![]() |
#31 | |
Zadomowienie
|
Dot.: nietypowy ślub
Cytat:
Jakoś nie zauważyłam nikogo na tym wątku - prócz Ciebie - kto brałby ślub w nietypowym miejscu. Nie zauważyłam również nikogo kto byłby tak niemiły ![]() Skoro chwalisz się swoim ślubem, całą tą oprawą, to czemu od razu atakujesz gdy ktoś ma inne zdanie? Tak poza tym, to zdaje mi się, że wątki na wizażu są dla wszystkich i każdy ma prawo głosu - a ile osób tyle opinii, więc o co ta afera? Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2009-05-25 o 20:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;12447257]Podała - 7 - 10.[/QUOTE]
no to 7 czy 10 ?bo z 7 robi sie 5 odejmując lot a na 5 dni to ja bym nawet do Bułgarii nie pojechała. poza tym jak widac po innych forach sluby za granica tez zaczynaja byc popularne i w sumie nie roznia sie od siebia poodbnie jak sluby na miejscu wiec nie wyskakiwalabym z ta oryginalnościa .w koncu to dla kogos tez biznes i kasa . oryginalnoscia jest slub ktory brali chyba panstwo Kulczyk mlodzi w samolocie nad wlochami ,(chyba) ,to jest gest i pomysł a nie hawaje czy mariot na które stać juz szarych ludzi. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2009-05-25 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiście nie podoba mi się taki ślub... jeszcze w jakim to obrządku będzie? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Ja też tylko w ten sposób kojarzę wesela w Polsce i nie jestem jedyna. Niestety nie każdy ma fajną rodzinę i nawet nie wiecie, ci którzy mają świetną, jaka to może być udręka. Jak na razie w Polsce ślub na Hawajach jest oryginalny i na pewno nie da się go porównać do zwykłego wesela. Nie przesadzajcie dziewczyny tylko dlatego, że autorka wątku nie wytrzymała i kogoś uraziła. Jeżeli ktoś cieszy się swoim pomysłem i chce się nim pochwalić a tu sypią się od razu na głowę teksty, że jak to tak bez świadków, rodziny itp, to nic dziwnego, że się zdenerwowała i sypnęła coś w odwecie.
Moim zdaniem pomysł jest świetny i właśnie to, że nawet żadnych głupich świadków nie trzeba sobie szukać jest plusem. My wesela nie robimy i w końcu poszliśmy na ugodę i będzie obiad po ślubie dla nas, rodziców i rodzeństwa, w sumie z nami 10 osób. Ale gdybyśmy się rozejrzeli wcześniej i zobaczyli, że jest możliwość wzięcia ślubu już podczas podróży na statku to pewnie tak byśmy zrobili. Z jakimiś obcymi świadkami, bez żadnej głupiej rodziny. Tylko dla siebie. To wszystko jest legalne, tylko trzeba później przynieść akt zawarcia małżeństwa do polskiego usc i chyba przetłumaczyć go. Pewnie w żadnym obrządku, cywilny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypraszać mnie z forum nie masz prawa, bo lepszą nie czyni Cię fakt, że będziecie ślubować sobie gdzieś na drugim końcu świata. no chyba, że takie pomysły świadczą według Ciebie o tym, że ktoś w jakiś sposób jest lepszy. Jeśli tak, to pozostaje mi jedynie współczuć. Przerost formy nad treścią i ego nad stanem faktycznym. radziłabym również zajrzeć czasami do słownika i sprawdzić poprawność ortograficzną, bo guru powinno być nieomylne ![]()
![]() |
![]() |
#36 | ||
BAN stały
|
Cytat:
dzieki o to mi wlasnie chodzilo ,czy ja nazwalam pierwsza wesele porazka nie? po co tak atakujecie ?.Ze to swiadkowie obcy ,ze rodziny nie ma -ja tak wybralam i to moja decyzja tak samo szanuje wasze wesela (skoro kogos to bawi) niech robi po sowjemui tyle. Nie lubie wesel i nigdy nie chcialam miec zwyklego tradycyjnego wesela ,bo mnie takie imprezy nie bawia .Wole pojechac gdzies cos zwiedzic ,poznac nowe kultury i przy okazji wziasc ślub ,nie zalezy mi na tym zeby widziala mnie cala rodzina i podziwiala .Wkoncu ślub bierze sie z facetem a nie z rodzina ,wiec ten dzien chce byc tylko z nim.To nasz dzien -calkowicie nasz. A co oryginalnosci ,zgadzam sie ze sluby za granica staja sie coraz bardziej popularne -ale czy kazdego na nie stać? to bym nie powiedziala ,chcociaz koszt jest porownywalny do tradycyjnego wesela .Ja jednak uważam i pewnie wiekszosc sie ze mna zgodzi ze niekazdy polak bierze slub np n hajawajach (akurat w tym kaju) w polsce pewnie jest kilkunastu ludzi ![]() Najbardziej smieszy mnie inna kwestia robienia wesela...ale to juz na ten watek sie nie nadaje. ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
Nie czuje sie jakas lepsza biorac slub na hajwajach ani gorsza tez nie ![]() Wybacz kochana ale ty pierwsza atakujesz ,a ja nie mam zamiaru siedziec cicho jak mysz pod miotla. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Co do pomysłu na ślub gratuluję! To naprawdę świetne rozwiązanie
![]() Na szczęście jestem nieco zawodowo związana z oprawą ślubów i przyglądam się dość uważnie pomysłom "młodych" na swoj ślub. Muszę przyznać, że w Polsce zaczyna sie popularyzować organizowanie małych przyjęć (dla około 30-50 osób) w ciekawych miejscach, a huczne wesela dla 200 osób to już coraz rzadszy przypadek. Dla nikusia2007: to jest krótki filmik złożony ze zdjęć ze ślubu w USA: Długo się ładuje, ale warto obejrzeć ![]() Jak dla mnie taka relacja ze ślubu wnosi duzo więcej niż 4 cd-ki od pana kamerzysty:P Pozdrawiam i życzę duuuużo szczęścia ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może się nie doczytałaś w pierwszym poście, że pomysł jest fajny i że życzę Wam żeby Wasze plany się spełniły. więc gdzie tu atak? no chyba, że szukasz potwierdzenia słuszności swojego pomysłu i moja nieco odmienna opinia psuje Ci sielankową wizję. Każdy ma swój ślub i organizuje go jak chce. Tyle, że ja nie chciałabym brać ślubu przy okazji zwiedzania świata, tak jak Ty to ujęłaś. Dla mnie to wyjątkowy dzień, jedyny w życiu, a nie jakaś tam okazja
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
ja myślę, że chodziło właśnie o użycie słowa porażka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Ja miałam brac slub z tym samym biurem ( tak mysle
![]() 2 nie podobało mi sie to, ze mam z tego hotelu wyjsc w sukni slubnej, ze nie bede miała mozliwosc zrobic probnego makijazu slubnego, tak samo z fryzura, ze nie bede miała wplywu na wybor fotografa.( nie znam włoskiego wiec wszedzie do fryzjerki potrzebowałabym tłumacza itp) Taki slub ma swoje zalety, nie zgadzam sie jednak, ze wszytkie wesela to wiocha. my np mamy dj- zamiast disci polo troche rocka i tez hity z lat 60 80, 90, czekoladowa fontanne , slub na zamku i rockowa ballade na pierwszy taniec. z 90 osob bedzie tylko 28 z rodziny z 2 stron ( w tym duzo młodych) a reszta to przyjaciele i znajomi. Zmierzamy dac gosciom wloskie migdały i zrobimy konkursy, ktorych nikt nie bedzie sie bał. czy to taka wiocha? ![]()
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Piszesz że dla Ciebie tradycyjne polskie wesele z rodziną to wiocha a dla mnie organizowanie wesela na Hawajach bez żadnej rodziny i chwalenie/szczycenie się tym na prawo i lewo to wiocha
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
poza tym twoja wizja mi się bardzo podoba i możliwe że gdyby mnie było stać zrobiłabym tak samo ![]() ![]() a co do wesel to byłam na paru właśnie takich jak piszesz i paru takich z klasą (większość) wszystko zależy od ludzi i od tego po co na wesele idą. czy po to aby sie nażreć i napić czy po to aby z kulturą uczcić świeto młodych.
![]() |
![]() |
#43 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie, pijany wujek czy dziadek na weselu zdarzaja sie rowniez w tzw. normalnych rodzinach;-) Nie trzeba byc alkoholikiem by sie upic na imprezie. Powiedzialabym wrecz ze 90% pijanych osob na weselach to tzw.porzadne osoby. Cytat:
Co do chwalenia sie...Nawet jesli autorka watku chwali sie..to nie widze w tym nic oburzajacego, gdyz dokladnie to samo robi masa dziewczyn na tym watku, opisujac swoje sukienki, makijaze , wynajete sale itp. One tez sie chwala, tylko ze ich slub /wesele jest w Polsce. Wiec moze te Hawaje tak kłują w oczy? Nastepna sprawa poruszona w tym watku czyli dziecko. Nie wiem czy jest sens ciagania tak malego dziecka na drugi koniec swiata. Nie wiem czy kiedykolwiek lecieliscie z malym dzieckiem chociaz 2-3godz samolotem? To jest mordega. A co mowic o 12godzinach, zmianie strefy czasowej, klimatu? Slub to ma byc przyjemnosc, urlop to ma byc relaks a nie latanie za dzieciakiem i myslenie o nim non stop. Matka to nie jest meczennica, ktora ma z wywieszonym jezorem latac za dzieckiem 24 godz na dobe, 7dni w tygodniu...Ona tez ma prawo odpoczac i tylko trzeba sie sie cieszyc, ze ma sie z kim dziecko na ten czas zostawic. Na koniec moja refleksja. Widze, ze duza grupa osob mysli w ten sposob : slub = mniejsza czy wieksza uroczystosc z obowiazkowym zaproszeniem rodziny. Zadnych odstepstw, chociaz byscie sie nienawidzili z rodzicami czy kims tam, to na slub trzeba ich zaprosic i ewentualnie sztucznie sie usmiechac i udawac,ze wszystko jest oki. Bo co ludzie powiedza, ze panna mloda/pan mlody nie zaprosil/a na slub wlasnego ojca/brata czy kogos tam. Stwarzanie pozorow kochajacej sie rodziny, byle ludzie nie gadali. I jeszcze jedno: Czasem widze, ze gdy ktos zdecyduje sie na inny model zycia w stylu bez slubu czy ze slubem tylko we dwoje w gorskim kosciolku czy na Hawajach, to zaraz odzywaja sie glosy - jak tak mozna? A mozna. Kazdy ma swoje zycie. Czy kazdy musi zgodnie z polską tradycja miec slub w stylu kosciol, biala suknia, rzucanie ryzem, wesele z orkiestra a w menu obowiazkowo bigos i flaki? (zaraz pewnie uslysze ze to stereotyp, ale tak przeciez w wiekszosci wyglada polski slub i wesele!) Jeden jest rodzinny i kocha spotkania z blizsza i dalsza rodzina a drugi woli byc z nimi dystans. Jeden chce wesele i tlum ludzi a drugi woli spedzic te chwile tylko z przyszlym malzonkiem. Jeszcze inny w ogole nie jest zainteresowany slubem. Czlowiek jest wolny i sam powinien podejmowac decyzje i brac za nie odpowiedzialnosc. Nie ma jednego obowiazujacego wzoru dla wszystkich w stylu " taki slub jest ok a taki jest nie do przyjecia". Najlepszy slub to taki, z ktorego zadowoleni sa mlodzi. To ich swieto a nie tesciowych, bac i wujkow...oni juz swoje sluby mieli...
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie. Ja chciałam tylko dodać jeszcze raz, że autorka wątku nikogo pierwsza nie obraziła. Odpowiedziała tylko na wsze posty. Swoją drogą to nie dziwię się, że nie wytrzymała. Bo przykro jest czytać ciągle negatywne wypowiedzi dotyczące własnego, wymarzonego ślubu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
Zdaję sobie sprawę, że dla Ciebie Twój ślub jest wymarzony, ale gdy ktoś ma w planach organizację wesela i czyta wypowiedzi, że wesele jest złe, to nie dziwię się, że może napisać, że taki ślub, jak Twój jest dziwny. Tylko muszę Ci powiedzieć, że z wszystkich tych wypowiedzi, nawet tych negatywnych w stosunku do Twojego ślubu, jakoś Twoje wypowiedzi odebrałam - jako pierwsze - za lekko wulgarne. A tak poza tym, to ja myślę, że dla każdego, jego ślub jest wymarzony i ile osób, tyle opinii, więc powodzenia życzę wszystkim przyszłym PM ![]() ![]() Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2009-05-26 o 21:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Czytam ten wątek od początku, pamiętam jak napisałaś u nas na wątku że będziesz mieć ślub na Hawajach. Pomyslałam, że super pomysł, oryginalny i pewnie wymarzony. Dzisiaj przyszłam poczytać co nowego i powiem Ci, że jestem zaskoczona Twoją reakcją na odpowiedzi dziewczyn. I sama poczułam się urażona
![]() ![]() ![]()
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
Owszem, pomysł miejsca - Hawaje - podoba mi się
![]() ale bez najbliższych... już niezbyt ![]() Twoja decyzja, w każdym razie życzę powodzenia i aby ślub się udał... ; )
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
znam (z innego forum) dziewczynę, która brała ślub na Dominikanie.
też bez rodziny, bez przyjaciół - niektórzy tak wolą i jestem w stanie to zrozumieć, choć obcych ludzi za świadków już nie bardzo ... poza tym, jak się nie lubi rodziny, to jednak ma się chyba jakichś bliskich ludzi, przyjaciół? jeśli chodzi o oryginalność takich ślubów i jej brak w tradycyjnych ślubach i weselach - no cóż, można polemizować ślub co prawda w egzotycznym miejscu, ale to jest załatwiane niejako taśmowo, rach ciach i już po wszystkiemu - wg mnie żadnej magii (chociaż w polskich ślubach cywilnych też jej nie dostrzegam) na pewno będziecie mieć piękne zdj, życzę, żeby wszystko udało wam się tak, jak planujecie i żebyście nigdy tego nie żałowali |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za to nie dostrzegam magii w niektorych slubach koscielnych w Polsce, zwlaszcza gdy slub ludzie biora tylko dlatego, ze ma ladna oprawe albo "bo co ludzie powiedza". Albo bo panienka marzy o bialej sukni i chce sie poczuc jak ksiezniczka....A jeszcze smieszniej jest , gdy mlodzi na szybko przed slubem biora bierzmowanie, lataja na nauki, nagle zaczynaja chodzic na msze, wszystko po to tylko by miec ten koscielny. A jaka wartosc ma taka przysiega przed Bogiem potem? Wedlug mnie zadna. I jeszcze apropos tasmowego udzielania slubow. Bylam kiedys na slubie w kosciele w centrum Warszawy. Slub trwa 30minut, gdy juz zbliza sie ku koncowi, nastepna para w kolejce juz czeka na koncu kosciola na wejscie. Poprzednia para raz dwa wychodzi bo juz zaczynaja za chwile nastepny slub! To dopiero tasmowa robota!
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
może dlatego odbieram to tak, jak odbieram, bo dla mnie przysięga w kościele wiele znaczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#53 |
BAN stały
|
ja juz sie nie moge doczekać
![]() ![]() Tylko ja ion wsrod palm ,mowiac sobie sakramentlne TAK ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja również niedługo biorę ślub i nasza "ekstrawagancja": ograniczyła sie jedynei do dwudaniowego obiadu w restquracji, żadnej zabawy do białego rana, w zasadzie nie robimy wesela, śłub, obiad i wszyscy do domu. Cytat:
Zycze wam sczzęćsia i trwajcie w tym postanowieniu o śłubie mimo wszystko i mimo wszystkim. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A porpos taśmowości ślubów - w dniu kiedy biore ślub ksiądz przeznaczył po 40 min na kazda parę. Sluby udzielane sa od 10 do 21!!!! To jest dopiero taśmowa wytwórnia małżeństw!!! Edytowane przez L_V Czas edycji: 2009-06-01 o 09:54 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Ehh - początkowo chciałam pogratulować i powiedzieć że bardzo fajny taki egzotyczny ślub, ale po tym jak napisałaś że osoby które robią wesele to 'wiocha', napiszę tyle że ja mam zamiar robić wiochę, być wieśniarą i odstawić wieś, bo wolę to niż prymitywne szpanowanie swoim weselem i wywyższanie go nad inne tylko dlatego, że ma się rodzinę do bani i chce się pochwalić kasą i przelotem na Hawaje.
Jestem wieśniarą - i jestem z tego dumna ![]()
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez L_V Czas edycji: 2009-06-01 o 14:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym wyobraz sobie, ze przelot dla 2 osob na Hawaje i oplacenie tam slubu nie wychodzi wcale o wiele drozej niz slub i spore wesele w Polsce . Naprawde nie trzeba byc milionerem by takie cos zrobic...
![]() |
![]() |
#58 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2009-06-01 o 15:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żeby nie było - ja na razie wesela nie organizuje, ale jak zorganizuje to będzie wg autorki wiejskie, bo nie na Hawajach ![]()
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a gdzie pada slowo wiesniara bo nadal nie widze? Latwo jest dorabiac ideologie, wkladac komus w usta cos czego nie powiedzial a potem sie czuc obrażoną.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.