seksie i robiacy to bardzo nieudolnie

wszystkie antytalencia w programach typu Mam Talent, U Can Dance, Jak Oni Spiewaja

Edytowane przez Malaika85
Czas edycji: 2009-05-12 o 10:58
Malaika85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 14:14   #60
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alaley Pokaż wiadomość
peruki ;( nie ma nic bardziej obrzydliwego niż peruki heh
Żal... Ciekawe, co na twój post powiedziałyby osoby będące w trakcie bądź krótko po chemioterapii...
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości