Joanna Brodzik jako Gosia w serialu "Dom nad rozlewiskiem" - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-05, 20:11   #31
_vixen_
Zakorzenienie

Dot.: Joanna Brodzik jako Gosia w serialu "Dom nad rozlewiskiem"

Kiepsko.
Nuda i właściwie serial o niczym, człowiek się w ogóle nie wciąga i nie przeżywa losów bohaterki - która w ogóle nijak nie pasuje do ksiązkowej Gosi.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-05, 20:26   #32
wesna
Wtajemniczenie

Zacznę od tego, że Brodzikowa w roli Gosi to jakiś śmiech-na-sali. Kobieta o tak młodej posturze, twarzy, sposobie poruszania się KOMPLETNIE nie pasuje do wizerunku Gosi z powieści. Dodatkowo, jej niby odmiana po operacji plastycznej to jakaś totalna masakra! Bo co się zmieniło? Włosy?? Kolczyki??. Brodzikowa to zdecydowanie Magda M., czyli młoda prawniczka-karierowiczka, a nie kobieta "po przejściach". Duży minus dla osoby formującej zespół aktorski.

Kolejny minus za przydługie sceny. Szczególnie zaś za scenę z bębęnkiem. Słowo daję, że zerkałam na zegarek, kiedy ta żenada się skończy. Nie podoba mi się tez aktorka grająca córkę Gosi bo wygląda (paradoksalnie) staro.

Dam jednak serialowi drugą szansę: może w scenerii nad rozlewiskiem bardziej się popiszą. Kto ma grać filmową mamę Gosi?
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-05, 21:07   #33
malgoskagc
Raczkowanie

mi książka bardzo się podobała (zaczęłam kolejną część) dlatego też wiedziałam, że serial mnie zawiedzie - ale mimo to obejrzę go z ciekawości jak to pokażą. Wiadomo, że pozmieniają parę sytuacji - ale dla mnie zawsze to jest irytujące, choć wiem, że tak musi być :P
myślę, że jak ktoś nie czytał tej książki to będzie mu ciężko zrozumieć serial, a jeśli ktoś z kolei czytał - to na pewno w jakimś stopniu będzie rozczarowany.
co do obsady - też uważam że J. Brodzik jest zbyt młoda - bardziej pasowałaby mi D. Stenka - wiem, że trochę jej dużo w tego typu produkcjach - ale sądzę, że naprawdę by się spisała!
Ogólnie nie potrafię sobie wyobrazić Kaśki i zastanawiam się jak to wykombinowali twórcy, Wiktor mnie rozczarował baaardzo, ciekawi mnie jak to będzie z Januszem i Elwirą i uważam, że super dobrali Grzesia - wg mnie strzał w 10. Marysia też jest ok, za to Kuba już mniej :P
Czekam aż się rozwinie akcja w serialu i połykam kolejną część :P
malgoskagc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-05, 21:18   #34
Ratatuj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość

Kto ma grać filmową mamę Gosi?
Małgorzata Braunek
Ratatuj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-09, 09:51   #35
_agatka
Rozeznanie

załozyłam ten watek więc muszę się wypowiedzieć - film niestety nie porwał mnie, może jak akcja przeniesie się nad rozlewisko to będzie lepiej? ogladałam film z Tzem ---> jak ktoś nie czytał ksiązki to chyba średnio zrozumiał o co chodzi i cięzko wytrzymać takie nudy..
ja wsród znajomych reklamowałam film, a tu kiszka, rozumiem ze pewne sceny skrócone, okrojone itp... ale to jak Brodzikowa znalazła się na stole operacyjnym to pomyłka jakaś...., aktorka - Marysia za poważnie wyglada, a Kuba przy niej jak jakiś dzieciuch, zreszta czający sie na niewiadomo co - a oni chyba parą byli...., dziury w akcji łatane śpiewem (podkładanym)Marysi, Wiktor porażka, no ledwo wytrzymałam ten odcinek... na siłę chcieli stworzyć uniwersalny film dla niedzielnej widowni, a wyszedł niezrozumiały koszmarek
Gośkę wybielili - gdzie związek z prezesem, wiele upojnych chwil z Grzesiem, no i przeciez Wiktor nie może adorować Gośki bo wyszłoby ze rozwiązła jakas, wiec dajmy Wiktorowi zonę i dziecię....no i ciagla reklama swifta, no prosze bardzo

_agatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-09, 14:23   #36
chusteczkahaftowana
Raczkowanie

Nie tylko reklama Swifta Pojawiła się też woda Górska Natura - to też reklamuje Brodzik i chyba Plus jeszcze?? W każdym razie product placement jak się patrzy No ale Brodzikowa okropnie Szczególnie po tej przemianie, jak ona w ogóle była ubrana ;/ Nie tak wyobrażałam sobie Gośkę. Przeczytałam wszystkie 3 części i jak książki czytało mi się świetnie, tak odcinek serialu "przemęczyłam" do końca Mam nadzieję,że się rozkręci. Jedyny aktor, który mi nawet pasuje do tej pory to książkowy Konrad (nie wiem jak się nazywa ten aktor , wiem tylko, że jest z Dereszowką). A Wiktor ?? Masakra, mi się wydawało, że to jakiś playboy itp. chyba ,że źle go odczytałam a tu jakiś taki nuuuudnawy aktor
chusteczkahaftowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-09, 14:33   #37
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
Zacznę od tego, że Brodzikowa w roli Gosi to jakiś śmiech-na-sali. Kobieta o tak młodej posturze, twarzy, sposobie poruszania się KOMPLETNIE nie pasuje do wizerunku Gosi z powieści. Dodatkowo, jej niby odmiana po operacji plastycznej to jakaś totalna masakra! Bo co się zmieniło? Włosy?? Kolczyki??. Brodzikowa to zdecydowanie Magda M., czyli młoda prawniczka-karierowiczka, a nie kobieta "po przejściach". Duży minus dla osoby formującej zespół aktorski.

Kolejny minus za przydługie sceny. Szczególnie zaś za scenę z bębęnkiem. Słowo daję, że zerkałam na zegarek, kiedy ta żenada się skończy. Nie podoba mi się tez aktorka grająca córkę Gosi bo wygląda (paradoksalnie) staro.

Dam jednak serialowi drugą szansę: może w scenerii nad rozlewiskiem bardziej się popiszą. Kto ma grać filmową mamę Gosi?
Zgadzam się, szczególnie z pogrubionym.
Cytat:
Napisane przez malgoskagc Pokaż wiadomość
mi książka bardzo się podobała (zaczęłam kolejną część) dlatego też wiedziałam, że serial mnie zawiedzie - ale mimo to obejrzę go z ciekawości jak to pokażą. Wiadomo, że pozmieniają parę sytuacji - ale dla mnie zawsze to jest irytujące, choć wiem, że tak musi być :P
myślę, że jak ktoś nie czytał tej książki to będzie mu ciężko zrozumieć serial, a jeśli ktoś z kolei czytał - to na pewno w jakimś stopniu będzie rozczarowany.
co do obsady - też uważam że J. Brodzik jest zbyt młoda - bardziej pasowałaby mi D. Stenka - wiem, że trochę jej dużo w tego typu produkcjach - ale sądzę, że naprawdę by się spisała!
Ogólnie nie potrafię sobie wyobrazić Kaśki i zastanawiam się jak to wykombinowali twórcy, Wiktor mnie rozczarował baaardzo, ciekawi mnie jak to będzie z Januszem i Elwirą i uważam, że super dobrali Grzesia - wg mnie strzał w 10. Marysia też jest ok, za to Kuba już mniej :P
Czekam aż się rozwinie akcja w serialu i połykam kolejną część :P
Też pomyślałam o Stence.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-18, 19:39   #38
jagodowy smak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ratatuj Pokaż wiadomość
Małgorzata Braunek

Czy to ta sama aktorka która grała Oleńkę Billewiczówną w Potopie,czy może mi się tylko tak wydaję?

jagodowy smak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-18, 20:10   #39
Honey_Girl
Zakorzenienie

Kolejny odcinek - kolejne rozczarowanie. Nie wiem nikt mi tutaj nie pasuje no może córka Gosi. A tak poza tym to nikt. Mama Gosi też zupełnie inna niż sobie wyobrażałam, taka oschła. W książce wg mnie wydaje się ciepła i serdeczna. Zobaczymy co będzie dalej...

Ps. była też reklama jakiejś kawy, bodajże mokate :P

Honey_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-18, 20:11   #40
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodowy smak Pokaż wiadomość
Czy to ta sama aktorka która grała Oleńkę Billewiczówną w Potopie,czy może mi się tylko tak wydaję?
tak, to ona
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ma%C5%82gorzata_Braunek
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-19, 10:06   #41
malgoskagc
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Honey_Girl Pokaż wiadomość
Kolejny odcinek - kolejne rozczarowanie. Nie wiem nikt mi tutaj nie pasuje no może córka Gosi. A tak poza tym to nikt. Mama Gosi też zupełnie inna niż sobie wyobrażałam, taka oschła. W książce wg mnie wydaje się ciepła i serdeczna. Zobaczymy co będzie dalej...
zgadzam się! myślałam, że może później się poprawi serial a robi się coraz większy gniot. Ciągły płacz, użalanie i dramaty.
Tomasz mnie zabił! on wygląda jak ojciec Basi a niby młodszy.. z kolei Basia wielka dama wsi _-_ masakra jakaś! o Kaśce nawet nie wspomnę :/

a w ogóle to ten aktor co gra Wiktora występuje w milionie reklam! np castorama czy czegoś co się tak dopasowują do klienta i chyba polbank... w ogóle on mi nie pasuje na wiktora co za żart :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-19, 14:12   #42
Wredonisia
Zadomowienie

GG do Wredonisia

ma byc 6 serii... nie wiem, jak my to przeżyjemy...
Jedynko, czy nie widzisz, że serial się prawie nikomu nie podoba? Halo?!
Wredonisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-19, 15:51   #43
_vixen_
Zakorzenienie

Telewizja publiczna już od dawna ma swoich widzów gdzieś.
Stary 2009-10-19, 16:26   #44
malgoskagc
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wredonisia Pokaż wiadomość
ma byc 6 serii
co?! naprawdę? to potwierdzone informacje?
Stary 2009-10-19, 16:56   #45
whatIthink
Raczkowanie

pierwszy odcinek był faktycznie żenujący. Nie jest to serial wysokich lotów, ale jak już zaczęłam oglądam, to oglądam książki były zdecydowanie lepsze.
Brodzik oczywiście za młoda do roli. ale strasznie się stara - chyba aż za bardzo się napina, takie mam wrażenie

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-19, 19:13   #46
kashha
Zadomowienie

Oj... ja zobaczyłam tylko pierwszy odcinek... jak już pisałam tak mnie wciągnął... że o drugim i kolejnym zapomniałam... weszłam tu dziś zobaczyć co Wy macie do powiedzenia na temat kolejnych odsłon serialu... i widzę, że nie ma czego żałować

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-19, 19:28   #47
evela28
na drugie mam Irena

a mi serial się podoba,uwielbiam Brodzik, a że za młoda to mi nie przeszkadza, sceny z cytatami też mi się podobają, właśnie czytam książkę ( zaczęłam od 3 częsci, myślałam że jest tylko jedna), bardzo mi się podoba
i fajnie tak się czyta książkę jak można książkowe postacie przyporządkować do fizycznej postaci

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-20, 13:39   #48
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam wszystkich
Na co dzień nie oglądam jedynki w ogóle. Nie moje klimaty. Zrobiłam wyjątek, bo chciałam zobaczyć, jak wygląda Joasia po macierzyńskim jak odnajdzie się w tej roli. Nie czytałam książki, więc nie mogę się do niej odnieść.
Powiem jedno, jestem rozczarowana, a po 3 odcinku totalnie!! Niestety.
Scenariuszem, grą większości aktorów ( z Joasią Brodzik ) na czele. Niespójne to jakieś, pourywane, wręcz kiczowate momentami.
Tak naprawdę przypadła mi rola teściowej Gosi oraz jej męża Konrada. Cała reszta, jaby z łapanki wzięta.
Poza wymienionymi przez Was reklamami dostrzegłam jeszcze oleju Kujawskiego ( za wiele tych reklam i podanych jeszcze w tak żenujący momentami sposób ).
Ciekawe, kto wytrzyma 6 sezonów z tym "wynalazkiem"?? Ja na pewno nie. Szkoda życia
Pozdrawiam

Edytowane przez anulinka2009
Czas edycji: 2009-10-30 o 11:00
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-20, 13:56   #49
prowokatorka
Zadomowienie

Serial jak serial.Jedno trzeba przyznać Joanna Brodzik wygląda uroczo w krótkich włosach .

Dafi {*} 22.06.2011 godz 20.
Na zawsze zostaniesz w moim sercu
Jodzi {*} 31.08.2013
Skarbeczku jesteś już w ptasim raju
prowokatorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-20, 13:58   #50
La Monica
La Moderatoiure

Oglądnęłam 2 odcinki - nudne to jak flaki z olejem....

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-20, 14:30   #51
agness86
Zakorzenienie

Brodzikowa mi tam w ogóle nie pasuje, już prędzej bym widziała w tej roli Stenkę

I już

agness86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 10:47   #52
Hultaj
BAN stały

widziałam 1szy odcinek i z pół minuty z któregoś z nastepnych. może się rozkrecił, uznałam, że nudny, ckliwy, rozwlekły, a te wstawki muzyczne, choć piosenka ładna, działaly mi na cerę, takie tam byly ni w pipę ni w oko.
co mi się rzuciło w oczki? w 1szym? reklama autka. co w drugim? wyjątkowo jak dla mnie buracko wpleciona w obraz reklama pewnej kawy.
współczesna telewizja. pff.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 12:33   #53
_vixen_
Zakorzenienie

O tak, auto jest bardzo dobrze eksponowane: pokazywane jest, jak bohaterka wyjeżdza z parkingu ze trzy razy na odcinek plus wizyta w salonie. Urocze.
Stary 2009-12-06, 17:37   #54
alutka0
Raczkowanie

GG do alutka0

ścięła i ufarbowała włosy więc wygląda na panią po 40 .

Sierpień 2009 - ........................

Obecny odrost 20 cm
Cel - 30 cm

Trzymajcie kciuuki.
alutka0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-07, 12:42   #55
whatIthink
Raczkowanie

plus wplecione w akcje niby przypadkowo reklama pewnej wody i pewnego oleju, no ale to już taki off top

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-07, 14:25   #56
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Kurcze książkę przeczytałam jednym tchem,a serial... Nudy. Brodzikowa jest strasznie sztuczna, mdła bez polotu i dowcipu. Jedynie podoba mi sie sprzedawczyni, bardzo podobna do postaci książkowej.
Reklamy mnie również irytują. Przegięciem było dodanie oleju do bigosu
Widoki piękne, chciałabym mieć taki domek.
A mam pytanie. Zupełnie nie pamiętam, żeby Marysia w książce byłą piosenkarką?
Stary 2009-12-07, 21:51   #57
langueur
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Joanna Brodzik jako Gosia w serialu "Dom nad rozlewiskiem"

Mi się chce poprostu płakać jak oglądam ten serial...przeczytałam całą trylogię nad rozlewiskiem i byłam zakochana, jednak film zabija moją miłosc co niedziele .
Najgorsza jest dka mnie kreacja Brodzikowej, w książce Małgosia, to naprawdę swietna babka ,z którą kazda z nas mogłaby sie identyfikowac...a w serialu to jakaś naburmuszona mameja co ciągle ryczy i zachowuje się jakby co dopiero się urodziła , a te jej sztuczne miny !!! Jest tak sztuczna jak te wszystkie chamsko wciśniete reklamy kujawskiego, perfecty mokate itp.!! Nie wiem czyj to był pomysł na tą aktorkę w tym serialu, zero w niej dojrzałej kobiety.... myslałam ze padnę jak zobaczyłam scenę Gosi w sukience w tulipany, jak smarkała na łożku jak jakaś psychiczna, takie klimaty moze były odpowiednie w Kasi i Tomku, mameja, jednym słowem zgadzam sie - dno nad rozlewiskiem
langueur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-08, 09:06   #58
_vixen_
Zakorzenienie

Raczej rozlewisko oleju...nad rozlewiskiem
Stary 2009-12-08, 11:45   #59
_agatka
Rozeznanie

przedwczoraj wpadłam na chwile na kolejny odcinek , tak gaspol Twoim najlepszym dostawca gazu......
Marysia w oryginale grała na perkusji
tak, chyba muszę się zgodzić, ze kreacja Brodzikowej jakaś taka mamejowata jest, - wrecz nasuwa mi się myśl - nie rozumiem totalnie tej jej Gośki, chociaż Gośkę książkową uwielbiam

_agatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-08, 19:22   #60
olinciaa
BAN stały

Dziewczyny o ile mnie pamiec nie myli oglądam jakies kulisy domu nad rozlewiskiem i rezyser serialu wypowiadał sie ze serial nie jest odzwierciedleniem książki także spokojnie
a mi sie sie serial bardzo podoba może dlatego ze poprstuu kocham magde m i teraz nie dam złamanego słowa powiedzieć na brodzik!!
olinciaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości