![]() |
#31 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: dlaczego nagle zmienił zdanie?
Cytat:
Cytat:
Większość napisała, że ma się nie zmieniać dla faceta, a nie go zostawiać. Zresztą... Ciekawe co byście zrobiły gdyby nagle facet powiedział Wam, że kuźwa macie schudnąć ... ![]() To wcale przyjemne nie jest. I nie ważne dlaczego to zaproponował. Co mam podejść i spytać jak idiotka: "Kochanie, a dlaczego mam schudnąć ? Jeszcze wczoraj kochałeś moje ciało, a dziś już nie ? Uważasz, że jestem gruba ? (...)" No ja pierdzielę - żenada. Kapeluszka co do dzieci, to ja Cię proszę, nie odzywaj się. ![]() Edytowane przez przekora Czas edycji: 2009-06-03 o 14:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie powiedziałam też, że jest to przyjemne, kuźwa ![]() A tak poza tym to zgadzam się z wami wszystkimi, że dziewczyna nie powinna się zmieniać dla faceta i po rozmowie może go zostawić, bo jest to powód. A osobiście pewnie zostawiłabym takiego faceta, a jeśli nie, to moje poczucie własnej wartości spadłoby poniżej zera...Bo wiedziałabym, że własnemu mężczyźnie się nie podobam ![]() Edytowane przez hryzotemis Czas edycji: 2009-06-03 o 14:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zresztą nie napisałam że wszystkie, a że niektóre. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
Ja też nie wiem, na czym taka rozmowa miałaby polegać. Może ktoś napisze przykładowy dialog. Moim zdaniem wystarczy jasno dać do zrozumienia, że sobie takich tekstów nie życzę, w swoim ciele się czuję dobrze, a jak kolesiowi się nie podoba, to przykro mi itp., ale droga wolna... Tu nie ma miejsca na dialog, tylko jasne oświadczenie. Tak myślę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
BAN stały
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;12594732]Ja też nie wiem, na czym taka rozmowa miałaby polegać. Może ktoś napisze przykładowy dialog. Moim zdaniem wystarczy jasno dać do zrozumienia, że sobie takich tekstów nie życzę, w swoim ciele się czuję dobrze, a jak kolesiowi się nie podoba, to przykro mi itp., ale droga wolna... Tu nie ma miejsca na dialog, tylko jasne oświadczenie. Tak myślę.[/quote]
Też sobie nie wyobrażam szukania drugiego dna i drążenia tej jakże światłej myśli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Powiedz mu może, że jak mu się nie podobasz już (mimo, że dalej ważysz tyle samo) to niech sobie ciebie wymieni na lepszy model
![]() za nic w świecie nie daj się zmienic. ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Otóż to!
![]() |
#39 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;12594732]Ja też nie wiem, na czym taka rozmowa miałaby polegać. Może ktoś napisze przykładowy dialog. Moim zdaniem wystarczy jasno dać do zrozumienia, że sobie takich tekstów nie życzę, w swoim ciele się czuję dobrze, a jak kolesiowi się nie podoba, to przykro mi itp., ale droga wolna... Tu nie ma miejsca na dialog, tylko jasne oświadczenie. Tak myślę.[/quote]
Cytat:
![]() Zdecydowałabym się nie na rozmowę (bo i o czym...) tylko na jasny komunikat, że ja się dobrze ze sobą czuję i nie zamierzam się odchudzać, a od niego nie chcę więcej słyszeć takich tekstów i koniec, kropka. Jak się nie zastosuje to już by naprawdę znaczyło, że ma jakiś odchył na tym punkcie... A jeśli mu się nie podoba, to może szukać innej dziewczyny, droga wolna (jak odejdzie, to widać, że nie zależy mu na Tobie tylko na tych paru kilo mniej). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Nie, dla mnie rozmowa to coś w czym biorą udział dwie strony i obie dyskutują na jakiś temat, a tu nie widzę powodu dla którego dziewczyna miałaby dyskutować z facetem na temat swoich 55 kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Tylko, że to nie jest takie proste, bo ja nie chcę z nim zrywac z takiego powodu, bo poza tym jednym szczegółem, bardzo dobrze się dogadujemy, przyjaźnimy i możemy pogadać na każdy temat. Nie mam pojęcia co mu nagle odbiło.
Ale to tylko świadczy o tym, że rzeczywiście powinnam z nim pogadać. Bo bardziej od wypominania fałdek na brzuchu, martwi mnie fakt, że to może być pierwszy krok do kontrolowania mnie, zmieniania, bo tak mu się podoba. A ja sobie na to nie pozwolę. I boli mnie to jego zachwanie, bo traktowałam go jak wyjątkowego faceta, który mnie akceptuje taką jaką jestem. Widać nie do końca jest taki wyjątkowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() haha..bede sie odzywac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
Dziewczęta, nie możemy od razu przekreślać faceta. Nie wiemy w jakim kontekście to zostało powiedziane. Wiadomo, że jak człowiek zaczyna ze sobą przez dłuższy czas przebywać to zaczyna dostrzegać także minusy a nie tylko plusy zarówno osobowości jak i wyglądu. Być może autorka źle to odebrała, bo wiadomo, że jak mamy kompleks na jakimś punkcie i dana osoba w to miejsce strzeli to potrafimy to źle zinterpretować. Dziewczynie może się wydawać, że jej kazał, a tak naprawdę może jednym okiem oglądał mecz i walnął tak, aby walnąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak by sie wówczas poczuł?Może to by mu dało do myslenia???
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
55 kg i on każe Ci się odchudzać. Przecież Ty nadwagi w ogóle nie masz.
![]() |
#48 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
No pewnie, że nie. Ma wagę idealnie w normie, nie wiem czego się ten pan czepia
![]() Dlatego mnie to burzy bardzo, bo gdyby dziewczyna miała dużą nadwagę albo otyłość to by można jeszcze tłumaczyć, że się o jej zdrowie martwi, a tutaj... właściwie nie wiadomo o co mu chodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ps. i jeszcze raz - nie masz żadnej nadwagi ...
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
Ja bym z nim pogadała (bo co zerwać od razu??), potem przemyślała, a następnie zerwala albo zostala(zależy od tego co by powiedział). Dlaczego ktoś ma za nas decydować czy mamy tyć czy chudnąć? Od tego NA PEWNO nie jest chlopak. Ja siebie szanuję i nie pozwoliłabym, żeby chłopak mówił takie rzeczy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
No dobra, mam jakieś zbędne fałdki na brzuchu, ale jakoś mu to do tej pory nie przeszkadzało. Mi zresztą też nie. I nie mam raczej kompleksów na punkcie swojego wyglądu. Cytat:
I nawet nie mam na razie okazji żeby z nim pogadać, bo on chyba nawet nie załapał, że sprawił mi tym co powiedział przykrość. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najważniejsza jesteś ty i twoje zdanie, twój tż obróvił to w żart bo poewnie nie miał odwagi ci tego powiedzieć wprost. Może dla innych nie, ale dla mnie sugestie tżta są ważne.. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
hmm, dobra, powiedzmy, że ważę i mierzę tyle samo co Ty. patrząc na siebie stwierdzam, że nie powinnam schudnąć i Ty też nie powinnaś. no chyba, że źle czujesz się sama ze sobą, to ok. druga sprawa: jakby TŻ kazał Ci wsadzić palec między drzwi a futrynę też byś wsadziła? ;OO
Tobie wszystko w nim odpowiada? nie? wygarnij mu to tak jak on zrobił to Tobie. coś za coś. zresztą, sztuką jest kochać człowieka takim jakim jest.
![]() |
#54 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie odchudzaj sie. Jesli nie chce cie takiej to juz jego problem- nie mozna sie zmieniac na sile. ![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
Przede wszystkim, dzięki za wszystkie rady
![]() Pagadałam z moim facetem, wyjaśniłam mu w czym problem, po czym on stwierdził, że on wcale nie uważa, że jestem gruba i że mu się podobam. A kochamnie za to jaka jestem, a nie czy będę miała figurę modelki. A dlaczego walnął, że mam schudnąć? ??? Nie wie. tak mu się powiedziało i nie ma pojęcia co chciał wyrazić. Ale nie sądził, że się tym tak bardzo przejmę.I bądź tu mądra i zrozum facetów. ![]() W każdym razie się przejął, przeprosił, obiecał poprawę. To chyba warto dac mu jeszcze szansę, może wyjdzie na ludzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.