usuwanie blizn - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-28, 16:12   #31
sol4ever
Rozeznanie

Dot.: usuwanie blizn

Cytat:
Napisane przez falbek Pokaż wiadomość
ja mam taką blizne jak ty tą pierwszą z prawej miedzy oczami, rozumiem ze twoja blizna jest zapadnieta. bylem teraz 2 razy w Solmedzie w Czestochowie. 300zl za jeden zabieg Lutoniciem Mosaic. Efekt jest. Wyraznie blizna sie zmniejsza, tzn. wyrownuje z poziomem i kolorytem skory. Powiedzmy jakies 20% po 2 zabiegach w moim przypadku. Ciagle ja widze i jeszcze pojde conajmniej na 2 lub 4 takie zabiegi. Chociaz przymierzam sie na laser Fraxel_co2. podobno jest ostrzejszy ale lepsze efekty! ktoras z was probowala?
Ja właśnie cały czas gdzieś czytam o tym Fraxelu na różnych forach ale cały czas się boję, że albo pójdę na ten laser i nic mi nie pomoże a wydam kupę kasy albo chirurgicznie, ale wtedy zawsze jest ryzyko, że powstanie jeszcze gorsza blizna...tej nienawidzę ale zawsze jestem już do niej przyzwyczajona w jakiś sposób...gdyby to miało być coś nowego to chyba bym się wściekła;( a na czym polega ten zabieg Lutoniciem Mosaic? ile trwa i jak to wygląda?
Stary 2010-01-28, 20:01   #32
awdotia
Przyczajenie

Witam,
Doskonale Was rozumie, gdyż zmagam się z podobnym problemem.. Otóż po ospie, którą przeszłam 7 lat temu pozostały mi "urocze" pamiątki. Mimo smarowania różnymi maśćmi, dołki pozostały nieco mniej widoczne, ale jednak. Najbardziej borykam się z położonym centralnie na czole, jest może średnicy 1cm, aczkolwiek dość głęboki i niestety widocznym na pierwszy rzut oka. Drugi z nich ulokowany jest tuż nad brwią, nieco płytszy. Jakiś rok temu, postanowiłam coś zmienić, udałam się do chirurga plastyka, który to obejrzał i zgodził się na zabieg wycięcia ich. Jenak mam masę obaw w związku z tym..Oczywiści domysły o możliwości pojawienia się kolejnych blizn, asymetrii brwi itp. Czytając ten wątek zwróciłam uwagę na często pojawiające się rady użycia laseru.. Myślicie, że w moim przypadku laser byłby również skuteczny z tak starą i głęboką blizną?? Interesowałoby mnie również ile takich zabiegów trzeba zaaplikować, aby dojrzeć różnicę?? W najbliższym czasie będę mieć 3 tygodnie wolnego i postanowiłam to wykorzystać na zrobienie coś z moim kompleksem ospy, którego usunięcie przekładam na później i później.. Oriętujecie się może gdzie najlepiej wynonac taki zabieg w okolicach Katowic??
Stary 2010-01-29, 00:10   #33
sol4ever
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez awdotia Pokaż wiadomość
Witam,
Doskonale Was rozumie, gdyż zmagam się z podobnym problemem.. Otóż po ospie, którą przeszłam 7 lat temu pozostały mi "urocze" pamiątki. Mimo smarowania różnymi maśćmi, dołki pozostały nieco mniej widoczne, ale jednak. Najbardziej borykam się z położonym centralnie na czole, jest może średnicy 1cm, aczkolwiek dość głęboki i niestety widocznym na pierwszy rzut oka. Drugi z nich ulokowany jest tuż nad brwią, nieco płytszy. Jakiś rok temu, postanowiłam coś zmienić, udałam się do chirurga plastyka, który to obejrzał i zgodził się na zabieg wycięcia ich. Jenak mam masę obaw w związku z tym..Oczywiści domysły o możliwości pojawienia się kolejnych blizn, asymetrii brwi itp. Czytając ten wątek zwróciłam uwagę na często pojawiające się rady użycia laseru.. Myślicie, że w moim przypadku laser byłby również skuteczny z tak starą i głęboką blizną?? Interesowałoby mnie również ile takich zabiegów trzeba zaaplikować, aby dojrzeć różnicę?? W najbliższym czasie będę mieć 3 tygodnie wolnego i postanowiłam to wykorzystać na zrobienie coś z moim kompleksem ospy, którego usunięcie przekładam na później i później.. Oriętujecie się może gdzie najlepiej wynonac taki zabieg w okolicach Katowic??
hih ja też czekam na dalsze porady ale awdotia pociesz się ,że Twoje blizny w porównaniu do moich to mlode jeszcze są;-) moje to takie 19latki...ehhhh...;-(
Stary 2010-01-29, 08:21   #34
falbek
Raczkowanie

GG do falbek

Cytat:
Napisane przez sol4ever Pokaż wiadomość
Ja właśnie cały czas gdzieś czytam o tym Fraxelu na różnych forach ale cały czas się boję, że albo pójdę na ten laser i nic mi nie pomoże a wydam kupę kasy albo chirurgicznie, ale wtedy zawsze jest ryzyko, że powstanie jeszcze gorsza blizna...tej nienawidzę ale zawsze jestem już do niej przyzwyczajona w jakiś sposób...gdyby to miało być coś nowego to chyba bym się wściekła;( a na czym polega ten zabieg Lutoniciem Mosaic? ile trwa i jak to wygląda?
na twoim miejscu nie bawił bym się w żadne wycinanie chirurgiczne, przezyjesz tylko traume, po takim zabiegu bedziesz miec nową blizne a przeciez nie o to chodzi.

Zabieg Mosaiciem wyglada tak... zostajesz posmarowana mascia znieczulajaca 30 minut przed zabiegiem, pani nastepnie przyklada glowice tam gdzie jest blizna i szczela (zazwyczaj kilka razy). Trwa to gora 3 minuty. Pozniej oczyszcza to miejsce i kladzie jakis krem.

Mi podoba sie zawsze efekt zaraz po zabiegu bo blizna praktycznie znika calkowicie, niewiem moze to złudzenie wywołane zaczerwienieniem tego miejsca. Takie zaczerwienienie moze trwac jakies 24-48 godzin. Przez kolejne dni widzisz juz efekt w pelnej okazalosci i cieszysz sie nim przez tydzien. Pozniej blizna jakby wraca do swojej pierwotnej formy.

W twoim przypadku wydaje mi sie ze po pierwszym zabiegu krawedzie blizny zrownaly by sie poziomem, po kolejnych blizna powinna sie podnosic do gory i skora odbudowywac.

Tak jak mowilem 1 zabieg to jakies 10% poprawy (przynajmiej w moim przypadku). Dlatego najlepiej robic serie za serią w odstępach miesięcznych jeśli ktoś ma wystarczająco dużo kasy.

Ja jestem po dwóch takich zabiegach i robiłem w pośpiechu czyli zaraz po 2 tygodniach nastepny. Oczywiscie ciągle mi mało, moja blizna miala jakby przerost pod skorą także w dotyku było czuc ze zle sie zrosła, ten laser to wyrownal juz po 2 zabiegach, blizna zrobila sie mniej czerwona i dla mnie przyjemniejsza dla oka i psyhiki. Niemoge sie doczekac nastepnych zabiegow. Chcialbym zeby calkiem znikla ale niewiem czy nie za duzo wymagam. Dlatego pytam o advanced fraxel co2!

Zastanawiam sie tez czy kuracje kwasowe maja jakis wplyw na wyglad blizny?

Edytowane przez falbek
Czas edycji: 2010-01-29 o 08:28
falbek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-29, 11:26   #35
Samiii
Zadomowienie

Cytat:
Chcialbym zeby calkiem znikla ale niewiem czy nie za duzo wymagam. Dlatego pytam o advanced fraxel co2!
wymagasz. blizna nigdy całkiem nie zniknie niestety

teraz robisz mosaic-iem CO2 a chcesz fraxelemCO2 zrobić tak?
wydaje mi się że różnica jest w wiązce lasera którą dane urządzenia emitują, ale jeśli oba są CO2... hmmmm
czym one się od siebie róznią?

ja jestem po 4 zabiegach laserem.. jedna blizna jest super, praktycznie śladu nie ma.. druga gorsza, jeszcze raz z nią pójdę na zabieg pewnie...

co do tych blizn na twarzy które wklejała jedna z użytkowniczek - na pewno można tego typu wklęsłe blizny wypełniać wypełniaczem (jak zmarszczki) żeby zrównać je ze skórą obok - moze u Ciebie to by dało lepsze efekty, niż laser..
wybierz się na konsultację do lekarza, który się zajmuje leczeniem blizn najlepiej

kwasy złuszczają skórę, bliznę też. widziałam w sieci jakieś zdjęcia blizn po kawasach, ale to chyba działa tylko na małe blizny, w sensie płytkie jak po trądziku
w każdym razie nie łącz laseroterapii z kwasoterapią jakby co
Samiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-29, 16:20   #36
sol4ever
Rozeznanie

To ja się wybiorę na konsultację do lekarza zaraz po sesji jak coś będę wklejać fotki gdyby były jakieś postępy boję się tylko że te blizny są za stare:-( wiadomo- najlepsze rezultaty zawsze się osiąga na świeżych:-( ehhhh
Stary 2010-01-29, 16:47   #37
Samiii
Zadomowienie

moje były świeże gdy zaczęłam laserki, postaram się wrzucić jakieś foto tych blizn - porównawcze.
niby dwie świeże, identyczne itd, a jednak jedna lepiej zareagowała, niż druga
to kwestie indywidualne ciała itd
Stary 2010-01-29, 19:36   #38
dominisia28
Raczkowanie

Dlaczego nie wolno łączyc laseroterapii z kwaso terapią?co sie dzieje ?
dominisia28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-29, 20:11   #39
awdotia
Przyczajenie

Witam, ponownie... Postanowiłam udać się na konsultacje do salonu kosmetycznego DER-MED w Katowicach.. Czy któraś z Was ma może doświadczenia z nimi?? Pójdę, popytam i chyba się zdecyduje na zabieg laserem.. Zobaczymy..
Stary 2010-01-29, 22:20   #40
dominisia28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Samiii Pokaż wiadomość

wydaje mi się że różnica jest w wiązce lasera którą dane urządzenia emitują, ale jeśli oba są CO2... hmmmm

ja jestem po 4 zabiegach laserem.. jedna blizna jest super, praktycznie śladu nie ma.. druga gorsza, jeszcze raz z nią pójdę na zabieg pewnie...

co do tych blizn na twarzy które wklejała jedna z użytkowniczek - na pewno można tego typu wklęsłe blizny wypełniać wypełniaczem (jak zmarszczki) żeby zrównać je ze skórą obok - moze u Ciebie to by dało lepsze efekty, niż laser..
wybierz się na konsultację do lekarza, który się zajmuje leczeniem blizn najlepiej

kwasy złuszczają skórę, bliznę też. widziałam w sieci jakieś zdjęcia blizn po kawasach, ale to chyba działa tylko na małe blizny, w sensie płytkie jak po trądziku
w każdym razie nie łącz laseroterapii z kwasoterapią jakby co
Chciałam spytac dlaczego nie wolno łączyć co się dzieje?
dominisia28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 21:03   #41
Sif
Raczkowanie

A ja ponawiam moją prośbę o poradę jak najlepiej usunąć stare blizny zanieczyszczone żwirkiem, ziemią itp.
Sif jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 08:40   #42
falbek
Raczkowanie

GG do falbek

Cytat:
Napisane przez Sif Pokaż wiadomość
A ja ponawiam moją prośbę o poradę jak najlepiej usunąć stare blizny zanieczyszczone żwirkiem, ziemią itp.
musisz usunac takze brud ktory wrosł się w skóre,z tego co slyszalem można to zrobic laserem ktorym usuwa sie tatuaze.

ale w jakiej fazie i w ktorym momencie leczenia tego niewiem

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:

myslalem o tym laserze...

http://www.youtube.com/watch?v=z-5epQvzBVQ

czym one sie roznia? z mojego wywiadu ktory przeprowadzalem mailowo z tym czlowiekiem z tej wlasnie kliniki na tym wlasnie filmie to twierdzil ze laser jest bardziej agresywny i efekty sa szybsze niz w przypadku zwyklego fraxela. nic wiecej nie powiem bo sam jestem ciekaw jak to jest w rzeczywistosci

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Witam, ponownie... Postanowiłam udać się na konsultacje do salonu kosmetycznego DER-MED w Katowicach.. Czy któraś z Was ma może doświadczenia z nimi?? Pójdę, popytam i chyba się zdecyduje na zabieg laserem.. Zobaczymy..
w Dermedzie konsultacja jest płatna co dla mnie jest czystym zdzierwstwem zeby za 60zl uslyszec ze powinien do nich przyjsc na laser ktorego nie maja akurat teraz bo jest w Krakowie ale porosze tutaj pani pana zapisze jak juz laser do nas przyjedzie.

I co bylas tam?
Stary 2010-02-03, 11:36   #43
Samiii
Zadomowienie

Cytat:
czym one sie roznia? z mojego wywiadu ktory przeprowadzalem mailowo z tym czlowiekiem z tej wlasnie kliniki na tym wlasnie filmie to twierdzil ze laser jest bardziej agresywny i efekty sa szybsze niz w przypadku zwyklego fraxela. nic wiecej nie powiem bo sam jestem ciekaw jak to jest w rzeczywistosci
czyli że fraxelCO2 jest mocniejszy od mosaicaCO2?
jeśli spróbujesz, to napisz jak różnice bo jestem ciekawa, czy tak faktycznie jest, czy to tylko kolejny chwyt na nazwę heh

Cytat:
Napisane przez dominisia28 Pokaż wiadomość
Chciałam spytac dlaczego nie wolno łączyć co się dzieje?
już Ci odp, ale napiszę tez na wątku - moim zdaniem trzeba uważać na laser po kwasach, jeśli kwast uwrażliwiają na promienie uv, to laser jest jakby znacznie mocniejszy od takich promieni... lepiej się upewnić u swojego dr, czy po zakończeniu kwasów nie trzeba trochę odczekać przed laserem

zmniejszyłam zdjęcia, więc załączam.
są w wersji podwójnej - dwa razy ta sama blizna (bo blizny są dwie, zresztą, po pieprzyku widać jakbym pomyliła kolejnośc przy wgrywaniu która jest ktora

wygląda to ogólnie dobrze, ale....
zawsze jest jakieś ale heh

(jeśli uda mi się znaleźć jakieś zdjęcia blizn po kolejnych zabiegach, to załączę)

Edytowane przez Samiii
Czas edycji: 2010-12-17 o 11:13
Stary 2010-02-05, 12:09   #44
nowa_kacha
Raczkowanie

Cytat:
jak akurat robiłam tam depilację laserową.
sprzęt mają bardzo dobry, obsługa w porządku, więc myślę że dobrze trafiłaś.

daj znać jak będziesz po konsultacji.
nowa_kacha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 10:41   #45
awdotia
Przyczajenie

Witam,
Tak.. jestem już po konsultacji.. i umówiłam się na Fraxel na 12.o2..Obawiam się tylko jak długo będzie się goić moje czoło, gdyż już 22.02 muszę wracać na uczelnie. Pani doktór zapewniała mnie, że około 7 dni. Jak to bywało w Waszym przypadku? jak długo pozostałyście w domu? Zakupiłam również żel sylikonowy Veraderm i będę smarować bliznę po jej wygojeniu, mając nadzieję, że to wzmocni efekt. Pozdrawiam
Stary 2010-02-06, 12:09   #46
Samiii
Zadomowienie

Cytat:
Witam,
Tak.. jestem już po konsultacji.. i umówiłam się na Fraxel na 12.o2..Obawiam się tylko jak długo będzie się goić moje czoło, gdyż już 22.02 muszę wracać na uczelnie. Pani doktór zapewniała mnie, że około 7 dni. Jak to bywało w Waszym przypadku? jak długo pozostałyście w domu? Zakupiłam również żel sylikonowy Veraderm i będę smarować bliznę po jej wygojeniu, mając nadzieję, że to wzmocni efekt. Pozdrawiam

po pierwszych dwóch zabiegach goiło mi się bardzo szybko, spokojnie w ciągu jednego tygodnia
po dwóch kolejnych na pewno dłużej niż tydzień, ale to było większą mocą robione..

nie wiem czy tu pisałam, widziałam bliznę starszą która była poddana temu zabiegowi (paroletnia) - po ponad miesięcu od zabiegu nadal jest intensywnie czerwona, jak świeża dopiero gojąca się blizna

jak będzie trzeba to sobie to podkładem zakryjesz czy coś, bez obaw

a jaki ma być koszt jednego zabiegu u Ciebie?
Stary 2010-02-07, 07:56   #47
falbek
Raczkowanie

GG do falbek

Cytat:
Witam,
ale poco Veraderm nakladac? przeciez to ma sie zluszczyc w 3 dniu, a silikon niepotrzebnie nawilzy skore ktora ma sie zluszyc. W 4,5 dzien juz powinno wykladac jak nowa skora ewentualnie mogą zostac bronzowe kropeczki gdzieniegdzie. Ja uzywam Dermatrixu od 2 tygodnia po zabiegu na moja blizne i sie zastanawiam czy dobrze robie. Uzylem tez Contratubexu ktory wczesniej jak nie chcial dzialac wogole nie rozjasnial blizny tak teraz to robi w moment ale zmiekcza tak tą blizne ze niewiem czy nie psuje to efektu fraxela.

Dlatego przemyslcie uzywanie masci po fraxelach bo mogą zepsuc efekt, ale to jest tylko moje subiektywne odczucie
Stary 2010-02-07, 22:12   #48
awdotia
Przyczajenie

Witam,
Płace za zabieg 300zl, z tym, że nie robię całego czoła tylko punktowo 3 ślady po ospie. Co do kremu, mam zamiar go stosować dopiero po wygojeniu, czyli 1-2 tyg. po zabiegu. Mam nadzieję, że wzmocni mi to efekt i nieco spłyci bliznę, zwłaszcza tę jedną, najgłębszą. Z tym, że po tym co napisałeś mam nie co mieszane uczucia..ale i tak spróbuję..
Stary 2010-02-08, 12:38   #49
Samiii
Zadomowienie

mi mój dr wręcz sugerował koniecznosć masaży przy pomocy maści, najlepiej o prostym składzie (wspominał o Cepanie) - kiedy moje blizny miały ok 2 miesięcy zaczęłam masować je i smarować dermatixem i mniej więcej w tym czasie zaczęłam chodzić na laser (u mnie to trochę inaczej niż u Was, nie mogłam za wcześnie zacząć używać maści żeby nie rozmiękczyły blizny za bardzo, bo mogło to grozić rozciągnięciem się jej wszerz obrazowo rzecz ujmując...) - ale kupiłam ten cepan cały i chyba lepiej posłużył moim bliznom (już podczas zabiegów laserowych, ale po wygojeniu się po każdym zabiegu skóry, wiadomo) niż dermatix.
maści trzeba testować na sobie, dwóch plastyków mi tak mówiło, teraz ten dr, i jak widzę, widocznie mi silikon służy tylko w jednej określonej postaci a maści jednak podchodzą mi lepiej te "zwykłe" bez dodatków silikonów - Wy na sobie też musicie testować, coś na pewno Wam "podejdzie"

teraz blizny mam już miękkie i jaśniutkie, ale z przyzwyczajenia jeszcze co jakiś robię im masaż cepanem
obsesja heh
Stary 2010-02-08, 16:11   #50
coco palm
Raczkowanie

Pod koniec lutego, wybieram sie na laser Encore...
Blizna po laparoskopi, zdam relacje co i jak.
A masci to pic na wode , stosowalam tony slikonowych , i nic.
Blizna ma 3 miesiące
coco palm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 07:19   #51
falbek
Raczkowanie

GG do falbek

mi od Contratubexu blizna sie rozeszla a Dermatrix sam niewiem czy dziala czasami tylko daje wrazenie ze jest lepiej ale po gorącej kąpieli i osuszeniu też wygląd blizny się zmienia.

Docelowo chce zrobic 6 zabiegow Mosaiciem a czy ktos wie czy robienie systematycznie zabiegow laserowych na blizne jest w stanie calkowicie odbudowac skore w tym miejscu? mowie np: o 10 zabiegach fraxelem
Stary 2010-02-09, 15:35   #52
Samiii
Zadomowienie

Cytat:
Docelowo chce zrobic 6 zabiegow Mosaiciem a czy ktos wie czy robienie systematycznie zabiegow laserowych na blizne jest w stanie calkowicie odbudowac skore w tym miejscu? mowie np: o 10 zabiegach fraxelem
wydaje mi się, że obecnie w ogóle nie ma takiego sposobu niestety...
gdyby był, to można by całkowicie usuwać wszelkie rozstępy, rozległe blizny etc (po poparzeniach nie męczyliby ludzi przeszczepami, tylko naświetlali laserem czy coś nie...?)

niby wszystko ma działać i blizny mają być prawie niewidoczne.. ale nie bez powodu jesteśmy na tym wątku...
prawie robi różnicę heh...
Stary 2010-02-11, 14:00   #53
falbek
Raczkowanie

GG do falbek

Cytat:
czyli że fraxelCO2 jest mocniejszy od mosaicaCO2?
jeśli spróbujesz, to napisz jak różnice bo jestem ciekawa, czy tak faktycznie jest, czy to tylko kolejny chwyt na nazwę heh

lasery roznia sie przedewszystki dlugoscia wiazki lasera i jego mocą, wiadomo ze jesli moc jest slabsza nie wypali nam takich mocnych dziur, jedynie podgrzeje tkanke co tez pobudzi produkcje kolagenu.

jest fraxel (ten pierwszy oryginalny) firmy Reliant, jest to jeden z mniej inwazyjnych laserow no i są inne mniej lub bardziej agresywne. z tego co wiem Mosaic jest mocniejszy od oryginalu ale sa jeszcze te ostre lasery typu CO2, mozesz je nazwac fraxel co2, po ktorych dochodzi sie do siebie do 2 tygodni.
Stary 2010-02-11, 18:05   #54
Samiii
Zadomowienie

Cytat:
jest fraxel (ten pierwszy oryginalny) firmy Reliant, jest to jeden z mniej inwazyjnych laserow no i są inne mniej lub bardziej agresywne. z tego co wiem Mosaic jest mocniejszy od oryginalu ale sa jeszcze te ostre lasery typu CO2, mozesz je nazwac fraxel co2, po ktorych dochodzi sie do siebie do 2 tygodni.
brzmi skomplikowanie
ale ok

a powiedz, czy Ty dysponujesz jakimiś zdjęciami swoich blizn przed tymi zabiegami i potem jak będziesz je robił, czy będzie można gdzieś to zobaczyć..?
mi już dr powiedział, że więcej fraxelem nie zdziała, i niby efekt jest bardzo ładny, ale... nie byłabym sobą jakbym dalej nie kombinowała...
Stary 2010-02-12, 09:49   #55
falbek
Raczkowanie

GG do falbek

Cytat:
brzmi skomplikowanie
ale ok

a powiedz, czy Ty dysponujesz jakimiś zdjęciami swoich blizn przed tymi zabiegami i potem jak będziesz je robił, czy będzie można gdzieś to zobaczyć..?
mi już dr powiedział, że więcej fraxelem nie zdziała, i niby efekt jest bardzo ładny, ale... nie byłabym sobą jakbym dalej nie kombinowała...
a ile miałaś tych zabiegów? przypomnij! no właśnie z dnia na dzień coraz bardziej analizuje efekty tych dwoch zabiegow mosaiciem i zastanawiam sie czy ciagnac to dalej, wczoraj mialem rozmowe z klinika http://www.studio-light.pl/lumenis_encore.html w Warszawie dysponujacą laserem Ultrapulse Encore. Pani bardzo logicznie uzasadniala wyzszosc swojego lasera nad pozostalymi, obiecujac wyrazna poprawe juz po 1 ostateczna po 2 zabiegach. chyba sie przesiade na naprawde najostrzejsze lasery bo nie ma sensu ładowac siana w cos co tylko lekko poprawi wyglad.

ale moze macie jakies lepsze dojscia ja chetnie poslucham.

sami ja mam tylko jedna blizne, niemam dobrej fotki z nia bo moj aparat nie robi zdjec makro, ale blizna jak blizna 1cm dlugosci 3mm szerokosci czerwona, wklęsła.
Stary 2010-02-12, 11:06   #56
Samiii
Zadomowienie

miałam 4 zabiegi. tyle że zaczęłam je dwa miesiące po ich powstaniu, czyli na świeżo, to pewnie ma znaczenie

czytałam o tym lumenisie.. brzmi to logicznie, ale w sumie wszystkie te opisy urządzeń tak brzmią
szkoda że już ktoś wcześniej się nie zdecydował na to
a jaki ma być koszt zabiegu tym laserem?
i jak długa rekonwalescencja (w sensie dochodzenia skóry do siebie)?
Stary 2010-02-12, 13:55   #57
ANERI86
Przyczajenie

Sami masz te blizny bardzo ładne wiec moze juz nie kombinuj z czasem beda jeszcze ładniejsze a moge spytac na jakiej czesci ciała je masz i w wyniku jakiej operacji pewnie trafiłas na dobrego lekarza pozdrawiam
ANERI86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-12, 15:57   #58
Samiii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ANERI86 Pokaż wiadomość
Sami masz te blizny bardzo ładne wiec moze juz nie kombinuj z czasem beda jeszcze ładniejsze a moge spytac na jakiej czesci ciała je masz i w wyniku jakiej operacji pewnie trafiłas na dobrego lekarza pozdrawiam
to są blizny robione przez chirurga plastycznego
mam je na klacie
one były podwójnie szyte, jakąś wewnętrzną przeplatanką i takimi klasycznymi szewkami zewnętrznymi, po tyogdniu wyjęli mi te zewnętrzne, a przeplatanka została i dopiero po miesiącu ją usunęli
Stary 2010-02-12, 17:27   #59
ANERI86
Przyczajenie

Czyżby korekcja blizny po chorym serduszku jesli nie to przepraszam tak mi się skojarzyło bo piszesz na klatce piersiowej ale naprawdę elegancko skoro piszesz ze wyjeli jedne i drugie to chyba nierozpuszczalne te szwy bo plastycy maja swoje techniki ja szukam dobrego lekarza własnie do korekcji blizny no i nie moge znalezc ciezko dzis o dobrego plastyka i żeby komus zaufac i sie nie przejechać to ciezko a ten plastyk to moge wiedziec skad jakies wieksze miasto pewnie bo ja z takiego zadupia jestem ze nawet oddziału chirurgi plastycznej nie mapozdrawiam

Edytowane przez ANERI86
Czas edycji: 2010-02-12 o 17:29
ANERI86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-12, 18:27   #60
Samiii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ANERI86 Pokaż wiadomość
Czyżby korekcja blizny po chorym serduszku jesli nie to przepraszam tak mi się skojarzyło bo piszesz na klatce piersiowej ale naprawdę elegancko skoro piszesz ze wyjeli jedne i drugie to chyba nierozpuszczalne te szwy bo plastycy maja swoje techniki ja szukam dobrego lekarza własnie do korekcji blizny no i nie moge znalezc ciezko dzis o dobrego plastyka i żeby komus zaufac i sie nie przejechać to ciezko a ten plastyk to moge wiedziec skad jakies wieksze miasto pewnie bo ja z takiego zadupia jestem ze nawet oddziału chirurgi plastycznej nie mapozdrawiam
na szczęście to są blizny po zabiegu plastycznym
takie po operacjach na sercu to chyba dość duze są, a moje 4-5cm długości tylko
miałam nierozpuszczalne, zwykłe szwy, mój dr nie używa do szycia zewnętrznych warstw skóry tych rozpuszczalnych
a dr jest z warszawy
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości