![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Joanna Brodzik jako Gosia w serialu "Dom nad rozlewiskiem"
Kiepsko.
Nuda i właściwie serial o niczym, człowiek się w ogóle nie wciąga i nie przeżywa losów bohaterki - która w ogóle nijak nie pasuje do ksiązkowej Gosi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
Zacznę od tego, że Brodzikowa w roli Gosi to jakiś śmiech-na-sali. Kobieta o tak młodej posturze, twarzy, sposobie poruszania się KOMPLETNIE nie pasuje do wizerunku Gosi z powieści. Dodatkowo, jej niby odmiana po operacji plastycznej to jakaś totalna masakra!
![]() Kolejny minus za przydługie sceny. Szczególnie zaś za scenę z bębęnkiem. Słowo daję, że zerkałam na zegarek, kiedy ta żenada się skończy. Nie podoba mi się tez aktorka grająca córkę Gosi bo wygląda (paradoksalnie) staro. Dam jednak serialowi drugą szansę: może w scenerii nad rozlewiskiem bardziej się popiszą. Kto ma grać filmową mamę Gosi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
mi książka bardzo się podobała (zaczęłam kolejną część) dlatego też wiedziałam, że serial mnie zawiedzie - ale mimo to obejrzę go z ciekawości jak to pokażą. Wiadomo, że pozmieniają parę sytuacji - ale dla mnie zawsze to jest irytujące, choć wiem, że tak musi być :P
myślę, że jak ktoś nie czytał tej książki to będzie mu ciężko zrozumieć serial, a jeśli ktoś z kolei czytał - to na pewno w jakimś stopniu będzie rozczarowany. co do obsady - też uważam że J. Brodzik jest zbyt młoda - bardziej pasowałaby mi D. Stenka - wiem, że trochę jej dużo w tego typu produkcjach - ale sądzę, że naprawdę by się spisała! Ogólnie nie potrafię sobie wyobrazić Kaśki i zastanawiam się jak to wykombinowali twórcy, Wiktor mnie rozczarował baaardzo, ciekawi mnie jak to będzie z Januszem i Elwirą i uważam, że super dobrali Grzesia - wg mnie strzał w 10. Marysia też jest ok, za to Kuba już mniej :P Czekam aż się rozwinie akcja w serialu i połykam kolejną część :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
załozyłam ten watek więc muszę się wypowiedzieć - film niestety nie porwał mnie, może jak akcja przeniesie się nad rozlewisko to będzie lepiej? ogladałam film z Tzem ---> jak ktoś nie czytał ksiązki to chyba średnio zrozumiał o co chodzi i cięzko wytrzymać takie nudy..
ja wsród znajomych reklamowałam film, a tu kiszka, rozumiem ze pewne sceny skrócone, okrojone itp... ale to jak Brodzikowa znalazła się na stole operacyjnym to pomyłka jakaś...., aktorka - Marysia za poważnie wyglada, a Kuba przy niej jak jakiś dzieciuch, zreszta czający sie na niewiadomo co - a oni chyba parą byli...., dziury w akcji łatane śpiewem (podkładanym)Marysi, Wiktor porażka, no ledwo wytrzymałam ten odcinek... na siłę chcieli stworzyć uniwersalny film dla niedzielnej widowni, a wyszedł niezrozumiały koszmarek Gośkę wybielili - gdzie związek z prezesem, wiele upojnych chwil z Grzesiem, no i przeciez Wiktor nie może adorować Gośki bo wyszłoby ze rozwiązła jakas, wiec dajmy Wiktorowi zonę i dziecię....no i ciagla reklama swifta, no prosze bardzo ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Nie tylko reklama Swifta
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Kolejny odcinek - kolejne rozczarowanie. Nie wiem nikt mi tutaj nie pasuje no może córka Gosi. A tak poza tym to nikt. Mama Gosi też zupełnie inna niż sobie wyobrażałam, taka oschła. W książce wg mnie wydaje się ciepła i serdeczna. Zobaczymy co będzie dalej...
![]() Ps. była też reklama jakiejś kawy, bodajże mokate :P
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ma%C5%82gorzata_Braunek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tomasz mnie zabił! on wygląda jak ojciec Basi a niby młodszy.. z kolei Basia wielka dama wsi _-_ masakra jakaś! o Kaśce nawet nie wspomnę :/ a w ogóle to ten aktor co gra Wiktora występuje w milionie reklam! np castorama czy czegoś co się tak dopasowują do klienta i chyba polbank... w ogóle on mi nie pasuje na wiktora co za żart :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
ma byc 6 serii... nie wiem, jak my to przeżyjemy...
Jedynko, czy nie widzisz, że serial się prawie nikomu nie podoba? Halo?!
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Telewizja publiczna już od dawna ma swoich widzów gdzieś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
pierwszy odcinek był faktycznie żenujący. Nie jest to serial wysokich lotów, ale jak już zaczęłam oglądam, to oglądam
![]() Brodzik oczywiście za młoda do roli. ale strasznie się stara - chyba aż za bardzo się napina, takie mam wrażenie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Oj... ja zobaczyłam tylko pierwszy odcinek... jak już pisałam tak mnie wciągnął... że o drugim i kolejnym zapomniałam... weszłam tu dziś zobaczyć co Wy macie do powiedzenia na temat kolejnych odsłon serialu... i widzę, że nie ma czego żałować
![]()
![]() |
![]() |
#47 |
na drugie mam Irena
|
a mi serial się podoba,uwielbiam Brodzik, a że za młoda to mi nie przeszkadza, sceny z cytatami też mi się podobają, właśnie czytam książkę ( zaczęłam od 3 częsci, myślałam że jest tylko jedna), bardzo mi się podoba
i fajnie tak się czyta książkę jak można książkowe postacie przyporządkować do fizycznej postaci
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkich
![]() Na co dzień nie oglądam jedynki w ogóle. Nie moje klimaty. Zrobiłam wyjątek, bo chciałam zobaczyć, jak wygląda Joasia po macierzyńskim jak odnajdzie się w tej roli. Nie czytałam książki, więc nie mogę się do niej odnieść. Powiem jedno, jestem rozczarowana, a po 3 odcinku totalnie!! Niestety. Scenariuszem, grą większości aktorów ( z Joasią Brodzik ) na czele. Niespójne to jakieś, pourywane, wręcz kiczowate momentami. Tak naprawdę przypadła mi rola teściowej Gosi oraz jej męża Konrada. Cała reszta, jaby z łapanki wzięta. Poza wymienionymi przez Was reklamami dostrzegłam jeszcze oleju Kujawskiego ( za wiele tych reklam i podanych jeszcze w tak żenujący momentami sposób ). Ciekawe, kto wytrzyma 6 sezonów z tym "wynalazkiem"?? Ja na pewno nie. Szkoda życia ![]() Pozdrawiam ![]() Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2009-10-30 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Serial jak serial.Jedno trzeba przyznać Joanna Brodzik wygląda uroczo w krótkich włosach
![]()
![]() |
#50 |
La Moderatoiure
|
Oglądnęłam 2 odcinki - nudne to jak flaki z olejem....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Brodzikowa mi tam w ogóle nie pasuje, już prędzej bym widziała w tej roli Stenkę
![]()
![]() |
#52 |
BAN stały
|
widziałam 1szy odcinek i z pół minuty z któregoś z nastepnych. może się rozkrecił, uznałam, że nudny, ckliwy, rozwlekły, a te wstawki muzyczne, choć piosenka ładna, działaly mi na cerę, takie tam byly ni w pipę ni w oko.
![]() co mi się rzuciło w oczki? w 1szym? reklama autka. co w drugim? wyjątkowo jak dla mnie buracko ![]() ![]() współczesna telewizja. pff. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
O tak, auto jest bardzo dobrze eksponowane: pokazywane jest, jak bohaterka wyjeżdza z parkingu ze trzy razy na odcinek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
ścięła i ufarbowała włosy więc wygląda na panią po 40 .
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
plus wplecione w akcje niby przypadkowo reklama pewnej wody i pewnego oleju, no ale to już taki off top
![]()
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Kurcze książkę przeczytałam jednym tchem,a serial... Nudy. Brodzikowa jest strasznie sztuczna, mdła bez polotu i dowcipu. Jedynie podoba mi sie sprzedawczyni, bardzo podobna do postaci książkowej.
Reklamy mnie również irytują. Przegięciem było dodanie oleju do bigosu ![]() Widoki piękne, chciałabym mieć taki domek. A mam pytanie. Zupełnie nie pamiętam, żeby Marysia w książce byłą piosenkarką? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
![]()
Mi się chce poprostu płakać jak oglądam ten serial...przeczytałam całą trylogię nad rozlewiskiem i byłam zakochana, jednak film zabija moją miłosc co niedziele
![]() Najgorsza jest dka mnie kreacja Brodzikowej, w książce Małgosia, to naprawdę swietna babka ,z którą kazda z nas mogłaby sie identyfikowac...a w serialu to jakaś naburmuszona mameja co ciągle ryczy i zachowuje się jakby co dopiero się urodziła , a te jej sztuczne miny !!! Jest tak sztuczna jak te wszystkie chamsko wciśniete reklamy kujawskiego, perfecty mokate itp.!! Nie wiem czyj to był pomysł na tą aktorkę w tym serialu, zero w niej dojrzałej kobiety.... myslałam ze padnę jak zobaczyłam scenę Gosi w sukience w tulipany, jak smarkała na łożku jak jakaś psychiczna, takie klimaty moze były odpowiednie w Kasi i Tomku, mameja, jednym słowem zgadzam sie - dno nad rozlewiskiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Raczej rozlewisko oleju...nad rozlewiskiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
przedwczoraj wpadłam na chwile na kolejny odcinek
![]() ![]() Marysia w oryginale grała na perkusji ![]() tak, chyba muszę się zgodzić, ze kreacja Brodzikowej jakaś taka mamejowata jest, - wrecz nasuwa mi się myśl - nie rozumiem totalnie tej jej Gośki, chociaż Gośkę książkową uwielbiam
![]() |
![]() |
#60 |
BAN stały
|
Dziewczyny o ile mnie pamiec nie myli oglądam jakies kulisy domu nad rozlewiskiem i rezyser serialu wypowiadał sie ze serial nie jest odzwierciedleniem książki
![]() ![]() a mi sie sie serial bardzo podoba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:09.