![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Anemia - hemoglobina 5.8. Pomocy ?!
Jem wszystko w zasadzie
![]() Kleo14 - Mnie leczy lekarz rodzinny, wczoraj byłam u niej i jak zasugerowałam badanie tarczy to usłyszałam "po co" bo moje wyniki nie wskazuja na to, zebym mogla miec nadczynnosc badz niedoczynnosc, zelaza nie mam zmienionego na inne bo podobno "po kazdym chce sie wymiotowac" i uslyszalam jeszcze, ze mam sie cieszyc ze jestem leczona w domu a nie wyslana do szpitala a jesli mi zle i smutno bo sie popłakałam (sama nie wiem czemu), to zaproponowala mi leki antydepresyjne...
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Sag etwas zmień lekarza - nie ma co się łudzić, że ta baba pójdzie po rozum do głowy
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Nie depcze krokusów
|
Co za traktowanie! :/
![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
Moja mama w najgorszym momencie miała około 4. W zasadzie powinna była mieć transfuzję krwi, ale w ostatniej chwili uratowały ja tabletki z końską dawką żelaza.
Cóż, chodziła po lekarzach, wszystkie wyniki dobre, a kiedy przestaje zażywać żelazo, znowu wpada w anemię. Zbadana od góry do dołu, nikt nie zna przyczyny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
No ja od gory do dolu zbadana nie jestem, niby badan mialam duzo, ale sadze , ze mozna zrobic wiecej i mimo wszystko szukac przyczyny, bo nie chce caly czas brac tych okropnych tabletek po ktorych totalnie mnie cofa. Sa straszne i na pewno nie dam rady ich brac przez pol roku !
Lekarka dodała jeszcze, ze to sa "wieloletnie braki w niedoborze tego żelaza" a to niemozliwe bo mialam robiona morfologie niecaly rok temu po tym jak pierwszy raz mialam anemie ( ale "mniejsza" niz teraz i ta sama doktórka mnie leczyła) a jakis czas temu nawet sama krew oddawalam, bo zanim sie dowiedzialam o pierwszej anemi oddawalam pare razy. Porazka ogolnie mowiac.
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Cześć.
![]() Właściwie to zastanawiam się czy mogłybyście mi powiedzieć czy mam anemie. Wiem, że musze zrobić morfologie, ale sama nie jestem pewna czy w ogole jest po co, bo może moje obiawy mają inna przyczyne. Od jakiegoś miesiąca za dnia jestem bardzo senna, boli mnie głowa, zbiera mi się na wymioty, ale jak już przyjdzie co do czego to nie moge zwymiotować. Moje śluzówki są blade, czasem brakuje mi oddechu, kreci sie w glowie i boli mnie po lewej stronie pod sercem z tego co wiem to prawdopodobnie śledziona, są chwile zalewa mnie fala gorąca i serce wali jakby chciało wyskoczyć. Mam nadzieje, że szybko ktoś odpowie, z góry dzięki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Nie depcze krokusów
|
I na tej podstawie mamy Ci powiedzieć, czy masz anemię?
Bo nie chce Ci się iść do lekarza? ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Ja bym przede wszystkim zrobiła morfologię i poziom żelaza. Nikt diagnoz na odległosc nie daje.. Czesc objawów jakie masz pokrywaja sie z moimi przy dużej anemii. Gdybym ja nie poszła do lekarza zrobic badan to nie wiem co by ze mna było.. teraz na szczescie czuje sie coraz lepiej i wracam do zdrowia, ale musialam biegac po sporej ilosci lekarzy i brac rozne leki. Przyczyny jednak dalej nie znam.
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
To nie jest tak, że nie chce mi się iść do lekarza. Po prostu zastanawiam się czy to nie jest na jakimś tle nerwowym lub coś takiego, ale na badania wkrótce idę.
Jakiś miesiąc temu mdlałam i bolało mnie serce aż w koncu chcieli mnie na obserwacji zatrzymać, bo po morfologii i ekg nie było wiadomo co mi jest choć po czasie przeszło, ale teraz mam nawroty i jest coraz gorzej. Sag etwas mowisz, ze czesc obiawow jak u Ciebie, ktore konkretnie.? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
Tak, zmien lekarza
![]() Anemia, wypadanie wlosow, zmienne nastroje to tez moze byc objaw celiakii (nietolerancji glutenu)
![]() |
#41 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Dzięki. Skoro mówisz, że to było przy dużej anemii to wybiore sie do lekarza.
![]() zobaczymy czy tym razem coś ustali. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.