Odwyk podkładowy ;). - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-24, 18:08   #31
KasiaTbg
Rozeznanie

Dot.: Odwyk podkładowy ;).

Witam
ja przez weekend użyłam tylko korektora pod oczy i matującego pudru bo gorąco było okropnie :/ ale podkładu nic na weekend nawet go nie brałam ze sobą ale jutro idę po ten krem tonujący Ziaji bo słyszałam o nim dużo dobrego... więc będzie taki awaryjniak

Dyplom w kieszeni

KasiaTbg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 19:03   #32
Katelicious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KasiaTbg Pokaż wiadomość
Witam
ja przez weekend użyłam tylko korektora pod oczy i matującego pudru bo gorąco było okropnie :/ ale podkładu nic na weekend nawet go nie brałam ze sobą ale jutro idę po ten krem tonujący Ziaji bo słyszałam o nim dużo dobrego... więc będzie taki awaryjniak
Dobry jest według mnie . Matuje twarz, lekko kryje, ujednolica kolor, nie wchodzi w zmarszczki, ma ładny zapach, nie zapycha i w miare długo się utrzymuje. Wysoka jakość za niską cenę .

mój największy cel na wakacje : wyśmienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany!

walczę z trądzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracyliną

Katelicious jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 23:48   #33
kasiencja
Pani Buka

ok ja też muszę odstawić podkład, robi się ciepło, a nie chcę, by buzia mi się zatykała

nie mam wielkich problemów z trądzikiem, moim problemem jest raczej błyszczenie, zaczerwienienia, nierówny koloryt i cienie pod oczami także łatwo nie będzie, ale będę próbowała najpierw ograniczyć używanie podkładu, a potem z niego zrezygnować przynajmniej latem

mam nadzieję, że uda mi się dostać ten krem tonujący Ziaji na początek

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 13:45   #34
kamalaska
BAN stały

ja w wakacje teraz to nawet kamienia uzywam,a kiedys nic
kamalaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 17:32   #35
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

ja od kilku dni chodze bez podkladu..
wlasciwie to dlatego ze jest cieplo i z drugiej strony do piaskownicy z dzieckiem czy na plac po pietruszke to podklad mi nie potrzebny..
zreszta jak sobie pomysle jak bym wygladala po pol dnia na sloncu, biegajac za moim dwulatkiem to odechciewa mi sie malowania..

cery nie mam najpiekniejszej.. poza tym ja specjalizuje sie w zamalowywaniu piegow bo nienawidze tych kropek.. zwlaszcza ze moje piegi nie sa slodkie i tylko na nosku ale na nosie i powiekach tez

postanowienie: lato bez podkladu. opalam buzie.. z malowidel zostaja cienie do powiek i tusz do rzes..

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 18:34   #36
Katelicious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
ja od kilku dni chodze bez podkladu..
wlasciwie to dlatego ze jest cieplo i z drugiej strony do piaskownicy z dzieckiem czy na plac po pietruszke to podklad mi nie potrzebny..
zreszta jak sobie pomysle jak bym wygladala po pol dnia na sloncu, biegajac za moim dwulatkiem to odechciewa mi sie malowania..

cery nie mam najpiekniejszej.. poza tym ja specjalizuje sie w zamalowywaniu piegow bo nienawidze tych kropek.. zwlaszcza ze moje piegi nie sa slodkie i tylko na nosku ale na nosie i powiekach tez

postanowienie: lato bez podkladu. opalam buzie.. z malowidel zostaja cienie do powiek i tusz do rzes..
Trzymam kciuki . Ja już się powoli łamię ale wytrwam ! Obiecałam sobie tak:
Max. raz w tygodniu będę nakładała na buzię podkład (cały czerwiec i wakacje) . Jeżeli wytrwam to na rozpoczęcie roku szkolnego kupuję sobie nowy 'bajerancki' podkład, puder i korektor . Marzę o podkładzie Lasting Performance, Creme Puff MF / renew & lift Rimmela i do tego Pan Stik też MF

mój największy cel na wakacje : wyśmienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany!

Stary 2009-05-25, 20:23   #37
kamalaska
BAN stały

ja tam lubię podklady stosowac i nie wyobrazam sobie bez nich zyć

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-25, 21:21   #38
Katelicious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamalaska Pokaż wiadomość
ja tam lubię podklady stosowac i nie wyobrazam sobie bez nich zyć
Też lubię ale to jest wątek aby się od tego na jakiś czas się odzwyczaić . I błagam! Nie piszcie komentarzy typu "ja nigdy nie przestanę stosować podkładów" itp. bo to wcale nie pomaga...

Stary 2009-05-25, 22:37   #39
kamalaska
BAN stały

hehe ok dziewczyny, ja nie uzywalam kiedys podkladu przez dlugi rok-gdy kupilam sobie sopot ziai do twarzy,mialam ciemniejsza cere
Stary 2009-05-26, 17:42   #40
kropka241
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katelicious Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki . Ja już się powoli łamię ale wytrwam ! Obiecałam sobie tak:
Max. raz w tygodniu będę nakładała na buzię podkład (cały czerwiec i wakacje) . Jeżeli wytrwam to na rozpoczęcie roku szkolnego kupuję sobie nowy 'bajerancki' podkład, puder i korektor . Marzę o podkładzie Lasting Performance, Creme Puff MF / renew & lift Rimmela i do tego Pan Stik też MF
tak trzymac

ja dzie pomalowalam ladnie oczy

Stary 2009-05-26, 18:45   #41
--Olka--
Zakorzenienie

Witam was.
Ja nie używam podkładu od jakichś 2 lat. Mam okropną, trądzikową cerę (teraz na szczęście troszkę podleczoną tabsami), przebarwienia, blizny, te sprawy. Ale nie nakładam podkładu, bo wszystkie których używałam dodatkowo szkodziły cerze. Zresztą w moim przypadku nigdy nie dałoby się zakryć wszystkich niedoskonałości, a maska z widocznymi defektami raczej nie dodaje urody.
Na początku było mi ciężko, bo miałam wrażenie, że każdy się patrzy, ale z perspektywy czasu, wiem, że to była dobra decyzja. Nie tylko wpłynęła na poprawę stanu cery, ale czuję się bardziej komfortowo (serio), bo wiem, że nic mi nie spływa, podkład nie zmienia koloru, niczego (nikogo) nie pobrudzę moją "maską", itp.
Czasem maluję się minerałami, jeśli zależy mi na lepszej cerze (jakieś 2-3 razy w tygodniu).

Aha. Wypadałoby dodać, że dla odmiany zawsze maluję sobie ładnie oczy (zwracają chociaż uwagę)

Edytowane przez --Olka--
Czas edycji: 2009-05-26 o 18:47
--Olka-- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-26, 19:32   #42
0luuun
Zadomowienie

Kupiłam dzisiaj puder sypki True match minerals loreala jako zamiennik dla podkładu
0luuun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-26, 20:46   #43
Katelicious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Witam was.
Ja nie używam podkładu od jakichś 2 lat. Mam okropną, trądzikową cerę (teraz na szczęście troszkę podleczoną tabsami), przebarwienia, blizny, te sprawy. Ale nie nakładam podkładu, bo wszystkie których używałam dodatkowo szkodziły cerze. Zresztą w moim przypadku nigdy nie dałoby się zakryć wszystkich niedoskonałości, a maska z widocznymi defektami raczej nie dodaje urody.
Na początku było mi ciężko, bo miałam wrażenie, że każdy się patrzy, ale z perspektywy czasu, wiem, że to była dobra decyzja. Nie tylko wpłynęła na poprawę stanu cery, ale czuję się bardziej komfortowo (serio), bo wiem, że nic mi nie spływa, podkład nie zmienia koloru, niczego (nikogo) nie pobrudzę moją "maską", itp.
Czasem maluję się minerałami, jeśli zależy mi na lepszej cerze (jakieś 2-3 razy w tygodniu).

Aha. Wypadałoby dodać, że dla odmiany zawsze maluję sobie ładnie oczy (zwracają chociaż uwagę)
Brawo ;D! Podniosłaś mnie trochę na duchu . Ale jutro zgrzeszę i nałożę podkład (rimmela mineralnego + mattitude astora + resztki podkładów do rozjaśnienia... wszystkie sa lekkie więc na pewno mnie nie zapchają) pierwszy raz od 2 tygodni . A jakie minerały używasz? I jeżeli chodzi o te oczy słyszłam, że mocniej pomalowane odciągają uwagę od różnych defektów, ale jaa niezbyt umniem malować oczu :/. Zawsze tylko tusz do rzęs + jakiś rozjaśniacz pod łuk brwiowy i wew. kąciki oczu . A cieni to raczej nie umiem aplikować, albo wydaje mi sie, że wszyscy się wtedy na mnie jakoś dziwnie patrzą ...

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez 0luuun Pokaż wiadomość
Kupiłam dzisiaj puder sypki True match minerals loreala jako zamiennik dla podkładu
I jak się sprawdza?
Chodzi mi o krycie, matowienie, ogólny wygląd twarzy .

Stary 2009-05-26, 20:54   #44
Ercola
Zadomowienie

Pomysł dobry <yes> Faktycznie przy wysokich temperaturach powietrza,podkład bywa kłopotliwy.Szkoda tylko,ze nie moge sobie zbyt często na taki "odwyk" pozwalać

Ercola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-26, 20:57   #45
0luuun
Zadomowienie

Katelicious- Wiesz, nie mam totalnie doświadczenia w tego typu kosmetykach więc nie będę obiektywna. Na co dzień używam Dermablendu Vichy, który zakrywa wszystko, wiec po nałożeniu tylko tego pudru czułam się trochę "goła"

Aczkolwiek ogólne pierwsze wrażenie jest pozytywne, ładnie wyrównuje koloryt, zakrywa moje przebarwienia a uwierz, że ma co zakrywać. Także krycie bardzo przyzwoite. Jeżeli chodzi o matowienie to ciężko powiedzieć, gdyż nie mam z tym problemów.

Tak więc po jednym użyciu jestem na tak, reszta wyjdzie w trakcie dłuższego używania. Jeżeli mnie nie wysypie i nie uczuli to myślę, że możemy się polubić.
0luuun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-26, 22:01   #46
kamalaska
BAN stały

dolącze sie chyba, dzisiaj mi puder splynal na upale;/
Stary 2009-05-26, 22:04   #47
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo ;D! Podniosłaś mnie trochę na duchu . Ale jutro zgrzeszę i nałożę podkład (rimmela mineralnego + mattitude astora + resztki podkładów do rozjaśnienia... wszystkie sa lekkie więc na pewno mnie nie zapchają) pierwszy raz od 2 tygodni . A jakie minerały używasz? I jeżeli chodzi o te oczy słyszłam, że mocniej pomalowane odciągają uwagę od różnych defektów, ale jaa niezbyt umniem malować oczu :/. Zawsze tylko tusz do rzęs + jakiś rozjaśniacz pod łuk brwiowy i wew. kąciki oczu . A cieni to raczej nie umiem aplikować, albo wydaje mi sie, że wszyscy się wtedy na mnie jakoś dziwnie patrzą ...
Hm... Skoro podkłady ci nie szkodzą, to możesz używać. Ja wiem, że "normalne" mi szkodzą. Tym bardziej te mocno kryjące, a tylko takich używanie miałoby jakiś sens przy mojej cerze.
Minerały są ok (mam z EDM), ale nie używam codziennie, bo jakoś się odzwyczaiłam od "czegoś" na twarzy. Zresztą wysuszają trochę cerę, a ja i tak mam z lekka przesuszoną, bo przechodzę intensywną kurację kwasowo-retinoidową na blizny.
Mam nadzieję, ze umalowane oczy naprawde odwracają uwagę. Ja obowiązkowo mam zawsze kreski, cień, tusz. Bez tego czuję się "goła". Kwestia przyzwyczajenia.
Stary 2009-05-27, 11:26   #48
babulenka
Rozeznanie

witam - nie wyobrażam sobie twarzy bez podkładu - dla mnie to ostatni element pielęgnacji
babulenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-27, 11:52   #49
kamalaska
BAN stały

w wakacje mozna zrobic przerwe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-27, 12:08   #50
KasiaTbg
Rozeznanie

Cytat:
Dobry jest według mnie . Matuje twarz, lekko kryje, ujednolica kolor, nie wchodzi w zmarszczki, ma ładny zapach, nie zapycha i w miare długo się utrzymuje. Wysoka jakość za niską cenę .
Kupiłam dziś Nuno i o dziwo jestem bardziej zadowolona niż z mojego poprzedniego podkładu(jeśli chodzi o matowienie) używałam Revlona + Creme Puff +(czasami) kulek rozświetlających także cera ma od czego odpoczywać bo to wszystko ciężkie było...
Mam odcien 02 opalony tylko jest roszkę za różowy albo takie mam wrażenie ale i tak będę używała tylko w prawdziwej potrzebie... haha normalnie nei mogę uwierzyć jak wytrzymam

--Olka-- dziękuję za posta jakiś taki optymistyczny, podniosłaś mnie na duchu ja musze się po prostu przyzwyczaić... A co do oczków to rzeczywiście odciągają uwagę, zwłaszcza jak są ładnie pomalowane i chyba tez tak zacznę robić

Także dziewczęta mamy wakacje od podkładu )

Dyplom w kieszeni

Stary 2009-05-27, 12:12   #51
kamalaska
BAN stały

ja odpoczywam od podkladu,goraco,duszno a wszystko plynie
Stary 2009-05-27, 13:04   #52
201607291951
Konto usunięte

Dołączę się do was. Tez postanowiłam odstawić podkład. Przynajmniej na lato, już kilka dni go nie używam ale cerę mam na razie w miarę ok. Nie wiem co będzie jak jej stan się pogorszy mogę się złamać.
Póki co zastanawiam się nad tym pudrem http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=27895
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-27, 13:41   #53
Katelicious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez babulenka Pokaż wiadomość
witam - nie wyobrażam sobie twarzy bez podkładu - dla mnie to ostatni element pielęgnacji
To jakoś nie podnosi na duchu ...

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Kupiłam dziś Nuno i o dziwo jestem bardziej zadowolona niż z mojego poprzedniego podkładu(jeśli chodzi o matowienie) używałam Revlona + Creme Puff +(czasami) kulek rozświetlających także cera ma od czego odpoczywać bo to wszystko ciężkie było...
Mam odcien 02 opalony tylko jest roszkę za różowy albo takie mam wrażenie ale i tak będę używała tylko w prawdziwej potrzebie... haha normalnie nei mogę uwierzyć jak wytrzymam

--Olka-- dziękuję za posta jakiś taki optymistyczny, podniosłaś mnie na duchu ja musze się po prostu przyzwyczaić... A co do oczków to rzeczywiście odciągają uwagę, zwłaszcza jak są ładnie pomalowane i chyba tez tak zacznę robić

Także dziewczęta mamy wakacje od podkładu )
Bo tu super, że Ci się podoba ... Mam nadzieję, że nie będziecie złe ale ja do końca roku szkolnego, będę się malować, ok ... dopiero w wakacje przestanę używać podkładu ...

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Katalin Pokaż wiadomość
Dołączę się do was. Tez postanowiłam odstawić podkład. Przynajmniej na lato, już kilka dni go nie używam ale cerę mam na razie w miarę ok. Nie wiem co będzie jak jej stan się pogorszy mogę się złamać.
Póki co zastanawiam się nad tym pudrem http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=27895
Będzie dobrze . Tez miałam kiedyś oko na ten puder . Teraz jako zamiennik podkładu w wakacje wybiorę chyba:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=22425 lub
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=23608 . Abo Creme Puff MF .

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez kamalaska Pokaż wiadomość
ja odpoczywam od podkladu,goraco,duszno a wszystko plynie
Dobra decyzja .

Stary 2009-05-27, 13:56   #54
201607291951
Konto usunięte

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=22425

Miałam ten puder Rimmela , dobrze go wspominam
Stary 2009-05-27, 14:21   #55
KasiaTbg
Rozeznanie

Cytat:

Bo tu super, że Ci się podoba ... Mam nadzieję, że nie będziecie złe ale ja do końca roku szkolnego, będę się malować, ok ... dopiero w wakacje przestanę używać podkładu ...
Aaa bo ja to już mam wakacje ogólnie ) nie będziemy złe

Dyplom w kieszeni

Stary 2009-05-27, 14:26   #56
Katelicious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katalin Pokaż wiadomość
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=22425

Miałam ten puder Rimmela , dobrze go wspominam
A co robiła na twojej skórze ? Matował, krył czy co ?

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Aaa bo ja to już mam wakacje ogólnie ) nie będziemy złe
Ufff... No to dobrze ;D

Stary 2009-05-27, 14:52   #57
201607291951
Konto usunięte

Katelicious, ten rimmel ładnie wygładza cerę i fajnie się z nią stapia
Matuje chyba też ok, chociaż nie wiem czy to jego zasługa bo używam kremu matującego, więc każdy puder matujący na mojej cerze daje podobne efekty pod tym względem.
Kryje też w miarę ok, nie podkreślał żadnych skórek a to dla mnie było bardzo ważne . Dawał taki miękki efekt nie wiem jak to opisać
Stary 2009-05-27, 15:04   #58
kropka241
Zakorzenienie

a mnie kusi aby dzis sobie podkladu nalozyc w koncu nie jest dzis goraco i nic nie splynie... no i walcze ze soba juz od rana a godzina wyjscia do ludzi sie zbliza

Stary 2009-05-27, 15:07   #59
Katelicious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
a mnie kusi aby dzis sobie podkladu nalozyc w koncu nie jest dzis goraco i nic nie splynie... no i walcze ze soba juz od rana a godzina wyjscia do ludzi sie zbliza
Nałóż... nic się nie stanie . W wakacje zrobimy soiei prawdziwy odwyk ... Teraz to ja się oswajam z tą myślą i z moim widokiem bez podkładu

Stary 2009-05-27, 15:11   #60
kropka241
Zakorzenienie

a naloze

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości