|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pomysły, prezenty dla Maluszków na DZIEŃ DZIECKA :)
POdoba mi się stoliczek edukacyjny chicco zaproponowany przez Gosiaczka i zastanawiam sie poważnie nad jego zakupem dla mojej rocznej córci... kwestia tylko gdzie te wszystkie graty trzymac?
mała jest na etapie wciskania i lubi wciskać naciskac i przydałąby sie nam jakaś taka zabawka... myślałąm nad słuchaweczka z fisher price.. myślałam równeiz nad garnuszek na klocuszek z zabawek gadajacych i śpiewajacych to mamay szczeniaczka uczniaczka - mała lubi przy nim tańczyc ale nie właczy go sobie sama chyba ze przypadkiem i teletubisia Lala - zółtego a najlepsza zabawka dla mojej dziewczynki są torebki z suwakaki portfele, korale i ksiazki ....
|
|
|
|
|
#32 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
Nie kupiłabym jej drugi raz, raczej wybrałabym inną zabawkę interaktywną. Po pierwsze mały nigdy nie traktował jej jako słuchaweczki, wolał nasze telefony i piloty (a po to mu kupiliśmy ). Po drugie żeby usłyszeć coś co nacisnął trzeba przyłożyć słuchawkę do ucha (inaczej nie słychać) więc bez sensu dla takiego malucha, bo on nie wiedział, że ma przyłożyć. No chyba, że zostawisz taki fabrycznie wetknięty dinks, który jest tylk do prezentacji zabawki ( w sklepie), ale FP każe go usunąć, bo wtedy gra za głośno. Powinna być regulacja moim zdaniem.No i zresztą jak naciśnie cyferkę, to od razu jest dźwięk, jak podniesie do ucha to już cicho, więc nie usłyszy tego co nacisnął ...bez sensu to jest...nieprzemyślane jak dla mnie...
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Sheryl dzięki że to napisałas bo też sie zastanawiałam nad tą słuchawka właśnie ze względu na zinteresowanie wyżej wymienionymi przedmotami
![]() pozdrawiam
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
Sheryl dzięki!! fajnie byłoby zrobic taki wątek z opiniami o zabawkach...
Słuchaweczki nie kupię na pewno! za taki ślimak z klockami? lub garnuszek na klocuszek? |
|
|
|
|
#35 |
|
szeryfcio
|
O tak, taki wątek z zabawkami by się przydał
ślimaka nie znam, a te klocki to senoryczne? Bo FP ma różne zabawki z klockami sensorycznym. My mieliśmy żyrafę z takim klockami (na 6mies.), trzeba było wrzucić i był wtedy dźwięk.... to muszę przyznać, że u nas to był hicior, mały się tym bawił długo, parę miesięcy. A garnuszek na klocuszek jest fajną zabawką, chciałam kupić, ale kupiłam małemu wcześniej same klocki i sorterek, no i w sumie już nie było sensu, bo garnuszek to też sorterek, tyle że z dźwiękiem.
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2009-06-01 o 15:46 |
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Alek dostal od nas, jak juz wczesniej pisalam, ciezarowke z tesco taka duza. HIT mlody ja UWIELBIA. pchal ja od chwili gdy dostal i plakal jak mial isc na drzemke bo on chcial z ciezarowka..takamial zabawe z tego pchania i wlazenia na nia. ciesze sie ze nie kupowalam nic drogeigo bo ten prezent byl idealny.
aha maz jeszcze kupil w norwegii puzzle drewniane z żabą. a że syn kocha żabki to i puzzle lubi. mają uchwyt dla dzieci i takei duże klocki. tez fajna zabawka. o wiele lepsza od wielu ktore juz mamy w domu. |
|
|
|
|
#37 |
|
BAN stały
|
pcfoster.pl/aktualnosci/casio-exilim-ex-fh100---lowca-chwil-5600.html a co sadzicie o takim prezencie?
Mysle, że będzie praktyczny i nie będzie walal się po szafkach a dziecku sie przyda na wakacje czy ferie![]() |
|
|
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Właśnie szukam jakiegoś pomysłu na prezent dla chrześniaczka. Ma rok i trzy miesiące i szuukam i szuukam. Nie chcę wydać majątku, ale zależy mi na tym żeby nie "odbębnić" prezentu tylko wybrać coś z głową. Na razie pierwsze miejsce zajmuje u mnie Hipek http://www.bawik.pl/p,pl,2174,colori...rz+hipcia.html Fajne bo kolorowe, nie drogie, mnóstwo elementów i .. tanie xD A przede wszystkim uczy. Ale nie poprzestaję.. marzy mi się taki nocniczek mu kupić grający http://www.bawik.pl/p,pl,2331,royal+...her+price.html Ale na razie mogę tylko pomarzyć Cóż.. na razie mogę dokupić pieluchy xD
|
|
|
|
|
#39 |
|
Przyczajenie
|
Ja znalazłam super zabawkę dla mojego synka 9 miesięcznego - to lampka nocna przytulanka http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-dz...ka-pabobo.html
Super sprawa już nie mogę się doczekać kiedy do mnie przyjdzie. Dam znać jak wygląda w rzeczywistości. |
|
|
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
Moja córka ma 5 lat i chciałam jej kupić matę do tańczenia, ale nie wiem czy nie jest za mała aby umieć się nią posługiwać.
|
|
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
Kochane mamy, składam wam życzenia wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Matki
I zapraszam do wzięcia udziału w konkursie, w którym możecie wygrać piękną książkę dla waszej pociechy, na zbliżający się Dzień Dziecka Wystarczy napisać życzenia dla waszych pociech ![]() Szczegóły na stronie, która podana jest w mojej stopce. Pozdrawiam!
|
|
#42 |
|
BAN stały
|
Co myślicie o grach dla dzieci? Ostatnio szukając prezentu dla mojej siostrzenicy, która skończyła trzy latka trafiłam na edukacyjne gry komputerowe dla maluchów w jej wieku: http://www.swiatekgier.pl/dla-dzieci...c-105_106.html . Czy takie komputerowe edukacyjne gry naprawdę rozwijają?
|
|
|
|
|
#43 |
|
Konto usunięte
|
A to 3latka nie może już grać w gry stolikowe? Naprawdę nawet dla takiego smarka trzeba promować komputer?
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
convali jednocześnie rozwijają jak i zatrzymują rozwój.
![]() Warto się przyjrzeć grom planszowym itp.
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Ja narazie mam książeczki "Leń" Brzechwa i "Pitu i Kudłata dają radę" Talko. Może coś jeszcze zdążę dokupić...
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy ktoś to już pisał bo nie chce mi się wszystkich postów czytać ale u mnie wśród rodziny i znajomych furorę robi lampa nocna żółw
dostępna na allegro.
|
|
#47 |
|
Konto usunięte
|
Dzień Dziecka się zbliża, odgrzebuję
![]() Jakieś pomysły? najchętniej po prostu bym gdzieś gwiazdy wyciągnęła, ale zapewne obłożenie wszędzie będzie kolosalne
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zastanawiam cały czas, moja córka mniej więcej raz dziennie zmienia zdanie co do prezentu, po drugie boję się, że będzie jak ostatnio na święta gdzie babcie zniosą mi tony rupieci i tak się właśnie zastanawiam czy nie zabrać dzieci do zoo albo coś w tym stylu. Bo nie chcę znowu powiększać graciarni...
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
Klarissa, tam będą dzikie tłumy :/ a przesuwanie tego dnia w czasie mi nie leży jakoś.
Ale ja już dla 4latki kupiłam prezent za całe 10zł w Biedrze dorwałam 3pak narzędzi ogrodniczych -prawdziwe, ale takie malutkie, w sam raz dla niej, a ciągle babci na działce zabiera a 16miesięcznej chyba coś do ciagnięcia, pieska czy co znajdę.
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę o magnesach
http://www.adaboo.pl/minnie-dress-play-wardrobe.html
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Syn http://allegro.pl/ikea-mula-dzwig-z-...197424564.html
Córka, hm, nie mam jeszcze pomyslu
|
|
#52 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My mamy pingwinka http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...ka-lampka.htmlMój syn dostał matę pianinko z FP od babci i już się bawi My chyba mu sprawimy wspomnianego żółwia - projektor.
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Ja też myślałam o lampce. Junior ma świra na punkcie Potworów. Znalazłam takie, są mięciutkie i można je przytulać
![]()
"Niedługo kupię dużo książek i będę je czytać. Wieczorami pójdę sobie do kina, a nocami będę słuchał deszczu spadającego na miasto. I tak będzie aż do wiosny. I aż do wiosny nie będę do nikogo mówił o miłości." Marek Hłasko
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:09.

Nie kupiłabym jej drugi raz, raczej wybrałabym inną zabawkę interaktywną. Po pierwsze mały nigdy nie traktował jej jako słuchaweczki, wolał nasze telefony i piloty (a po to mu kupiliśmy 
na wakacje czy ferie