Chciałabym wiedzieć jak to się załatwia itd Pomożecie? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-17, 12:43   #31
iz0lek
Rozeznanie

Dot.: Chciałabym wiedzieć jak to się załatwia itd Pomożecie?

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
Izolku - ja sama bylam przerazona - gdyby nie to ze w lipcu i w pazdzierniku bylismy w Polsce przy okazji pomyslalam ze pozalatwiam cos, no i okazalo sie - panika!!!
A z ta 15 to masz racje - ja na poczatku myslalam ze to troche za wczesnie, ale tak to i dzieciaki poganiaja, i po parku polazimy, i mnostow czasu do rana
Może dlatego że to lipiec... czyli sezon na śluby?
My na razie nie mielismy problemu z zajętą datą, ale i tak panikuję troche i boje sie ze z czyms nie zdazymy, a na ten przyklad kamerzysty jeszcze nie mamy i nie moge znalezc nikogo fajnego
Moze podasz mi link do stronki swojego?

A 15 to idealna godzina! Nie zamieniłabym jej na inną i nawet wolalabym zmienic date, gdyby zostala mi tylko 17 i 18, bo to moim zdaniem zdecydowanie za pozno. Plusem jest tylko mozliwosc pospania dluzej, i duzo czasu na wyszykowanie, ale i tak watpie w to, ze ktos w dniu slubu moglby spac do poludnia
iz0lek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-17, 16:48   #32
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iz0lek Pokaż wiadomość
Może dlatego że to lipiec... czyli sezon na śluby?
My na razie nie mielismy problemu z zajętą datą, ale i tak panikuję troche i boje sie ze z czyms nie zdazymy, a na ten przyklad kamerzysty jeszcze nie mamy i nie moge znalezc nikogo fajnego
Moze podasz mi link do stronki swojego?

A 15 to idealna godzina! Nie zamieniłabym jej na inną i nawet wolalabym zmienic date, gdyby zostala mi tylko 17 i 18, bo to moim zdaniem zdecydowanie za pozno. Plusem jest tylko mozliwosc pospania dluzej, i duzo czasu na wyszykowanie, ale i tak watpie w to, ze ktos w dniu slubu moglby spac do poludnia

hejka - my nie mamy kamerzysty - zrezygnowalam na rzecz Wasylewskich coby miec ich oboje! Ja nigdzy nie przepadalam za filmami, a moj Pan w sumie latwo sie dal przekabacic.
Nawet sie za zadnym nie rozgladalam, wiec nie bede ci w stanie poradzic Sorki
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-17, 17:09   #33
Princeska87
Zakorzenienie

Ja narazie tutaj czytam i czytam, zbieram potrzebne info, no i tak jakos we wrześniu już na poważnie będziemy myśleć z TŻ o terminach i wszystkim. Z tego co tu widzę to mi by chyba godzina 16:00 odpowiadała aleee do tych ustaleń to jeszcze daleko najbardziej jestem pewna tego, że ślub chcę mieć w czerwcu lub sierpniu, bo lubię te miesiące, mają R hehe no i jest ciepło.. nie chciałabym w zimie. I w ogóle to kiedy jest ta cała sesja ślubna? Od razu po uroczystości w kościele państwo młodzi jadą na sesję, a goście już jadą do lokalu usadzić się na miejscach i czekają? I też powiedzcie mi ile średnio trwa taka sesja zdjęciowa? z pół godziny? więcej? pozdrawiam
Princeska87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-17, 20:29   #34
iz0lek
Rozeznanie

Sesję sobie ustalasz z fotografem - kiedy chcesz. My robimy na tygodniu, i nasz fotograf powiedzial ze poniedzialek odpada bo bedziemy zle wygladac. Jedna sesja to ze 2-3 godziny, my bedziemy miec 3 lub 4 miejsca wiec zajmie nam to caly dzien
Ale jesli chcesz, mozesz miec sesje w dniu slubu, jednak jest to meczace, a dzien slubu powinien byc jednak relaxem po dlugich przygotowaniach a nie dniem z nowymi obowiazkami dlatego sesja jest lepsza po
Jesli chodzi o czerwiec i sierpien, to nie zwlekaj do wrzesnia tylko zapytaj juz teraz w salach czy sa wolne terminy na 2011 rok, bo nie wiem czy wiesz, ale to sa bardzo popularne miesiace, ja widuje tu dziewczyny ktore maja juz ustalone daty na 2011 rok. Nie chce cie stresowac, po prostu dobrze radzę Mozesz sobie zaoszczedzic niepotrzebnych nerwów Chyba ze wolisz 2012

Edytowane przez iz0lek
Czas edycji: 2009-06-17 o 20:30
Stary 2009-06-17, 20:36   #35
Princeska87
Zakorzenienie

2 godz. sesja? ło mamo myślalam, że w dzień ślubu.. no jakoś nie widzę tego ubierania się kilka dni po ślubie znów w to samo, makijaż itd., a wiadomo, że w dniu ślubu będę wyglądać najlepiej no to mi mętlik teraz zrobiłaś a wcześniej przed ślubem pewnie z kolei nie ma czasu.. ja myślałam, że w dzień ślubu, goście pojadą już na salę umościć się wygodnie a my z kościoła na sesję.. a co do terminów to wiem, że straszne terminy ale jeśli nie zdążymy na sierpień 2010, to wtedy czerwiec 2011, aż tak źle chyba nie będzie, poza tym my dopiero 20 dni po zaręczynach i jeszcze nie chcemy się bardzo spieszyć, także damy radę
Stary 2009-06-17, 21:32   #36
iz0lek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Princeska87 Pokaż wiadomość
2 godz. sesja? ło mamo myślalam, że w dzień ślubu.. no jakoś nie widzę tego ubierania się kilka dni po ślubie znów w to samo, makijaż itd., a wiadomo, że w dniu ślubu będę wyglądać najlepiej no to mi mętlik teraz zrobiłaś a wcześniej przed ślubem pewnie z kolei nie ma czasu.. ja myślałam, że w dzień ślubu, goście pojadą już na salę umościć się wygodnie a my z kościoła na sesję.. a co do terminów to wiem, że straszne terminy ale jeśli nie zdążymy na sierpień 2010, to wtedy czerwiec 2011, aż tak źle chyba nie będzie, poza tym my dopiero 20 dni po zaręczynach i jeszcze nie chcemy się bardzo spieszyć, także damy radę
A gdzie masz zamiar robic wesele? Bo to sala zawaza na wszystkim. Ja na poczatku lutego spoznilam sie juz na termin 22 maja, i pani poinformowala mnie ze cale lato ma juz zajete, az do wrzesnia.
Ale jest wyjscie: mozesz brac slub w niedziele albo w mniej obleganym lokalu, wowczas mozliwe ze na sierpien 2010 sie zalapiesz, choc obstawialabym ze bedzie ciezko... choc z drugiej strony sa ludzie ktorzy zalatwiaja wszystko w pol roku, np kolega mojego TZ do ktorego w pazdzierniku idziemy na wesele Oni od kwietnia wszystko zalatwiaja. Tyle tylko ze szukaja jak najtaniej i wcale nie najlepiej, oraz po znajomosci (zeby tylko taniej), a ja wole miec duzy wybor, i nie chce sytuacji gdy cos mi sie spodoba, ale nie bede tego mogla miec, bo za pozno sie zdecydowalam

Wracajac do tematu sesji, owszem, mozesz miec ją w dniu slubu, ale profesjonalny fotograf na to sie nie zgodzi u naszego nawet nie bylo takiej opcji.
Przed slubem mozesz miec sesje w plenerze, owszem, ale musialabys zalozyc sukienke, i twoj TZ by cie zobaczyl, w kosciele by juz nie bylo niespodzianki, a jak suknia sie wybrudzi to moze nie byc czasu jej wyprac do slubu...
Moja kuzynka w tamtym roku miala sesje w studio w dzien slubu, i zniknela z wesela na dluuuugo, takze to nie jest tak, ze cyk myk i zdjecia zrobione, dobry fotograf musi sie przygotowac, poczekac na odpowiednie swiatlo (plener) itd...
Poza tym dobry fotograf nie robi zdjec w studio
Stary 2009-06-17, 21:37   #37
MdM
in love with life

Nie wiem czy moge ale chcialabym wam zadac takie niedyskretne pytanie.
Jesli sa nauki przedmalzenskie w kosciele to rowniez w ich ramach trzeba isc do spowiedzi. Czy ktoras z Was powiedziala ksiedzowi, ze uprawia regularnie seks przed slubem z ukochanym?? I jesli tak to co ksiadz na to?? W sensie robil jakies problemy czy przeszedl z tym do porzadku dziennego??
MdM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-17, 21:48   #38
Princeska87
Zakorzenienie

Izolek --> wesele na pewno w sobotę ja z dużego miasta, więc wyboru mam dużo, ale z drugiej strony też dużo młodych par i chętnych do ślubu ale że mnie nic nie spieszy to nie przejmuje się datami narazie, potem będę myśleć co do fotografa jejku dzięki wielkie za info, bo w tym temacie zielona byłam - fakt - przed ślubem ryzykownie no i TŻ zobaczy mnie w suknie - niedopuszczalne!!! no to może faktycznie jakąś małą sesyjkę chociaż w dniu ślubu.. a reszta faktycznie po ślubie, ale męczy mnie to, że nie będę wyglądać tak świetnie jak w dniu ślubu no zobaczy się
MDM --> nie wiem jak to ze spowiedzią jest, ja jeszcze nia mam daty ślubu nawet, ale mogę Ci powiedzieć, że to zależy od księdza. Moi znajomi brali ślub i właśnie po spowiedzi chyba proboszcz był dość wściekły i coś przebąkiwał, że nie udzieli ślubu itd. było nieprzyjemnie, ale potem poszli do innego księdza i wszystko ok... to tyle co wiem
Stary 2009-06-17, 22:07   #39
iz0lek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MdM Pokaż wiadomość
Czy ktoras z Was powiedziala ksiedzowi, ze uprawia regularnie seks przed slubem z ukochanym?? I jesli tak to co ksiadz na to?? W sensie robil jakies problemy czy przeszedl z tym do porzadku dziennego??
Spowiedz i w ogole nauki jeszcze przede mna, ale mysle ze nic ksiadz na to nie powie, bo w spowiedzi chodzi o to by zalowac, a ty przeciez zalujesz ze grzeszylas, dlatego bierzes slub Nie musisz sie martwic

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Izolek --> wesele na pewno w sobotę ja z dużego miasta, więc wyboru mam dużo, ale z drugiej strony też dużo młodych par i chętnych do ślubu ale że mnie nic nie spieszy to nie przejmuje się datami narazie, potem będę myśleć co do fotografa jejku dzięki wielkie za info, bo w tym temacie zielona byłam - fakt - przed ślubem ryzykownie no i TŻ zobaczy mnie w suknie - niedopuszczalne!!! no to może faktycznie jakąś małą sesyjkę chociaż w dniu ślubu.. a reszta faktycznie po ślubie, ale męczy mnie to, że nie będę wyglądać tak świetnie jak w dniu ślubu no zobaczy się
Ja tez nie myslalam o tym jak to bedzie po slubie na tej sesji, mozliwe, ze zrobie sobie innego fryza i pomaluje sie sama zreszta i tak planuje na slub sama sie malowac
Umow sie z fotografem na prezentacje, to nie bedziesz juz zielona on ci wszystko wytlumaczy a najlepiej gdybys nawet z kilkoma sie spotkala, bedziesz miala wowczas porownanie.

Dobrze ze sie nie spieszysz ze slubem, nie ma sensu na szybko wszystkiego zalatwiac, szkoda nerwow Zreszta mloda jeszcze jestes, ja w twoim wieku (jak to brzmi, hehe ) dopiero zaczynalam z moim TZ
Stary 2009-06-17, 22:28   #40
Princeska87
Zakorzenienie

No właśnie też dlatego nam się mega super nie spieszy. Jak już coś bardziej będzie na rzeczy to zorientuję się z tymi prezentacjami u fotografa. A kolejna sprawa to nie mieszkamy razem i chcemy po ślubie się wprowadzić gdzieś dlatego razem z szykowaniem wesela musimy również szukać mieszkania, stąd też nie ma pośpiechu bo to takie koszty, że hej!
Stary 2009-06-17, 23:17   #41
iz0lek
Rozeznanie

Lepiej przed ślubem pomieszkać razem My się rozstaliśmy na jakiś czas po tym jak zamieszkaliśmy razem, bo on był nie do wytrzymania Kurcze... cały związek bardzo się zmienia gdy się mieszka wspólnie, bałabym się czekac z tym do ślubu. To trochę jak z sexem, póki nie spróbujesz, nie wiesz co bierzesz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-17, 23:29   #42
Princeska87
Zakorzenienie

Są głosy za i przeciw. Ja chcę po ślubie i wierzę, że nam się uda tzn. wiem i już
Stary 2009-06-18, 08:37   #43
GoodNight
Zadomowienie

I ja mam pytanie.

Za kilka dni jedziemy oglądać salę i chcielibysmy zaklepac juz termin. I moje pytanie: czy podpisuje sie odrazu umowe? wpłacamy zaliczke? jaka to moze byc kwota?
GoodNight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-18, 09:53   #44
iz0lek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez GoodNight Pokaż wiadomość
I ja mam pytanie.

Za kilka dni jedziemy oglądać salę i chcielibysmy zaklepac juz termin. I moje pytanie: czy podpisuje sie odrazu umowe? wpłacamy zaliczke? jaka to moze byc kwota?
Możesz podpisac od razu umowę, ale nie musisz. My najpierw oglądaliśmy, potem się zastanawialiśmy, a później podpisaliśmy umowę. Za jakiś czas znów byliśmy na sali, zeby dopytac o różne rzeczy
Zaliczkę większość organizatorów pobiera - wiadomo, to jest dla nich jakieś zabezpieczenie. U nas to było 10% wartości wesela (czyli 2tys.).
Poniżej załączam ci pytania które warto zadać przed podpisaniem umowy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sala1.jpg (116,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sala2.jpg (105,4 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sala3.jpg (148,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sala4.jpg (128,9 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sala5.jpg (132,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sala6.jpg (132,6 KB, 23 załadowań)
Stary 2009-06-18, 09:58   #45
iz0lek
Rozeznanie

Cytat:
Są głosy za i przeciw. Ja chcę po ślubie i wierzę, że nam się uda tzn. wiem i już
OK w takim razie
Stary 2009-06-18, 10:03   #46
GoodNight
Zadomowienie

Izolek dzięki

My juz znamy ta salę. Więc chcelibysmy juz podpisac umowe zeby miec pewną salę. Tym bardziej ze na ten miesiąc, który chcemy są tylko 2 wolne soboty.

I mam pytanko do Ciebie gdzie Wy robicie wesele za 190 zł Bo jak dla mnie to strasznie duzo Ja tez jestem z Lublin, a dokładnie z okolic
GoodNight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-18, 10:10   #47
Princeska87
Zakorzenienie

Izolek, świetne te zdjęcia! Na pewno wydrukuję sobie jak będę szła już oglądać jakąś konkretną salę! Baaardzo przydatne, bo nie wpadłabym na tyle pytań, które są faktycznie ważne! Super!
Stary 2009-06-18, 11:02   #48
iz0lek
Rozeznanie

Cytat:
Izolek, świetne te zdjęcia! Na pewno wydrukuję sobie jak będę szła już oglądać jakąś konkretną salę! Baaardzo przydatne, bo nie wpadłabym na tyle pytań, które są faktycznie ważne! Super!
Podaj maila to wyślę ci całego ebooka, bo to z niego te screeny

Cytat:
I mam pytanko do Ciebie gdzie Wy robicie wesele za 190 zł Bo jak dla mnie to strasznie duzo Ja tez jestem z Lublin, a dokładnie z okolic
Dębówka. Akropol. Podpisaliśmy umowę na 180zł, z zastrzeżeniem wzrostu ceny o 10zł, i już nam babka powiedziała, że na pewno od stycznia będzie 190.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg akropol.jpg (27,3 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez iz0lek
Czas edycji: 2009-06-18 o 11:09
Stary 2009-06-18, 12:14   #49
Princeska87
Zakorzenienie

Izolek, mój e-mail wysłałam Ci na priv. Dzięki wielkie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-28, 19:49   #50
Princeska87
Zakorzenienie

Jest tu ktoś jeszcze?
Dziewczyny, głupie może pytanie, ale jeśli wszystko dobrze pójdzie to w tym tyg. może coś ruszy się do przodu z salą, więc może w niedzielę pójdę do kościoła i spytam się o wolny termin? Czy mogę iść normalnie po mszy i zapytać księdza o terminy? Czy muszę się umawiać do kancelarii kościelnej i tam iść się pytać w te dni, w które przyjmują? No i kiedy się daje "co łaska" jak się wybiera termin od razu? Czy już bliżej ślubu jak będzie? No i jeszcze jedno, już ostatnie pytanko pytając się o termin i ewentualnie zapisując się na niego musimy mieć z TŻ jakieś dokumenty przy sobie? Oprócz dowodu sama nie wiem akt chrztu?bierzmowania?
pomocy...
Stary 2009-07-28, 20:41   #51
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
I ja mam pytanie.

My gdy byliśmy załatwiać,to podpisaliśmy odrazu umowe i wpłaciliśmy zaliczke 500,a wzieli by 1000 zł zaliczki ale będziemy mieć małe wesele i wzieli od nas mniej/połowe.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 12:35   #52
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Jest tu ktoś jeszcze?
Dziewczyny, głupie może pytanie, ale jeśli wszystko dobrze pójdzie to w tym tyg. może coś ruszy się do przodu z salą, więc może w niedzielę pójdę do kościoła i spytam się o wolny termin? Czy mogę iść normalnie po mszy i zapytać księdza o terminy? Czy muszę się umawiać do kancelarii kościelnej i tam iść się pytać w te dni, w które przyjmują? No i kiedy się daje "co łaska" jak się wybiera termin od razu? Czy już bliżej ślubu jak będzie? No i jeszcze jedno, już ostatnie pytanko pytając się o termin i ewentualnie zapisując się na niego musimy mieć z TŻ jakieś dokumenty przy sobie? Oprócz dowodu sama nie wiem akt chrztu?bierzmowania?
pomocy...
Princeska ksiądz nie ma w głowie wszystkich wolnych terminów, dlatego idź do kancelarii w godzinach jej urzędowania. Jeśli będzie wolny interesujący Was termn to zaklepiecie sobie dzień i godzinę.
Co łaska to daje się na zapowiedzi i chyba po spisaniu protokołu, albo pzed samym ślubie bądź też po, co parafia to inaczej.
Zaklepując sam termin nic nie musicie mieć przy sobie. te wszystkie akty, zaświadczenia musicie mieć dopiero do protokołu.

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 13:16   #53
Princeska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
Princeska ksiądz nie ma w głowie wszystkich wolnych terminów, dlatego idź do kancelarii w godzinach jej urzędowania. Jeśli będzie wolny interesujący Was termn to zaklepiecie sobie dzień i godzinę.
Co łaska to daje się na zapowiedzi i chyba po spisaniu protokołu, albo pzed samym ślubie bądź też po, co parafia to inaczej.
Zaklepując sam termin nic nie musicie mieć przy sobie. te wszystkie akty, zaświadczenia musicie mieć dopiero do protokołu.
Dzięki wielkie to w niedzielę dowiem się kiedy czynna jest kancelaria w wakacje i się wybiorę z TŻetem.

Jeszcze mam takie pytanie, czy obowiązkiem jest, żeby ślubu udzielał proboszcz parafii? Czy niekoniecznie? Ponieważ szczerze mówiąc nie bardzo chcę 'mojego' proboszcza. W mojej parafii jest też młody ksiądz, który od niedawna jest u nas, jednak bardzo szybko dał się poznać z dobrej strony, parafianie, szczególnie Ci młodzi go uwielbiają, jest otwarty, pomocny i widać, że bardzo zaangażowany i właśnie chciałabym, żeby on mi ślubu udzielał. Przy zaklepywaniu terminu mogę podać, którego księdza wolałabym na moim ślubie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-30, 09:05   #54
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Dzięki wielkie to w niedzielę dowiem się kiedy czynna jest kancelaria w wakacje i się wybiorę z TŻetem.

Jeszcze mam takie pytanie, czy obowiązkiem jest, żeby ślubu udzielał proboszcz parafii? Czy niekoniecznie? Ponieważ szczerze mówiąc nie bardzo chcę 'mojego' proboszcza. W mojej parafii jest też młody ksiądz, który od niedawna jest u nas, jednak bardzo szybko dał się poznać z dobrej strony, parafianie, szczególnie Ci młodzi go uwielbiają, jest otwarty, pomocny i widać, że bardzo zaangażowany i właśnie chciałabym, żeby on mi ślubu udzielał. Przy zaklepywaniu terminu mogę podać, którego księdza wolałabym na moim ślubie?
Princesko to jaki ksiądz Wam będzie udzielał ślubu to zależy tylko od Was i że tak powiem zasobów parafii. Bo czasem jest tak, że w parafii 2księży a 5 ślubów w jednym dniu i wtedy młodzi sobie załatwiają czy to księży z rodziny, znajomych czy z innych parafii. Najlepiej jak chcecie, aby Wam udzielał ślubu wikary to jak już będziecie mieć datę i godzinę wyznaczoną pójdziecie do niego i się spytacie czy ten dzień ma wolny i czy mógłby Wam udzieli ślubu, jeśli nie będzie miał wakacji ani nie będzie nigdzie wyjeżdżał to się zgodzi

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-30, 09:46   #55
Princeska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
Princesko to jaki ksiądz Wam będzie udzielał ślubu to zależy tylko od Was i że tak powiem zasobów parafii. Bo czasem jest tak, że w parafii 2księży a 5 ślubów w jednym dniu i wtedy młodzi sobie załatwiają czy to księży z rodziny, znajomych czy z innych parafii. Najlepiej jak chcecie, aby Wam udzielał ślubu wikary to jak już będziecie mieć datę i godzinę wyznaczoną pójdziecie do niego i się spytacie czy ten dzień ma wolny i czy mógłby Wam udzieli ślubu, jeśli nie będzie miał wakacji ani nie będzie nigdzie wyjeżdżał to się zgodzi
oby się udało dzięki wielkie jeszcze raz w takim razie w niedzielę dowiem się jak czynna jest kancelaria i.. ruszamy z przygotowaniami...:rolley es: ahh sama nie wierzę jeszcze chyba w to
Stary 2009-07-30, 10:12   #56
MdM
in love with life

My z Tztem bierzemy tylko slub w USC (przynajmniej na razie) i chcialam spytac jak dlugo przed planowana data trzeba to zglosic w urzedzie? Jedna z Was pisala, ze 3 miesiace sa wazne dokumenty. Czy to znaczy, ze jesli chce slub w kwietniu to najwczesniej w styczniu/lutym moge isc po termin?? Czy jest mozliwosc, ze ktos w USC odmowi (chociaz watpliwe)?
MdM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości