Jak mogę mu pomóc? :( - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-25, 11:48   #31
english_blackberry
Rozeznanie

Dot.: Jak mogę mu pomóc? :(

A czy w rodzinie Tż'ta występują łysi mężczyźni? Albo z zakolami, rondami?
Z tego co wiem łysienie to niestety bardzo mocny gen i jeśli ojciec Tż'ta jest łysy to on prawie na pewno też będzie. Wielu moich kolegów (też mam 21 lat) również łysieje mojemu Tż'towi też grożą zakola a już napewno rondo, genetycznie. Jego brat ma 28 lat i ma zakola, ojciec Tż'ta też. Wątpię, żeby jakieś preparaty, a nawet leki na dłuższą metę pomogły. Mój Tż za to jest optymistą, twierdzi, że skoro teraz ma takie bujne włosy (fakt! ma bardzo gęste) to na pewno mu nie wypadną. Niestety ja widzę, że w miejscu 'rond' zrobiły mu się jakby rzadsze, ale na pewno nigdy mu tego nie powiem! Czasem się tylko śmieję, że będzie jak dezodorant w kulce ale generalnie to chyba trzeba się z tym pogodzić, mało który facet po 30stce ma bujne włosy

Edytowane przez english_blackberry
Czas edycji: 2010-09-25 o 11:52
english_blackberry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-25, 18:52   #32
marienge
Przyczajenie

dzieki za odpowiedzi.
ojeciec Tż ma bujne włosy i w jego rodzinie raczej nie ma łysiejących, dlatego dla niego to podwójny ból, w mojej rodzinie łysienie to standard i nie zwracam na to zbytniej uwagi, w przypadku Tż kazda wzmianka na temat włosów to już powód do dołowania się...
My wiemy, ze to kwestia samoakceptacji i moze dystansu do siebie i zycia ale bywa ze z małego problemu ludzie potrafią stworzyc horendalne zmartwienie.
Fajnie, ze sa faceci ktorzy potrafią do problemu lysienia podejsc z dystansem, moj tego nie potrafi niestety
Ja szukam kogos kto nie potrafi zaakceptowac czesci siebie, nienawidzi swojego problemu (nos, włosy, nogi) i dróg jakie obrał aby sie wyleczyc.
Zdaje sobie sprawe ze operacja moze wcale nie rozwiazac problemu i tym wieksza bylaby trauma gdyby cos poszlo nie tak. Faktycznie przeszczep włosów to jedyne rozwiazanie na pozbycie sie łysiny..ale moze sa jakies terapie zeby zaakceptowac siebie niezaleznie od swojej fizycznosci.

pozdrawiam i czekam na Wasze wypowiedzi
M.

marienge jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-25, 19:08   #33
Irmina9891
Raczkowanie

W sprawie łysienia niewiele mogę pomóc, bo nie mam doświadczenia w tym temacie, ale jeśli chodzi o czcionkę to zamiast lupy polecam kilka razy wcisnąć jednocześnie 'ctrl' i '+'
Irmina9891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 13:24   #34
Rekiss
Raczkowanie

Mój TŻ miał ten sam problem ale jak go w końcu zmusiłam, żeby się do lekarza przeszedł to ten mu powiedział, żeby sobie kurację z follixinu zrobił i po miesiącu włoski zaczęły odrastać. W sumie nie miałabym nic przeciwko temu, żeby był łysy ale skoro ma się czuć lepiej to czemu nie
Stary 2011-08-03, 17:02   #35
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

a to to może być genetyczne i wtedy chyba niewielka szansa na zmianę..
Stary 2011-08-04, 12:03   #36
Rekiss
Raczkowanie

Mhm... no niby może choć z tego co czytałam to dobre środki działają tak, że odbudowują mieszki włosowe, które właśnie zamierają czy jakoś tak i podobno nie ma znaczenia czy jest to genetyczne czy nie, a przypomniałam sobie, że mój TŻ oprócz follixin-u moczył główkę w misce z wodą i aloesem. Podobno to też pomaga... hyh, a wydawałoby się, że to my mamy większy problem z naszym wyglądem :p
Stary 2011-08-17, 10:30   #37
divona
Raczkowanie

No tak, a czasem wychodzi na to, że to oni należą do tej bardziej "kruchej" płci :P Wiesz co Rekiss mój ojciec też robił kurację z tego Follixin-u i efekty miał bardzo dobre, także chyba faktycznie skuteczny środek Pamiętam, że lekarz mu to zalecił, więc można powiedzieć, że wiedział co robi
divona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 12:47   #38
brizoo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rekiss Pokaż wiadomość
Mhm... no niby może choć z tego co czytałam to dobre środki działają tak, że odbudowują mieszki włosowe, które właśnie zamierają czy jakoś tak i podobno nie ma znaczenia czy jest to genetyczne czy nie, a przypomniałam sobie, że mój TŻ oprócz follixin-u moczył główkę w misce z wodą i aloesem. Podobno to też pomaga... hyh, a wydawałoby się, że to my mamy większy problem z naszym wyglądem :p
Słyszałam, że ten Follixin jest skuteczny, jakiś znany lekarz o nim pisał ale nie pamiętam jak się zwał :p Rekiss a te maczanki to w chłodnej wodzie czy ciepłej bo nigdzie znaleźć nie mogę ?
brizoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 13:25   #39
Rekiss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brizoo Pokaż wiadomość
Słyszałam, że ten Follixin jest skuteczny, jakiś znany lekarz o nim pisał ale nie pamiętam jak się zwał :p Rekiss a te maczanki to w chłodnej wodzie czy ciepłej bo nigdzie znaleźć nie mogę ?
Z tego co pamiętam to chyba w letniej wodzie ale głowy nie dam bo dawno to było :P Tak czy siak ten Follixin jest dobry na takie przypadłości, heh słyszałam gdzieś, że Bruce Willis z niego korzysta coby łysinki się pozbyć, choć jako facet podoba mi się bardziej łysy aha, no i pamiętam jeszcze, że dosyć szybko mu pomógł.
Stary 2011-08-19, 14:43   #40
RegretNot
Przyczajenie

Follixin jest w przypadku łysienia androgenowego kolejnym badziewiem pokroju Dercosu, Inneovu- gdzie "gwiazdki" zatrudniane do reklam, opisy produktu i w ogóle całokształt reklamy jest 100 razy bardziej efektowny niż skuteczność tego czegoś (zauważcie że nigdy nie piszą na ulotkach/opakowaniach o typach łysienia na które działa lek). Nie wierzcie w głupie reklamy szamponów i innego dziadostwa.

Przez przypadek natknąłem się na wątek, ale postanowiłem (mam nadzieję) trochę pomóc.

Mam 20 lat i nadzieję, że przynajmniej jeszcze kilka lat nacieszę się włosami. Łysienie androgenowe dopadło mnie jeszcze wcześniej i też jak waszym chłopakom, było mi ciężko. Teraz jest już lepiej i wcale nie dlatego, że wygrałem na dobre czy coś, tylko zmieniłem podejście.
Chociaż szczerze przyznaję, że wygrywam- zatrzymałem łysienie i czekam na odrosty. Cholernie trudna to walka. Potrzeba: cierpliwości, systematyczności, podjęcia ryzyka, trochę kasy, determinacji i przede wszystkim zdrowego podejścia!

Interesuję się nieco chemią leków. Czytam wieści- jakie tam nowe świństwo lub dobrodziejstwo powstaje na świecie.
Nie istnieje jeszcze żaden cud. Jest nadzieja, iż za kilka lat coś powstanie. Np. Follica skrycie nad czymś tam pracuje.
Jeśli chcecie to mogę wam tu opisać o co dokładnie chodzi z tym teściem i całą naszą męską martyrologią Mogę też wam zrobić tu listę co póki co przynosi efekty i mniej więcej jak działa.
RegretNot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości